JJ Abrams, Rian Johnson és most Colin Trevorrow

Colin Trevorrow, aki a Jurassic World című terméket hozta nekünk, kapta meg a Star Wars EP IX rendezését. Ugye az EP VII volt Abrams, az EP VIII lesz Rian Johnson 2017-ben, és akkor 2019-ben Trevorrow jön. Közben meg a töltelék Rogue One (2016), Han Solo (2018) és talán ObiWan (2020) és tényleg mi a fasznak ennyi mindent előre bejelenteni.

Nem véletlen, hogy a Disney lecsapott a rendezőre, hiszen az idei év legnagyobb sikerét szállította, mármint anyagilag.

Őszintén szólva a Han Solo bejelentés után ez már főleg lelombozott kicsit. És rendben, ha a forgatókönyv jobb, akkor nyilván más lesz a végeredmény, de akkor is: semmi extra nem volt a Jurassic Worldben. Nagyon cinikus film volt és egy emlékezetes jelenetet sem tudnék mondani, mármint a komolyan vehetők közül.

28 hozzászólás a “JJ Abrams, Rian Johnson és most Colin Trevorrow” bejegyzéshez

 1. Egyetértek, és ez így Péntek du.ra kiváló volt:

  “és tényleg mi a fasznak ennyi mindent előre bejelenteni.”

  :D

 2. Érdekelne, hogy JJ miért csak egy filmet kapott. Vagy a feszített tempó miatt minden filmre külön rendező kell?
  A JW-t élveztem, de olyan hej de jó filmnek nem mondanám, szóval annyire nem örülök ennek a bejelentésnek.

 3. Pontosan. Csak tartsák távol a jw íróit a filmtől(klisét klisére halmoztak), és én el tudom képzelni hogy trevorrow meglep minket. De tényleg vállalhattak volna kicsit nagyobb rizikót Cuarónnal vagy valakivel aki ráér és hajlandó. A számozott részek közül rian Johnson filmje lesz a legegyedibb, az már most biztos. Remélhetőleg jj se cseszi el nagyon az alapozást a ép 9-el és ha Williams is kitart akkor nagyon boldog leszek!

 4. inkább csak tennék jj-t a rendezői székbe, max felvennének még valakit írónak kettőjük mellé (abrams, kasdan), de izub ez a disney

 5. Aki egy blockbustert összerakott, máris “fontos” rendező lesz? Ezeket a filmeket amúgyis a producerek kötik kreatívan gúzsba, kit érdekel, ki az iparos, akit kiválasztanak a helyszíni munkára…?

 6. Így megy ez ma hollywoodban. Kutyát nem érdekli ha szar a film, a bevétel a lényeg és jön az újabb blockbuster. 100-200 milliót adnak oda közepes rendezőknek, miközben az igazi tehetségek sokszor alig kapnak néhány milliót. Elkeserítő.

 7. Nekem speciel tetszett a JW, messze felülmúlta a 2. és 3. részt. Plusz anno az eredeti SW trilógiát is három különböző rendező dirigálta és nem volt gond belőle.

 8. Mi a f@sznak ennyi mindent előre bejelenteni? Hogy majd legyen mit elkaszálni, ha a mondjuk a második SW film után érdektelenségbe fulladna az egész az összecsapott sztori miatt. JJ is megmondta, hogy ennyi idő nem elég egy ilyen kaliberü filmhez, de a Disney sz@tra le. Úgy tudom, hogy ezért is nem vállalt több részt, de lehet, hogy tévedek.

 9. Sajnos a JW nem állt másból, csak nagyrészt az első rész sztorijából, kidolgozatlan szereplőkből és rengeteg visszautalásból az előző részekre. Egyediségnek nyoma sincs.

 10. jó ég, csak nehogy Godzilla legyen ebből is, mert hülyét kapok. bár kb. mindegy is tényleg, a 4-5-6 szerencsére megmarad örökre.

 11. @KennyVice

  Na nem mintha az elsőé nem lett volna az. Amikor 9 évesen néztem a moziban, már akkor sem értettem, hogy honnan a túróból került oda a Tyrannosaurus. Elbújt a takarítószertárban? Vagy kint várt és lábujjhegyen, észrevétlenül beosont a megfelelő pillanatban?

 12. Gabor Vajda

  De azért az a jelenet mégsem volt annyira gáz, mint a JW -ben, mikor a T-Rex meg a Velociraptor összefog.

 13. “Nem véletlen, hogy a Disney lecsapott a rendezőre, hiszen az idei év legnagyobb sikerét szállította, mármint anyagilag.”

  Iron Man 3 is jól hozott a kasszáknál aztán……

 14. @bobjay

  Abból a katyvaszból az már nem lógott ki. Én már azon sem lepődtem volna meg, ha az egyik velociraptor a végén hazatelefonál mint ET.

 15. Szeritnem simán érthető döntés. A fickó bizonyította, hogy meg tud rendezni egy 100+ milliós költségvetésű filmet úgy hogy nem roppan össze a projekt nagysága, a producerek és a stúdió terhe alatt ráadásul nincs még abban a helyzetben, hogy azt csináljon amit akar. A forgatókönyv finoman szólva sem volt a legjobb – ahogy human írja is – de rendezés szempontjából semmi kivetnivalót nem látok benne. A crew tuti megfelelő instrukciókat kapott mert azért össze lett az a film rendesen rakva, még ha sok lélek nem is volt benne (azért annyi volt mint egy mai átlag blockbusterben, és tartsuk már észben, hogy nem szerzői filmről beszélünk, hanem stúdió által rendeltről). Itt egy dolgon hasalhat a dolog -> forgatókönyv és az bizony kézbe adott cucc lesz az univerzumépítés miatt.

 16. Én csak azt a trendet nem értem manapság, hogy 1-1 rendező lehet újonc is vagy 1-2 kisebb filmmel a háta mögött (mondjuk kicsit tapasztaltabb) csinál véletlenül egy nagy sikert, aztán már rábíznak rögtön bármit? Ez mi a franc?

  Teljes mértékben támogatom a fiatal feltörekvőket, (hiszen mindenki kezdi valahol), de egy olyan fontos franchise mint az SW, ne bízzuk már ilyen Trevorrow-okra, mikor a fél világ 1 hónapja még a nevét sem ismerte.

  Elhiszem, hogy nem rendezhet minden filmet Nolan, Spielberg vagy Tarantino. De vannak még szép rendezői pályával rendelkező emberkék, akik adott esetben tökre ráérnek és nem ilyen iparosmunkákat tettek le az asztalra, mint ezek az újoncok.

  Valahol az a szomorú, hogy Hollywood jelenleg nagyon a mában él, nem gondolnak a jövőre vagy az adott korszakra, csak a bevétel motivál, semmi más. A legviccesebb, hogy még egy korszakképet sem tudnak így majd kialakítani, nincs meg az egység, nincsenek meg a jól bejáratott zsánerek, csak a látvány, a pillanatnyi csillogás. Ha valaki majd 50 év múlva vizsgálja a 2000-es évek filmjeit, nagy bajban lesz. Egy merő katyvasz az egész.

  Ettől függetlenül továbbra is szeretem a mozit, de ezt le kellett írnom. Ti mit gondoltak? Human, mit szólsz?

 17. Watchmen: az a baj, hogy közepes filmek már nincsenek, csak nagyok és kicsik, ez rengeteg feltörekvő rendezőnek, és hát színésznek, is nagy baj.

 18. hát ne legyen igazam, de ez az Abramsos rész után egy összecsapott szar lesz.

 19. Mondjuk eléggé hülyén jön ki, hogy az új Star Wars éra vége nem egy episode lesz hanem egy spin-off, az elsőn és az utolsón múlik úgyis a késöbbi megítélés. Mondjuk Obi-Wan film ami eléggé királyul hangzik :D

 20. De a JW nem miatta lett kasszasiker hanem mert Jurrasic meg Chris Pratt. Akárki rendezi, ugyanúgy hozta volna a pénzt. Ha meg 2019-ig csinál 2 buktát akkor mi van? Könyörgöm valaki csapjon már az asztalra a Disneynél. Értem én hogy iparos munka meg lehetett volna sokkal borzalmasabb, de egy SW-nél ne ez legyen már a minimum szint. Plusz még kismillió dolog történhet addig.

 21. csak el kell dirigálgatni egy 200+ milliós projektet, de a JW-nél nagyon szerencsésen álltak a csillagok, és Trevorrow-nak a kaszáláshoz vajmi kevés köze volt…nem is értem, hogyan bíznak rá egy ilyen projektet kapásból, valamit azért csak kéne hozni egy SW előtt még.

  akármit is mondanak, szerintem ha nagyon jól sikerül ez a rész és wom messzire viszi, akkor J.J.-t nem fogják szabadon engedni…minimum egy rész még, Johnson csúszik a harmadikra, Trevorrow meg csinál, amit akar (p.s.: nincs bajom a faszival, de a JW fájdalmasan futószalag BO cucc, egy SW-nél meg azért nem kéne ennyivel megelégedni…nem mintha egy JW szintű projekt a kreatív kibontakozásról szólna, főleg kezdőként. aztán lehet pont ezért imponált a befektetőknek, mert könnyű volt vele együttműködni, és jól összefogta a dolgokat, annak ellenére, hogy konstans belepofáztak, az meg egy SW-nél sem árthat.)

 22. Na ja, én is osztom, hogy azért még 1-2 filmet le kellene tennie az asztalra, hogy bizonyítson, mivel a brand adta el a JW-t, nem a rendezés.
  Amúgy emjg lehet, hogy igazi, stúdiók és producerek által maximálisan kézzel vezérelt a hapsi, úgyhogy fekszik a dízninek.

  btw egy Tarantino által írt és rendezett SW filmet azért megnéznék.

 23. Tud rendezni ez a fickó úristen ez valami vicc?? A JW egy tucat sablon minden izgalmat és kreativitást mellőző film. Ez egy nyomorék rendező. Erre bármelyik B kategóriás senki rendező is képes lenne ennyi pénzből!! Szégyen, lassan 1 kezemen megtudom számolni kik azok a rendezők akik még érnek valamit.

 24. A Jurassic World-öt a brand atta el, nem a rendezés? Miért a Star Warsot meg a spin offokat mi adja el?

 25. “Sajnos a JW nem állt másból, csak nagyrészt az első rész sztorijából, kidolgozatlan szereplőkből és rengeteg visszautalásból az előző részekre. ”

  Pontosan( így ránézésre) ennyiből fog állni a starwars 7 is. Szóval ebből a szempontból érthető a srác alkalmazása.

 26. “A Jurassic World-öt a brand atta el, nem a rendezés? Miért a Star Warsot meg a spin offokat mi adja el?”

  pont erről téptük a szánkat, hogy jó lenne, ha nem csak a brand adná el..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.