13 hozzászólás a “Jobb minőségű X-Men: Apocalypse-képek” bejegyzéshez

  1. Úgy látszik, eddig a föld alatt élhettem, nem tudtam, hogy Sophie Turner is benne lesz a filmben!

  2. Nekem nem tetszik ez a tinifesztivál. Sokkal jobban illettek és néztek ki az “öregek”.

    Ez olyan, mint egy Halloween party, ahova elsőként engedik el a 12 éveseket. :P

  3. Nagyon off: Sophie Tuner egy kib.szott idióta picsának tűnik a képei alapján a valós életben

  4. Nagyon off 2: Sophie Turnernél unszimpatikusabb nőt nem sokat tudnék felsorolni.

  5. full off: Unszimpatikus vagy antipatikus???
    Következzen erről Grétsy László részletes írása.

    Mind antipátia, mind szimpátia szavunk görög-latin eredetű, s nemzetközi szóvá válva mindkettő megtalálható a legtöbb európai nyelvben: angolban, franciában, németben, olaszban, oroszban stb. A két szó egymással ellentétes értelmű, amint ezt jól mutatja az 1830-as évek elején a nyelvújítók által alkotott magyar megfelelőjük: rokonszenv (szimpátia) és ellenszenv (antipátia).
    Mindkét latin eredetű szónak kifejlődött melléknévi származéka is, jobbára az egyes nyelvekhez illő módon. A latin sympathiából alakult a németben a sympatisch, a franciában a sympathique, az angolban a sympathetic, az olaszban a simpatico, nálunk a szimpatikus. Az antipathia melléknévi származékaként hasonlóképpen jött létre a német antipathisch, a francia antipathique, az angol antipathetic stb. Csakhogy a németben számos szónak kifejlődött a német un- fosztóképzővel alkotott melléknévi származéka is, így többek között az unsympathisch, és nálunk német hatásra ez, illetve ennek kissé visszalatinosított unszimpatikus változata is meghonosodott. Néhány további ilyen, a németből átvett és szükebb vagy szélesebb körben használt melléknévi alak: unintelligens, unpraktikus és még egy-kettő.
    A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek felett a német mintájú fosztóképzős változatok felett egyre inkább eljár az idő.
    Mindezek alapján határozottan mondhatom, hogy az antipatikus és az unszimpatikus melléknévi származékok közül az előbbi a jobb, az unszimpatikus egyre inkább a bizalmas-vulgáris stílusú szavak közé sorolódik, s ott is ritkul a használata. Nem is baj, mivel azon túl, hogy az antipatikus ismertebb nála, számos jó magyar megfelelője is van: ellenszenves, visszatetsző, visszataszító stb.

    (forrás: Szabad Föld Online)

  6. Off x végtelen: Győri vagyok, nem vagyok sem vulgáris, sem alulképzett, de itt teljesen használatos az unszimpatikus kifejezés. Ellenben az antipatikust talán kétszer ha hallottam életemben. Van egy rakat másik szavunk is ami csak itt fut, barátnőm pesti, egy rahedlit nem is ismert közülük előttem. :)

  7. Zoli: Nekem is jobban tetszett a régi Jean Grey, Cyclops, Nightcrawler stb. De mivel hogy ez a rész a múltban játszódik, nemtudták jobban megoldani. Ahhoz képest pedig elég jó a casting. Nekem inkább az a fura, hogy Jubilee szerepelt egy rövid ideig az X-MEN 2-ben, Psylocke pedig az X-MEN 3-ban. Az ő életkorukon viszont nem változtattak semmit sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.