Podcast: Nyilvános vetítés 401: Let’s Go

Kicsi változásokkal, de elindult a 4. évad is. Természetesen kicsit dumálunk 2014-ről, meg láttunk pár filmet meg ilyenek. Hallgassatok bele.

Premierek: Dumapárbaj, A bolygó neve: Halál – Rendezői változat, Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

Chappie – eredetileg dramedynek nézett ki, de mostanra egyértelműen a rendező Neill Blomkamp korábbi munkáira hasonlít, tehát a rasszizmus és a kisebbségek helyzete lett a fő témája, viszont ebben képes lesz mást mondani, mint a D9 vagy az Elysium?

Spy Trailer + Magyaron forgatott filmek? Pail Feig mint rendező a Bridesmaids és a The Heat alapján?

Az arany málna jelöltjei – nem minden kategória csak film – forgatókönyv – főszereplők. Idén is nyúltak direkt mellé, csak felháborodás miatti jelöltekkel, vagy kivételesen minden találó?

2014, 2015 – milyen évünk volt és mit hoz

Letöltés, rss, iTunes, shownotes.

6 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 401: Let’s Go” bejegyzéshez

  1. Véleményem (lesz benne jó is, meg rossz is):

    – Örülök, h visszatértetek
    – Az új koncepció szerintem jó lehet, bár az első adásban néha elég döcögös volt.
    – Human-nek nem megy a műsorvezetés, sokkal jobb ebben a másik két srácból a többet beszélő (neve most nem ugrik be, bocs.)
    – Nem ártana egy picit átgondolni, hogy mit akar mondani Human mielőtt nekifog, mert sokszor alig sikerül elmondania az átvezetőket. (Saját vélemény már gördülékenyebben megy sokkal. Bár, azt nem értem miért erőlteti az angol filmcímeket, ha hallhatólag nem megy normálisan. Miért nem jó az magyar címmel?)
    – A 3. (keveset beszélő srác) szuper ahogy van. Néha szól, de akkor nagyokat. :) (Bocs, a nevek továbbra sem mennek.)
    – A Hobbitról szerintem már-már bántóan rossz a véleményetek, pedig azért ennyire nem volt katasztrófális a dolog. Messze nem volt hibátlan, vagy akár LOTR színvonal, de nem is volt totális kudarc szerintem. Azért ez egy 250 oldalas gyerekkönyvből építkezett, nem pedig egy 1000+ oldalas három kötetes – végletekig kidolgozott – regényfolyamból.
    – És szokás szerint most is megjegyezem, hogy 60 perces adás sokkal feszesebb, érdekesebb, mint a 88 perces. Szerintem.

    De egyébként szeretem a Nyilvános vetítést (még ha most több is volt a kritika) már évek óta hallgatom, szóval, csak így tovább!

  2. Zoli: nyilván elsőre nem ment annyira jól :) ha sok adáson át így lesz akkor majd újra átgondoljuk, de mivel én találtam ki a koncepcióban a váltást és az összes kérdést én írtam meg így gondoltam megpróbálom a vezetést is, mert kb csak én tudtam h mire gondolok. A 60 perccel teljesen egyetértek (egyetértünk, többiek is rögtön ezt mondták a végét), a hosszú szünet miatt lett 88, a következő felvételre már direkt kevesebb kérdést írtam fel.

  3. Human:
    Rendben, köszi a választ! Szerintem még jobb lesz legközelebb.

    Egyébként, minden tiszteletem a Tiétek, mert azért nem kis energia kellhet szinte hétről-hétre összehozni ezeket az adásokat.

    És hangsúlyozom, az új ötletek (koncepció) teljesen jó, tetszik amit és ahogy csináljátok.

    Szóval, csak így tovább! :)

  4. 1. érdekes volt az irányított adás, hogy Human általad konferálva és lebontva jöttek a kérdések – ezzel szerintem nem volt gond, ellenben mintha úgy tűnt volna, hogy Béla és Wayne picit feszengenek az elején emiatt, mert nem nagyon nyilvánultak meg barokkosabban, aztán az adás vége felé oldódott az egész és a szokásos jó kis kötetlen beszélgetés lett. szóval nincs jó ez a némileg tematikusabb építkezés, de főleg akkor, ha ennek ellenére sem fogja vissza magát senki :)

    2. Jackson témához – szerintem valamilyen szinten megkötötték a kezét, tuti a stúdió erőltette a három filmet, mert 3×1 milliárd mégis több (a későbbi forgalmazásokról nem is beszélve), mintha két feszesebb jobb filmet tesznek le az asztalra, ami a word of mouth-tal esetleg plusz 100-200 milliót hozhatott volna. Tudta mennyi van a franchise-ban, tudta, hogy ez kevés lesz, és valószínűleg amikor már lecsengett az egész, akkor jött a kifakadás, mert érezte, hogy ez sovány lett. A stúdió meg pusholta az epic conclusiont nagy harcokkal…csak hát egy bugyuta szuperhős film lett a végére, ahogy kaszaboltak a törpök már inkább volt önmaga paródiája az egész. Jól megfizették érte, gondolom ha nem is csak a pénz a lényeg, később talán szabadabb kezet kaphat más projektekben és ez volt az ára…

    3. Ami nem tetszett, a többnyire borúlátó előre és hátra tekintés…Human mondta és egyet is értek, hogy az idei blockbusterekkel nem volt nagy gond, többnyire szórakoztatóak voltak, az érdekesebb limitáltabb filmek meg beesnek/estek a következő hetekben, szóval összességében jó évünk volt + a 2015-ös előrejelzés meg elég kurta lett, pedig ott is össze lehetne szedni minimum egy tucat érdekes blockbustert / limitáltabb / kisebb költségvetésű mozit. Ennek ellenére főleg arra terelődött el a beszélgetés, hogy ez sem lesz jó, az sem lesz jó…kár érte.

    4. Wayne-nel tökre egyetértek, hogy semmit nem kell abból deriválni, hogy itt többnyire szar filmek készülnek. Ez nem egy stigma, nem a helyszínek, vagy az itteni körülmények miatt…ha valaki később hátat fordíthat nekünk az legfeljebb babona miatt.

    (+ én továbbra is azt mondom, hogy nem baj, ha megcsúszik az adásidő, a kötetlen beszélgetések is érdekesek, szóval nyugodtan legyen minél hosszabb :P )

  5. “Toklien egy író volt…ezek meg sutyerákok.” Ez most nálam a hónap mondata amit bele kell illesztenem egy beszélgetésbe. XD Köszönöm Wayne!!! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.