Eddie Redmayne idén megkapta a legjobb férfi főszereplői Oscart

Úgy tűnik, hogy a színész jövőre a nőit szeretné elvinni. Viccet félretéve a lenti kép a The Danish Girl-ből érkezett, amit Tom Hooper (of The King’s Speech) rendez, és Einar Wegener művészről szól, akit a felesége felkér, hogy egy pár percre pózoljon női ruhában, benne pedig feléled valami. Mindezt 1920-ban, taposva az utat a transzneműeknek.

29 hozzászólás a “Eddie Redmayne idén megkapta a legjobb férfi főszereplői Oscart” bejegyzéshez

 1. a melegek már nem elegek, jönnek a transzik:D
  úgy érzem kihagyom, pedig előre megjósolom rengeteg de tényleg, rengeteg díjat fognak adni ennek akár jó akár nem …

 2. remélem sokan megnézik majd, biztos nagyon érdekes film, sőt remélem oscart is kap , ez a művészet, ugye ?

 3. zsoltiabéka: nem, ez egy film terve. De bármennyire is fáj a homofóboknak, egy ilyen film is lehet filmművészetileg értékes alkotás.

 4. azért valamilyen szinten megkérdőjelezném valaminek a művészi értékét, ami ennyire következetesen a díjszezonra van gyúrva. polkorrektség a menő, hát ezzel most igazán az emberek arcába lehet majd tolni. remélem valami vérmes feminista önéletrajzi filmmel fogják versenyeztetni, aztán JLO akkor majd rázhatja az öklét megint.

 5. Mint egy falat kenyér, úgy kell ez nekünk… :/

  2016ban meg majd csinának egy filmet egy katolikus pap és egy ministráns kisfiú szerelméről, ami utat tör majd a melegapácaházasság-lobbinak. Lehet, hogy ez a ló tulsó oldal, de bakker, azért álljon már meg a menet!!!

 6. DvDvDv:

  Mert ha erről a témáról nem csinálnak filmet, akkor nem is létezik a probléma, ha csinálnak akkor meg fertőzi az embereket. Most komolyan hány “normális” filmre jut egy meleg (és társai) film?!!

 7. Nem a film témájával van baj, hanem hogy ez az alak színészileg egy akkora nagy nulla, hogy inkább a Barátok Közt-ben lenne a helye.

 8. Azert ne legyetek mar nevetsegesek… Komolyan. Hany olyan film volt iden a mezőnyben, ami megfelel az általatok felállított “dijszezon-kritériumnak”. Vagy talan a nyertesrol ezt el lehet mondani???

  Melegfilm annyi van, mint nem meleg? Komolyan, neztek ti filmeket? Néha nevetséges mar, hogy egyes emberekbhallanak valamit (melegfilmek a nyerok, létezik olyan hogy oscar-kritérium), aztán éveken keresztül okoskodva kiabaljak azt vissza, sajat tudatlansagukat bizonyitva. Akinek nem inge…

 9. anthony azért valljuk be, ha valaki oscarra gyúr akkor a meleg-színesbőrű-zsidó téma kombóból szokott válogatni.

  Ott van pl. a 12 év rabszolgaság…
  Nem nézhetetlen de semmi újat, semmi maradandót nem nyújt, senki nem fog róla beszélni 1-2 év múlva, metacriticen pedig 97 ponton áll, továbbá:
  “Won 3 Oscars. Another 235 wins & 219 nominations”

  Ha szerinted a témája nem befolyásolja ezt a rengeteg – többnyire érdemtelenül kapott – díjat akkor te se okoskodjál. :P

 10. Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy egy olyan díjat, mint az Oscar, csak és kizárólag a teljesítményért adnak, és semmiféle üzenet nincs benne, az tényleg ne foglalkozzon a filmvilággal, mert semmi értelme. Tényleg, figyelembe veszik, ha egy film kiáll a kisebbségek jogaiért, szeretne elmondani valamit elnyomott, kizsákmányolt emberekről, ne már! Ez hihetetlen! Mondjuk aki a “full kretén” szösszenetet idézi minden idők egyik legnagyobb zsenije kapcsán, attól mit várjon az ember. Az ostoba homofób beszólásokról nem is beszélve. Mi a francért érdekel titeket, hogy ki kapja az Oscart? Fel sem tudjátok fogni, miről írkáltok itt összevissza. Félelmetesen szánalmasak vagytok.

 11. rhocco: Hmm, tényleg, végülis az idei mezőny is teljes mértékben meleg/színesbőrű/zsidó témákból állt össze, igaz… Vagy a tavalyi… Hogy a Gravity az mekkora egy melegfilm!!! Vagy a Birdman, az idei nyertes, ugye a Norton\Keaton kisgatyas verekedeseben azert ott a meleg felhang!!! Komolyan mar… Egy film szolt a kosebbsegekrol, egy volt, ami talan beleillett abba a hires-neves kritériumba, ez pedig a Selma. Hany dijat is nyert???

  12 years a slave-el kapcsolatban: Elhiheted, Steve McQueen-t rohadtul nem érdekli az Oscar… Ha megnézed a Hungert, vagy a Shame-et, akkor rájössz, hogy mekkora egy rendező, korunk egyik legjobbja. Es arra is rabukkansz majd, hogy a 12… sem a rabszolgasagrol szol, es majd ekkor lesz csak vilagos, hogy miert is lett az a legjobb film. Azt mar bogozd ki magad, hogy mit rejt a film, ne csak azt figyeld, hogy van-e benne meleg, vagy színesbőrű…

  Mellesleg, ahogy Élien is mondta, nehogymár ne díjazzuk azokat a filmeket, amelyek fontos témákról szólnak, ráadásul művészileg is tökéletesen vannak formába öntve. Igen, volt már sok rabszolga film, többnyire B, vagy exploitation Filmek, szoval nem helytálló az a kifejezésed sem, hogy a 12… nem mutatott újat. Kb. senki nem vitte filmre meg igy a rabszolgaságot. Ami ertheto is, hiszen McQueen a sajat felmenoinek szeretett volna tisztelegni, amihez minden joga megvan. A művészetnek ez az egyik legfőbb feladata es lényege, nem csak az olyan onkielegitesek, mint az Only God Forgives…

  Azt meg, hogy Meddig beszélnek róla, hadd döntsék el azok, akik 97 pontra húzták a metacriticen, mert ők értenek is hozzá… Mellesleg megjegyzem, hogy kozépiskolai tananyag lett az USA-ban.

  Nem azt mondtam, hogy a téma nem befolyásolja az ilyesmit… Azt mondtam, hogy minimálisan teszi azt, es tul sok az okostojás, aki egy-két másik agytröszt szavai után máris zseninek, meg jósnak érzi magát, holott azt sem tudja, mit írogat össze-vissza…

 12. hogy a picsába jön a “full kretén” a transzneműhöz?
  legfeljebb aki képes ezt így látni, az.

 13. A Theory Oscarja kapcsán írták, és nem is igazán lehetett félreérteni, semmi transznemű – full kretén párhuzam nem volt, olvasd újra.

 14. “Nem azt mondtam, hogy a téma nem befolyásolja az ilyesmit”

  Lényegében minden más rizsa és örülök, hogy végül is ugyanazt írod amit én :)

 15. clegane, nyilván Redmayne Hawking alakításáról van szó, mivel azzal nyert Oscart…

 16. A matek igen egyszerü: Ha nem szereted a melegekröl szolo filmeket, ne nezd öket + annyira törödj azzal, hogy mas kivel bujik agyba, mint amennyire azt szeretned, hogy masok azzal törödjenek, hogy te kivel bujsz agyba = boldog elet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.