A Disney nem tett le az Indiana Jones rebootról

Minden nagyon korai fázisban van, szóval nem tartanak még a forgatókönyvnél sem, de a jogok náluk vannak, és egy pletyka mindenképp erős: Chris Prattot képzelik el a főszerepbe. Ami a Guardians után eléggé érthető. Nem tudni Forddal mi lesz, de a legvalószínűbb, hogy “kezdik előlről”, avagy teljesen átveszi Pratt a karaktert, ugrott a Shia megkapja a kalapot Indytól folytatás.

(A kép a Jurassic Worldből van, de ide illik.)

40 hozzászólás a “A Disney nem tett le az Indiana Jones rebootról” bejegyzéshez

 1. sajnálom, szerintem az indiana jones 4 magasan jobb volt mint a második és harmadik rész, shia le beouf simán lehetett volna az új indy

 2. Pratt jó gyerek de Ford karizmájának nyomában sincs.
  ám én alapvetően örülök további Indy filmeknek, úgyhogy hajrá.

 3. Abban talán egyetértek, hogy a 2. és a 4. rész egy szinten van. De a 3. részt együtt emlegetni ezekkel azért meredek :D

 4. Az utolsó kereszteslovag a legjobb Indy-film és talán az egyik legjobb kalandfilm, ami valaha készült, és aki egy lapon meri emlegeti a Kristálykoponya Istenkáromlásával, annak minden Legó-kocsiját összetöröm.

  Amúgy én szívesen megnéznék egy Pratt Indyt. Pratt 4 President.

 5. ÁÁá…. Indy csak is Harrison Ford lehet, senki más! Imádom mind a 3 részét! A 4dik…..pfuh…borzasztó! Spielberg meg a ki@&>tt ufo imádata!

 6. Kár, hogy nem használják ki a színész még friss moziba csaló vonzerejét, és kreálnak egy új kalandort, jobb lenne, mint belerúgni a 4. rész után így is földön lévő Indybe.

  Amúgy meg a 4. rész se volt rossz, legalább annyi elborult ereklye-hívő van, mint ahány elvakult ufo-utáló, szerintem egyik rosszabb, mint a másik. Kalandfilmnek ettől még remek volt.

 7. persze, új kalandort, ugyan már, 2010 utáni hollywoodról van szó, aminek nincs franchise alapja az nem létezik odakinn 10 millió fölötti budgethez.

 8. Imádom a hollywoodi fázisokat. Volt a Worthington-korszak, aztán a Hardy-korszak, a Chris Pine-korszak, most pedig mindenbe ezt a Pratt gyereket akarják beletenni, csak mert a blockbuster, amiben 2014-ben szerepelt, sikeres volt. Mintha egy blockbusterben nem lenne tök mindegy, ki játszik…

 9. “persze, új kalandort, ugyan már, 2010 utáni hollywoodról van szó, aminek nincs franchise alapja az nem létezik odakinn 10 millió fölötti budgethez.”

  mint mondtam, kár

 10. nem vagyok elfogult Prattel szemben, de benne tényleg megvan az a régimódi csibészség, karizma, jó comic timing, ami izgalmassá tehet egy kalandfilmes hőst…nem egy Ford persze, de Ford is ennyi idősen kezdett el kibontakozni, elengedhetetlen, de ugyanakkor felesleges is párhuzamokat vonni, mert Ford egybeforrt Indyvel (is).

  ugyanakkor ha tetszik, ha nem, ezt előbb utóbb rebootolni / folytatni fogják a mostani trendeket elnézve, és ha minden áron választani kell, akkor inkább egy Pratt archetípusú figura legyen, mint Shia.

  DVM:

  Hardy-korszak?! Azt én átaludtam, vagy mi? A fickó továbbra is megmaradt a kisebb költségvetésű, izgalmasabb filmeknél, nem deklarálta magát új blockbuster ikonként, és nem azért, mert bukott, hanem nem is erőltették (még egyelőre legalább is). Worthingtonnal meg ne vicceljünk, nem a Guardians miatt, de nézz bele mondjuk a Parks and Recreationbe, sehol nincs Pratthez képest tehetségben, karizmában.

 11. Szerintem meg az első és harmadik Indy klasszikus, de a negyedik igenis jobb, mint a második. Ha kivették volna belőle azt a pár idegesítő jelenetet, akkor már már az is klasszikus lehetne. A történettel szerintem nem volt baj. Bár a hangulata a világháborúnak azért jobb volt, mint a hidegháborúnak. Mármint az Indy világban.
  Valahogy nem szeretném, ha rebootolnák ezt. Indy csak egy van! Olyan ez, mintha a Star Wars-t is rebootolnák… Még ha átadná Ford a fiának, ahogy azt a negyedik végén majdnem megcsinálta, akkor azt mondom OK. De teljes reboot??? Ne már!

 12. Fardavid:

  szerintem meg inkább teljes reboot, mint folytatás egy gyerekkel / utóddal…az a mai korban lenne kb, Indy mindenféle hightech kütyüvel, na az kéne még :) az a kor ugyanannyira szerves része volt az egész világnak, mint Ford maga, és valószínűleg anélkül sem működne. modern kor + másik színész, akkor már csak tényleg a franchise, meg a reklám miatt maradna Indy a neve.

 13. Simán eltudom képzelni, hogy Indiana Jones fiatal éveit mutatják majd be. Jobb ötlet, mint hogy Shia vigye tovább a sorozatot.

 14. Én amondó vagyok, hogy akorábbi Indie-filmek is szerethetően gagyik voltak, csak azokat a mai nézők gyerekként látták jórészt, és ezért elnézőbbek velük szemben. A 4 is simán jó volt, többször is láttam azóta és nem bántam meg az éjszakai mozit sem. A reboot ötlete szerintem maga a borzalom, jobb lenne akkor már egy folytatást csinálni Ford nélkül, aki mondjuk nyugdíjba ment vagy mit tudom én. Böfisrác meg nem akart régészkedni, így Pratt lett az utód. De full reboot? Ne már.

 15. A 4. rész védhetetlen, én leforrázva ültem a moziban, életem legnagyobb csalódása. Nyilván millió rosszabb film készült meg még fog is, de ez nem menti az alkotókat. Vannak legendás franchise-ok, amelyek új részeirea 30-as éveimben is olyan izgalommal ülük be, mint gyermek vagy tinikoromban, mára ezt sikeresen elbaltázták az Alien, a Star Wars és Indy esetében, a Vissza a jövőbe még tartja megát, de szerintem már nem sokáig.. :)

  Szóval a 4. rész a nevetséges főgonosszal, a liánokon ugráló Sájával (kikérem magamnak!), meg a frigós atomrobbantással mélységes csalódást jelentett. Nem beszélve arról, hogy még H. Ford orrszőre is CGI volt, ráadásul nem is a legszínvonalasabb.

  A 90-es években szó volt arról, hogy Indy megtalálja Atlantisz romjait (talán egy videójáték is készült az ötletből), de akkor még technikailag megvalósíthatatlannak találták. Itt a lehetőség, nálam még Chris Pratt is belefér, csak Spielberget tartsák távol, döbbenetes mélyrepülésben van az öreg.

 16. miért trollkodás ? a hűtőszekrényes atomrobbantás mivel idiótább mint repülőből kiugrani és gumicsónakra érkezni és lecsúszdázni a hegyen, utána a film hátralevő részében hullámvasutazni, vagy guruló gongok mögé bújni? inkább ti vagytok azok akik felnőttetek és már nem tudjátok értékelni a jó kalandfilmeket, ha mai fejjel látnátok az indy 2-t elsőre ugyanolyan baromságnak gondolnátok

  az ufók pont annyira értelmes történet, mint a bibliai ereklyék kutatása vagy a gonosz vallási fanatikusok szűzáldozata nem ? kb ilyen kalandfilmes közhely mindegyik az ufók meg a film utsó 5 percében voltak benne, sok vizet nem zavartak, amúgy végig egy igényes, akciódús, szórakoztató filmet kaptunk, ezerszer komplexebb sztorival tele iszonyat jó jelenetekkel, csak sajna ti már nem tudjátok ezt értékelni, mert csak az a jó, ami gyerekkorunkban volt, ugye ? gondolkodni meg szórakozni már nehezen megy

 17. Egyetértek zsoltiabékával abban, hogy közel sem volt olyan szar a negyedik rész, mint azt mondjátok. Persze nekem is felállt a szőr a hátamon a frigós jelenetnél, vagy a mókusoknál (?), vagy a liános baromságnál. De ezek tényleg nem voltak rosszabbak, mint a második rész baromságai (az első és harmadik rész tényleg nem überelhető). Ha azokat valaki kivágná, kurva jó film lenne…

 18. Remek lenne egy Atlantis-os rész valóban, méltó lenne a Kereszteslovag után, a 4dik részt felejtsük el Zsoltikával együtt…Ja, hál istennek Shia sem lesz, nem is értem h lehet egy ilyen alakot filmek közelébe engedni!

 19. ne zsoltikázzál már, ki vagy te ? értelmesen nem lehetne hozzászólni ? pont az ilyen fanyalgó emberek miatt nem készülnek jó filmek, mint te pehnemer, mert neked semmi nem jó, mert meg se tudnád fogalmazni, hogy mit akarsz, csak hőbörögsz

 20. amúgy volt egy atlantisos indiana jones kalandjáték, sajnos nem játszottam végig, de a náci tengeralattjáróig eljutottam, ha jól emlékszem

 21. Én a parks and recreation óta csípem a színészt, szóval nekem simán rendben lenne, ha ő lenne a köv. Indy. Még jól is állna neki szerintem.

  off: haha, ne estetétek, én már megjártam vele párszor!

 22. Én éppen a Végzet Templomát kedvelem sokkal komorabb hangvétele miatt, de a 4. részről igyekszem tudomást sem venni.
  Mintha nem is lenne /pont, mint a Hegylakó 2/.

  Semmi gondom azzal, akinek tetszik de én is fenntartom a véleményemet.
  A sok kifogásolható dolog mellé a főgonoszok kiválasztásának egy ideológiai szempontja, ami kevésbé szokott előjönni: míg a nácik körében az okkultizmus ismert jelenség, addig a materialista szovjetek esetében eléggé mellément. Ők nem nagyon hajkurásztak ilyen jellegű dolgokat. Sőt!
  Az Indy pedig mindig is misztikus kalandfilmsorozat volt /Istennel, istenekkel, földöntúli – és nem földönkívüli – erőkkel/.
  Maga Spielberg nyilatkozta, hogy az UFO-kat Lucas erőltette, neki nem igazán tetszett, ő tovább vitte volna az 1-3. vonalát, de aztán belement.

  Viszont én mindig úgy gondoltam, hogy Indy kalandjai is megvalósíthatóak lennének úgy, mint James Bond: időnkét új színész kissé eltérő karakterrel tovább tudná vinni.

  Talán most ez valami hasonló lesz.

  Amúgy az említett Atlantishoz: íródott egy rakat Indiana Jones regény, zömük megjelent magyarul is /pl. I.J. és az özönvíz legendája, Vagy I.J. és a delphi veszedelem stb./

 23. Jó választás!

  Ja és 1930-as, 1940-es években játszódjon, nácikkal! Érződjön rajta az akkori kor, háború!
  Ennyit kérek.

 24. zagloba: “addig a materialista szovjetek esetében eléggé mellément. Ők nem nagyon hajkurásztak ilyen jellegű dolgokat. Sőt!”

  Szerintem inkább ez a kijelentésed ment mellé. Amig a nácik az okkultizmusban keresték saját árja fajuk gyökereit és létezésük célját, addig az oroszok, (igaz már a hidegháborúban) nem két filléreket költöttek bizonyos metajelenségek tanulmányozására. Gondolatátvitellel, távolbalátással kapcsolatos kísérletek százait végezték el és igen sokatmondó eredmények születtek, amire pont a materialisták mondják azt, hogy humbuk.

 25. Annyi biztos, hogy Chris Pratt-tel mindenki belenyúlt a tutiba! Nézők és stúdiók egyaránt. Sam Worthingtonból és Chris Pine-ból is látványosan hiányzott az a karizma és az a bizonyos “csibészség?” nevezzük csibészségnek, ami Chris Pratt-ből természetesen, erölködés nélkül árad. A Parks and Rec-ben is nagyon jó, bár nekem Ron Swanson a favorit.

  Amúgy az Indiana Jones-széria méltó utódja lehetne az Uncharted ha végre valahára befejeznék a pöcsölést és mondjuk, nem is tudom, kérnének némi segítséget a Naughty Dog-tól. Vagy a Naughty Dog-osok csinálhatnának egy animált filmet és akkor meg lehetne tartani az eredeti színészeket meg az írókat/rendezőket. Visszatérve a filmesekre, szerintem a Warcraft-filmet is ki kellene várniuk mert ha az jó lesz akkor talán kapnak egy második esélyt a játékadaptációk és úgy már mindjárt más lenne a helyzet.

  Amúgy pedig az Utolsó kereszteslovag a kedvencem, és a Végzet templomát rühellem a legjobban. A 4. meg kicsit olyan Múmiásra-Nemzet aranyás-ra sikeredett ami azért vicces mert ugye azok meg tőle loptak, szóval végezetül bezárult a kör! Nem hagyott túl mély nyomot bennem. Az első kettő Múmia például sokkal jobb. Igen, még a második is! Nem, nem érdekel, hogy az utolsó öt percben milyen gatyin nézett ki a Rock!

 26. Ne felejtsük el, hogy láttunk már más Indyt, s egyáltalán nem volt rossz :) de én is inkább egy előzményt szeretnék, mint reboot-ot.

 27. Wu: Szerintem ő drágább lenne :D
  Coopert inkább toljuk be az Uncharted filmbe, aztán boldog lehet mindenki.

 28. Nagyon felkapták most ezt a csávót. Nekem semmi bajom vele, nagyon bírom, a Galaxis Őrzőiben hatalmasat alakított. :) De Indiana Jones szerepében csak is Harrison Ford-ot tudom elképzelni.

 29. csináljanak amit akarnak, de ha benyomják alá az eredeti zenét, mozik fognak lángolni, már most mondom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.