Képek a The Martianból

Avagy Murphy a Marson, legalábbis elolvastam a könyvet és így írnám le röviden. Az biztos, hogy Ridley Scott ezt nehezen tudja elrontani, főleg Matt Damon főszereplésével. Utóbbi alakítja az űrhajóst, aki a Marson ragad. Kattintva nagyobbak, a tovább mögött is.

human
írta
2015. 05. 24. 19:23
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Képek a The Martianból” bejegyzéshez

  1. Várós! Amúgy azért kiváncsi leszek mennyire fogják a könyvet leegyszerűsíteni és mik fognak kimaradni belőle…

  2. deni: Már a sólyom végveszélybent követően elbaszott majdnem mindent :D

  3. remélem valamikor mersz majd gondolkodni, hiszen nyilván nem ezt írnám a poszterre. de csak a korlátolt kedvedért átírom picit.

  4. Csatlakozom a véleményhez, miszerint el lehet ám ezt rontani de nagyon remélem, hogy nem rontják el! Nagyon szubjektív szemszögből mutataja be az eseményeket a regény és ezt narrálva lehetne jól visszaadni ha ugyan kíváncsi bárki is egy ilyen narrálós filmre. Ezért gyanítom, hogy nem lesz narrálós.

    Ettől függetlenül mondom, hogy bízom RS-ban! Ez a film akár az év nagy meglepetése is lehet!

  5. Én azt remélem, hogy kibővítik kicsit, és látunk egy kék naplementét legalább. :)

  6. A kevéske ember, aki olvasta ismerettségi körömből a könyvet, vagy nagyon szereti vagy gyűlöli. Átmenet nincs.

    Én speciel örülnék annak, ha csaknem teljesen visszaadná a könyvet, viszont, hogy igazi siker legyen, sajnos a hardcore-geek rétegre nem lehet építeni.

    (pedig a könyv szvsz nem csak nekik szól, de a “földi halandókat” a sok tudományos(kodó) monológ elriasztja. Sok olyan ismerős vágta a sarokba a könyvet pár oldal után, akiről tudom, hogy tetszene neki, ha kitartóbb lenne :D )

    Épp emiatt félek, hogy Watney még a könyvbélinél is “markwatney-sebb” lesz.. pedig alapjáraton is a pengeélen táncol a jelleme a túl-jópofáskodás terén.

    Más felől, f.sza Truman-show a Marson lehet belőle.

  7. @Liu: Szerintem simán eladható az egyszerű arcoknak is. Csomó olyan dolog van benne amit akár MMO arcok is értenek..esetleg Marvel kedvelők is. :) Nekem ez a könyv tavaly nagy meglepetés volt. Kb 2 este alatt kivégeztem annyira elkapott. Remélem lesz majd némi narratíva..mert csak úgy mutatni az eseményeket az eléggé lapossá teszi a filmet.

  8. szerintem (haha) nem vagyok egyszerű arc, de ez a könyv annyira iszonyatosan száraz, hogy szerintem 50 oldal körül tehettem le és azóta is csak várja, hogy folytassam. a filmet megnézem, de a könyv eleje alapján elképzelni nem tudom, hogy egy szereplővel, folyamatos narrálás nélkül hogyan oldanák meg.

  9. Egy modern robinzonád a Marson valami hihetetlen jó stílusban megírva!
    Remélhetőleg sikerül elkapni a főhős személyiségét, és az az egész atmoszféráját, és akkor nem lesz gond!

    Damon-ban tudom, hogy nem fogok csalódni, Scott-tól viszont félek…

    @Malachi: A könyv későbbi szakaszaiban azért vannak a Földön, a NASA-nál játszódó részek is, még hogy ha a fő cselekmény tényleg Watney körül forog.
    Egyébként ezekre a szerepekre is sikerült egész jó színészeket találni: Sean Bean, Jessica Chastain…, szóval csak nem lesz ezen a téren gond!

  10. én ezeket a kommenteket amúgy nem értem, a könyv végig pörög, ha baj van vele az inkább az, hogy mindig elromlik valami, ami miatt felpörög a cselekmény. A végére már sok volt, hogy 1 dolgot nem találhat ki, ami működik is rögtön.

  11. human: ebben van némi igazság, a könyvben még teljesen okés volt, de a filmben
    Spoiler?
    a 30. technikai probléma és annak megoldása, már eléggé unalmas lenne.
    Szóval szerintem jó-néhány dolgot el kell(ett) hagyniuk (amúgy meg csak egy másik bolygón van, ahol minden környezeti tényező ellene és a technika ellen szól, ez utóbbit ráadásul egyfolytában bütykölnie kellett + a tervezettnél nagyságrendekkel tovább használnia – ez eléggé a valóságosnak megfelelőnek tűnt).
    SPOILER szvsz, a film akkor ütne nagyot, ha a legvégén már a társát is látja/hozzáér de mégis meghalna – bár az amik ezt biztos nem fogadnák nagy lelkesedéssel.
    SPOILER VÉGE

  12. Jelenleg is olvasom a könyvet, és elképesztően tetszik. Én is úgy gondolom hogy a folyamatos narrálásnak lenne értelme, különben Matt magába beszélne végig a filmben.

    Nem is beszélve arról hogy egy két órás film nem tud minden problémával foglalkozni, erősen meg lesz kurtítva az egész. A könyv maga is pörgős, a 200. oldal környékén sem érzem hogy leülne egy kicsit is.

  13. Nem tudom.
    Hetek óta küszködök a könyvvel, szeretném szeretni, de nem megy, 1-2 oldal után feladom, pár nap múlva megint kézbe veszem, de 1-2 oldal után megint elunom.
    Remélem a film jobb lesz.

  14. @Odin (imádlak, a neved miatt)

    Nézd csak a többiek válaszát :D
    Megmondtam :D

  15. nem is értem hogyhogy ennyi embernek nem tetszik a könyv, főleg azt hogy unalmas lenne
    pedig pont az volt a benyomásom h átlagember számára is könnyen fogyasztható bestseller várományos
    legnagyobb hibája számomra h túl sok volt már a balszerencséből a végére

  16. VAlaki írja már le a könyv címét (angol vagy magyar cím, mindegy). Mert mindenki arról beszél és én is elolvasnám valahogy :D Köcce.

  17. “akár MMO arcok is értenek..esetleg Marvel kedvelők is. … Kb 2 este alatt kivégeztem”

    Aki a “kiolvastam” helyett “kivégeztem”-et ir, az ne szoljon semmit az MMO es Marvel kedvelökröl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.