Podcast: Nyilvános vetítés 418: Round 2.

Bélával összecsapunk a Jurassic World kapcsán. Kemény harc, aminek a végén nincsenek győztesek.

Premierek – Inside Out, Entourage

Témák:
– Rimék – Maleficent 2, Pitch Perfect 3
– Jurassic bevétel.
– Hotel Transylvania 2 – aranyos vagy aranyos?
– Zootopia aranyos karakterei.
– Animációs kombó: The Secret Life of Pets
– Rab vagy őr?
– Lance Armstrong és a dopping.
– Direkt túlzó kémfilm a Snatch rendezőjétől.
– Last of Us Cinematic Cut

Megtekintve: Jurassic World, Into the Woods

Letöltés, RSS, iTunes.

7 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 418: Round 2.” bejegyzéshez

 1. Jó kis rész volt, érdekes vitákkal.
  A real 3D dologról én inkább Wayne és Human véleményét osztom, ha a rendező/operatőr/fényképező úgy szánja, hogy én pl. full szemből lássam a snittet, akkor sajnálnám, ha lenne rá lehetőség, hogy valaki elszalassza azt a hatást, amit a beállítás, kompozíció tud adni. Ha úgy szánta az alkotó, akkor úgy lehessen látni, ne 100 féle képpen.
  Ugyanakkor persze egy dínóharcot nyilván nem komponálnak meg aranymetszéssel (bár ki tudja? :D ), ott lehet, hogy király lenne. Alapvetően nyitottság rulez, és maradjon meg új technológia esetén is a választás szabadsága.

  Ez a JW nyomjelzős dolog nekem is fejfájós volt, de egy-két perc után túltettem magam rajta, és eldöntöttem, hogy ez DIREKT van, ez egy rendezői/forgatókönyvírói döntés – még ha a rosszabb fajta is. Mint ahogy a magassarkút is DIREKT mutogatják, szerintem nem baki, henem egy gimmick :D Van olyan snitt, hogy csak a lábát mutatják futás közben, és hogy a magassarkúban hogyan abszolválja, addigra már eljutottam oda, hogy irtó jót mosolyogtam rajta :D

  A vita a JW-ről fura volt, mert szerintem két attitűdöt ütköztettetek (szeretem az alapanyagot még ha vannak hibái is vs. nem tudom szeretni az alapanyagot ha vannak hibái), amiket nem lehet nagyon finomítani, közelíteni egymáshoz (vagy-vagy szituáció), így esélyetek sem volt meggyőzni a másikat.

  A raptorok pedig egészen jól hozták egy farkas falka jellemzőit, legalábbis számomra hihető volt.

  Wayne véleményére nagyon kiváncsi leszek, valamiért az az érzésem, hogy human-nal fog egyet érteni :D
  (de sebaj Béla, nekünk tetszett :D)
  Viszont az, hogy ennyi pénzt termelt, számomra elég meglepő, de soha rosszabb folytatást :)

 2. Hát srácok nem akarok nyalni, meg nem is vagyok nagy rajongó. A másik két srácot nem is ismerem, jó humant se, de így őszintén:
  Ez a podcast kibaszott jó!
  Nagyon jó az összhang köztetek, jók az okfejtések és úgy az egész szépen fel van építve. Látszik, hogy értitek azt amiről beszéltek, szóval gratula.
  A témákkal kapcsolatosan: szerintem a Jurassic World egy egyszer nézős film volt, a Jurassic Park, meg egy örök klasszikus. Az elődnek van lelke, ott majdnem minden szereplőnek értelme van, szükség van rájuk. A JW-ben simán ki lehetett volna hagyni egy csomó marhaságot, pl. a gyerekeket és a katonaságot, és lehetett volna jobban koncentrálni a szuper dinóra, vagy éppen a Chriss Pratt+a csaj pársora. Egyszer simán meglehet nézni, szerintem még a mozijegy árat is megéri.

 3. Sajnos a filmhez (Jurassic World) nem tudok hozzászólni mert még nem tudtam pótolni, de az adás megint fergeteges lett, köszi srácok. A tetszett/nem tetszett polaritás most ugyan felcserélődött de jó volt hallgatni az érveket, ellenérveket. Kíváncsi lennék hogy Wayne fejébe mi játszódhatott le az alatt a húsz perc alatt amíg ment a Fight :) Várom a Round 3-at ami valószínűleg a júliusi Terminator – Genisys lesz :) Hajrá :)

  aciddur – Mindig „kibaszott jó” a Podcast!!

 4. Human-el abszolút egyetértek, egyezik a véleményünk, az emberkarakterek harmatgyengék voltak akikért nem lehetett izgulni, nagyon rosszul lett megírva a film és ez a legnagyobb baja, közepes alkotás. Sokkal jobb filmet vártam, és 1 jobb jeleneten kívül minden mást ellőttek a trailerekben. Nagyon hatásvadász film. Látványos,dínók vannak,szaladgálnak,csak túl gyerekes, és főleg a végén érezni a legjobban ezt, ahol a halálos ellenségből hőst csináltak (T-Rex).

 5. Ha nem mondanátok, ki minden egyes alkalommal, hogy “Milyen jó átfedés volt!”, akkor nem is lehetne észrevenni. :)
  Tetszenek ezek a kis technológiai, multimédiás kitkintések. Számomra sok esetben már elmosódik a Pc-Holywood közti határ. Nehéz nem említeni egyiket a másik mellett.
  3D nem igazán érdekel, de egy VR 3D azért sokkal hatásosabb élményt ad, mert teljesen befedi a látóteret. Egy FPS nézetben játszódó filmet szívesen megnéznék úgy. Minden fejmozgást kihagyva. Elég lenne ha csak a színész szemén át látnánk a világot.
  Jurassic World sokszor iszonyú bugyuta volt, de nagyon élvezhető.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.