Blockbuster watch: a Furious 7 mindent visz

Sok minden dolgozhat erre közben, nyilván az egyik faktor Paul Walker halála, most láthattuk utoljára vásznon, de azért a hatalmas bevételhez az is hozzá járulhatott, hogy a franchise már a ötről hatra is erősödött, és már előre lehetett látni, hogy idén is nagy dobásokat terveztek (szó szerint is, lásd a repülőgépes jelenetet).

Számszerileg ez 143,6 milliós bevételt jelentett. Eddig tartott a Captain America: Winter Soldier királysága, mivel az tavaly 95 millióval szerezte meg a legjobb árpilisi nyitány címet. Erre 51%-ot tett rá a Furious, és ezek csak az Amerikai adatok. Világszinten 384 millió az első hétvége, és pár nagy piacon, például Kínában, még nem is indult el. 1 milliárd fölött lesz a vége, ez már szinte biztos, főleg mert a közönség értékelése és a kritikusok pozitivitása jó heteket sugall.

update: a végleges számadat 147,1 millió lett.

Közben idén a Disney még kaszált a Cinderellával, Will Ferrell megbukott a Get Harddal, bár pénzüknél lesznek, de hatalmas esést produkált a film a második hetére. A Home pedig közepes bevételnek tűnik, úgy tűnik nem kapott el annyira sok embert, mint gondolhatták.

8 hozzászólás a “Blockbuster watch: a Furious 7 mindent visz” bejegyzéshez

  1. A film sikerre volt itelve a 4-5-6. resz utan, + PW halala miatt is tobben nezik meg. Mint anno a TDK-ot.

  2. 110, max 120 millióra tippeltem, de a pénteki 67 után leesett a hajam. brutális hova fut ki ez a széria, nem néztem utána, de példátlannak tűnik, hogy egy 7. résznél tartó sorozat folyamatosan nő (esetleg az Empire höhö). A milliárd simán meglesz valóban. TF-fel párhuzamot nem vonnék, agyatlanság oké, és ebből valószínűleg végtelen, ízlésbeli vita lenne, de ez még felnőtt fejjel is szórakoztató és szerethető – a markáns bevétel növekedés amcsiban is erre utal, míg a TF-nek a nagy nyitást követően ők egyértelműen hátat fordítottak.

    Ferrellnek leáldozóban van a “csillaga”, nem hozza már csípőből a 100M+ filmeket, ezért összeállt a jelenlegi talán legeladhatóbb komikussal…érthető, de nem jött be. Én szeretem a filmjeit, de a kritikák alapján ez (is) pocsék lett, szóval ideje lenne kicsit odatenni magát minőségben is (magához képest), habár a Semi Pro után is volt neki még visszaút.

    Kingsman lehet még érdekes, 120 millió felett jár, nagyon szép lefutással, egyértelmű siker.

  3. Szerintem a 8. rész is kaszálni fog mert arra meg azért mennek majd el hogy megnézék mit tudtak kihozni PW nélkül. Sőt kíváncsi leszek hogy tesznek-e majd rá utalásokat egyáltalán (mármint akarakterére).

  4. nyilván az emberek megnézik, mert szeretnének jó akciófilmeket látni, én is megnéztem, de nem biztos, hogy újra végigszenvedném, erős 60 % a film

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.