The Leviathan concept videó

Úristen, ez honnan jött? Ruairi Robinson (Blinky, Last Days on Mars) házal a Leviathan projektjével, legalábbis hype generáláshoz és a film eladásához egész jónak tűnik az alábbi videó.

A lényeg, hogy a fénynél gyorsabb utazáshoz az embereknek hatalmas szörnyeket kell levadászni, akikből kinyernek valami szükséges anyagot. Ez a vadászat viszont nem önkéntes, szóval a szereplők bele lesznek kényszerítve a brutál veszélyes munkába. Ami rohadt jól néz ki.

3 perc körüli a videó, de már most nézném tovább filmként. Mindenképp nézzétek meg a tovább mögött.

human
írta
2015. 03. 17. 04:12
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “The Leviathan concept videó” bejegyzéshez

  1. Nem tudom mit mondjak… Elementaris erovel letaglozott ez az anyag. Eredeti, latvanyos, hangolatos es gyonyoru.

  2. Shadow of the Leviathan(s). Az ember sajnalja a Leviathant,mintha csak balnara vadasznanak.

  3. Hű, nagyon adta, nekem bejött. Mondjuk hogy milyen sztori köré generálták ezt a világot/látványvilágot azért érdekelne.

  4. Én is az előttem szólóhoz akarok kapcsolni! A szörny feje, mintha Star Wars-ból emelték volna ki! Az aszteroida lakó?! S igen olyan a feeling-je, mintha Dűne lenne, csak levegőben! De látványra szép volt a videó, habár a végén várható volt, hogy hamm bekapja! :)

  5. Érdekes, hangulatos videó, de a Last days on Mars miatt én is nagyon elgondolkoznék adjak-e pénzt egy ilyen projektre.
    Abban a filmben, a kis költségvetés ellenére is lett volna potenciál, de nem sokat tudtak kihozni belőle.

  6. nagyon örülök hogy egyre olcsóbb a technológia, és egyre inkább teret kapnak az indie sci-fik! jee

    no de miért nem használnak valami radart ezek a szerencsétlenek ahelyett hogy szabad szemmel lesik hol járhat a szörny. de még csak azt se vmi katapultolható fülkében, hanem csak úgy szabadon lófrálva, hadd pottyanjanak ki egy manővertől.
    meg ha már így ráharap a szörny mindenre ami repül, tutkó eléje küldenék egy repülő bombát, egye csak meg aztán robbanjon szét a feje.

    félek én attól hogy annyira nem volt végiggondolva a koncepció, csak álmodott egy vizuálist valaki aztán lesz ami lesz.

  7. clegane a számból vette ki a szót, nehéz elhinni hogy a 22. században nincsenek jobb cuccaik az ilyen szörnyek ellen, pláne hogy valszeg nem kicsit jó üzlet a vadászatuk. Basszus a videót elnézve egy csapat F15-össel többre mennének, azt tuti nem érné utol a szörny.

    De mondok jobbat, ha mondjuk gond a látótávolság akkor egy csapat drónnal bemérik hol van, aztán az anyahajóról egy railgun fejbelövi és kész.

  8. Nyilvan a suru felhozet miatt nincs radar, valoszinuleg elve kell elfogni ha ennyit szivnak vele es ahogy szo is volt rola nem onkentes kuldetes, egyszeruen pl fegyenceket kuldenek, rajuk meg minek katapultot pazarolni. Elefantot es balnat se bazookaval vadasztak… Azert mert nem erted meg nem szar a koncepcio :)

    Nekem nagyon bejon a hangulat es a talalas, orulok hogy ismet a scifi reneszanszanak hajnala koszontott rank es varom a mozikat, remeljuk ez a projekt is hamar partfogora talal mint Bloomkamp Alienje :)

  9. Nos valóban egy kicsit fura a felszerelés, amit használnak, de mikor a felhők közé bújik a lény látni, hogy villámlik, gondolom interferenciát okoz így kilőve a radar, bár ha jobban belegondoltok ha a vadászokat “belekényszerítik”, akkor a vadászok lehetnek elítéltek, akkor meg azokra minek áldozzanak? Jobban zavar maga a sztori, mert ebből lehet egy nagyon klisés lázadjunk fel és kényszerítsük térdre a rabszolgatartótak film is :/

  10. Tulajdonképpen a FÉNYNÉL gyorsabb utazáshoz, kellene ennek a szörnynek a TOJÁSÁBÓL kinyerni azt az anyagot. :))

  11. csatlakozom Krisztian levezetéséhez: valószínűleg a mocskos kapitalisták (mert akkor is gondolom a pénz/profit mozgatja a világot) minél olcsóbban akarják kinyerni a nyersanyagot, így lesz ilyen kényszermunka, radar nélkül, rozsdás vassal vadászat + radart meg lehet magyarázni a felhőzettel, vagy egyébbel.

    Én inkább a történetben érzem a gyengeséget, nem igazán érzem, hogy milyen sztorira lehet ilyen látványvilágot felhúzni, mert a koncept videó azért valjuk be elég sablonos, inkább csak CGI techdemo lett végül.

  12. BeryG: MIlyen sztorira lehet felfűzni? Mass Effect széria???
    Hasonlóan indul: találunk egy tömegrelét és igy jutunk el az intergalaktikus tanácshoz. és onnan reaperekhez. És ez csak a kezdet. szóval szerintem bőven van benne potenciál!

  13. OFF:
    marci: Azért ne ájuljunk már el ennyire a Mass Effect sztorijától, egy teljesen sablon űropera-történet, amilyen sci-fi regényben az elmúlt 30 évben vagy 2 tucat íródott. Ne érts félre én is szeretem a Mass Effect-et (sőt még a 3. rész végével sem volt különösebb problémám), de azt gondolom, hogy egy sztori-orientált akció-szerepjátéktól egy ilyen minőségű történet simán elvárható manapság, ettől én nem tudok hanyattesni.

    ON:
    Szép-szép a video, de nekem is Pacific Rim jutott eszembe róla és nálam az nem jó jel…

  14. A fényévnél gyorsabb sebesség + Ámbrás cet a levegőben= a hihetetlen üzemmód, realisztikusabb továbbgondolása. Amúgy nekem is bejött. Viszont ebből a 3 percből jó és rossz irányba is könnyen el lehet indulni, de az alap nem rossz.

  15. Én is látom benne a lehetőséget, nagyon tetszett. Deeee vmi kib@szott jó magyarázatot kellene h kitaláljanak, hogy miért bioetanol kell egy űrutazáshoz XD …

    Na meg kicsit változtassanak már az űrbálna kinézetén is, mert azokat én nem szárnyaknak, jó indulattal is csak csonkoknak tundám hívni :) Bár nem kizárt hogy pont az az anyag miatt képes repülni ami benne van és ez kell az embereknek.

  16. Csodaszép, látványos, érdekes. Minden másról felesleges beszélni ilyen egymondatos koncepció alapján.

  17. Úgy látom összejött itt a sci-fi írók országos kongresszusa…

    A látvány szép, az alapötlet jó, a többit meg majd meglátjuk. Ha meglátjuk…

  18. @marci: felőlem csinálhatnak egy Mass Effect filmet, elférne a mozis piacon egy akkora kaliberű blockbuster, csak vigyék át bele jól a drámai döntéseket, következményeket, és ne tét nélküli univerzum-építgetésbe kezdjenek.

    Amúgy érzésre szerintem ez a sztori nem dolgozik ekkora volumenű sztorival, inkább azt valószínűsítem, hogy a lezuhanó emberke valahogy túléli és felfedez valamit a nagy felhőben. Az is lehet érdekes kiindulópont…

    @Nyílméregbéka: azt hiszem nem ördögtől való, hogy ha már van egy blog, és lehet kommentálni, akkor hadd elmélkedjen rajta pár emberke aki veszi a fáradtságot, hogy egy 3 perces videó tényleges CGI látványánál tovább is gondolkodik…

  19. Cinizmus nélkül írom hogy legalább annyira kell a lens flare a látványhoz, mint maga a film, ez már ilyen minőségben is több mint korrekt.
    A leviathan úgy néz ki mint az Avengers-es “leviathan”.

  20. Jobbat mondok… Kapják meg a StarCraft filmet. Akkor legalább lenne hozzá egy elég jó alapanyag, történet, és alapok. Ez a látvány úgy érzem tökéletes lenne hozzá. Szerintetek?

  21. Jól néz ki, de mikor lehet játszani vele?:)
    Amúgy igényes három perc, de talán nem csak a látvány alapján döntenek…

  22. Baromi jól néz ki! Érdekes ötlet, a dizájn meg rohadt jó de legalább egy heveder elférne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.