A Transformers univerzum első lépcsője: Bumblebee spinoff

Azt már tudjuk egy ideje, hogy a Paramount szeretne egy Transformers univerzumot magának. Legutóbb kiderült, hogy hány írót rántottak össze ennek a kitalálására. Na ma a Hasbro egyik főnöket elhintette, hogy az első külön film a Bumblebee lehet. Ez persze a Transformers 5 mellett.

A fentik voltak a tények, ezen kívül még van egy olyan pletyka, hogy Transformers One-t terveznek, ami végig a Cybertron bolygón játszódna.

35 hozzászólás a “A Transformers univerzum első lépcsője: Bumblebee spinoff” bejegyzéshez

 1. És mindjárt jönnek az utálkozó kommentek, hogy minek ez a fos!
  annyira, de annyira unom már, hogy az emberek 80%-a csak divat utáló. Nem tudják egyszerűen megindokolni, hogy miért nem tetszik nekik.

  Ja és nem ér azzal jönni, hogy csak a látványra épül és nincs benne történet. Mert aztán a Mad Max, Star Wars, MARVEL filmek egyáltalán nem a látványra épülnek mi? Van egy tök alap klisés story és amellé körítenek egy nagy látványorgiát. Ugyanígy van a Transfomers-szel is. De azt érdekes módon mindenki utálja, a MARVEL filemeket meg isteníti…

  Hú Vasember és Hulk lezúzzák egymást! Hú micsoda mély érzelem van mindkét karaterbe!… JA NEM! Egyszerű CGI technika + egy-két poén. Ennyi!

  Félreértés ne essék, én szeretem a MARVEL-t, de akkor is felmegy bennem a pumpa, hogy állandóan szidják a Transformerst, holott kb egy szinten van a fennt említett filmekkel.

  A másik meg: Michael Bay. Hány filemt is rendezett? Rengeteget! Hány filmje is lett kultusszá? Sok! És azért mert jó rendező! Az hogy az embereknek nem tetszik, az azért van, mert divattá vált őt utálni! És minden utálat ellenére mégis sikeresek a filmjei!

  És lehet jönni azzal, hogy Hollywoodba minedki agyhalott hogy ilyenekre kiadja a pénzt. De hahó! Üdvözözöllek 21. század! Itta filmek 80%-a CGI és remek effektek nélkül semmit nem ér!

  Ennyi lenne a véleményem. Akinek pedig nem inge nem vegye magára!

 2. Flutter Dash-Jól megvédted magad, szóhoz sem jutnak azóta a kommentelők :D:D

 3. Öö… azért ne felejtsük el, hogy a TF franchise kb. egy óvodás szellemi szintjén feltételezi a nézőjét, míg az általad felsorolt példák többsége inkább egy tizenévesén. Nem mindegy, hogy egy olykor kicsit túlírt Whedon poénnal akarnak-e megnevettetni vagy azzal, hogy “nézmá’ lehugyozza a csávót a robot… meg heréje is van gecc!”
  Szóval szerintem nem a látványkodásra megy a fika, csak a bennük élő tinézserrel többen tudnak azonosulni – mert félreértés ne essék: az Avengers is egyszerű volt, mint a faék, viszont vette a fáradságot, hogy sokkal kevésbé nézzen hülyének.

 4. Alfie: Nem áll szándékomban senkit sem elhallgatattni, csak mikor majd jönnek hogy minek erőltetik, meg fos ide, fos oda, akkor már én nem tudom tűrtőztetni magamat.

  El hiszem hogy vannak olyan emberek, akiknek nem jön be. Hidd el nem egy ilyen ismerősöm van. De amikor csak divatból utálnak valamit és egyszerűen semmi alátámasztása nincs az utálatának, akkor van a gikszer. Mert nincs egyéni véleménye. Mások szavára ad és ő maga se tudja eldönteni, hogy miért utála, vagy épp miért szereti az adot film(eket). Csak ha nem követi a népet, akkor kis különc lesz és nem fogják szeretni. És inkább utálja, mintsem kifejtse az egyéni véleményét. Szomorú, hogy ilyen világot élünk…

  Én szívesen meghallgatom az ellenérveket, ha kellőképpen megtudja magyarázni, hogy miért nem szereti az adott filmet. Én nem érem be annyival: Mert fos és látványra épül.

  NEM! Vagy elmondja normálisan a véleményet, vagy akkor inkább maradjon csöndbe!

  És ismételten: Akinek nem inge ne vegye magára!

 5. fullspectrum: Értem és aláírom hogy igazad van, hisz elismerem én is sokkal többet ki tudnának hozni a franchise-ból, ha nagyon akarnának. De sajnos a HASBRO nem nagyon tudja megtenni azt amit a MARVEL filmek.
  1.) MARVEL mögött ott van a Disney, a HASBRO mögött viszont nincs senki, aki megcsinálná ezeket a dolgokat.
  2.) Míg a MARVEL a 14-99 korik célozza meg a nézőközönséget, addig a HASBRO inkább a kicsiket pécézi ki magának, Hisz ha a gyerek sír, hogy látni akarja az új TF filmet, akkor a szülő úgy is meg fogja neki engedni. Ezáltal a HASBRO kettős haszon lesz, hisz nem csak a gyerek, ahen magam a szülő is bemegy a pénzéra. Ellenben A MARVEL-nél, ahol ugyebár a tizenévesek saját maguktól mennek el a moziba, nincs aki vel menne és így kevesebb a bevétel. Ebből a szempontból szerintem a HASBRO egy kicsit okosabban csinálja.

  Tudom, hogy a statisztikák nem azt mutatják, de én nagyjából így látom a dolgokat. Lehet nem fogsz velem egyetérteni, de tisztelem ha más a véleményed, hisz te larglább némiképp alátámasztottad azt.

 6. Egy kis helyes írási hiba :D
  *Ezáltal a HASBRO kettős haszonra tesz szert, hisz nem csak a gyerek, hanem maga a szülő is bemegy a filmre és pénzt költ.

 7. Vannak hibáik a TF filmeknek, de ezek ellenére is imádtam az összeset.
  Igen, én is úgy látom, hogy sok a divatfikázó, de ha valaki szereti a TF világot, akkor be fog ülni az új filmekre is, mert látni akarja őket a mozivásznon akció közben.

  Ez a Transformers One a Cybertron bolygón hír elég rendesen felkeltette az érdeklődésemet. Remélem megvalósul.

 8. ProMixer04: Én is így látom. Ha valaki szereti a TF-t az összes hibája ellenére szeretni fogja, mint ahogy én. Ezen nőttem fel, mint megannyi más kortársam. Nyilvánvalóan imádni fogom, úgy mint kölyökkoromban.

  Amúgy reménykedek én is a Transformers One-ban :)
  Bár jó sok zöldhasút fel fog emészteni, ha csak a Cybertronon fog játszódni az egész történet…

 9. Szerintem meg mindegyik 12 karikás film! Ergo a Marvel filmekre is elmegy a kisebb gyerek, miután vörösre sírta a szemét, s apuci, vagy anyuci már megőrül, hogy hagyja abba, s elviszi, hogy megnézhesse! :D

  Azért arra kíváncsi leszek, hogy egyetlen egy robotra, hogyan tudnak ráhúzni egy egész estés filmet! Azért legyen már valami kevéske normális története! Akkor miért nem Optimussal kezdik?! :/

  A Cybertonon játszódó film viszont jó ötlet!

 10. Nesze itt az indoklás bekezdésenként, kicsit hosszú lett, ezért a legfontosabb érvemet előre veszem:
  Az ok, hogy rémunalmas a látvány, primitív a történet és felszínesek a karakterek. Sok filmről elmondhatók ezek és meg tudom bocsáltani.
  DE AZT NEM, hogy a film nézése közben attól a mosléktól ami elhagyja a szereplők száját kínosan érzem magam. Nem szeretem kínosan érezni magam, de ennek a szarnak a nézése közben folyamatosan csak süllyedek lefele a székemben és ÉN szégyellem magam, hogy ezt nézem. Lehet, hogy nem tudok objektívan megítélni filmeket, az is előfordul, hogy szeretek/utálok filmeket amik nem azt érdemelnék, de a kínosságmérőm a helyén van és azt jelzi, hogy a Transformers széria egy kupac szart nem ér.

  2. bekezdés: Látvány és látvány között is van különbség.
  Mad Max-et ne keverjük ide, látványban az összes felsoroltat leveri, mert kreatív és valódi. A CGI-t csak színesítésnek használja, nem arra építkezik a kezdetektől.
  Star Wars témát illik ketté választani. A régi filmek azon felül, hogy abban az időben látványban úttörőnek számítottak egy egész univerzum alapját képzik, amire tippre 100-as nagyságrendű könyv, film, mese, játék épül. Az újakat meg szerintem senki sem isteníti, van baj velük bőven, de ez egy több oldalas téma lenne…

  3-4. bekezdés: Közel nincs egy szinten a kettő, a MARVEL filmektől se vagyok elájulva, de ég és föld a különbség.
  Karakterek:
  Kérlek mesélj nekem Sam Witwicky jelleméről és jellemfejlődéséről a 3 film alatt. Én annyira emlékszek, hogy a filmek nagy részében a párkapcsolati problémáival foglalkozott miközben felrobbant körülötte a világ és mindemelett még kurvára hősies is volt.
  Ezzel szemben Tony Stark: Egoista fegyvárgyárosként kezdi, aki az elrablása és megmenekülése után rájön hogy az intelligenciáját pusztítás helyett inkább az emberek védelmére használja. Az Avengers végén majdnem az élete árán sikerül csak megmentenie a várost, ami miatt a Vasember 3-ban rémálmokkal és pánikrohamokkal küzd, a film végére el is dönti, hogy kiszáll. Az Avengers 2-ben pedig szembeszáll a csapat többi tagjával, mert megrögzötten kutat egy végső megoldás után ami megvédi a földet.
  Azért ezt a 2 karaktert hasonlítottam össze, mert talán a saját franchise-ukban ők a legkiemelkedőbbek, meg hát a Transformers-ekben senki másról nem lehet még ennyit se elmondani. Van Űrdongó aki sárga, van Captain William Lennox aki katona, van Megatron aki gonosz, kb ennyi :D
  A Marvel esetén se beszélhetünk Oscar díjas karakterektől, de azért érezhető a különbség.
  Story:
  Itt nem sok a különbség. Talán Marvel esetén kevesebbszer gondolom azt hogy “Ez meg mi a faszom?”, de nem sokkal.
  Látvány:
  A Marvel filmek látványát unom, de el vagyok velük. A Transformersek viszont látványban nálam totál megbuknak. Átláthatatlan, gyors, szana szét vágott akciók jellemzik. És ha az előbbire azt mondtam, hogy unalmas, akkor ezen alszok. Elég szomorú hogy 4 rész alatt a széria látványban kb semmit se tudott fejlődni. (Azt nem tekintem fejlődésnek, hogy robotok mellett robotkutyák meg robotdínók is megjelentek.)

  5. bekezdés: Na ne nevettess. Elég furcsa kép élhet benned a kultuszfilmekkel kapcsolatban. Nem hiszem, hogy aki anno szerette is a Bad Boys-okat, Armageddon-t vagy Sziklát, azt ha most megkérdeznénk a kedvenc filmjéről bármelyiket ezek közül említeni. Michael Bay-ről annyi mondható el, hogy régebben rendezett pár OK filmet, de a Transformers széria a munkásságának mélypontja és egy jó rendezőtől rettentően messze áll. Sikeresek a filmjei, mert tudja, hogy mi kell az átlag buta moziba járónak és bűnös is, mert ezt tökéletesen kiszolgálja, anélkül hogy megpróbálná emelni akár egy kicsit is a színvonalat.

  6. bekezdés:
  Elég szomorú ha te olyan világban élsz, ahol a “filmek 80%-a CGI és remek effektek nélkül semmit nem ér!”. Ez talán a látványfilmekre, blockbuster-ekre igaz, és sajnos ennek a két kategóriának a képviselői elég ritkán jó filmek. Sajnos az a tendencia, hogy ahogy növekszik a budget úgy csökken a kreativitás.

  7. bekezdés:
  Nem veszem magamra, nem vagyok divatutáló. Azért utálom a Transformes filmeket, mert minden megtestesítenek ami mostanában probléma a filmiparral és médiával, és ennek ellenére sikeresek és elszívják a pénzt és moziidőt egy csomó sokkol értékesebb alkotástól.

 11. Reply To Flutter Dash: Nekem az Armageddon és A Szikla mai napig a kedvenceim között vannak és bármikor megtudom nézni mindkettőt. Szerintem a Szikla ma is megállná a helyét.

 12. Nem a minőségét kérdőjeleztem meg( a Sziklát pl én is szeretem), hanem a Bay filmek kultusz státuszát.

 13. Sztem aki kedveli a tf robotjait, harcait, mozgalmassagat az örömmel nezi meg mindegyik részt, akárhány jöhet. Akiknek ez a fajta fantázia távol áll az izlesetol az úgyis 100 hibát lel benne. Mondjuk szamomra a Tűzgyürü volt a legalja. De a Hobbit ot is untam. A 3. at meg sem nezem. A TF vevő vagyok, meg ha sok a facepalm miatta. El kell fogadni, h nem jöhet be minden. Meg annyi, h urdongot soha nem csiptem, irrital a feje cumival a szajaban. Car dizájn.

 14. Reply to : “elszívják a pénzt és moziidőt egy csomó sokkol értékesebb alkotástól.” Te meg azt ertsd meg, h nem te döntod el mi értékes es mi nem. Van akinek a tf ertekesebb mint a saul fia. Inkább el kell fogadni, h ez van.

 15. Flutter Dash: akkor foglald össze a Transformers 2 sztoriját csalás nélkül. amúgy a transformerset nem divatból utálják sokan, hanem mert rossz filmek. Lehet páran nem tudják megfogalmazni, elég nehéz levezetni a rossz történetvezetést, rosszul alapozott karaktereket és a rosszul megkomponált harcokat, de te sem igazán fogalmaztad meg a védelmed csak “én nem utálom divatból” nagyjából amit írtál.

  Az meg sajnos nem sokat jelent, régen mit csinált Bay, hiszen hiába jó a Bad Boys és kiemelkedő a Szikla, sajnos azóta 4 transformerst is rendezett amiből max az első jó blockbuster.

 16. Flutter Dash: Senki egy krva szót nem szólt te meg már véres szájjal fröcsögsz egyből! LOL! Amúgy tényleg kalapszar az összes TF film! :D

 17. Basszus Reply to Flutter Dash mindent gondolatomat leírtad, nem tudom magam kitombolni :D Egyébként ha hozzáértő ember kezébe adnák, akkor a One akár még jó is lehetne, de mennyi erre az esély?

 18. A Paramount helyében mindent megtennék hogy megszerezzem George Millert a Transformers projektbe.

 19. Űrdongónak filmet? Hát nem tudom hogy a TF univerzumban hogy hoznák ezt össze… reboot a p*csába és engedjék oda az IDW-s arcokat. NA azok tudnak jó TF történeteket összehozni. (Lásd Chris Metzen( Blizzard Lore isten kb.) és az Autokrácia képregény folyam.) Mekkora királyság lenne… de nyem. Marad Michael Bay. Szó se róla jó rendező. De hogy a TF sorozat óta 1 értelmes alkotást nem láttam Tőle az fix. Kivéve a Pain n’ Gain-t..na az qrva jó lett.

 20. csak nekem jött le úgy, mintha a transformers most pindurkát koppintaná az xbox-ot? :D (xbox ONE-transformers ONE :D)

 21. Értem én, hogy rájöttek, hogy a robotkarakterekben vannak lehetőségek, de akkor miért nyomják abba az irányba a szériát, hogy a legújabb részben már meg sem lehetett egymástól különböztetni a teljesen egyforma, egysíkú, egyszinű robotokat… míg az elején ott volt Bumblebee, Ratchett, Barricade meg a többiek, a végére eljutottak a teljes egyhangúsághoz minden szinten :/ Ebből a katyvaszból most újra előhúzni Bumblebeet… hát sok sikert!

 22. meg a 4-részben anyi hibátt elkővetni
  pl:galvatront nem emberek alkották meg hanem unicron
  dinobotok is elvoltak baszva ahogy kell

 23. flutter dash csak úgy divatból csak neked tessék.
  az első rész jó volt, a másodiknál már esett a színvonal, szar poénok satöbi.
  aztán megnéztem a negyedik filmet is. na az egy rakás szar.
  össze vissza akciók, azt sem tudom ki kivel harcol minden robban, összedől.
  van benne akció meg látvány mégis dögunalom.
  a felénél majdnem elaludtam.
  nem könnyű elmondani miért szar, de az ember érzi hogy szar.

 24. @Reply To Flutter Dash

  Köszönöm, hogy nem nekem kellett ezt lepötyögnöm, mindent leírtál helyettem…! +1 :)))

 25. Sanosuke: Nekem is ez volt a bajom a 4.résszel. Hiába volt benne sok akció, ha unalmas a film. Hiányzott belőle a dráma, az izgalom, a jó karakterek. Egyszóval minden, amitől jó lesz egy film.

 26. pont hiányérzetem támadt, hogy a héten még senki nem akart univerzumot építeni magának…kell ez, mint egy falat kenyér

 27. csak azért írok mert megláttam az első kommentet:DDDD (gigalol)
  szóval egy fostenger a transformers, az első még tényleg oké volt aztán onnan már csak techdemó műanyag vacak. az a fajta látványfilm aminél még a látvány sem menti meg mert az is unalmas, a történet és a szövegek meg minősíthetetlenül szar (ezt nem is igazán lehet máshogy megfogalmazni, nem is akarom). minek nézzek valamit aminek az egyetlen erőssége is értékelhetetlen nézői szempontból? őszintén csodálkozni tudok csak azokon akiknek ezt a retket még elviszi a látvány a hátán.

  Bumblebee spinoffra meg csak annyit, hogy olyan karaktereknél lenne ez érdemes amik fel vannak építve vagy esetleg valamiért érdekesek. Na már most felépítve semmi nincs rajta és nem tudom ki találja ezeknek a filmeknek az univerzumában őt érdekesnek egy ovison kívül…

  A Mad Maxet meg tényleg ne keverjük ide, mert hiába abban is maximálisan a látvány és az akciók a lényeg de kreativitásban ég és föld a különbség, kb összehasonlíthatatlan. Olyan mintha Spielberg cápáját akarnád összehasonlítani az asylumos cápás faszságokkal.

 28. Nem folytatni kéne. Rebootolni, igaz ezt ígérték a 4.résszel is. A kritika lehuzta de szépen termelt. Miért változtatnának? Nekem mondjuk nem tetszett optimus uj formája sem. Jelleme se volt. Ráadásul 4-5 alkalommal lőtték szét egy film alatt semmi baja se lett. Egyre gyengébbek a folytatások.

 29. Köszönjük Flutter Dash, hogy megindokoltad, hogy miért is jók a TF filmek. Ja várj…

 30. A Cybertron bolygón játszodó még lehet érdekelne… A többi már nem amig nem rebootolják az egészet más rendezővel más íróval stb…

 31. Hm, ez már egyre inkább gyerekeknek készül? Végül is ovodásként sírtam, ha nem láthattam a transformerst, ha öcsémnek aludnia kellett. De azóta elteltek az évek. Jó lenne mutatni valamit, mert így ez erőlködés-szagú.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.