Kép a Martian forgatásáról

Azzal az esettel állunk szemben, hogy újra érdemes várni egy Ridley Scott-filmet. Persze, Exodus és Jogász meg mittomén, rossz dolgokat tett mostanában az asztalra, viszont itt a könyv amit amiből készül a film az veszett jó. Elvileg.

A főszereplő, akit Matt Damon alakít, az első ember a Marson, viszont nem sokkal a megérkezése után rögtön ott is ragad. Nem tud jelezni a Föld felé, de ha tudna is, mire odaérnek már rég meghal. Vagy gondolom mégsem, és egy jó dumákkal teli túlélőfilmet kapunk. Mindjárt valaki kijavít. Az biztos, hogy one man show, Matt Damon, első ember a Marson = megvettek.

Nálunk is forgattak jeleneteket a filmbe, reméljük nem vágják ki, mint a World War Z-nél tették!

human
írta
2015. 03. 21. 01:14
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “Kép a Martian forgatásáról” bejegyzéshez

 1. A könyv az hatalmas volt. Metron néztek hogy miért üvöltök úgy mint egy hiéna. :D Ha hűek maradnak a könyvhöz akkor nagyon jó filmet fogunk kapni!

 2. Azért nem teljesen one-man show, mert a NASA-nál is játszódnak jelenetek.
  Az egyik karaktert pl. Sean Bean (lehet találgatni, hogy meg fog-e halni? :D ) játssza majd, míg a főhős legénységének parancsnokát Jessica Chastain.

 3. Hehe, pont most hagytam abba a könyvet a 124. oldalon, szerintem olvashatatlanul pocsék :) Sebaj, hátha a film…

 4. A könyv jó.
  De ezt a filmet már láttuk az interstellarban.
  Spoiler:

  nem lett jó vége annak sem hogy Matt Damont ott egyedül hagyják egy bolygón sokáig.

 5. Nem az első ember, ha jól emlékszek, a könyvben úgy írja, hogy sorban a tizenhetedik marsra lépő ember. (Vagy legalábbis akörüli.)
  A könyv amúgy engem megvett, kíváncsi leszek a filmre is.

 6. A könyv elejénél féltem egy kicsit, hogy az egész csak egy nagy matekozás lesz a kajával, levegővel stb,stb, de onnantól, hogy *SPOILER*
  a Nasa rájön, hogy Watney él *SPOILER VÉGE* beindulnak a dolgok.
  Watney benyögései és a “názások” párbeszédei pedig zseniálisan vannak megírva. :)
  Remélem a káromkodások benne lesznek a filmben is, s nem lesz teljesen gyerekbarát a film.

 7. SPOILER

  Én ott voltam Etyeken a forgatáson Sok sok vörös kavicsos homokot hordtak össze az egyik csarnokba volt felépítve egy nagy ürhajó makett meg az állomás díszletei! Én nem olvastam a könyvet de ott elmondták hogy a fickó Burgonyát termeszt a Marson!
  Haláli poén! Vannak fotóim is bár nem sok nem lehetett fotózni de ez természetes csupán akkor készítettem egy párat mikor már szedték szét a díszletet szomorú! Am a burgonyából 80000 ft egy kiló ezt is mondták! Hogyan tudnám megosztani a képeket név nélkül segítsetek!

 8. Buckoff:

  Elküldöd humannak egy emilben. Az elég névtelen. Vagy felteszel ide egy linket. Az is. Vagy ha pénzt akarsz keresni, akkor megkeresel pár amcsi mozis oldalt.

 9. iszonyat jó ez a könyv, olvassátok el, szerintem a realista és a kalandosabb scifi hívőknek is nagyon fog tetszeni

 10. Olvastam a könyvet angolul. Kétszer. Ennyire jó.
  Kijavítalak: Watney már a harmadik Mars-küldetéssel érkezik a bolygóra, csak a 6. sol-on egyedül marad, míg a társai visszaindulnak a Föld felé.
  A könyv nagyon tudományos, minden járműátalkítási munkát részletesen elmesél. És jók a fickó beszólásai a naplóbejegyzéseiben. Hiányosságai is vannak: tájleírás, a karakter múltjának elmesélése, érzelmek, bővebb ismeretterjesztés a Marsról… Lehetett volna jobb a könyv egy kevésbé geek társszerzővel, aki belevitte volna az _embert_ is a történetbe, de így is jó. Reméljük, a film is jó lesz.

 11. Ridley Scott, sci-fi, kamaradarab, Matt Damon. Must See!
  Remélem ezzel a filmmel Scott visszaszerzi a renoméját.

  Mondjuk az érdekes, hogy elvileg ennek novemberben lesz a premierje, a Prometheus 2 meg 2016 márciusában jön elvileg. Fél éven belül két Ridley Scott sci-fi?! Nem semmi! (Prometheus személy szerint nagyon bejött!)

 12. Azért Matt még a Marson is lelkes Patriots fan :)). A filmet meg majd meglátjuk…

 13. A fenti képpel kapcsolatban megjegyezném, hogy remélhetőleg átszínezik valahogy azt a homokot, mert a Mars máshogy néz ki..

 14. Én is olvastam a könyvet, nem mondom, hogy valaha is vetekedne a kedvenc regényeimmel, de sci-finek pont olyan, amilyennek lennie kell. Plusz ebből kicsit hitelesebb filmet lehet csinálni, mint az Interstellar, gondolom ezért is vágott bele Ridley. Nekem bejött a Prometheus, de remélem ebből azzal a látványvilággal fognak egy viccesebbet csinálni!

  Buckoff: Jöhetnek a képek, na hadd lám azt a 80000Ft-os krumplit!

 15. “egy jó dumákkal teli túlélőfilmet kapunk.”

  Nagyjából ez a történet, igen :D

 16. A könyv szerintem nagyon jó volt, évek óta az első könyv amit elolvastam.

  SPOILER(EK)

  …..találtam egy proteinrudat és egy USB-t,
  valószínűleg tele zenével, amiket az úton hallgatott.

  Ideje harapni valamit, és kideríteni, miféle muzsikát hozott
  magával a jó parancsnokasszony.

  NAPLÓBEJEGYZÉS: 38. SOL (2)
  Diszkó. A fenébe is, Lewis.

  …………………..

  ………………
  [12:04]KÖZPONT: ….. kérlek, vigyázz a szádra. Mindent, amit írsz, élőben sugározzák az egész világon.
  [12:15] WATNEY: Odass! Cicik! – > [.Y.]
  ………………

  Aztán megismételtem a műveletet.
  És újra. Kis mennyiséggel. Csak nyugodtan. Boldogan rászántam az időt.

  Egészen feldobódtam! Ez a világ legjobb terve! Nemcsak
  hogy megszabadultam az oxigéntől, hanem ráadásul még több
  vizet állítottam elő!
  Minden fantasztikusan ment, egészen a robbanásig.
  …………………..

 17. Hogy lehetnek emberek akiknek olyan logikátlan és végtelenül buta filmek, mint a Prometheus és az Interstellar tetszettek? Mi a fenét csináltak miközben ment a film, mert az biztos, hogy nem a történetre figyeltek.
  A marsi pedig egy egész jó könyv. Várom a filmet én is. Sajnos az nem túl jó elöjel, hogy milyen hulladék filmeket forgattak mostanában Magyarországon.

 18. A könyv egész jó volt, bár néhol nekem az Űrgammák jutottak az eszembe, mert annyi mindent túl akartak magyarázni.

  Amúgy azt nem értem, ha elment a Marsra – eredetileg is – x napra, akkor miért nem vitt magának saját zenét és filmet vagy sorozatokat?

 19. RaveAir: Ha jól emlékszem véletlenül kinyírta a saját számítógépét, mert kivitte a bázisról. Még poénkodott is vele, hogy ha hazajut panaszkodni fog a gyártónál, hogy “Ez az eszköz nem működik a Marson”.

  Így kénytlen volt a parancsnok 70’es évek mániáját “élvezni”!

 20. Nálunk a munkahelyemen budaörsön, az önkormányzaton forgattak több jelenetet. Matt amúgy nagyon közvetlen volt.

 21. Baromi jó a könyv, de nagyon nehezen tudom, elképzelni, hogy hogyan tudnak ebből majd jó filmet csinálni. Elég nagy esélyt látok rá, hogy valami elhálivúdiasított szutyok lesz, de aztán ne legyen igazam.

 22. Sparrow mesélj, valójában milyen színű a Mars homokja? Mikor jöttél onnan vissza? Amúgy kamera szűrőkről hallottál már? : D

 23. Bizony itt forgattak nálunk. Én egy eldugott kis belvárosi bárban koccintottam Michael Pena-val és Kate Mara-val. Jó arcok voltak..

 24. Nyílméregbéka: rozsdavörös. És nem tisztán homokos a táj, hanem tele van kődarabokkal.

 25. A könyv nagyon jó volt, szerintem telitalálat. Remélem a film is jó lesz.

  @Sparrow: a Marson is vannak olyan részek, ami kevésbé köves és inkább homokos. Itt a képen vannak kövek, tényleg ez a probléma, hogy nincs elég kő a homokban?
  LoL

 26. A könyv zseniális. Kb. olyan, mint a Robinson Crusoe vagy a Számkivetett sci-fiben. Tény, hogy az érzelmekkel, emberi oldallal nagyon keveset foglalkozik a könyv, de a főszereplő ilyen típus. Amire pont ezért tökéletes választás Matt Damon, mert itt majd nem kell azzal erőlködnie, hogy érzelmeket közvetítsen. Szerintem a casting telitalálat, és mivel a könyv se hosszú, kb. szórol-szóra megvalósítható, nagyon nehezen lehet elbaszni.

  Illetve egy dologgal mégis el fogják, ezt előre látom. PG-13. Nem azért probléma ez, mert a könyvben annyi gore lenee, vagy hatalmas orgiák, vagy ilyesmi. Egyszerűen a szereplői hihető emberek, ergó folyamatosan káromkodik szinte mindenki. Na most, a PG-13 nevű ördögtől való találmány filmenként pontosan 1 (egy) csúnya szó használatát engedi meg. Káromkodás nélkül pedig az egész kibaszott film majd mehet a kukába! Egyszerűen ha egyedül maradsz egy élhetetlen bolygón, akkor nem fogod azt mondani, hogy ejnye-bejnye! A producerek viszont biztos nem akarnak egy R-es, nagyköltségvetésű sci-fit. Szóval ez szopó!

 27. LA: még nem tudjuk a besorolását, Scott legutóbbi valami Rated R scifit is forgatott Prometheus címmel, szóval azért nem teljesen kizárt.

 28. Most végeztem a könyvvel. Iszonyat jó élmény volt. Vicces és izgalmas.A film is ilyen lesz remélem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.