Batman titkos fegyvere

SPOILER SPOILER SPOILER a Batman vs. Superman film kapcsán. Én szóltam.

Ahogy sejtettük, a jó öreg Kriptonit lesz a megfejtés. Elvileg lesz egy lándzsája, ami az alábbi képen kiszúrható.

Ez pedig egy concept art a bunyójukról.

48 hozzászólás a “Batman titkos fegyvere” bejegyzéshez

  1. Tehát beleszúrja a Kriptonitot Supes-ba, majd kirugdal belőle 17-féle szart. (Oké, ezt Terry Pratchettől loptam.) Ez kb. olyan mintha ökölharcot vívnál valakivel, aztán savat öntenél az arcába, és utána vernéd a melled, hogy legyőzted.

    Valóban győztél, de hát könyörgöm, miféle harc ez.

    Pontosan ezért kurva unalmas karakter Superman, és ezért nem volt soha értelmes Superman film. (Hiába jönnétek a régi filmekkel, nézzétek vissza a cselekményt, és mondjátok, hogy nem fogjátok a fejetek a hülyeségtől.)

  2. Superman olyan hős aki magasabb szintet képvisel a hősök között is. Úgy tudnám elképzelni mint egy bírót aki nézi a mérkőzést de közbelép ha elpusztul a föld :D
    A vele egyenrangúak azok olyanok mint a saját fajtája.

  3. Venom: Ez az analógia akkor lenne igaz, ha egyforma erősek lennének… Mivel Superman már-már isteni erejű, muszáj egy picit megnyírni… Plusz ez a Dark Knight Rising-ban is hasonlóképpen volt… Mondjuk engem nem zavar. Kettejük közül inkább Batman-nek szurkolok… :D

  4. nem, ez sokkal inkább olyan, mintha te meg akarnál verni egy két éves gyereket, az meg savat öntene az arcodba, te meg lesnél hogy ez mi a tököm volt
    Batman csak egyenrangúvá tette Superrmant, ennyi. Onnantól kezdve fair a küzdelem

  5. SUgabubus: Csak sajna Superman a kriptonittól nem sima hétköznapi ember lesz, hanem a halálán van és alig bír létezni, míg Batmanen ipari páncél van, és kiveri a szart Supermanből. Az analógiád nem felel meg (elismerem az enyém se tökéletes.)

    Csiki: Igen, pont ez a probléma, hogy nem egyenrangúak a felek, így csak csalással lehet elérni azt, hogy az erősebbik ne porlassza el a gyengébbet egy szempillantás alatt, amitől unalmas lesz az egész alapfelállás.

  6. A Kill Bill végén van értelmes elemzése ennek a szuperhős-őrületnek. Kéretik fellapozni az ide vonatkozó “leckét” ;-)

  7. most tényleg ugyanezt kell lepörgetni minden új DC anyagnál? majd a JLA x-edik részében Darkseid leveri csuklyásizomból, addig meg marad most egyelőre Batmannek a kriptonit. ő mégis hogyan máshogy győzné le? le kell rángatni a földre valahogy (literally), aztán jól felpofozni, erre itt sok alternatíva nincsen. aki meg annyira ódzkodik a gondolattól, tényleg nézze meg, vagy olvassa el a TDKR-t, tök értelmesen ki van bontva az egész ellentét/bunyó, nem lesz ez szar (vagy ha igen, nem emiatt). a savas analógia meg valóban marhaság, Superman bárki ellen kb olyan, mintha lemennél a grundra focizni EGYEDÜL a teljes brazil válogatott ellen.

    P.s.: a Fáklya meg fekete, az még kimaradt.

  8. Nem igazán, hiszem, hogy van értelme ezen rágódni a filmig, hiszen azt tudjuk csak, hogy az eddigi filmekben Supermanre hogyan hatott a kryptonit. De ha itt csak korlátozza az erejét? Ha nem a “halálán lesz” tőle, hanem csak elgyengül?

  9. A Man of Steelben ha jól emlékszem, amikor saját népének környezetébe került Zod űrhajóján nem volt a halálán csak kb. olyan lett mint egy átlagos ember a Földön. Gondolom a Kriptonit is hasonló hatással lesz rá, tehát nem az lesz, hogy Batman lezúzza mint egy óvodást, hanem inkább egyenlő ellenféllé teszi.

  10. Annyiban viszont érdekes a dolog, hogy Batman nemigen használ fegyvert és ebbe a lándzsa is beletartozik, kíváncsi vagyok mennyire fogják más irányba vinni a karaktert.

  11. Ez miért spoiler? A TDK-ban is így van, nem? meg szerintem más képregényekben is. Valahogy, mikor először meghallottam, hogy ebben a filmben bunyózni fognak, nekem evidens volt, hogy csakis így lehetséges. Superman egyetlen ökölcsapással kettéb@sz egy felhőkarcolót, Batman hiába öltözik bármilyen ipari páncélba, esélye se lenne másképp :)

  12. @abelh

    Egyetértek. Fasz kivan, hogy folyamatosan előkerül ez a “nyanyanya Superman isteni erejű, BAtman meg így csal nyanyanya”.

  13. Ki hitte volna, hogy a kriptonit lesz a megoldás….azt hittem levetít neki 200 szomszédok epizódot, aminek következében azonnal elskerázik a bolygóról

  14. akkor nem skerázna el, csak beszállna az internetbe, és venne egy windows 95 programot, amivel csodákat művelne. aztán akkor b*szhatná Batman a kriptonitját :)

  15. Ha már kriptonit, az lenne a legjobb, ha nem a szokásos a “Kripton Földre került radioaktív darabkái”-klisé menne, hanem a Man of Steelben a terraformáló által kezelt területet megvizsgálná Batman, hogy milyen hatással volt a földi eredetű anyagokra és kifejlesztene egy ugyanolyan hatású vegyületet. És az lenne a “kriptonit”.

  16. De az Isten szerelmre, ezt megis hogyan? Marmint Superman 10km-rol lezerrel kilovi Batmant, en ezt nem is ertem.

    Supermannek soha nem kell annyira kozel mennie a kriptonithoz, h az legyengitse. Messzirol is siman le tudja gyozni Batmant (akar csak ugy, hogy dobal ra dolgokat).

    Mar a kepregenyben is hulyeseg volt az egesz, teljesen egyertelmu hogy ki nyerne, minden harc kettejuk kozott izazdasag szagu lesz (es volt mindig is), egy merfoldrol latszik hogy gorcsosen probaljak megoldani, hogy Superman ne gyozze le Batmant kb. 10 mp alatt es ne legyen egyertelmu a nezonek/olvasonak, hogy mennyire nevetsegesen kiegyenlitetlen harcot probalnak ugy beallitani, mintha egyenrangu elefenfelek kuzdenenek.

  17. Atty: én arra tippelek, hogy a terraformálóból indul ki batman, és onnan szerez kriptonitot, nem random meteordarabokat használ.

  18. uNi: Ezzel nem értek egyet… TDKR-ben simán el tudtam képzelni, hogy sikerül… Superman ott már alapból le volt picit gyengítve, csak nem emlékszem pontosan hogyan, aztán amikor összecsaptak Batman-nel, akkor jött a képbe Zöld íjász és belőtte a kriptonitos nyilait. Az adta meg a végső löketet…

  19. Bár én se kedvelem túlságosan a Batman vs. Superman összehasonlítást, el tudom képzelni hogyan lehet legyőzni Supermant. Vegyük figyelembe, hogy ő egyszerű mint a faék. Olvashat könyveket pillanatok alatt, de mégis egy tanyasi paraszt, egyszerű gondolkodással.

    Batman egész életében taktikákat dolgozott ki, vállalatokat vásárolt fel, több száz lépéssel előre kellett mindig gondolkodnia.

    Ugyanazt megjátsza mint Joker ellene. Egyszerre több helyszínen állít csapdákat, amikbe kötelező besétálnia, ha embereket akar megmenteni. Nyilván nem egyszerű, és a film 90%-ában nem is fognak túl sokat együtt lenni.

    Valószínűleg a film első háromnegyedében egy katasztrófa fog történni, amiben akárhogy segít Superman, Batman elveszít valakit/valamit, S-t okolja, elkezdi előkészíteni a csapdát (akár évekig tarthat), majd szépen folyamatosan S belerohan szinte mindegyikbe – mert, hát egy hülye.

    Majd a végén B szépen elkezdi feldarabolni, mint egy pszichopata, mergy ugye az is.

    Soha nem lesz kétség, hogy S nyer, de nagyon lassan, megizzasztja B.

    Egy repülő, utasokkal tele, elkezd zuhanni, az utolsó pillanatban, FELROBBAN, megölve minden utast, akiket hónapokkal előtte kriptonitos oldattal oltottak, S meg beszipantja az egészet.

    Ki kell menekíteni egy csomó gyereket egy lángoló vegyi raktárból, hasonló történet.

    B egy pszichopata, ne feledjük, egy hajszálnyival jobb csak mint Joker.

  20. Vagy lehet hogy a kopasz berli fel S ellen B-t, mert annak okozott valami zivatart, B-nek meg kell a zse es “miss the bullets”..?

  21. én is arra gondoltam, hogy superman gyengéje nem a kriptonit, hanem hogy egyszerűen túl hülye és naív, és ez az egyetlen oka, ha bárki valaha is veszélyt jelenthet rá. hiába írják wikin is, hogy egy zseni és hogy gyorsabban pörög az agya, mint egy “supercomputer”, kb. csoda, hogy egyáltalán életképes az alapján, amit eddig bármelyik filmben láttunk az intelligenciájáról. még ha csapdát is állít valaki, neki azt fel kellene ismernie és előbb felmérni a kockázatot a lehetséges kimenetelekkel, mielőtt az ellenfele egyáltalán kitalálja, a következő lépését, még akkor is, ha az improvizál és/vagy nem racionális döntéseket hoz, illetve superman-nek tisztában kellene lennie a saját gyengéivel is, de kb. olyan mintha mindig elfelejtené.

  22. 1. miért nem öli meg lézerrel? MERT NEM AKARJA MEGÖLNI. Clark sem öl, ahogy Bruce sem. nyilván volt már rá példa, amikor elöntötte a szar az agyát, de most itt ártalmatlanításról van szó, azt meg lézerrel nehéz. majd jól leborotválja Affleck állát, aztán nesze, no hipster, no party.

    2. ha Batman közel csalja, és megvillantja neki a kriptonitját, akkor Superman onnét kezdve borul és lehet ütni…annyi kell, hogy a közelében legyen, azért ezt meg el lehet érni.

    3. igen, Batman sokkal nagyobb taktikus, ajánlott a JLA, ahol pl. a teljes csapat megfékezésére van terve, és van is belőle balhé, simán kiszed a pakliból bárkit.

  23. Persze, hogy Batmannak van terve a JLA megfékezésére, mert tudja, hogy ha bárki ellene fordulna és ő nincs felkészülve akkor hamar fűbe harapna.
    Mivel nincs klasszikus értelemben vett szuperképessége, neki a taktika, a hátsó utak maradnak. Szuperman meg alapból kerüli az öldöklést, ezért nem nyírja ki hőlátással, vagy dob rá egy fél irodaházat. Így kiegyenlítődnek a viszonyok. Let them fight :D

  24. szerintem kryptonit szerű anyagot, azaz olyan dolgot, amivel le tudja gyengíteni Supermant Batman maga is kutatni fogja egy idő után, mert mondjuk kezdi irritálni Superman munkássága (istennek nézik, katonák viselik a jelét,mutogatja magát a kameráknak, miközben ő és a többiek inkább a háttérben melóznak, és hát az a bazi nagy pusztítás, amit az első filmben csinált..szóval nem hibátlan),
    meg aztán ott van a Lexcorp is, akik gondolom már előtte elkezdték a kutatást, fejlesztést és tuti meg is van nekik a kryptonit, amit ők hoztak létre, mesterségesen, a lezuhant keltetős hajóból vagy a terraformálóból és vagy az alatta lévő módosult, sugárzott földi anyagokból,…
    amit aztán Batman ellop, megszerez magának.. meg akarja mondani az idegennek a magáét, de gondolom az pont nem hallgat rá, ő meg ahelyett, hogy nyugisan elmagyarázná, inkább bele akarja döngölni a földbe, hogy megtanulja hol a helye..

    A Man fo Steel-ben csak legyengítette, gyengébbé tette Supit, amikor a népének a hajójában volt, szerintem ez sokkal jobb megoldás, mint amikor a képregényekben összecsinálja magát attól a kis kavicstól.. remélem itt is úgy lesz

    gondolom a napot is eltakarják valahogy, elvégre onnan van az ereje (a trailerben felhős volt az ég..)..

    Batman meg taktikai zseni (alapból is észlény és sokkal régebbóta nyomja a “hősködést”, tapasztaltabb, mint Superman, pénze is van mindenféle kütyükre, már csak olyan helyzetet kell teremtenie, amivel le tudja gyengíteni, amit gondolom távolról old meg, nehogy kilőjék lézerrel v ilyesmi (nyíl, dobóeszköz, robbanótöltet, belélegezhető cucc mind1ik kryptonittal..) a lényeg, hogy szerintem felesleges vitatkozni ezen, láttunk már rá példát korábban is, jól volt megoldva, kétlem, hogy pont itt rontanák majd el.

    Sokkal jobban érdekel, hogy ki lesz a másik ellenfél, mert szerintem nem puszipajtások lesznek a bunyó után, hanem muszáj lesz összefogniuk valaki(k) ellen.. Supermant meg igen is el kell kupálni, hogy hagyta, hogy istenként tiszteljék és tudom, hogy a rombolás így volt életszerű, de azért remélem, hogy most, hogy már tapasztaltabb lett az erejével kapcsolatban végre figyelhetne kicsit az emberekre is..legalábbis a trailerből így jött le..

  25. abelh

    “Clark sem öl…” ja, azért tekerte ki Zod nyakát, mert Ő sohasem öl. Meg azért égette szét a lézerrel Kriptoni hajót, amin több száz Kriptoni csecsemő volt, mert Ő aztán nem öl. De nem ám. Hagyjuk már ezt a kamu “nem öl” szrt, amikor már megölt egy tucat embert.

  26. A lándzsa ötlet elég fura, bizarr, mivel a Denevérember általában nem híve a kézifegyvereknek! Ha esetleg valahogy szerez is kriptonitot, akkor az arra lesz jó, hogy legyengítse a vasembert, s egyértelműen a technikai tudásával lealázza! Meg mivel az előző részben egy egész város lett oda, gondolom vissza is kell, hogy fogja magát! De ez hány képregényből visszaköszön!! Egyedül talán Doomsday ellen nem, vagy a most futó Injustice League sorozatban! Ott is többször utal Batman rá, hogy erőben nem tudja felülmúlni, csak okosságban, ravaszságban, és taktikázásban!

    Amúgy meg az a múltkori letérdelős katonás részlet a bemutatóban szerintem csak valami álomszerűség lesz, ami arra utalna, hogy mi lenne akkor, ha totálisan vasember irányítana mindent, mint pl az Injustice-ben!

    A lándzsa meg Luthor fegyvere! Tippre, hogy Ő kevermajd be!

    Az utolsó art picture még ezer éves! Szóval ez eléggé kitalált “fight scene” de amúgy ötletes!!

  27. Az Uratok:

    azért ölte meg Zod-ot, hogy megvédjen egy ártatlan családot, 3 embert. De előtte könyörgött Zod-nak, hogy ne tegye. Majd utána össze is roskadt, szóval nem élvezte az ölést. Kriptoni hajót meg nem égetett szét a szemével. Azt javaslom nézd újra a filmet.

    Imtal:

    Te miféle Vasemberről beszélsz, lol. :D :D :D

  28. Felkelek, erre már a facebook ezzel a hírrel jön! Ti legalább kiírtátok, hogy spoiler…

    Értem én, hogy szeretnék nekem megmagyarázni, hogy mitől lesz ez a harc kiegyenlített, de akkor min fogok meglepődni?? :D Ne tegyék már ki a film leganagyobb csavarját! Eddig ez az egy dolog érdekelt csak a BvS-ből, hogy Batmanből, hogy nem lesz kis fekete paca a harcban , erre lelövik hát kész…

  29. Abszolút nem gond, hogy lesz kriptonit. Ez mindig is a Superman történet része volt. Pont azért találták ki, hogy legyen neki is valami gyengéje. Attól még a film és a bunyó is lehet jó.

  30. ez a “egyik sem akarja megölni a másikat” ez nagyon gáz.
    kb mint egy focimeccs, ahol mindkét csapat minden embere direktbe döntetlenre akarna menni.
    mert ha B meg tudja gyengíteni S-t, akkor meg is tudná ölni.
    ha S meg akarná ölni B-t, ehh ez meg nem is kérdés…
    ehh bazz, megint egy idétlen, szarrá romboljuk a fél raktárépületet/várost/vidéket/világot és adjatok rá imdb10et-parasztok film lesz ez…

  31. Aki nem ismeri a DC világát, az ne minősítse le alaptalanul. Batman nem öl, mivel ha ölne, nem különbözne azoktól, akik ellen harcol (miben különbözne pl. Jokertől, ha tényleg ölésre kényszerülne). Superman pedig inkább az érzelmeire hagyatkozik, ezért sem olyan taktikus, stratéga. Ő sem öl, mivel számára minden élet számít, Zod-ot se akarta megölni, de rákényszerült, ez a filmben is könnyen érthető volt, szerintem. Ha már ezen kiakadtok, akkor ilyen felfogással a Marvel filmekben 5 percenként le lehetne állni, micsoda baromságok vannak benne. Mi okból fognak itt összecsapni, az majd kiderül.

  32. Rolee

    Szerintem te nézd újra a filmet. A végső harc előtt Zod vezeti a Kriptoni hajót, egészen a városig, ahol Clark belerepül és szétlövi lézerrel. Azon a hajón voltak a Kriptoni csecsemők, Zod mondja is, hogy ha elpusztítod a hajót, elpusztítod Kriptont. Erre Clark “Kripton már elpusztult” jelmondattal szétlövi az egészet. Számodra javaslom az említett jelenet újranézését,
    minimum 15 x.

  33. Az Uratok:

    Ha meg nem lövi szét a gépet akkor az egész emberiség kihal nem csak az a pár száz lombik bébi. Minden képregényben ki van emelve, hogy ezek a hősök nem ölnek és amikor mégis az nagyon ritka eset és egy nehéz döntést kell meghoznia olyankor. Régi filmben persze visszapörgette az időt és akkor nem kellett meghalnia senkinek, de azt ma már nem lehet eladni.

  34. Ja, akkor már nem is számít az a pár tucat halott. Oké, jó hogy szóltál, Superman tényleg nem öl!!

  35. Batman egy stratéga okosabb mint Szupi és képzettebb is. Ahogy előttem is írták erőben nem tudja felülmúlni ezért kényszerül a kriptonit használatára csak úgy van esélye de ez számomra amúgy egyértelmű volt. Meg ugye a trailerből is látszik hogy sötétben fognak harcolni és akkor ugye szupi jóval gyengébb. És szerintem Batman fog győzni de a film végére úgyis összefognak Luthor ellen szóval ez csak ilyen farok méregetős bunyó lesz mert gondolom mindketten rájönnek,hogy ugyanazt képviselik mindketten…

  36. nem ugyanazt képviselik.
    batmannek nyomósabb oka van arra amit tesz mint szupinak.
    szup nem ember,csak idepottyant és erejéből adódóan rendet rak, mert megteheti. vagyis világrendőrnek hiszi magát.
    batman pedig egy pszihés, megkeseredett ember aki öngyilkos módjára veti bele magát az éjszakába mert máshogy képtelen élni.

  37. Ez igaz más a mozgató rugója mind kettőnek de alapjában véve akkor is ugyanazt képviselik az ártatlanok védelme mindkettőnél elsődleges szempont és egyik sem akar gyilkolni. De pl a Megtorló és Szupi már tényleg nem képviselik ugyanazt mégha a végcél náluk is ugyanaz…

  38. Ezen lovagolni, hogy ki öl ki nem öl… Batman a képregényekben egyszer sem (illetve felvetések szerint egyszer) öl(t), míg Superman-nél ez azért többször előfordult, mivel kettejük közül S az emocionálisabb,az pedig, hogy döntetlenre játszanak alapjáraton hülyeség, megszégyenítő vereséghez nem kell megölni az ellenfelet, gondoljatok csak a TDKR végére…”Bárhol is légy tudd, hogy volt egy ember, aki legyőzött téged!”

  39. batman a kezdetekben elég sokat gyilkolászott, nem kell sokat guglizni hozzá.
    csinált ő sokmindent, akasztást, halálraéheztetést, felgyújtott élő embereket és hagyta őket szénnéégni, roncstelepen darált embereket, egyik áldozata könyörgött neki, aztán Batman felnyársalta egy kardra, ezenkívül rendszeresen lökött le embereket tetőkről, sziklákról, vagy savba, vagy hagyta őket olyan szituációkban, amiben esélyük sem volt túlélésre, pl agyonvert valakit egy szakadékfelé száguldó kocsiban aztán kiugrott belőle, stb.
    ezt a “sosem öl” szabályt csak később találták ki.

    és miközben a TDKR-ben legalább annyi súlyt adtak a BvS konfliktusnak, hogy ott már régóta barátként ismerték egymást (egymás erősségeit, gyengeségeit is). itt Batman csak két dolgot tud Superman-ről: 1. szuperképességekkel bíró idegen, aki érzékeny a kriptonitra, 2. hajlamos az ölésre. Superman-nek Batman meg csak egy nagy tűzerővel szabadon garázdálkodó kosztümös figura. szóval ennyi tudással face-to-face boxra megy a kettő a DC legintelelligensebb szuperhősei közül egymás ellen, mert a zsenik ugye így kezelik a nézeteltérést. alig várom már!

  40. Superman egyetlen gyengéje a kriptonit, ami – mit tesz isten – minden valamirevaló ellenfelénél akad. Bár szerintem ha egyszer nem nadrágon kívül, hanem mondjuk az alatt hordaná a piros alsógatyáját, a kriptonit sem hatna rá. A szuper kutyájára egyébként szuper kutyakriptonit kell, vagy elég a sima? Oly sok kérdést felvet a DC univerzum, s én oly sokat nevetek rajtuk! :D

  41. Mindig szerettem ezt a nem öl témát, végülis sokkal humánusabb ha 4 helyen eltöri az állkapcsodat meg 3 helyen a gerincedet, ami kb. egy átlag rugóskéses street thug fejadagja és onnantól élete végéig lebénulva eszik egy csövön át.

    Valamint sosem futott át a Betmon agyán miközben Jokert kb 100. alkalommal cígeli vissza Arkhamba, hogy hány száz embert mentett volna már meg ha mondjuk már a 20. táján eltöri a gerincét neadjisten a nyakát?

  42. Na erről beszéltem Joker egy pszihopata állat sose fog megváltozni hiába zárják be Batman tudja ezt de mégsem ölte meg sose pedig lett volna rá alkalma

  43. “Superman bárki ellen kb olyan, mintha lemennél a grundra focizni EGYEDÜL a teljes brazil válogatott ellen.”

    Hát ez sem igaz!
    Dr. Manhattan a Watchmen-ből egy gondolatával atomjaira robbantaná Supermant! :P

  44. “raktárépületet/várost/vidéket/világot és adjatok rá imdb10et-parasztok film lesz ez…”

    Újabban a DC jobban kezeli a képregényfilmjeit mint a Marvel. Nolan Batmanek, de még az Acélember is jobb film, mint mondjuk egy Avengers 1-2, vagy egy Vasember 3. (tűzokádó Guy Pearce ahhhhhhhhh)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.