Amy Schumer és a Star Wars

A Trainwreck odakinn msot kerül a mozikba, ennek örömére a GQ csinált egy igazi szerencsétlenséges képsorozatot annak a filmnek a főszereplőjével.

human
írta
2015. 07. 15. 17:55
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Amy Schumer és a Star Wars” bejegyzéshez

 1. Segítsetek! Ezt most én nem értem… Mi a fasznak kell hülyeséget csinálni a SW-szal??

 2. Amy Schumer egy kifejezetten rossz komikus. Stand-Up-al próbálkozik, de tipikus példája anna, miért van kevés nő a szakmában. Mert nem vicces.

  Valaki nagyon tolja hátulról, talán a család, elvégre van egy szenátor nagybácsi, illetve amúgy is Manhattan drága környékére született, jómódú szülőkhöz.

  Első filmje, egy saját maga rendezte film, ahol ő a főszereplő. Ezt a lesüllyedőben lévő A-B listás színészek legnagyobb buktatója, de ő be meri vállalni a kezdetekben. Merész dolog több milliót feltenni egy ilyen project-re, amit ráadásul ENNYIRE nyomatnak reklámokkal. Nem olcsó dolog. És nem fogja visszahozni, talán hosszú távú befektetésnek jó lenne, ha jó színész lenne, de nem az.

  Amy Schumer az a fajta, aki a ‘Two and Half Men’-ben visszatérő mellékszereplőnek még elmegy, maximum 2-3 perc képernyő idővel, de nagy adagban élvezhetetlen.

 3. Én se találom viccesnek a legtöbb női humoristát, akit eddig láttam, de vannak nők, akiknek ilyen a humoruk és nekik pont jó. Ez viszont a férfiaknak sem rossz, abból a szempontból, hogy egyre több az olyan nő, akivel lehet viccelődni és nem sértődik meg mindenen. Ezáltal jobban tudatosul bennünk az egyenjogúságuk.

  Visszakanyarodva Amy Schumer-re, mivel őt ennyire nyomják neki van a legtöbb esélye arra, hogy elindítson egy ilyen irányt, de biztos vannak akik nála jobbak és Amy láttára gondol egyet, hogy ezt ő is meg tudja csinálni sőt jobb és belekezd egy ilyesmibe, amit ha nem is közvetlen Amy-nek köszönhetünk, de mégis hatással volt valamire.

  Persze lehet mondani az ellenkezőjét, hogy az Amy-hez hasonló gyenge humorú nők miatt gondoljuk jogosan, hogy a nők nem alkalmasak erre a műfajra, de nekem jobban tetszik az én verzióm. Voltak idők, mikor azt mondtuk, hogy a nők a gyereknevelésre alkalmasak, gondolkodni nem tudnak, nem kell egyetemre járniuk.

  Minden kezdet nehéz és egy darabig biztos jobb humora lesz a férfi humoristáknak, mert ők régebb óta csinálják, de attól még adni kell lehetőséget a nőknek is és mint írtam nem rossz, ha egy olyan társad van akivel nem csak **** tudsz.

 4. a férfiaknak nem azért jobb a humoruk, mert régebb óta csinálják. hanem mert férfiak. az agyő nagy ő-be is megmondta ben stiller papája. a humor férfigén. amúgy meg a legtöbb nővel tök jól el lehet viccelődni, nem kell ahhoz erőltetetten játszaniuk a humoristát. és a nőknek meg van adva a lehetőség. talán el vannak tiltva a stand-uptól, vagy a színészkedéstől?

 5. Nincs eltiltva, de mindenkinek az a véleménye, hogy nekik nem vicces, közben lehet, hogy nem nekik szól az a humor, de azt kevesen viselik el, mert könnyebb azt mondani, hogy nekem nem tetszik ez, úgyhogy itt biztos valami van a háttérben és amúgy is fúj. Ennél a példánál persze fölösleges lehet védeni.

  Amúgy más amikor viccelődsz, meg általában a férfi dolga a humor az udvarlásban és valószínűleg így van rendjén. Én csak felvetettem, hogy egyenlőek akarnak lenni, úgyhogy akkor itt egy újabb lehetőség. Mivel általánosságban beszéltem, ezért nyilván általad meg a hatóságok által nincs eltiltva, de ismerek olyanokat, akik úgy vannak vele, hogy menjenek vissza a konyhába. Nem feltétlen ősbunkókra gondolok csak mivel sok ideig ez volt a módi ez tudatosult az emberekben és változni nem szeretnek.

 6. @ferkov: Nem zavar a humorista neme. Tényleg. Ha jó, és lehet rajta nevetni, akkor örül az ember. Kathy Griffin-t például igen viccesnek tartom.

  Igen, kellenek olyan női komikusok, akik példát mutathatnak, ha ez még mindig gond. Szerintem nem gond már. Rengeteg sorozat (ha nem is film) van, ahol női komikus főszereplő van.

  @human: Az Apatow filmek alapból nem jönnek be, egy felnőtt férfi aki sose lépett tovább a füves-fingós-kínos viccektől.

  @ferkov: A legnagyobb gond szerintem a női humoristák többségével, hogy túl komolyan veszik. Mintha nekik kötelező lenne kiemelni, hogy ők nők, és a hallgatóság most női vicceket hall. Nem az a baj, ha fekete/fehér/férfi/nő sztereotípiás vicceket mesélnek, az poén. Hanem amikor olyan poénokat mondanak, amelyek ahelyett, hogy a poén kedvéért lennének ott, inkább azért szerepelnek a műsorban, hogy kiemeljék, ők feketék/fehérek/nők és akik nem olyanok mint ők, azok férgek és minek jöttek el/vannak a világon.

  Sajnos még a mai napig vannak népszerű komikusok, akik nem a poén kedvéért, hanem a feszültség szításért raknak be bizonyos részeket a műsorba. Egy jó műsor helyett, kapsz egy fél politikai műsort, ami a közönség egy részét elég kényelmetlenül érinti.

 7. muhaddib: lol ezt nem mondhatod komolyan Apatowról, nézd már meg miket rendezett ténylegesen.

 8. @muhaddib: Nehéz dolguk van a stand-uposoknak az biztos és engem is főleg az szokott zavarni, amikor erőltetett és ezért kínosan érzem magam helyettük is. Sokan pályát tévesztenek, mert nem lehetetlen megnevettetni egy adott közönséget, de az még nem a siker záloga.

  Vannak női komikusok, akiken lehet nevetni, de sok esetben inkább “szerethetőek” ezek a produkciók és nem azért nevetek, mert tele van jó poénnal. Ez egyfajta pozitív megkülönböztetés, nem támasztok akkora elvárásokat, mint a kedvenceimmel szemben, ahol a tehetsége alapján osztályzom. Én örülnék, ha ebben a nem könnyű, férfiak által uralt műfajban lenne pár kiemelkedő női egyén, de már az is egy jó dolog, hogy vannak akik hasonlóan gondolják. Ez az én hibám is lehet, hogy nem tudok róla és már megvalósult ez az álom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.