Mégis lesz The Dark Tower?

A Warner és az Universal már passzolta a projektet, akkor hallottunk róla utoljára amikor minden reményünk elveszett arra, hogy Stephen King egyik leghíresebb regénysorozatát vászonra (és tévére!) viszik, erre most befarolt a Sony, aki Media Rights Capitallal közösen lecsapott az egészre.

Természetesen így nem Ron Howard fogja rendezni, akiről eddig szó volt, a forgatókönyv pedig már több kézen átment, mint egy spangli a hippi tábortűznél, szóval végül fogalmunk sem lesz, ki mit írt bele ténylegesen. A lényeg, hogy több filmet tervezenk, méghozzá úgy, hogy egy tévésorozat mellékhajtásuk is lesz. Szóval igazi univerzumépítés, csak épp van hozzá alapanyag bőven.

I’m excited that The Dark Tower is finally going to appear on the screen. Those who have traveled with Roland and his friends in their search for the Dark Tower are going to have their long-held hopes fully realized. This is a brilliant and creative approach to my books.

Mivel a Sony minél előbb tető alá akarja hozni az első regény, a Gunslinger forgatását, így remélem a következő hír az lesz, hogy megvan a rendező.

13 hozzászólás a “Mégis lesz The Dark Tower?” bejegyzéshez

 1. Abból a szempontból mindenképpen örülök, hogy ha lesz megfilmesítés, akkor talán végre újranyomják az 5. és 7. kötetet és most már több, három év után teljesülne az álmom és be tudnám fejezni a regényeket… (használt, rossz állapotú könyvért meg nem fogok 8-10e Ft-ot kiadni, ennyit kérnek ezekért sajnos)

 2. Használt könyvért 8 -10 ezer Ft???
  Nálunk a megyei könyvtárban megvan minden kötet(a legújabb is).Valamint e-bookra is beszerezhető könnyedén.
  A megfilmesítés híre jó hír de azért én maradok szkeptikus.

 3. Nagyon ritka és keresett könyvek, jópár helyen érdeklődtem, simán elkérnek ennyit kopott-szakadt példányért is. A kölcsönzés és e-book pedig sajnos nem opció nálam, könyvek szempontjából nagyon régimódi vagyok, a jó regényeket (ezt a sorozatot pedig pláne) a polcomon akarom látni. :)

 4. Az biztos hogy ezzel a világgal -sok másikkal ellentében- lehetne univerzumot építeni.
  Reméllem most már lesz belőle valami.
  És persze azt is reméllem, hogy jó kezekbe kerül.

 5. @Bazsa:
  Köszönhetően az új könyvnek (ami még asszem talán tavaly jelent meg és a 4. és 5. kötet között játszódik) az Európa Kiadó elkezdte újra kiadni a teljes sorozatot.
  1-től 4,5-ig már kapható is a teljes sorozat, és az év második felében tippre kiadják majd a maradék köteteket is.

 6. A LoTR is sok kézén és időn ment át míg moziba került. Megérte
  Remélem ennél is megéri a várakozást.

 7. Ha kiadják végre keménykötésben akkor majd lecserélem régi puhakötésű sorozatot, de addig nem.

 8. Nehogy tévére merjék vinni. Az Under the Dome sorozat miatt is börtönéveket osztogatnék, bár ott a regény is elmaradt attól, amit King kihozhatott volna a témából, köszönhetően a sok érthetetlen, és feleslegesen hatásvadász motívum, meg a nagyrészt papírmasé-szerű karakterek miatt.
  A Dark Tower-t minimum Gyűrűk ura szinten kéne kezelni, ahogy itt feljebb pedzegették, és legalább olyan igényességgel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.