Röviden: Tak3n

Takháromn, avagy Liam Neeson harmadszor is takarított, és mit tesz isten, jobb, mint a második rész. A probléma, hogy nem sokkal.

Továbbra sem értem, hogy miért hisze Hollywoodban bárki Olivier Megaton tehetségében. A csávó egy kontár. Nyilván a Taken első része megismételhetetlen, még ha hasonlóan erős filmet csinálnának, akkor is kicsit csalódás lenne, de sajnos még csak nem is ezzel a helyzettel állunk szemben.

A történet ezúttal annyi, hogy megölik Bryan Mills feleségét, ő a gyanúsított, de nyilván nem hagyja a zsarukra az ügyet, így elkezd utánajárni a dolgoknak és közben szétüti mindenki gégéjét. Egyszerű sztori, illene egy ilyen filmhez, bár kicsit túlcsavarták, mert… nem is tudom, hülyének gondolták a nézőket. Ennek a következménye az, hogy a gonosz karaktere eléggé 1 dimenziós, rögtön kinyírva az izgulás faktort.

A legnagyobb probléma inkább az, hogy Megaton képtelen jó akciójelenetet rendezni, ami pedig elég fontos lenne egy olyan stílusba tartozó filmben. Agyonrángatja a kamerát, koncepció nélkül, a vágás borzasztó, a kitalált akciók pedig kicsit unalmasak. Mills első menekülését megadom neki, de utána nagyjából 0 a film, amiben Neeson hozza amit kell, Forest Whitaker is ozza a szokásos zsaru figuráját (a SHIELD-ben jó volt vele), de ők sem tudják megmenteni a földbeállástól a filmet.

A posztereken az volt, hogy it ends here, remélem ezután békén hagyják már karaktert.

human
írta
2015. 03. 31. 17:17
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Röviden: Tak3n” bejegyzéshez

 1. A második rész se volt túl erős, de szerintem ez rosszabb volt annál. Túl komolyan vette magát, és az akciók egyszerűen értékelhetetlenek voltak. Az autópályás üldözésnél egyszerűen nem bírtam összerakni fejben, hogy mi történik, annyira semmit se lehetett látni az egészből. A lövöldözések egy fokkal jobbak voltak, de azért azt talán nem volt annyira nehéz összerakni, lévén hogy van amikor egy folyóson megy végig, nincs sok variációra lehetőség.

 2. én 10 perc után kikapcsoltam, annyira nem érdekelt az idióta sztori, tele van az egész gagyi színészekkel

 3. szerintem meg pont jobb volt, mint a második, de csak amiatt hogy rühellem törökországot és az egész kultúrájukat. viszont ha ettől eltekintek, akkor ugyanaz volt mint a kettő.
  az autópályás rész tényleg értelmezhetetlen volt. ehhez képest még a transformers is követhetőbb jelenetekkel volt tele
  végignéztem, de kár volt
  Liam Neeson-t meg sajnálom. Nem egy Matthew Maconeghy, de ennél a filmnél azért nagyságrendekkel jobbakat érdemelne.

 4. Nem úgy kell nézni, hogy Elrabolva 3, amúgy meg egy sima akciófilmnek nem volt rossz.

 5. Volt egy rész a filmben ahol egy benzinkúton vagy nem is tudom hol verekedtek egy kicsit, és az ottani vágásoktól szó szerintem megszédültem. Próbáltam követni az eseményeket, hogy ki üt kit, de egyszerűen lehetetlen volt. De aggodalomra semmi ok! Majd jön a T4ken ahol Liam Neeson-t rabolják el és a lánya megy megmenteni.

 6. Szemrák.
  Egy darabig számoltam, 7mp volt a rekord vágás nélkül. Még a “nyugis”, beszélegtős jelenetekben is össze-vissza vágtak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.