Nem fehér Pókember jöhet a Marveltől

Nyilván nem a képregényekről van szó, ott már más is magára húzta a jelmezt, nem csak Peter Parker, de a The Wrap egyik riportere szerint, bár még nincs elég hivatalos forrása hozzá, de valószínűleg nem fehér pókember lesz a Marvel-Sony közösködés végeredménye. Bár az is lehet, hogy csak fekete színész kapja Parker szerepét, de valószínűbb lehet egy más karakter, hogy végképp eltávolodjanak az eddigi Spidey filmektől.

Listen, this is not set in stone guys, but I’m telling you right now, Spider-Man’s not going to be white. Spider-Man’s not going to be white. I’m 95% sure. Spider-Man’s going to be most likely black. But there’s a chance he could also be Latino. 95% sure, not white… I don’t think it’s going to be Peter Parker.

human
írta
2015. 02. 24. 04:03
megjelenés
78
hozzászolás


78 hozzászólás a “Nem fehér Pókember jöhet a Marveltől” bejegyzéshez

 1. Miééééért? A végén még beigazolódik az a gondolat, hogy Jaden Smith kapja a szerepet. Isten mentsen meg tőle…

 2. Morales-el nincs bajom, de a Marvelnek most először van esélye egy normál Peter Parker-t csinálni, nehogy már elszalasszák.

 3. Nem szoktam felesleges trágár kommenteket írni, de első gondolatom az volt hogy beírom, hogy “A büdös jó k*rva anyátokat most már” Ha fekete karakter kell hozzák be Luke Caget vagy nyomassák többet a solymot, esetleg valahogy tegyék be a Bill Foster féle Góliátot hogy aztán jól ki nyírhassák a Ciwil War alatt.

 4. Már mindenhol polkorrektek akarnak lenni. Legközelebb már egy III. Richárd feldolgozásban is fekete lesz a király, a felesége meg kínai, a gyereküket meg hispán színész játsza majd, a vikingek meg tele lesznek nem fehér emberekkel, mert az már milyen rasszizmus, hogy midegyik fehér bőrű, szőke/vörös hajú.

 5. Jah a szőke kék szemű Fáklyáról se hitte senki hogy fekete lesz míg aztán be nem robbantottak a Michael B. Jordan verzióval. Akkor miért nem Pókember lenne már fekete akiből történetesen van is fekete verzió. De akkor is. Ha már ennyit lobbiztak érte akkor jöjjön Péter Parker úgy ahogy van

 6. Én már a Wolverine női verzióját várom. Amikor kijönnek a karmai csodálatos Helly Kitty népi motívum lesz rajta.

 7. latino pokember? arana-hombre :D

  amugy szerintem mar a neve is kirekeszto “spider-man” miert nem spider-person, igy lehetne no is. irok is egy felhaborodott levelet a marvelnek:)

 8. @blade78: Van női Wolverine. X-23 a neve, és amellett, hogy nő, még tini is. De még így sem olyan “cuki” mint gondolnád.
  De mondok jobbat: Wolverine fia biszexuális. És egy szociopata rohadék, de ez most mellékes…

  @todie: Spider-Woman-ről ezek szrint akkor te se hallottál. Se Spider-Girlről. Se Silk-ről, se Spider-Gwenről (Igen, Gwen Stacey, mint “Pókember”), vagy a Spider-M’am-ről (ez pedig May néni mint Pókember, ami mondjuk már szerintem is túlzás picit…)
  Ezek a karakterek mind, mind női megfelelői a klasszikus Pókembernek, legyenek akár alternatív dimenzióból való verziói, vagy csak hasonló erőkkel rendelkező nők.

  És igen, Miles Morales latino ÉS fekete, de attól szerintem itt még nem fogják őt meghúzni. Elvégre ő is Petertől vette át a maszkot, miután az meghalt.
  Szóval ahhoz hogy legyen egy filmes Miles Morales (amit én is egyre valószínűbbnek tartok, hogy lesz)ahhoz előbb kell egy Peter Parker is.

 9. LOL! És ki fogja játszani? Talán az a feka srác, akit Amszterdamban, a Dam téren láttam egy párszor pókember-mezben élőszoborkodni? :)

 10. Nekem ezzel csak az lenne a bajom, hogy megint elvenne egy csomó screen time-ot, hogy bemutassák az új fazont: hogy lett ő pókember, hogy dolgozza ezt fel, bla, bla, blaaaaah, stb. Adják ide Spidey-t, azt zúzzon, hagyjuk a marhaságokat.

 11. Színesbőrűnek már ott lesz a Black Panther, illetve eleve a csapat fontos tagja Nick Fury és Falcon. Én a Marvel helyében nyitnék Ázsia vagy Közép-Amerika felé és egy távol-keleti vagy latinó Pókembert dobnék be.

 12. Jézusom, honnét jön egyáltalán elő Jaden Smith? A Marvelnél nem fogyatékosok ülnek, tudják mennyit ér Spidey, nem fogják már a castinggal megutáltatni a fél világgal.

 13. A kommentekben fellelhető felháborodott tudatlanság már-már szórakoztató. Ahhoz képest például, hogy “mindenhol polkorrektek próbálnak lenni”, a Marvelnek a Black Pantherig egy filmje se lesz, aminek színesbőrű, vagy akár női főszereplője van. Sokat szoktak ezzel viccelődni, de tény: még a Captain Marvel után is több franchise-uk lesz, aminek a klasszikus fehér ember főhősét egy Chris nevű színész játssza. Ez a “veszélyeztetettség-érzés” teljesen alaptalan.

  És tényleg nem Jaden Smith az egyetlen fekete színész. Most komolyan. Ez nem indok a felháborodásra. És egyáltalán mi a túrót izgatja az embereket a főszereplő bőrének a színe? Azon felül, hogy így meglenne az esélye, hogy tényleg nem a Peter Parker-féle Pókembert nyomatják (mellesleg, ha még egy Pókember-eredetfilmet végig kell néznem, főbe lövöm magam is, meg Ben bácsit is), mi a különbség? Semmi. Kábé, annyi, mint amikor a szőke Clint Bartont a barna hajú Jeremy Renner játszotta. Lehet, hogy az itt kommentelőknek kéne elgondolgodniuk a saját fajgyűlöletükön. Ezt persze csak halkan és zárójelben teszem hozzá.

 14. 18:

  a blaxploitation filmek egyik alapkövét fehérbőrű színésszel rebootolni valóban tök ugyanaz, mint egy színesbőrű Pókember.

 15. mse:
  Pont hogy a hollywood-i filmesek támogatják a rasszizmust. Miért is csinálnak négert egyes karakterekből? Azért mert több négert akarnak becsalogatni a moziba,mert felmérések szerint az amerikai néger lakosság örül ha négereket lát a képernyőn, és jobban tudnak azonosulni az ilyen hősökkel is. Ami azt jelenti hogy a stúdió azoknak a nézőknek akar a kedvében járni, akik egy filmet az alapján néznek meg hogy milyen színű egyes szereplők bőre.

 16. ez a Marvel mostanában olyan különleges filmeket gyárt :) minden olyan rendhagyó és új , olyan erőltetett :))) de lehet kamu hír, amúgy mindegy, hogy milyen színű lesz Pókember ha a Sony bénázásai után végre kapna egy jó filmet, de erre elég kicsi az esély

 17. Még az is lehet, hogy 2 pókember lesz. A Sony viszi tovább a saját filmes univerzumát Garfielddal és a Sinister Six filmmel, a Marvel meg csinál a saját filmjeibe egy színes bőrű Parkert.

 18. Komolyan én már csak remény szinten is felhagytam a gondolattal hogy majd egyszer lesz egy jól kivitelezett, normális, értelmes pókember film. Inkább most már afelé húzok hogy kúrják el amennyire csak lehet és hagy röhöghessek a markomba amikor bukik.

 19. Én se értem ezt a hűdenagy felháborodást most itt. Nem teljesen tökmindegy milyen a bőrszíne? Vagy a pókok a barnára meg a sárgára már nem is harapnak? Amerikába elég sokféle rassz él nagy számban, de természetesen pókember csak fehér lehet.

 20. én már várom azt a Star Wars trailer-t ahol az elején feltűnő rohamosztagos a következő mozdulattal magára ránt egy pókember maszkot :)

 21. ez az egész vita azért remek, mert eddig mindenki azon derpegett, hogy jaj most századik alkalommal is megnézhetjük, hogy ismét meghal Ben bácsi meg megcsípi az a radioaktív pók, erre megjelenik a hír, hogy más karakter lesz és hirtelen mindenkiből előbújik a marvel-náci. tök jó lenne, ha mernének szakítani PP-vel, én remélem megvalósul ez a koncepció.

 22. Kissé szégyellem magam ezt a gyűlölethadjáratot látva. Mi a f…, az ég is leszakadna, ha nem kaukázusi Pókember lenne? Nem halál mindegy? Utálom a közhelyeket meg bla-bla, de Magyarország közepén mi is a bajotok a feketékkel vagy a mexikkel? És akkor mi van, ha több feketét akarnak becsalogatni a moziba – Amerikában? Ha pár tizenévig minden ugyanígy megy, jóval több mexikói vagy spanyol származású lesz Amerikában, mint fehér. Persze csak ha addig nem pusztítják ki egymást olyan sz..ságok miatt, mint hogy milyen színű lesz Pókember. Én sem szeretem Kevin Hartot, nem is nézem a filmjeit – azt’ ennyi. Fekete lesz a Pók? Menjetek és nézegessétek Fekete özvegyet (na nyugi, csak a szőke Scarlett az!!) vagy az übermensch Amikapit.

  Egyébként meg Andrew Garfield az egyik leggyengébb, szájtáti Kristen Stewart-férfiklón, akit valaha láttam.

 23. Én az igazi “sötét” lovagot várom inkább. A fekete batmant…meg jöhet supermanbe is…miért ne?

 24. Gyerekek, több eredet filmet már szerintem senki nem bírna ki!
  PETER PARKER az IGAZI pókmeber!!! Nem feka,nem sárga,nem metélt,nem tevezsoké és nem is kormosképü! (hogy ilyen szép szinonímákkal éljek :) )
  A lényeg,hogy ha újból is kezdenék el a történetet akkor mehetne amolyan “in medias res” és az eredetre max amolyan kis visszaemlékezésekkel lehetne utalni!
  Ennyi!
  (Nem vagyok nagy szakértő,de gyerek korom nagy kedvence volt a Pókember és anno rengeteg képregényt tudhattam magaménak és ezekre alapozom a Pókemberes-“tudásom”!!!)

 25. Szerintem kamu. Ha meg nem, akkor Morales karakterét hozzák be legalább. Peter Parker fehér, nem afro, nem latin.

 26. Nekem a pókember Peter Parker, aki fehér. Ilyennek szoktam meg, és nem kedvelem a vàltoztatàsokat. Bàr szinte hidegen hagy màr a karaktere, hisz egy normàlis filmet se bírtak vele készíteni. Majd meglàtjuk, ez még csak pletyka.

 27. Volna egy normális háttere már a vásznon Pókembernek, indokolt lenne ez a lépés. Így viszont még jobban összezavarják az egyszeri mozinézőt. Sony elcseszte, kész. Más karaktert próbálnának behozni, inkább legyen az első klón, Ben Riley. És utána ennek következményeire lehetne építeni az új trilógia nyitó részét, hogy Peter családját sodorja feltűnésével veszélybe. Ennél jobb átkötést nem tudnék elképzelni jelenleg a két studió filmjei között. Miles Morales feltűnését még korai. Minimum 5 évig jegelni kellene. Utána meg lehetne ezt is nyugotan lépni.

 28. @Zombeeka :
  Akkor itt az ideje felfrissíteni a tudásodat mert az Ulrimate Univerzumban (amire a Marvel Vinematic Universe is sokszor alapoz) már évek óta Miles Morales a Pókember.
  Aki pedig fekete… és latino.

 29. Tudtam én, hogy jönni fog még az úthanger, mielőtt megérkezne senor Carlos Kent…XD

  Nagyon remélem, hogy a hír kamu, nem azért mert egyébként baj lenne a fekete Pókemberrel, hanem mert a diverzitás már amúgyis eleve megvan itt(és nem is rossz, sőt vannak ám itt tehetségek a Marvelnél is), de ha beigazolódik, hogy a feketék csak a bőrszíne miatt akarnának jobban erre a filmre menni, akkor most tulajdonképpen ki is a rasszista…?

  Ezzel csak tovább tápláljuk azt, ami ellen annyira küzdünk!Meg akkor nem Dylan O’Brian lenne Spidey…

  Őszintén szólva nagyon olcsó húzásnak érezném ezt a Mavreltől. Én értem, hogy Johnny Storm azért lett fekete, nehogy véletlenül is emlékeztessen minket Chris Evansra, de itt semmi se indokolná, hogy erre a válltásra szükség lenne.

 30. Kisaaame:

  ismét nem értem a logikát…a Marvel a “kisebb” filmjeivel 700-800 milliót termel világszerte, a nagy sikerek meg simán milliárd felett – na akkor most elkezdenének azzal játszani, hogy a színesbőrűeknél szélesebb réteget tudunk megszólítani (ami esetleg plusz 50 millió USA-ban – aki esetleg csak ezért menne el), cserébe vesztünk ugyanannyit a negatív visszhang miatt? ha fekete lesz Pókember, akkor biztos lesz rá jó ok, de nem ez.

 31. Kisaaame: mert az rasszizmus részükről, hogy olyat IS szeretnének látni a moziban, aki rájuk hasonlít? Hidd el, ők simán mennek fehér emberes filmekre.

 32. igazából ha már a tökéleteset keressük a Marvel világba, akkor a 94-98 között futó Spider-Man animációsból kéne átemelni azt a Petert: alkat, mentalitás, humor – match made in heaven a mostani Marvel univerzumba.

 33. Nem hiszem, hogy igaz lenne a hír. Különben miért jött volna fel a Logan Lerman, meg a Maze Runneres srac neve lehetséges színészként? Ráadásul pont a Marvel felől.

  Másrészről meg: Miles Morales nem olyan ismert, mint Parker. Rasszizmus ide, vagy oda, az emberek 99.5%-ának Parker jelenti Pókembert. Ha a Marvel a sokévi lobbizás után mégis meglépi ezt a lépést, akkor azt mondom, eléggé idióta húzás…

  SPOILER
  Jó ideig Dr. Octopus irányította Parker testét a comicban. Most akkor az is lehetséges, hogy Molina visszatér?
  SPOILER

  Amúgy meg a rasszizmusról, meg a rasszizmus szóval dobálózóknak: megnézném, mit szólna a színesbőrű társadalom, ha a most bejelentett Shaft remake-jét fehér színésszel játszatnák… Szerintem nagyobb lenne a felháborodás, mint most itt ez.

 34. Nagyon vicces rasszistának kikiáltani azt, akinek nem tetszik ez a hír. Senki nem anyázott, hogy benne van Jackson, vagy Falcon, pedig ha nem vagyok színvak, akkor ők is fekák. Sőt, jó, hogy nem csak fehérek vannak benne. A baj az, ha ezt erőszakosan teszik, hogy polkorrektek (pff) legyenek. Persze, ha nem Parker lesz, hanem aki a képregényben is fekete, akkor legyen. Csak ne csináljanak egy eredetileg fehér karakterből csak azért is feketét, és egy feketéből se fehéret…

 35. srácok, ha ez ilyen egyszerű lenne.. a probléma, hogy a legendás alakok anno férfisovinisztán és rasszistán születtek, mert akkor az volt a norma. Most pedig nem változtathatók meg, mert a régen írott dolgoknak úgy kell lenni? A túlzott politikai korrektség nyilván nem jó, többször kikeltem ellene én is, de a “régen x volt most is az lesz” sem. nem hiszem, hogy ha fekete színész lesz akkor Peter Parkert fogja alakítani (Nick Fury azért kevésbé közkedvelt képregénykarakter), azt sem, hogy igazából pont egy filmbuzi.hu fog elgondolkoztatni bárkit az általa felépített világkép megváltoztatásán, de egy probléma sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik.

 36. Remélem a néger pókember, méh mellette homokos is lesz.
  És a pók-logó a jelmezén flitteres lesz!

  *facepalm*

 37. nick fury is eredetileg fehér volt, befeketítették, és sam jackson ezerszer badassebb, mint anno hasselhoff volt fury szerepében, jó döntés volt.

  de fury kismiska. pókfej az péter. számomra peter az a srác, akivel kiskoromban tudtam azonosulni. racial profiling ide vagy rassziszmus oda, nem látom, hogy peter működne feketeként úgy, hogy közben csak a bőrszíne változik, minden más meg maradna a régiben.

  de tök mindegy, meglátjuk, nem fogok bosszút fogadni, ha mégis meglépik.

  egyébként garfield az első pókfilmjében jól hozta a figurát, és a film is élvezhető volt, elég jól volt adagolva a humor. a másodikról inkább nem nyilatkozok, akkora fostalicskát és vázlatosan felvázolt agyamputált karaktert nem láttam a green lantern óta.

 38. “számomra peter az a srác, akivel kiskoromban tudtam azonosulni.”

  Na, most meg majd a fekete srácok fognak azonosulni vele.

 39. Ha fekete lesz akk Miles. Peter halála után jön Miles mindenki erre várt hogy megkapjak a jogokat erre meg….semmi eèrtelme nem volt ha Miles lesz meg eleve most Peter kell hogy együtt zúzzon Daredevillel van Wilson Fisk jöhetne Mary Jane ès a Hìrharsona de ezeket el lehet felejteni ha jön Miles. Túl korai lenne ne legyen màr ilyen hülye a Marvel. Ide most egy igazi Peter ès egy Oscorp kellene olyan ellensègekkel akiket nèg nem láttunk a Polgàrhàborúban eleve Peter van ha elrontjàk Miles-szal akkor mehet a kukàba az MFU az egyik legfontosab karakter Peter. Gimis 14 èves gimis Pókember lesz ez biztos de Peter legyen ès hozza össze majd az új bosszúàllókat viszont azzal kiegyeznèk ha Petert belevinnék valamelyik sorozatba vagy jobb lenne ha egy külön sorozatot kapna ès akkor mehetne Miles a filmekbe ha nagyon akarjàk de közbe pàrhuzamosan a sorozatba kell Peter. Ez nem hülye ötlet a hülye ötlet az hogy Miles legyen az 1. Pókember a màsik hulyesèg pedig az lenne ha Peter egy mentor idős tanàr lenne mi a fran nak? Daredevilnèl fiatalabb eleve jóhogy nem màr egyidős lesz Tonyval ez nem ide ilkik nost egy gimis igazi feher Peter kell. Eznem az idiòta Fox a Fàklyàval ott meg a kèpregenyeket is les….tàk. Ez igaz.

 40. Mennyi korlátolt ember, komolyan… A filmesek bizony nem egy eldugott kis balkáni ország emberének a véleményére kíváncsiak, ha mind bojkottáljátok a mozit, mert merészelnek egy kis diverzitást behozni, nem lesz sírás a vége.

  A fehér Peter Parker majdnem 50 filmben és sorozatban szerepelt, menjetek, nézegessétek azokat. A képregények túl nagy világ ahhoz, hogy egy évtizedekkel ezelőtt kialakult sémához igazodjanak, meg ahhoz, hogy ugyanaz a tíz karakter forogjon újra meg újra.

  Adjatok már egy esélyt annak a szerencsétlen gyereknek, aki tapsikolni fog örömében, hogy ő Pókember, Tobey Maguire-nál látatlanban is biztos vagyok, hogy ötször jobb lesz.
  (Nyilván senki nem fogja ezek után a lehetséges fekete bőrű ifjú színész iránti szeretetében megváltoztatni a véleményét, de na, ott van ez is.)

 41. human: erről eszembe jut hogy mekkora ellentmondás hogy a feminizmus legnagyobb képregényes alakja wonder women csak egy szado-mazo szexmániás férfinak köszönhető, mint az ukrán fickó meg a femen.

 42. Még mindig el van tévedve egy-két ember.
  1. Fury normál verzója a képregényekben fehér. Attól még, hogy Hasselhoffal volt egy szar film, attól még a karaktere király. A képregényeknek azonban van egy ultimate (alternatív világú) verziója, ahol Fury fekete és egyenesen Sam papáról mintázták. A filmekben pedig keverik a klasszikus és az ulti világát, ami szerintem a lehető legjobb húzás, mert valami az egyikben, valami a másikban a jobb. Az, hogy Jackson játssza Furyt szerintem jó ötlet volt, s jól is hozza a figurát.
  2. Valószínűleg lesz egyszer Miles M.-féle színesbőrű Pókember, de nem hinném, hogy azért szerezték vissza vért izzadva a jogokat, hogy rögtön őt húzzák elő a kalapból. Nem hülyék a Marvelnél, Feige pedig biztos ott van a szeren ez ügyben. Azt viszont már hivatalosan nyilatkozták, hogy Pókemberes eredetsztorit nem kapunk, mert már mindenkinek a könyökén jön ki. Lesz egy új Parkerünk úgy, hogy a pókcsípés már megtörtént, aztán bedobnak gondolom egy-két flashback-et. Ez így teljesen korrekt. Ha pedig eredetsztorit nem mutatnak a Pókhoz, akkor Miles M. sem lesz, hiszen ő egy teljesen új Pókember, szóval őt viszont be kéne mutatni eredetsztoriban. Hozzátenném, hogy e karakter csak az ultimate verzióban szerepel. Valószínűleg csinálnak egy-két fasza marvel-filmet az új Parkerrel, ahogy kell, aztán az egyik Avengers részben meghal és utána jöhet Muiles. Szerintem az Infinity War-ban elpatkol a Pókarc. De persze csak spekulálgatok én is, amíg ki nem adják a hivatalos infót. Ez nekik amúgy is csak jó. Csámcsog rajta a nép.
  3. Attól meg mert valaki nem szeretné, ha feka játsszaná Pókarcot, attól még nem rasszista. Én sem szeretném, ha egyszer végre visszakerültek a jogok és akkor elb***nák egy ilyen húzással. Később jöhet Miles, de most még nagyon ne!
  4. Fáklya az F4-ből. Megint szar példa, mert más stúdió. Sajna a Fox-nál vannak a jogok. Remélme majd lassan az is visszakerül a Marvelhez, ha pl. megbukik a film. Jó lenne. Én még most sem tudom megmemészteni, hogy színesbőrű lett Storm és féltestvérek Susannal. Ahh, s nem azért mert az “ember színe fehér”, hanem mert ezek ikonikus karakterek, s ennyire azért ne rugaszkodjunk el tőlük.

 43. Így jobban belegondolva a dolgokba lehet, hogy tényleg afro, vagy latino pók lesz a Marvel univerzumban. Ha a Garfield sztorit beleszövik, akkor ok, de amúgy elég gyatra lenne egy harmadik Peter Parker. Sanszos ez a Miles Morales féle Pókember. A Sinister Six dátumát sem törölte a Sony. Nem hiszem, hogy véletlen. Sonynál lesz a Peter Parker féle sztori folytatva, a Marvel meg más irányt vesz.

 44. atfutottam a kommenteket es baszki komolyan mondom nagyon durva, siman hozza egy lazabb szerdai negerviccezos tortenet kommentszekciojat. mondjuk legalabb mostmar ertheto hogy miert hasalt ekkorat a hortobagyi django :D a filmalapos sracok helyeben elgondolkoznek, hogy lehet hogy lenne értelme kitolteni a tátongó űrt a puszta szuperhős kategoriaban es csinalni egy Rozsa Sandor vs the Big Grey cimu opuszt ahol sanya nemezise egy szurkemarha hajcsar hajdu, aki az orszag szivcsakrajaban talalhato magikus meteorral akarja eltorolni a fold szinerol a kiralysagot.

 45. Én sem értem mi ez a sírás. Egy film nem attól lesz jó vagy éppen hulladék, hogy a főszereplő mely etnikum tagja. Igen Peter Parker fehér, de ennek egyik ola, hogy a 60-as években meglehetősen nehéy lett volna eladni egy képregénysorozatot fekete főhőssel.

  Továbbá nem érdemes elfeledni, hogy a Marvel univerzum eddigi alkotásai többségében bőven szórakoztatóak voltak s nincs okom feltételezni, hogy ezen a tényen egy ilyen apróság változtatna.

 46. Fáklyából egy szőke kékszemű szuperhősből feketét csináltak trének tartom de bevette a gyomrom. De Pókember a világ egyik ha nem a legnépszerűbb és legismertebb szuperhőse ő egy ikonikus karakter. Belőle nem csinálhatnak feketét és ezt midnen rossz szándék nélkül mondom. Ok hogy Morales mint fekete pókember de ahogy írták előttem ahhoz előbb jó lenne Peter. Csináljanak már végre egy normális Peter Parkert. A sony szépen körbe lőtte a karaktert előszőr csinált egy tutyi mutyi szerencsétlen pókembert utána meg egy menőző vagyány pókembert. Szerintem az aranyközép út lenne a jó választás és akkor telitalálat. Ahogy a hihetetlen Hulk elején ledarálják hogy lett pókember aztán mehet a lényeg. Pókembernek vannak a legjobb ellenfelei olyanok is akik nem is voltak még megfilmesítve. Tőlem jöhet majd Morales mint fekete pókember de később ne elsőre az meg hogy peterből feketét csinélnak azt nagyon nem tetszene. És hogy felhozzak még egy példát Spawn az ivadék ő ugye egy benga fekete bérgyilkos volt. Nála meg az nem tetszene ha fehér lenne ennyi.

 47. Sokan azt felejtik el azok akik mondogatják, hogy jaaj már megint eredetsztori blab blab… Kevin Feige kijelentette, hogy nem lesz több eredettörténet (elvileg a Dr.Strange is csak flashback-es lesz) így miért lenne baj? Kapunk végre egy igazi normális Peter Parkert, ahogy a Hírharsonánál dolgozik este harcol és behívja a shield-be Nick Fury vagy Coulson lemegy belőle egy trilógia közbe még benne lesz különböző filmekben és felőlem jöhet Miles. Nem lenne jó végre egy Mysterio vagy Kraven vs Pókember? Dehogynem..vagy Skorpió stb.. A Sony sem cisnál most már magának semmit sem, ami a Sony-tól jön ki Pókember az is MFU lesz! Hagyjátok már a baromságokat, hogy jaaaj mi van ha fekete lesz és akkor meg hogy rasszisták vagytok… komolyan akkora baromságokat írtok, hogy az nem igaz. Ultimate szerint mennek? Akkor előbb Peter kell, ha nem Ultimate akkor is előbb Peter kell.. Jóhogynem már mindenki Petert várja, hogy megjelenjen a BOsszúállókban és okoskodjon Tonyval és Banner-rel erre megkapjuk a jogokat végre jó lehetne minden és el akarják cseszni az egészet. Meg, hogy 3. Pókember jaaaj fúú nagy dolog lefogadom a DC-nél nem írják ezt, hány Supermen és Batman volt? Batmanből csak 3 volt 10 év alatt és akkor még ott van Nolan Batman és most Affleck… Mindeghyikben bemutatták akár visszatekintésben a múltját nem értem mi van….soorljam? Burton, Nolan, Gotham és akkor Affleck, jah, hogy ez elnézhető? Pókember sokkal ikonikusabb, mint Batman. Lásd: ma a Coop-ban is Pókemberes WC papír van. Persze, hogy nem ettől lesz ikonikus csak gondolkozzatok már el. Fiatal peter kell itt a lehetőség róla szóla Polgárháború részben, nehogy behozzanak egy MIlest és az miben lesz jó, ha kitalálnak valami barom eredetsztorit? ha nicns Peter akkor valamit nagyon át kell írni jah hogy azt már elnézitek? Én aki Pókemberen nőttem fel és aki kicsit is ért hozzá az látni akarja majd Daredevillel zúzni Wilson Fisk ellen, illetve Megtorlóval egy közös kaland vagy a SHIELD ügynökeivel. Miles hol volt ilyenekbe? Nekem kell és az MFU-nak is szüksége van Peterre Oscorp, Hírharsona csak 2, ami elengedhetetlen, lenne most, ahogy előttem írták.

 48. Meg miaz, hogy “nem mind1 ki van a maszk alatt?” hát nagyon nem, mert a sztorit kell nézni nem azt, hogy jaaj ott van Pókember de jó………….

 49. Felkeszul Donald Glover :)

  Nem tudom miert, de miota jott a Disney hir, azota szamitottam erre. Valamivel tudtam, h fel akarjak majd kavarni az allovizet, szerintem is nagy az esely ra, hogy ezzel robbantsanak. Szerintem jo lenne, amugy is elferne egy kis “szin” az Avengersben, hatalmas mar a csapat, de Nick Furyn kivul mindenki feher. Az uj arcok is mind feherek az Age of Ultronban.

 50. Várható volt h fekete lesz. Egyszerűen nem azt a világot éljük már ahol minden hős fehér. XD

 51. Nem vagyok rasszista tényleg, de az Ultimate Spiderman-t akkor hagytam a bánatos szarba amikor Miles Morales megjelent

 52. Emberek, azért Miles Morales ide, vagy oda, azért ne kezeljük már kapásból tényként a dolgot!
  Egyelőre ez csak egy pletyka, amit egyetlen egy újságíró hozott fel, és ő is ki tudja honnan szedte a dolgot!
  Amíg nem hallunk biztosat, felesleges itt nyafogni, meg vészmadárkodni…

 53. Megoldhatnák úgy is, hogy az egész film alatt nem veszi le a maszkot. És akkor mondjuk játszhatná őt Ray Park.

 54. Csak nekem van egy olyan sanda érzésem, hogy ezekkel az innen-onnan, minden forrás nélkül megszellőztetett hírekkel valójában a stúdiók a közönség visszajelzését tesztelik sutyiban? Elvégre minden ilyenre kicsit felrobban a net: most a fekete/latino Pókember, meg ott van az Indy-reboot Chris Pratt-el, stb.

  De hogy ON is legyek: én is furcsállnám, hogy a kínkeservesen visszaszerzett jogok után nulláról húznak egy ilyet. Abban is van valami, hogy ha nem lesz több eredetsztori, akkor azért tényleg a már – igaz máshol – bevezetett karakterrel logikus kezdeni valamit, nem egy totál újjal. Aztán majd meglássuk (a vak is azt mondta :D).

 55. Enyhén szólva kamuszaga van a dolognak. Elméletileg vagy Logan Lerman, vagy Dylan O’Brien lesz Peter Parker. Őket nézte ki a Marvel első körben.

 56. Eleve elmondjam mi a tény? Lépejetek fel a Marvel.com-ra és keressétek ki a hivatalos bejelntésüket a Sony-Marvel dolgo kapcsán és egyből ott lesz ez, ami hivatalos:

  “Sony Pictures and Marvel Studios share a love for the characters in the Spider-Man universe and have a long, successful history of working together. This new level of collaboration is the perfect way to take Peter Parker’s story into the future,” added Doug Belgrad, president, Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group.”

  Igen a Peter Parkeres infó a lényeg belőle, szóval tényleg nem értem hogy miért mond mindenki mindent össze vissza…. Legyn az fan, újságíró stb… Peter kell mindenki tudja, mással nem működik így első körben.

 57. Így van. Túl terjedelmes Póki története önmagában is. Össze kellene előtte hozni a Klónsztorit, Venomot, Carnaget. Utána meg jöhet az Ultimates Ultimátum utáni hullám és a One More Day-New Band Day féle kavarás. És a sok radikális változás a mozis univerzumba szintén. És melette a nem rég lezártult Superior és végül az idén nyáron bekövetkező hatalmas kontuniutású képregényesemény, amelyben már Moralesnek is helye van. Vagyis őt a vásznon az Infinity War-t követően logikus lépés behozni. És gondolom ennyi esze bőven van a Marvelnek és nem tömbösítve kutyulja egybe több évtized sztoriját két és fél órába, mint a Sony tette tavaly.

 58. Pont erről van szó, hogy Peter sztorija illik most bele a legjobban az MFU-ba főleg, hogy megjelent Wilson Fisk még egy Oscorp kell és egy Hírharsona a Midtown gimi és már minden atomul fog működni. Csak úgy adja majd magát, hogy Coulon vagy Fury odamenjen Peterhöz.

 59. Azért leszögezném itt közel a 100. hozzá szóláshoz közeledve, akinek még nem világos ez nem rasszizmus! Csupán ellenszenv. Semmi probléma nincs ha afrikai föszereplő van egy filmben, és saját karaktere van…lásd függetlenség napja, v acélzsaru. stb….kit érdekel?
  Az viszont undorító kampány, hogy mindent tekerjünk ki eredeti mivoltából,és feketítsünk be-szószerint-sugallva ezzel ilyen dolgokat ha ez nem tetszik, akkor tuti raszista vagy mert az nem tetszik benne hogy fekete…E a tendencia nagyon megfigyelhető Amerikában, mindig is, azonban nem olyan régre tehető ez a divathullám! Anno a django re-make-el kapcsolatban is felmerült már bennem ez, hiszen ezt a népszerű OLASZ spagetti western hőst általában tipikus kékszemű európai ember alakította (Franco Nero, Terence hill…) Erre ebbe most beleköptek, és négerítették…de miért ne? önmagában is jól funkciónálo karakter és környezet valamint a történések, hiszen kiragadták az egészet, és áttették az amerikai rabszolgatartás aranykorába! Szval újat láttál…
  leszögezem a végén még egyszer világosan! Nem a fekete főszereplövel van baj! Hanem azzal ha egy olyan főszerepet játszik afrikai, amit korábban európai ember játszott! Djangónál még belefért jól körítve…régebbi korosztály ismerhette, azonban egy olyan híres karakternél mint a pókember,-batman-vagy superman, jogos a felháborodás! Ezeknek az arcát legalább egyszer mindenki látta! És nem volt fekete…undorító ez…

 60. Miles Morales-el csupán anniy a baj, hogy annyira nem “idős” a karakter. Alig 50 számnyi történelme van, az is tele béna családi drámákkal, amiket majdnem mint Peter vagy Osborn miatt kap a nyakába. A családi backstory most derült ki, és fele olyan érdekes, mint Ultimate Peter szüleinél pl.
  Az, hogy az Ultimate univerzumból őt akarják erőltetni és átmentegetni folyton a 616ba (eredeti mainstream univerzum, semmi altergenyó), az nem azért van, mert kiemelkedően jó cím lenne az Ultimate Comics Spider-Man, hanem mert a többi avilági comic botrányosan szar.
  Tessenek odarakni az MCU-ba egy HÁZAS Petert pl. Akinek aztán a saját történetét kis utalásokban vagy flashbackekben összerakják (lsd. Tim Burton Batman).
  Esetleg a tini Petert, akinek tényleg felelősség majd üldözöttség szakad a nyakába, mint az Ultimate Spider-Man első tizen számában, baromira elmélyítve a karaktert.

  Ha Miles lesz erőltetve, akkor azért csak néhány feketepárti aktivista fog hátradőlni elégedetten, nem a marvel vagy a fanok.

 61. közben meg lett erősítve, hogy Peter Parker lesz a pókemberük a legközelebbi filmekben, de nem zárják ki, hogy később még Mile Morales is felbukkanhat még a MCU-ban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.