The Stanford Prison Experiment-előzetes: fiatal sztárokkal jól ismert kísérlet

Magyarul az 1971-es Stanfordi börtönkísérletről van szó, amiben a fogságban való viselkedést vizsgálták. Sokkal bővebben itt olvashatsz róla. A hatalom megrészegítette az őr szerepet kapó diákokat, a rabok pedig elfogadták sorsukat. Kemény filmnek tűnik így elsőre, méghozzá jól megcsinálva.

Elég sok közepes nevet szereztek meg, biztos láttok közöttük ismerős arcokat: Billy Crudup, Ezra Miller, Michael Angarano, Tye Sheridan, Thomas Mann, Keir Gilchrist, Johnny Simmons & Olivia Thirlby. Videó és poszter a tovább mögött.

12 hozzászólás a “The Stanford Prison Experiment-előzetes: fiatal sztárokkal jól ismert kísérlet” bejegyzéshez

  1. Ezt a posztert nem tudom értelmezni.. És amúgy Das Experiment rulez, minek ezt is felújítani

  2. Én csak olvastam róla, filmet nem néztem és nem is szívesen nézek német filmet, szóval ez kifejezetten érdekel, a cast is eléggé rendben van.
    Szerintem vannak páran még így, de lehet tévedek.

  3. Iszonyat bukta volt (számomra) a Brody-s feldolgozás, ettől sem merek remélni semmit. A Das Experiment az egyik legjobb német film amit valaha láttam. Nem hiszek benne, hogy ez bármiben is überelni fogja..max bevételben, de az meg kit érdekel fogyasztói szemszögből.

  4. Szerintem az lesz az eltérés az eddigi filmektől, hogy itt a ténylegesen megtörtént Stanfordi kísérletet dolgozzák fel (nyilván a szokásos hollywoodi szabadossággal), nem pedig csak ihletadóként használják.
    Ha megnézitek a kutatásvezető is kiköpött Philiph Zimbardo.

  5. “nem is szívesen nézek német filmet” – igen mert nagyon észreveszed ám, hogy németek csinálták. Ha jól látom van angol szinkron is mert gondolom magyarul sem szeretsz filmet nézni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.