The Avengers: Age of Ultron – írta anthony711

Sokan készülnek az Ant-Man-re úgy, mint a Marvel első nagy bukására. És ha az még borítékolható is, hogy az Ultron nem lesz bukás, nagy valószínűséggel meg fogja osztani a képregényes filmuniverzum rajongóit.

Egy olyan mozival állunk ugyanis szemben, amely már nem viselheti magán azt a “nagy esemény” jelzőt, amellyel az első része büszkélkedhetett. Ez pedig számtalan problémát hoz fel, annak ellenére, hogy az Age of Ultron nagyon jól sikerült, sokkal jobban, mint az előző része.

Kezdem a negatívumokkal: a film túlzsúfoltnak érződik. Vagy ha jobban akarunk fogalmazni, akkor azt is mondhatjuk, hogy túl hamar ér véget, és túl sok mindennel kell foglalkoznia. Egyrészt ott van a hatalmas, bonyolult történetfolyam, amely ugye maga az Age of Ultron. Másrészről a film magán viseli azt a terhet, hogy nem csak a Captain America 3-at vezeti fel, hanem az Infinity War-t, de még a Thor: Ragnarok-ot is elhelyezi a térképen. Ezáltal rengeteg feladata lesz, amire nem mindig van elég ideje.

Tudjuk is, hogy Whedon a 3 órás vágatból hozta létre azt, amit mi kaptunk, és ez erősen érezhető a moziban. Így a film nem az lesz, mint ami az első része volt (nevezetesen összehozta a Marvel szálait, és egy nagy robbanással zárta le őket), hanem éppen középen jár, elindítja az újabb szálakat.

A másik hatalmas negatívum, hogy a Marvel még mindig nem tud lekattanni az “égből érkező veszély”-re kihegyezett fináléról, és ez már a két legkiválóbb filmjében is nagyon zavaró tudott lenni, és erősen visszavett a végső értékelésből (Guardians, Cap2). Ezt leszámítva az akciójelenetek is jól vannak megkomponálva és összerakva, azonban nem mondhatóak olyan bombasztikusnak és hatalmasnak, mint az első részben látottak. Ez nem is biztos, hogy nagy baj, de egyeseket zavarhat.

Említhetjük még azt is, hogy Black Widow-val nem nagyon tudtak mit kezdeni egy romantikus mellékszálat leszámítva, de az már csak kötekedés lenne. Ugyanis mindezek mellett a film nagyon jól sikerült, talán a Marvel egyik legjobbja.

Úgy ültem be rá, hogy kifejezetten utáltam az Avengers első részét, annak történetnélküliségét, valamint a tényt, hogy nem szól másról a film, csak arról, hogy a nagy szuperhősök egy vásznon szerepelnek. Ehhez képest Whedon látszólag az előző rész összes gyerekbetegségét kijavította: a filmnek van egy bonyolult, komplex témákkal átitatott története, folyamatosan érezhető a veszély, hatalmasak a tétek, nem pusztán annyi, hogy elpusztul a világ… Ráadásul a gonoszok sem arctalan űrlények, hanem végig ott lebeg a háttérben a tény, hogy ezek Tony teremtményei.

A filmnek továbbá van stilisztikai érzéke, és végre úgy néz ki, mint egy igazi film, ellenben az első résszel, amely csak két hatalmas set-piece volt lekamerázva, mindenféle stílusérzék nélkül. Érezhető a nagyobb bizalom Whedon-ban, aki ezúttal már nem csak névlegesen volt rendező, hanem adott a filmnek identitást. S bár az Avengers 2. érezhetően sötétebb és komorabb, mint az előzménye, a feszes dialógusok és az okos szkript ezúttal is jelen van, noha jócskán alacsonyabb mértékben.

Szóval Whedon egy nagyon érdekes, problémás, vitaindító filmet készített, amely mindent összevetve is sokkal jobb, mint az első rész, vagy a Marvel összes többi próbálkozása. Az Age of Ultron azonban nem tudja levetkőzni magáról egy pillanatra sem ezt a “középjátszmás” érzést, hogy itt most nem a főattrakciót látjuk, hanem csak valaminek (valamiknek) a felvezetését. Ezen az érzésen még az sem segít, hogy az első rész során érzett izgalom is hiányzik már, amely abból eredt, hogy először láttuk kedvenceinket egy filmben (az Avengers egyetlen mentőöve). Szóval ha a Marvel két legjobbja, a Guardians és a Winter Soldier 9/10, az Avengers pedig 7/10, akkor ez egy 8,5/10. De mindenképp az erős ligában helyezkedik el, ugyanis az is érződik rajta, hogy a Marvel minden egyes filmjével közelebb lép ahhoz, hogy felnőtteknek szóló mozikat gyártson.

Vannak országok ahol már megy a film, a londoni premieren látta a site aktív, értelmesen kommentelő tagja. Spoilereket nem nagyon láttam.

66 hozzászólás a “The Avengers: Age of Ultron – írta anthony711” bejegyzéshez

 1. En is tegnap láttam a filmet es naggyabol en is egyetértek a cikkel. Szerintem nagyon jó film lett összeségében de a végen úgy éreztem hogy össze lett csapva. Nagyon remelem hogy legalább a blu-ray kiadásnál megkapjuk a 3 órás verziót. Ezen kívül Vision karaktere nagyon jó lett es a Hulk vs Ironman csata eszméletlenül jó lett.

 2. rottenen rendben,moziban nézni fogjuk.
  Egyetlen aggodalom,hogy a film csak egy “köztes rész”,amitől elveszhet az izgalom(ami nálam már az avengersnél se volt),ami sokat vesz le majd a film értékelésénél

 3. Egy hosszabb verzionak én is örülnék. Az elsö rész utàn, én öszintén nem vàrtam, hogy ennyire tetszeni fog. Lehet ez az oka annak, hogy szerintem baromi jo lett, szàmomra az eddigi legélvezetesebb Marvel film és ha a ilyen jol épitenek tovàbb, akkor bérletet vàltok a filmjeikre :)

 4. aggódni?

  az írás kiemeli a hibáit, de mellette az egyik legjobb Marvel filmnek tartja a Cap2, és a Guardians mellett…hát ez legyen a legnagyobb baj :)

  Rottenen is erős még, ha meg úgy ül be rá az ember, hogy ez lesz a Two Towers marveléknél, akkor talán könnyebb lesz ezt is megemészteni.

 5. A Kapi 2 után én azt vártam, hogy az Özvegy Kapitánnyal gyűri össze a lepedőt, de pont Banner-rel? Miért? Még nem láttam a filmet, de elsőre így ennek semmi értelme sincs.

 6. guardians és winter soldier 9/10?
  ezek után hogy vegyek bármit is komolyan amit írsz. a legjobb marvel film még midnig az iron man 1 és az is csak 7/10

  építgessék még 5 évig az univerzumokat aztán jöhetnek a rebootok

  gg a pénz beszél persze a verebek meg minden morzsát felcsipkednek

 7. Kibaszott jó lett, sokkal jobb az elsőnél. Még több one-liner, sokkal faszább storyline. A két nagy hiba, hogy nincs mindenre idő és hogy érezhetően nem ez a végjáték de ezekkel nem nagyon lehetett mit kezdeni. Nyilván nem akartak 3 órás filmet a nem hardcore rajongók miatt. Azt meg mindenki tudja már régen, hogy Civil War/Infinity War a végjáték.

 8. “A Kapi 2 után én azt vártam, hogy az Özvegy Kapitánnyal gyűri össze a lepedőt, de pont Banner-rel?” – Nem hibáztatom, nekem is a legnagyobb kéne! :D Csak viccelek, természetesen én is előbb vinném a Kapitányt, mint Hulkot de ennek talán pont az volt a lényege, hogy meglepődj a választásán. Ja meg, hogy reményt adjon ,hogy a jó nő képes egy rakás jó pasi láttán is a kicsit szerényebbet választani.

  Azt hiszem most kipakolom a hűtőt és 7.-éig beköltözöm, mert nagyon nehezen bírom ki, hogy ne olvassak bele a többi spoileresebb kritikába!

  Ha csak az Infinity Warra érek vissza, az azt jelenti, hogy elfelejtettek kiolvasztani!

 9. Nekem a tétnélküliség a legnagyobb bajom a mostani Marvel filmekkel. Ez lesz, ha a ‘filmes univerzum’ egy nagy sorozattá válik, hogy a középső részekből kiveszik a feszültség. Egyik sorozatnál sem mondjuk azt, hogy oooh mekkora királyság volt a 2*05(mégha tényleg az is sikerül a legjobban, akkor is a sorozatzáró/végkifejlet adja a beszédtémát). Az egészet az menti meg, ami a jó sorozatokat is, hogy ezek a részek is minőségiek, jól megírtak és “nézzettetik” magukat, csak lehet, hogy néhányaknál kihúzza a gyufát, hogy önállóan kevésbé állja meg a helyét

 10. Minden filmet a saját kategóriájában kell értékelni. Nyilván ha összehasonlítom a Cap2-t a Keresztapával, akkor nem 9/10, de az ilyen összehasonlításoknak nincs értelme. Kategóriájában, ahhoz képest, amit nyújtani akart, és tekintve azt, amit nyújtott, a Cap2 és a Guardians is lazán 9/10.

  Erre a “pénz beszél”-re meg nem tudok mit mondani. Jobban szeretek a filmek minőségéről, semmint a producerek pénzhajhászásáról beszélni… Ha pedig azt hiszed, hogy van olyan film, amelyik nem a pénzről szól, akkor valamit nagyon félreértesz. A filmek mindig is a pénzről szóltak elsősorban, de a producereiknek, s nem az alkotóiknak, akik többé-kevésbé fix összegért dolgoznak. Ha folyamatosan ezt emlegeted fel, ellehetetleníted a filmek élvezetét.

 11. Galaxis őrzői gyenge lett. Nem tudták vele mit is akarnk. Érthetetlen, h sztarolják. Ugyan igy az acélembert pedig Alul értékelik. Masok vagyunk na. Mondjik a w soldier 2 nem volt rossz.
  Alapvető gond ezeknél a filmeknél a végtelen erejű hősők miatti sulyzalansag. Nincs tét, max a latvany lehet jo. De ha véletlenül meg is hal valaki, valami csoda folytán ugyis rebornolhat.

 12. ˝Úgy ültem be rá, hogy kifejezetten utáltam az Avengers első részét˝
  akkor mi a szarért ir valaki kritikát Avengers 2-ről????!!!!????

 13. ha ez szar film lesz, akkor tuti, hogy nem megyek Marvelra többet moziba, kicsit elegem van ebből a széthypeolt szarokból, amiket már divatból is szeretni kell, különben kifújolnak, meg mindenféle ígéretekből, hogy hű micsoda eszement filmek, aztán a legutóbbi marvel produkciókon is majdnem elaludtam a moziban

 14. melyik marvel produkciótól aludtál el kedves?Guardians of the Galaxy???
  ezt a sok nyafogást……………..!!!????!!!
  ezek mind rohadt jó szorakoztató filmek (MARVEL)
  és kész!
  ha van egy min. mozikulturád akkor pontosan tudod hogy mit kapsz a pézedért ezeknél a filmeknél!

 15. Az első részt én se szeretem, nagyon jó annak a jellemzése én is pont ugyanezeket éreztem miközben néztem. Pont ezért várom ezt , mert komolyabbnak néz ki, a trailer alapján és végre úgy tűnt, hogy nem a 14-es korosztály a fő célközönség.

 16. kuktin : hú micsoda érvek : ezek jó filmek és kész :))) ez aztán igen, ezt jól megindokoltad, bravó :))))) persze, hogy nyafogok ha olyan közepes filmekkel keresnek 1 milliárd dollárokat, amiket 30 éve kiröhögtek volna a mozikban

 17. megint: ezek mind rohadt jó szorakoztató filmek!!! (ez tény!magyaráznom se kell!)
  ha nem vágysz szorakozásra akkor nézheted Az angol beteget (jó film de nem szorakoztató…..)

 18. kuktin : ja biztos szórakoztató, ha egy filmben nincs normális sztori, a karakterek fele gyengeelméjű, vagy csak olyan depressziós, hogy végigsírja a filmet, és egy darab normális akciójelenetet nem látsz, wow micsoda szórakozás is ez…… azért újra nem sikerült megindokolni, hogy miért tartod őket jó filmeknek, nekem a szórakozáshoz kicsit több kellene

  hiába popcorn mozi ha buta és érdektelen az egész

 19. az első nagy fájfalmam itt: olyan emberke ragadt tollat aki utálta az első részt, emígy semmilyen képregény kulturával nem rendelkezik a tag
  szerintem fontos az alap amiből készült a film (emlékszem még Guardians of the Galaxy-nél mennyire fikáztátok a beszélő mosómedvét- akkor ott a hozzászólásnál egy emberke volt aki azt mondta hogy várjátok majd meg a filmet és meglátjuk mekkora badass lesz Rocket)

 20. “Winter Soldier 9/10” tessék? :DD

  Ahhoz képest, hogy milyen negatívumok vannak utána odaírja, hogy talán a legjobban sikerült Marvel film, és ez kap 8.5-öt míg a WS 9/10. Még egyszer: a WS 9/10 :DDDDDD

  Ha szerintem a WS az egyik legrosszabb, legbutább, legunalmasabb Marveles film akkor az Ultron nekem nagyon fog tetszeni?

 21. Én éjféli premieren voltam ma (köszi Anglia!). Teljesen egyetértek az írással. Sokkal jobb, mint az első rész, tripla adag (értelmes) poénnal és nagyon okosan felépített szkripttel. Kapunk néhány plusz információt a karakterekről és jellemükről. Valóban túlzsúfoltnak érződik és olyan érzése van az embernek a végén, hogy még nézné tovább, de ezért univerzum, hogy a karakterek stand-alone filmjeiben kibontsák azokat a storylineokat.

  Érdemes James Spadert, mint Ultront is megemlíteni.. az egyik legeslegjobb casting volt az MCU-ban. Én tátott szájjal néztem a jeleneteit, mert egyszerűen lebilincselő.

  Nagyon nehéz spoiler mentesen írni a filmről, míg odahaza ki nem jön… De én mindenkinek azt ajánlom, hogy kerülje a kritikákat/cikkeket és még a tv spotokat is, mert van benne 1-2 olyan meglepetés, amitől a film csak még jobb lesz.

  –> Nem kell végig ülni a stáblistát, mert nincs semmi az év világon a végén!

 22. tök off, de marha szórakoztató, ahogy kuktin “szokásos sznob írás”-nak titulálja a posztot, majd pár hozzászólással később azt írja a posztolóról, hogy “tollat ragad”. mondom, teljesen off, de én jót szórakoztam. :)

  egyébként jó írás – még nem láttam a filmet – de az első részt nem kifejezetten kedvelve, de pl. az amerika kapitány második részét élvezve, remélem ez most nekem is tetszeni fog. és azt hiszem az ilyen posztoknak ez a lényege, hogy spoilermentesen kedvet hozzanak egy filmhez.

 23. Nem értem, hogy a Marvel miért nem tud bevállalni egy 3 órás filmet, miért vágja akkor ennyire meg, hogy 2 órás legyen. Mintha követelmény lenne…

 24. kuktin: Nem értem, hogyan kovetkeztetted ki azt, hogy nincs képregénykultúrám abból, hogy nem szerettem az első Avengerst. Ha van képregénykultúrám, ha nincs (bármi is legyen az), a kettő teljesen összefüggéstelen.

 25. csak engem nem izgat, hogy ez egy köztes film? kb az összes képregény filmnél tudjuk ki fog győzni (bár bebaszna ha az infinity war-ba thanos :D)

 26. Azért ez bunko volt kidobni a cikket 2 héttel a magyar megjelenés előtt….itt ülök tükön hogy mikor jön már erre ilyet kell lássak? mennyél már! :D

 27. Köszönjük a fenti véleményt. És a legjobb, hogy tényleg sokakat az zavar itt, hogy tétnélküli a film vagy, hogy ez egy köztes rész. Könyörgöm, minden folytatás köztes, ha még lezárják egy 3./4. résszel. Meg mi az, hogy tétnélküli, én simán elhittem, hogy ha nem is eshet komoly bajuk a szereplőknek, de megsérülhetnek vagy slamasztikába kerülnek. Az a szuperhős, aki teljesen mentes a külső behatásoktól, az Superman. Na nála tényleg zavar bármilyen ellenség, mert ő mindig sokkal erősebb marad. Lehet, hogy Avengersben is van párja, de ez nem érződik annyira, mint egy “S” logós filmben.

 28. Tét nélküli valóban, de olyan látványt és szórakozást várok tőle, ami önmagában megéri a mozijegy árát!!!:)
  Amúgy az Infinity War képregényes változatában pont, h nem Thanos a főgenya, hanem Magus gonosz alteregója.Thanosra az infinity Gauntlet (Végtelen kesztyű) cím illene…mondjuk abban is rengeteg karakter szerepel, olyanok, akik nincsenek jelen pillanatban a Marvel kezeiben.

 29. anthony711!
  ha lenne képregénykultúrád akkor találkoztam volna vele a kritikádba is ,de itt annyi volt hogy összehasonlítottad az első filmmel majd sorba vetted a többi Marvel filmet.
  Értem én ezt de …………

 30. kuktin: mivel filmekről van szó, és azok forgatókönyvéről, elkészítési módjáról?

 31. Watchmen megjegyzéséről eszembe jutott valami. Gyerekkoromban rengeteg képregényt elolvastam, de nem emlékszem, hogy Superman-t összeeresztették volna Hulk-al. A naprakészebb, fiatalabb olvasókat kérdem: Amennyiben volt ilyen, milyen kimenetele lett? :)

 32. Én ma Németben néztem teljesen egyetértek kritikával, nagyon jó film ( van háttérismerettségem böven : ) )
  Sajnos én belefutottam pár napja 1 forumon egy kommentbe ahol 1 fasz leirt 3 spoilert es tenyleg benne voltak, remelem valahol eltori a labat az illetö

 33. Sajnos nem lesz hosszabb verzió, csak egy halom kimaradt jelenet a dvd-n, Whedon ezt mondta egy interjúban.

  Úgytűnik a Marvel nem foglalokozik ilyesmivel. Pl hiába akart az Alan Taylor összevágni egy extended cutot a Thor 2-höz, nem engedték neki.

 34. Kérdés: Mivel angliában nézted és így szerencséd volt ugye eredeti nyelven megtekinteni a filmet az lenne a kérdésem hogy James Spader aka Ultron hangja ugyanolyan darkos mint az első teaser trailerben? Vagy egy kicsit lágyítottak rajta?

 35. Köszönöm a megnyugtató választ, akkor kivárom a kredit utánit :)! Az jó ha már meg lehetne taláni még véletlenül sem fogom megkeresni :D :D

 36. James Spader egy zseni. Ultron összes jelenete aranyat ér, parádé, jutalom játék. SENKI ne nézze szinkronosan.

  Végén csak egy extra jelenet van valóban, rögtön ahogy vége a filmnek, a credit-ek után nincs semmi sajnos.

 37. Mushmushi:
  Most hogy így mondod, nekem is megvolt még a 90-es években, amikor Hulk harcolt Supermannak, nem sok sikerrel, az Acélembernek kb. semmi volt Hulk legyőzése. :D Luthor, vagy Doom valamit a fülébe rakott ami zavarta egyre inkább idegesítette, és így dühöngött. Majd Superman észrevette azt kis tárgyat, és a lézer szemével elpusztította. :D Hulk meg lenyugodott. A borítón Pókember és Dr. Doom is volt asszem, meg Superman…. :)

 38. 100 szónak is egy a vége: moziban nézős, és utána(!) vélemény nyilvánítós.

 39. Attól kérdezem aki már látta a filmet. Érdemes IMAX moziban megnézni? IMAX kamerákkal forgatták? Egyáltalán igazi 3D vagy konvertált? Köszönöm!

 40. Emlékszem, hogy A Galaxis Őrzői bemutatónál rohadt sokan fikázták a beszélő mosómasa medvét!

  S pont az, hogy rohadt sok olyan film van, amit az ember visszanéz, s csak fogja a fejét, hogy miért volt anno jó! Akkor biztosan, de most már nem!! :/

  Én pl. így voltam most a Mad Max-ekkel! A véleményem az 1. 3. részről: ……… gyenge harmatvirágszálak….
  A 2. volt jó, s ahogy látom a mostani bemutatót ez annak a feldolgozására hajaz…

  GotG újdonság volt, hiába szerettem, a történet közepes, egy-két karakter gyengére sikeredett a képregényekhez képest….

  A Bosszúállókat véleményem szerint jól összehozták, nem tudom, hogy milyen mázat lehetett volna a karakterek köré építeni, valamint jól bántak az űrlényeskevésbéhihető részekkel….

  Amúgy! Who is AntonyBanditaBanderas?!

 41. Szerintem a jobban sikerült MCU filmek közül való. Az akciók látványosek – ahogy az elvárható volt – és szerencsére a párbeszédek és poénok színvonala sem hagy kívánnivalót maga után. Egyik karakter sem lett túlhangsúlyozva, ebből a szempontból telitalálat a forgatókönyv. Egy kicsit talán sötétebbre vették a hangulatot mint szokták (nyilván nem Daredevil szinten), több a dráma is, de nem erőltetetten. Ultron tényleg nagyon ott van – minden elismerés Spader-nek – szerencsére a megszokott MCU szintnél jóval parásabb és fenyegetőbb főellenséget csináltak belőle. Az viszont tényleg nagyon érződik, hogy erősen meg lett vágva a végső változat. Részemről 8/10.

 42. Azt a bizonyos hőst teljesen feleslegesen áldozták fel az írók. :S

  Ezt leszámítva a film látványos és szórakoztató volt. Kérünk még belőle! :D

 43. Mindenkinek a véleményét tiszteletben tartom de ez szerintem gyengére sikerült. Valahogy úgy éreztem mindenből csipegettek egy kicsit a korábbi filmekből, de semmi nem állt össze egy egésszé. Ráadásul a film kb a “Két Torony” sorsában osztozik, mivel arra rendeltetett, hogy a jövőben bemutatott filmeket elővetítse. Lehet én vagyok szkeptikus, de nem azért nézek meg egy filmet, hogy megértsem mi lesz a folytatásában, főleg ha 3-4 rész után már maga a stúdió is gondol egyet és rebootolja az egészet. (lsd. Spiderman).

 44. Na, megnéztem én is. SPOILER nyomokban előfordulhat.

  Egész jó lett, de túl sokat akart markolni.
  Egyszerre próbál komor és vicces lenni, emlékeztetni, hogy mi volt eddig és majd mi várható és még az aktuális sztorival is haladni kellene. Rengeteg karaktert megmozgat és próbál mindegyiknek dobni kis különsztorit, amire viszont nem jut idő, mert ugye zúzni is kell rendesen. Ami a pusztítást illeti, ha sokaknak sok volt az Acélember film végi rombolása, ehhez nem tudom mit fognak szólni.
  Az a bizonyos karakterhalál meg…mivel egy újonc volt, akit még csak meg sem ismertünk igazán, elég súlytalan lett.

  Összességében azért rendben van a film, de igaz rá, hogy a kevesebb néha több.

 45. Ez a film egy eleg nagy fos volt.

  Talan nem minden filmben “epitkezni” kellene a következö film nagy duarranasara, ami sose jön el, mert az is majd csak epitkezni fog az az utan jövö nagy durranasra, hanem egy kerek törtenetet kene elmeselni.

  Ez minden volt csak nem kerek, de meg csak nem is törtenet.

  Haverokkal a vegen mindannyian ugy alltunk a mozi elött, hogy “what the fuck did I just see?”.

  Action jo, CGI kurvajo, de tulzsufolt baromsag az egesz amialtal semmit se tudnak kibontani.

  Legböl kapott dolgok törtennek mindenfele alap nelkül (pl. szerelmi szal) es a sok karakter közt elvész amelyseg, a karakterfejlödes, a SZTORI!

  €13 euroert inkabb egy 60 eves alkoholista droggfüggö fogatlan prostitol vettem volna egy blowjobot a Praterben… jobban jartam volna.

 46. most értem haza moziból…
  tényleg nagyon vártam ezt a filmet, de amíg pl galaxyn sokat rötyögtem, meg tényleg átjött, azaz jól éreztem magam rajta, addig ez… barátnőmtől bocsánatot kértem, mert látszott rajta totál unta, és… mit szépítsek, nekem is nagyon unalmas volt.

 47. A sztori valóban gyengécske volt, mert ráálltak azokra a karakterekre, akik nem kaptak önálló filmet mostanában és őszintén szólva ez annyira nem is érdekelt.

  Aztán az akciórészeknél pedig itt-ott átmentek Transformersbe, hogy alig győztem követni, hogy ki üt kicsodát. Aztán néha azt éreztem, hogy már csak azért álltak formációba a kamera előtt, hogy a rendező kiélhesse a csapatépítési terveit. Bár az egész film tele volt ilyenekkel, ahogy már összeszokott csapatként különböző kombókat bedobnak. :D

  A film egyik legjobb jelenete szerintem Ultron születése volt. Ötletes és látványos. Kár, hogy a trailerben ellőtték a besétálását utána. ;)

  Szóval szórakoztató volt és abszolút ki tudtam kapcsolni az agyam. Néha az angol közönség is tapsikolt és éljenzett, tehát a vizuális humor is csak bejött a népnek velem együt. :D

 48. Hétvégén megnéztem én is. Háromszor. :) Megnéztem 2D-ben, 3D-ben meg aztán IMAX 3D-ben is. Nekem azt mondták, hogy nem 3D-be forgatták, hanem utólag konvertált.
  (Bérletem van, szóval nem ment rá a gatyám a mozijegyre mert amúgy 10-15 font egy jegy felénk is. Én meg fizetek havi egy 20-ast, aztán megyek ahányszor akarok.)

  Egyébként nekem is tetszett a film. Bár szerintem nem volt jobb mint az első, de nem is volt rosszabb.
  A sztori olyan amilyen, a Marvel filmeket eleve nem az egetrengető történet miatt szereti a jónép. :)

  Amúgy lehet már tudni ki lesz Ultron szinkronja? Csak mert James Spader szerintem igen jól tolta, szóval kíváncsi vagyok ki lesz aki megpróbálja a magyar verzióban valahogy visszaadni.

  Egyébként lehet megnézem majd mégegyszer amikor majd az Agents of SHIELD sorozat elér oda hogy kapcsolódik a sztorihoz.

 49. Tegnap már úgy keltem fel, hogy nem sok kedvem van ehhez, de a haza megkívánta, hát ha már le volt foglalva a jegy, beültem rá.

  Hosszú idő óta ez volt az első eset, hogy úgy jöttem ki a moziból, hogy talán nem érte meg a jegyárat a film. Nem kezdek el fosozni, mert nem lenne igazam és csak dühből tenném, de a Marvel sorban erősen hátul kullog a Bosszúállók 2.

  Spoilerveszély (?)

  A legjobban az ostobasága fájt. Lehet (bár nem hiszem) hogy csak a szinkron rontotta el, de Ultron annyira pofás főgonosz volt, mint Tigris Micimackónak. Súlytalan, komolytalan, erőtlen, lényegtelen. Ezzel meg is pecsételődött a film sorsa, amin tényleg csak a látvány tudott javítani, az viszont hibátlan volt (még 3D-ben is, mert itt csak abban játsszák sajnos). Egyedül a vizuális orgia miatt nem fészkalódtam kényelmetlenül, minden másban csak a fogást találom és így, hogy aludtam rá egyet, szomorúan kell konstatálnom, hogy nincs egy árva darab jelenet se, amire jó szívvel emlékeznék vissza. Semmi.

  Biztos felvezet rengeteg mindent, nekem ebből nagyjából semmi nem jött le, biztos, mert elvonta a figyelmem a számtalan fejfogós ostoba logikai hiba -vagy inkább történetbeli hiányosság- a Bosszúállok egytől-egyig jelenlévő súlytalansága, az, hogy még sosem volt ennyire tét nélküli egy harc, hogy a kapitánynak három percenként belém kellett vernie, hogy dede, itt most bizopny veszély van, figyeljek már oda, ez nem csak egy kötelező újabb kör, hanem vérkomoly helyzet. Itt, Kelet-Európában, Szopólia kicsny városában.

  Tulajdonképpen itt motoszkál bennem a kisördög és így, hogy a pötyögés közben újra lepörgött bennem a film, meg kell hazudtolnom magam és mégiscsak azt kell mondanom, hogy de… ez fos volt. A leggyengébb Marvel film az elmúlt 10 évből.

 50. joska
  Nagyjából nekem is ilyen érzésem volt.
  Összevissza,súlytalan,iszonyat tömör,random dolgok történnek amik nem kifejezetten érdekelnek,mint egy sorozat évadját vágták volna össze.

 51. Meg sem közelíti az előző részt, semmilyen szempontból – sem a történet, sem a látvány nincs azon a magas színvonalon, ahol az Avengers volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.