Michael Mann – A Tribute

Tisztelgés Michael Mann előtt, még akkor is, ha jó pár éve nem rendezett igazi mesterművet, mert régen elég durva dolgokat tett le az asztalra. Videó a tovább mögött.

human
írta
2015. 07. 10. 11:48
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Michael Mann – A Tribute” bejegyzéshez

 1. Sajnos, az első három filmjét még mind a mai napig nem láttam, de minden mást igen, így azt hiszem, azért kijelenthető, hogy számomra ő a kortárs amerikai film egyik legjobb rendezője.

  A 92-es Az utolsó mohikántól a Közellenségeikig olyan sorozata volt a palinak, hogy az valami bámulatos. Gyakorlatilag minden akkoriban készült filmje messze kiemelkedőbb volt mint az átlag, ráadásul közben csinált minimum három modern klasszikust. A Mohikán, a Szemtől szemben és a Bennfentes szerintem simán mondható ide. De én szerettem a Miami Vice-ot is, igaz, furcsán keménykedős benne Colin Farrell, de még akkor is kitűnő, meg még így is bírom. A Közellenségek szerintem egy nagyon alábecsült film, ha megfelelő hangulatban és minőségben nézi az ember, szerintem nagyon be tud szippantani, a Collateral-ban Tom Cruise zseniális volt, az Ali-ban pedig Will Smith olyan hipnotikus alakítást hozott, amilyent szerintem azóta és azelőtt sem soha. (Sőt, talán a jövőben sem fog soha ilyen szinten játszani. Amúgy, a film ott is egy kisebb csoda.)

  Az Embervadász sem volt rossz, de az Anthony Hopkins-féle alakítások miatt szinte elfelejtődött, sőt, szerintem az utolsó filmje, a Blackhat is egészen élvezhető volt, pl. engem meglepett egy-két pontján és pozitívan. (Igaz, az előzetes lehúzó kritikák és a gigabukta miatt nulla elvárásom volt, de igazából az a film is jobb volt, mint az átlag technothriller.)

  Szóval, remélem, Mann még sokáig aktív marad és sok jó filmmel örvendeztet meg minket. Amúgy, a fenti videónak kimondottan jó hangulata van, nekem nagyon tetszett. (Lehet, hogy meg is nézek egy Mann-filmet, mert meghozta a kedvem hozzá.)

 2. Ha valaki azt akarja tudni Michael Mann miért (volt egykor) zseniális, akkor ezt a három filmet kell megnéznie tőle és semmi mást:

  Manhunter
  The Last of the Mohicans
  Heat

 3. Sajnálattal közlöm, de nekem tetszett a Blackhat(meg a Közellenség és a Miami Vice is).
  Igaz, mintha ugyanaz lett volna a koncepció mint a Miami Vice mozinál (az utolsó képsoroknál mosolyogtam is “Nézd már , Sonny fiú…ja nem…az Thor”),de akkor is jó szórakozást nyújtott.
  Biztosan velem van a baj.
  (Bocsánat.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.