Megvan a The Dark Tower rendezője

Nikolaj Arcel (A Royal Affair) fogja rendezni végül. Ugye végül a Sonynál kötött ki a projekt, és úgy tűnik komolyan gondolják. Maradt az a terv, hogy több filmet kapunk, na meg egy tvsorozatot mellé.

10 hozzászólás a “Megvan a The Dark Tower rendezője” bejegyzéshez

  1. Most lehet, hogy népszerűtlen leszek, de nem olyan hűdenagy sztori ám ez.
    A negyedik kötetnél tartok (valamiért baromi lassan haladok vele, az elsőt évekkel ezelőtt olvastam), de kifejezetten lagymatag egy valami. Az első rész a maga frappáns megoldásaival nagyon tetszett, iszonyat hangulatos volt, szerintem néhány órácska alatt ki is végeztem (nem túl vaskos alkotás). Neki is estem a másodiknak szinte rögtön, de számomra érdektelenségbe fulladt. Évek alatt eljutottam a negyedik kötetig, mindjárt végzek vele, talán 70-100 oldal lehet még hára, de már alig várom, hogy vége legyen. Nem sokat halad a sztori, gyakorlatilag SPOILER az egész 4. rész egy visszaemlékezés. SPOILER VÉGE

    Persze vannak a történetben izgalmas fordulatok, jó, emlékezetes jelenetek stb. de sokszor úgy érzem nagyon gyermeteg is egyben. Roland kőkemény, az ő karakterét nagyon szeretem, de van itt már minden, amit alig lehet komolyan venni: cukifaktornak mindjárt egy beszélő szőrmókus + egy őrült vonat!!!, aki imádja a találós kérdéseket stb. Ráadásul úgy érzem, hogy a negatív karakterei SK-nak mind ugyanolyanok. Könyvről könyvre hasonló személyiségjegyekkel bírnak, eléggé kiismerhetőek. Kíváncsi leszek, hogy az ötödik kötet felrázza-e a dolgokat, de egyelőre sajnos unom. :(

    Lehet azért ilyen nehéz szülés ez a film is, mert más is érzi a mű hibáit? Szerintem hozzá kellene nyúlni a sztorihoz, lehetne rajta pofozni egy kicsit.

    Mindettől függetlenül kíváncsi leszek a filmre, és elnézést kérek minden rajongótól a fentiek miatt.

  2. “Sonynál kötött ki a projekt […] több filmet kapunk, meg egy tv sorozatot mellé.” Hála az égnek, hogy a Pókember univerzumot is olyan szépen végigvitték. (Jó, oké, eddig tartott a negativity.)

    Amúgy nem tudom, casual watcher körökben mennyire ismert ez az alkotás, szóval lehet, hogy John Carter lesz a vége az erőlködésnek.

  3. Venom: lehet de szerintem ez inkább a marketing és a film minőségének a kettősén múlik. Vasember nem volt egy ismert karakter mikor kijött az első film és láthatjuk mi lett belőle.

  4. beiz: fura, mennyire eltérő lehet az emberek véleménye. Én az első részen halálra untam magam, és csak azért kezdtem bele a másodikba, mert az már eleve megvolt, előző karácsonyra megkaptam. Viszont nekem a 2. és a 3. kötet abszolút kedvencemmé nőtte ki magát, főleg a 2. A 4. kötet annak ellenére, hogy ugyanabban az érdektelen, westernre hajazó világban játszódik, mint az első, egész jó szórakozás volt, onnan meg so-so, az addigi színvonalat hozta, hogy aztán a 7. részben egy-két döccenő után egy olyan befejezést kapjon a sorozat, amitől én sokáig csak tátogni tudtam, annyira hihetetlen volt, hogy ennyire zseniális vége legyen. Bár a hozzászólásod alapján neked valószínűleg ugyanolyan csalódás lesz, mint az emberek 80%-ának, szóval nem is biztos, hogy érdemes tovább olvasnod. De te tudod.

  5. Én a westernes vonalat bírtam. Imádom Kinget, de ezt az egész Torony-dolgot nem értem. nem értem, miért tartja fő művének, sokszor nagyon gagyinak éreztem az egészet. Az utolsó kötet első harmadánál hagytam abba, akkor már annyira rossz volt, hiába olvastam végig az egész sorozatot, egyszerűen nem bírtam tovább. Sokszor megfordult az is a fejemben, hogy a magyar fordítás lehet a ludas a dologban, Kingnél sajnos rengeteg példa akad erre. Például a Torony sorozatnál olyan marhaságok, mint a “Mézem” megszólítás, vagy akár a fentebb is említett “szőrmókus”, de egyéb írásaiból is lehetne sorolni a példákat szép számmal.

  6. Igen, a “Mézem” engem is kikészít XD Lehet, hogy a szöveg is ludas, elbírna egy újrafordítást talán. Megpróbálom végigolvasni, bár hallottam én is, hogy sokan szidják a végét. Azért akarom legyűrni, mert Roland történetére kíváncsi lennék (a többiek annyira nem érdekelnek, Eddie néha kifejezetten idegesít, Susannah so-so). Na meg azért is szeretnék a végére járni, mert az Atlantisz gyermekei az egyik kedvenc King könyvem és azt a történetet finoman átszövi a torony meséje. Halvány kapcsolódási pontok pislákolnak köztük. Már vagy 5x olvastam az Atlantiszt, de kíváncsi leszek, hogy Roland meséjének végén sikerül-e még többet nyújtania.

  7. Nagyon várom, de ezt kb olyan nehéz lesz jól megvalósítani, mint pl egy Alapítvány trilógiát Asimovtól…
    Én az első részt nem olvastam, mert nem tudtam anno megvenni sehol és senkinek nem volt meg az ismerőseim körében, de nem érzem a hiányát egyáltalán. A második része nekem iszonyatosan bejött, a harmadik rész pedig a legjobb az egész sorozatban. A negyedik is valami istencsászár, de annyira lehúzós a sztori, hogy én utána nem is tudtam folytatni a sorozatot vagy négy évig szüneteltettem és utána jött a Callai farkasok, ami ismét nagyon tetszett. a Susannah dala annyira nem volt bejövős, de egynek elment, a vége pedig iszonyat jó szerintem. :)
    Iszonyat potenciál van a sztoriban, mert egy posztapok western világ is van benne, van ahol zombis, van ahol sci-fi, van benne síkok közötti utazás, rengeteg utalás a mi világunkra, filmekre, zenékre, stb… Van vámpíros része, meg amit csak el lehet képzelni. Simán Gyűrűk ura színvonalú könyvsorozat. :)

  8. bëiz, nem csak az Atlantisz gyermekeihez van kapcsolódás, de szinte minden King regényhez. Leginkább talán a Salem’s Lothoz és ha jól emlékszem, a Talizmánhoz és/vagy az Azhoz.

  9. @human:
    Jaja, tudom és bízok is Emmerichben, hogy tökéletes adaptációt kapunk. :D
    :keserű kacaj:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.