4 hozzászólás a “Never go full FOX News! Tessék, a férfiak is rosszul vannak ábrázolva” bejegyzéshez

  1. Férfiként mondom ezt, hogy egy férfiak által irányított világban, abszolúte tök mindegy, hogyan ábrázolják a férfiakat, a lényegen nem változtat. Hogy a kalsszikust idézzem: “Kétféle golyó létezik: a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó!” Ez van, volt, lesz, szerintem nincs jelentősége hálivúd mit csinál.

  2. Férfiként mondom ezt, hogy elég annyit hozzátenni: Fox news. Nem elég, hogy egyetlen kiragadott példa alapján hoznak messzemenő és végletes következtetéseket (MINDEN film idiótának és/vagy gonosznak mutat be MINDEN férfit), mindezt egy szörnyen leegyszerűsített és téves konzervatív szemüvegen keresztül.
    Akkor inkább maradjanak az American snipernél, mert az hősökké és igazi férfiakká neveli Amerika fiait (“raise heroes and real men”). lol

  3. A videót nem néztem meg, de a jelenség létezik. A comedy centralon a vígjátékokban az apa, meg a többi férfia az idióta, a sorozatokban is fellelhető (marvel agents of shield, minden férfi gyenge beszólás)meg alapjában mindenhol nyomatják a kemény, szuperokos tökéletes nő karaktert. Ezzel a témával a férfihang antifeminista oldal is foglalkozott.

  4. “Kétféle golyó létezik: a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó!” Ez van, volt, lesz, szerintem nincs jelentősége hálivúd mit csinál.” – jiliac

    Sajnos a civilizáció szép lassan felülírja “a férfi tökös, rátermett” legyen című evolúciós tézist. Épp ezért nem mindegy, hogy Hollywood mit csinál, mert a környezeti hatás nagyon is át tudja formálni az emberek gondolkodását. Elég csak az elmúlt 100-200 év nőideáljára gondolnunk; régen a kövérek voltak a jó nők, ma meg a vékonyabbak, sportosabbak. Vagy régen nem volt gond a szőrös női láb, ma meg undorodunk tőlük. Pedig ha belegondolsz, természetes dolog, mégis a sima női lábat tartjuk esztétikusnak. Mert ebbe nőttünk fel. Szóval hosszú távon nem mindegy, Hollywood mit csinál.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.