Ripley rendes búcsúja

Sigourney Weaver arról beszél, hogy méltó búcsút akar a karakterének, és utána a folytatás rendezője, Neill Blomkamp ismét arra utal, hogy az Aliens, avagy a bolygó neve halál után játszódna a filmje.

Elfelejtenék a harmadik és a negyedik részt? Plusz Ripley szavaiból én még valami Földön játszódó mókára is tippelnék, de ez csak megérzés. A rövid kamerábabeszélés a tovább mögött.

22 hozzászólás a “Ripley rendes búcsúja” bejegyzéshez

  1. pontosan az Aliens vége óta pletykálták a Földet, és – bár erre tényleg nem emlékszem tisztán – mintha a könyv végén is lenne rá utalás. és én még azt is megbocsátanám, ha elfelejtenék a 3-4-et, (pedig nem nézhetetlen egyik sem) csak azt nem tudom, hogyan hidalnák át az öregedést, mert sztázisban ugye az nem nagyon van. kiderül, de amit Blomkamp mond az bíztató. és tök jó látni, hogy Weavert is mennyire érdekli a dolog.

  2. elromlott hazafelé a sztázis, de már csak 30 évnyire voltak a lakott területektől. ez csak egy random ötlet, bízzunk a forgatókönyvben, főleg ha már ekkora Alien rajongó a rendező.

  3. Vagy nem volt tojás az űrhajón, a mentőegység odamegy, felébresztik, megygyógyítják őket, letelepednek valami bolygón, eltelik 30 év, Newt már parancsnoki rangban van az űrgyalogságnál, azátn egyszer csak beüt a crach. Előveszk Ripleyéket, mivel ők már ismerik a dörgést, tanácsadói fizetés meg egyebek, aztán indul a zúzda.

  4. Vagy benne van az is hogy Ripley arca CGI lesz, mint a nem is tudom kinek a Tron 2-ben :D
    És nem kell megmagyarázni az öregedést :D
    De ez úgy is majd a kitalált történet fügvénye lesz hogy mit csinálnak.

    A 3. és a 4. rész az akkori kornak megfelelő film volt, azon inkább a már előzőleg megteremtett részek és világ pénzügyi megfejése érződik és nem a kultusz folytatás.
    Gondolom ezért is akarnak fátylat borítani azokra a részekre, mert történet szempontjából az 1-2 rész nagyon jól tovább vihető, viszont a 3.4. már elég sok hibával és lyukkal rendelkezik, azokra nem biztos hogy rá tudnának építeni.

    De ez persze nézőpont kérdése attól függ hogy melyik irányba akarják továbbvinni a filmet.
    Ha egy űr sci-fi univerzumot akarnak tovább vinni akkor a 2. részt kell hogy folytassák, ha viszont egy sci-fit szeretnének simán, akkor tök mind1 hogy a földön vagy nem a földön játszódik.

    Alien vs predator 2. a földön játszódott és ez is inkább számított gyengeségnek mint erősségnek, legalábbis nálam, ezért inkább az űr sci-fit várnám :)

  5. remélem Ripley tényleg csak valami tanácsadói szerepben lesz jelen és nem erőltetik a fő vonalon. Hickst jobban sajnálom, hogy nem lehet már csúcsformában visszahozni, mert imádtam a karakterét, de őt szívesen elnézegetném valami atom, badass tábornokként.

    de ha mindenképp a női főszerepet akarják vinni tovább, akkor Newt kb abban a korban lesz most, mint anno Ripley…szóval lehetőség van bőven, ha onnét folytatják. ez végre egy olyan folytatás/reboot akármi, amiért lehet lelkesedni (legalább is egyelőre).

  6. megérdemelné, hisz nagyszerűen hozta ezt a karaktert, ő Ripley és kész :) és milyen csinos maradt, szinte nem is öregedett

  7. Arra én is kíváncsi vagyok,hogyan ugornák át a 3.4.részt! Sajnos azok akik látták ezeket a részeket és pl a fentebb említett Alien vs Predator 2.-őt azokon csak egy feketeöltönyösök által használatos “amnéziapálcás” villantás segítene! :D
    De reméljük a legjobbakat és sikerül összehozni az alkotóknak egy méltó folytatást az 1-2 után ami feledteti az összes silány részt amit anno folytatásnak szántak!

  8. Nem kell feltétlenül átugorni a 3-4-et, csak nem lesz egyszerű közé betoldani az új részt :)

  9. Az Alienek a földre mennek, egészen pontosan Dél Afrikába. :D
    Amúgy mindenhogyan várós a film.

  10. Szerintem normálisan sehogy se lehet ezt megmagyarázni. A 4. et nem kell folytatni, mert az már szar volt az Alien mutáns Riplay-vel. A 3. viszont nagyon jó film. Közé meg hogy tennék már be a megöregedett színészeket? Max CGI vel. Vagy kitalálják, hogy a 3. 4. csak álom volt, és folytatódik minden a 2. résztől, de ez nagyon gyenge húzás lenne. Akárhogy is, szar van a ventilátorba itt már.

  11. Ez egyébként már a hypenak a része, vagy mindig megkérdezik őket és mondani kell valamit?
    Szerintem még 1-2 homályos elképzelèsen kívűl semmi nincs a filmből.

  12. Nem emlékszem pontosan a 2-3 közötti átmenetre azon kívül, hogy a 2 végén befekszenek a hibernálóba, a 3 elején meg Ripley felkel onnan…. de mi van, ha közben történt valami, és a 3 részben lévő Ripley eleve a 2. végén lévő Ripley klónja csak, mert közben megtalálták, klónozgatták, módosítgatták a tudatát, ki tudja mit csináltak vele, majd a klónt belerakták az eredeti csónakba egy aliennel együtt és kilőtték a világba… mondjuk nem tudom miért csinálták volna, de hát szerencsére nem is én írom a forgatókönyvet :D

  13. Na én is pont arra gondoltam,hogy a 3.részt lehetne amolyan klónos megoldással magyarázni! A 4.rész meg marad ahogy van ott adott a klónozós téma! Tehát eltelik mondjuk kb 20év (ennyit lehetne csalni) és ezen idő közben az igazi Ripley élte világát mit sem tudva a klónjairól! Aztán a fonalat innen már fel lehet venni és keresztezhetik ismét egymás útjait az Alien-ek és Ripley! :)

  14. rebootolják, csak éppen a második részől :)

    korum: viszont akkor is ott van a halott reese, vagyis hicks, meg a newt. meg ha a igazi ripley túl is élné
    akkor is a 3. és 4. rész között is rengeteg idő eltelik amit egyrészt már nem élne meg (kivéve ha hibernálná magát)
    , másrészt meg nem tett volna le semmi olyat ay asytalra ami később hatással lett volna bármire is (4. részben
    nincs nyoma)

    vagy nem?

  15. Sztori ötlet:
    Ripley űrhajója egy féreglyukon át egy párhuzamos világba kerül és máshogy folytatódik a történet. Sokkal tovább keringett az űrben (ez meg is magyarázná a korát)
    Ripley, Hicks és Newt életben maradnak. Bishop (letépett feje, robot maszkmesterek segítségével) kapna egy rövid cameot az elején (ehhez az idős Lance Henriksennek csak a hangja kellene, de ha beleveszik emberként hasonlóan a 3. rész végével, akiről mintázták a Bishopokat én örülnék neki)

    Csak Ripley nem elég, mert ez már ‘megint’ csak egy új kaland lenne új karakterekkel (mintha egy tv sorozat)
    Kellenek a mellékszereplők is, már akit visszalehet hozni. Ettől
    éreznénk igazán alienesnek a filmet.

    a 3. és 4. részt maximum úgy tudnám elképzelni Ripleynek valamilyen formában mégis lennének emlékképei a haláláról vagy feltámadásáról, de pusztán ennyi. ugye ez lehetetlen ha párhuzamos világban van, de mégis…:)

    CGI alieneket nem szeretnék, mert azok szarok.
    James Horner zene kell.

    a 3. részből talán a Weyland vállalat partnerét a Yutani-t tudom még elképzelni hogy foglalkoznak vele. Ennyiben talán mégis tiszteletüket fejezik ki a 3. rész iránt is. (a förtelmes AVP 2-ben is előhozták). Így viszont Lance Henriksen mint a bishopok tervezője és egy kínai főmufti a Yutani vállalattól simán jöhetne szerepelni:)
    a 4. részt semmilyen formában sem tudom elképzelni, még utalás szinten sem!!!!! (maximum hogy valóban a Földön is játszódik, ahogy a 4. rész alternatív végében mutatták) de kb. ennyi.

    Hirtelen ennyi jutott eszembe!
    Az tuti hogy az idei sok reboot és folytatás után ennek a hírnek örülök a legjobban! csak el ne csesszék. finger crossed!!!!

  16. Simán lehet 20-30 éves időugrás is, ahogy fentebb írták.

    Így ha szerepel Newt akkor már fellnőtt és eggyel kevesebb gond. Anyjaként szereti Ripley-t aztán Jönnek az elienek és Ripley meg besíg neki…

    Egy ilyen folytatás jó lenne.

    Az Alien sorozat ott ment félre, amikor a zseniális 2 -ik rész után Cameron helyébe Fincher lépett, aki egy tollvonással megsemmisítette egy remek folytatás lehetőségét.

    Máig nem értem miért kellett a 2 ígéretes karaktereinek a 80%-t kikukázni + Ripleyt is kinyírni a végén, hogy aztán normálisan már n lehessen folytatni a történetet.

    Pedig mekkora királyság lett volna a pár évvel későbbi Alien mozi egy kicsit idősebb Ripleyvel és Hicksel.

    Most talán meg lesz erre a lehetőség.

    De talán jobb lenne ha Ripley most már tényleg ilyen mentorszerepet kapna. Kicsit már öreg a 2-ik rész Full Metal Amazon stílusához. :)

  17. miért kéne ennyire pörögni azon, hogy miként lehet átfedni a 2. és a 3,4. részeket? az utolsó kettő nagyot bukott, a rajongók sem szeretik őket, simán ki is lehetne őket húzni a történetfolyamból, szinte senkit nem érdekelnek. ha anno megtették, hogy a 3.-ra gyakorlatilag kinyírták a 2. filmet, akkor most is nagy csavargatás nélkül lehetne folytatni az Alienstől. páran pattognának, hogy mi ez már, de ha jól sikerülne a kutyát sem érdekelné a 3. és a 4. rész.

  18. “Az Alien sorozat ott ment félre, amikor a zseniális 2 -ik rész után Cameron helyébe Fincher lépett, aki egy tollvonással megsemmisítette egy remek folytatás lehetőségét.”

    Szerintem meg szinte az egyetlen normális ötlet volt, ami a folytatásokban történt: a durva Alien-univerzumba sokkal jobban illik az, hogy itt még a főhősök sincsenek biztonságban, mint az összevissza lövöldöző űrkommandósok. A 3. rész irtó jó lehetett volna, ha a stúdió nem cseszi el.

  19. @abelh – A magad nevében beszélj csak, ne képzeld a saját véleményedet minden rajongó véleményének! A harmadik rész Fincher rendezésében legalább olyan jó volt mint az első rész szerintem, hozta annak klausztrofóbiás feszültségét és nyers ipari látványvilágát, csak már az újdonság varázsa nem volt rajta.
    Nekem a negyedikkel sem volt nagy gondom, ötletesen hozták vissza Ripleyt, és a történet sem volt rossz, csak azt a szörnyő ember-alien hibridet tudnám feledni a végén…

    Mindezek ellenére simán eltudnám viselni, ha egy esetleges folytatásban figyelmen kívül hagynák, csak hozzák a szinvonalat!

  20. Nyílméregbéka:

    Tessék, kardoskodsz a 3. rész mellett, közben meg: “Mindezek ellenére simán eltudnám viselni, ha egy esetleges folytatásban figyelmen kívül hagynák, csak hozzák a szinvonalat!” – ezért mondom, hogy valószínűleg nem lenne akkora világégés, ha a másodikat folytatnák, de csak a magam nevében beszélek ;)

    az tény, hogy furcsa üzenetet hordozna az egész, hogy bármelyik klasszikus szériát már random fel lehet forgatni és ad hoc folytatásokat készíteni, de ismétlem SZERINTEM azért lehetne megbocsátható, mert ez a kettő sem kritikailag, sem anyagilag nem volt siker, így relatíve könnyebben kihagyhatóak a kánonból és el lehetne kapni a fonalat újra egy nagyon izgalmas résznél.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.