A Marvel poénra veszi

Hogy a Jurassic World átvette a Blockbuster trónt bevételileg. Szóval a középszer legyőzte a másik középszert. Éljen Hollywood.

human
írta
2015. 06. 16. 21:34
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “A Marvel poénra veszi” bejegyzéshez

 1. Azért ekkora bődület eredményt nem hiszem, hogy várt senki. Persze volt marketing, minden, de nem ennek tudható be.. Akkor minek? Mert a harmadik nem volt túl acél, el is telt 14 év.. Erre itt ez a 200 milla usában.. Baromi sok pénz..

 2. Star Lord ruhában kellett volna rápselni :D úgy néz ki a t-rex méltó a mjölnirre.

 3. @Kaoka: A Disney-nek ehhez nem sok köze van, hmax a Marvel Studios-nak, mivel ezt Kevin Feige posztolta.

 4. Ennek egyébként lesz egy jó következménye. Rá fognak döbbenni, hogy Cris Pratt-val sok filmet el fognak tudni adni és e miatt remélhetőleg még sok jó filmben fog szerepelni.

 5. Szerintem frencsájzoknál nem annyira a szájhagyomány útján terjedő “hallod láttam az xy filmet, beszartam, meg kell nézned” vélemények miatt mennek el az emberek megnézni, mint például a Wolf of the Wall Streetnél, vagy a Kingsmannél, hanem mert a korábbi részek során letettek valamit az asztalra egyszer a készítők (Jurassik Park 1), vagy többször (Marvel az Iron Man 1-gyel és az Avengers 1-gyel) és megfogta őket a trailer, elkezdtek bízni benne, hogy hú ez ugyanolyan jó lesz, és kész.

  Tehát véleményem szerint ez kicsit hasonló a sorozatok nézettségi adataihoz, ahol sosem az éppen aktuális rész minőségét határozza meg annak nézettsége, hanem az az előttiek közül valamelyik, akár több, hiszen első adásbakerüléskor senki nem látta, senki nem tudja milyen az a rész, honnan tudná a néző.

  Meg hát szerintem a JW esetében már Chris Pratt is néhány nőneműnek elég volt, hogy beüljön az újra gyerekké váló, bezsongott barátjával a moziba.

  Ettől eltekintve szerintem sem érdemli meg ezt privilégiumot, de már jó ideje Hollywoodtól azt várni, hogy egy olyan film kaszáljon rekordszerűen, ami tényleg jó, nem a megszokott klisétenger, össze van rakva és nem egy frencsájz része… hülyeség.

  Olyan emberekkel voltam például a Mad Max Fury Road-ot megnézni, akik azon kívül, hogy műszaki területen diplomáztak, műveltek és értelmesek, mégsem tetszett nekik, mert nem értették. Gondolom furcsa volt számukra a nonverbális történetvezetés és a szimbolizmus, mert megszokták már a marvel-féle blockbustereknél, hogy van egy botegyszerű történet és élvezni kell a látványt, egy deka gondolkodásra sincs késztetés.
  A mozibajáró nagyközönség meghatározó része pedig a mozipénztár előtt találja ki, hogy mit nézzen, talán látott egy trailert a tv-ben, vagy az előző mozizás alkalmával, amire a döntését alapozza, viszont nem hiszem, hogy a fent jellemzett ismerőseimnél jobb kikövetkeztető-képessége van, és nagyon akar gondolkodni a filmen, hanem egyszeri szórakozást keresi, kimegy a moziból, mond róla egy mondatot és visszatér a normál életbe.

 6. @David R. Blake: Egészen biztos vagyok benne, hogy egyetlen Disney fejes sem látta és bólintott rá mielőtt kinyomta a Marvel.

 7. zay: mad max-et nem értették? akkor lehet, hogy diplomázott, művelt emberek, de a harmadik jelzőt nem feltétlen aggatnám rájuk. -no offense-
  ez a marvel-es poén meg jó szerintem.

 8. “Olyan emberekkel voltam például a Mad Max Fury Road-ot megnézni, akik azon kívül, hogy műszaki területen diplomáztak, műveltek és értelmesek, mégsem tetszett nekik, mert nem értették. Gondolom furcsa volt számukra a nonverbális történetvezetés és a szimbolizmus, mert megszokták már a marvel-féle blockbustereknél, hogy van egy botegyszerű történet és élvezni kell a látványt, egy deka gondolkodásra sincs késztetés.”
  Ööööö, a Mad Max-ben gondolkodni kellett?? Ne már! :) Imádtam a a filmet és mérnök vagyok, de ha valakinek el kellett gondolkodni a Mad Max történetén, akkor annak nem sok sütnivalója van :)

 9. Olvasták a tegnapi kommentemenet a Blockbuster watch poszt alatt…ennyi. Már csak a majmok kellenek…

 10. Mad Max mint bonyolult szimbolista film? Jó film volt, meg minden, de semmi komolyabbat nem kell keresni benne

 11. Hát a JW odaverte szórakoztatásban mindkét Bosszuállókat.

  A film pedig nem volt semennyivel se rosszabb mint az említett két nagy ágyú. sőt eltekintve attól hogy beindított két tini egy 22 éve ott porosodó jeepet nem is nézte a nézőket hülyének. Számomra egy igenis remek film volt és örülök hogy ő vezeti a listát. Ámen.

 12. nem kell keresni semmit a Mad Maxben, hiszen olyan jól van összerakva az első 2/3-a amiről egy Jurassic World csak álmodozik. Mint látható, sokan fel sem fogják, hogy miért szórakoztak olyan jól az egyszerű sztorin.

 13. Inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy nem “fődhülye” embereknek is negatív értelemben furcsa volt a blockbusterektől szokatlan, explicit expozíció nélküli történetvezetés.
  Tehát nincs minden jelenet előtt az, hogy Keptün Amerika elmondja, hogy fel fog robbanni az univerzum valami áltudományos hülyeség miatt, és akkor elmondja egyesével mindenkinek, hogy mit kell csinálnia.

  Félreértés ne essék, nekem semmi bajom a Marvel filmekkel, sőt, minden filmre elmentem eddig moziba és a legtöbbről elégedetten távoztam, de az Age of Ultronban kicsit csalódtam, annál már jobban tetszett a Mad Max.

  human: Hogyhogy még nem volt a 417-es nyilvános vetítésben a Jurassic Worldről szó? Ennyivel előbb vettétek fel az adást?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.