13 Hours-előzetes: Bay igaz történetben robbantgat

2012 szeptember 11-én, amikor terroristák támadtak a CIA egyik létesítményére Líbiában, akkor 6 ex katona megmentett minden amerikait. Bay pedig hősies filmet csinált ebből, méghozzá nem 200 millióból, hanem kisebb összeget kapott rá. Januárban nézzük, tippre a Lone Survivor lebegett a szemük előtt a dátumnál is.

Minden benne van, ami miatt Bay az Bay, de egész jónak tűnik ennyi alapján. Jobban színkezelt Black Hawk Down? Videó a tovább mögött.

human
írta
2015. 07. 29. 03:49
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “13 Hours-előzetes: Bay igaz történetben robbantgat” bejegyzéshez

  1. Nyilván Emily Blunt már otthon is keménykedik azért kellett már egy ilyen szerep a főszereplőnek tűnő úrnak.

    Amúgy meg pont ezeket a private military arcokat nem kéne rohadtul heroizálni egy filmben amilyen viselt dolgaik vannak, mert majd megint lődözés lesz a moziban.

  2. Érdekes látni, hogy John Krasinski, aki így első ránézésre a főszereplőt fogja játszani (nagyon sok jelenetnél az ő reakcióit mutatják), egy mukkot sem szól az egész trailer alatt. Nem tudom, mi volt a céljuk ezzel, de mindenesetre feltünő volt. :)

    Alapvetően jónak tűnik a film. Ideje volt már elvenni Bay-től a pénzt és kicsit kevesebbet költeni robbantgatásra (bár lehet rám cáfolnak) és többet a drámára. Mondjuk már az első 2 jelenetben premier plánban lobog az amcsi zászló, amiből látszik, hogy a célközönség a másik kontinensen lévő hazafiak között keresendő, de azért hátha kapunk egy jól megcsinált, háborús thriller-t.

  3. Amerikát éltető film, ahol megint a csúnya szemét terroristák a hibásak mindenért… Unom már hollywoodot

  4. gondolom az hogy a cia mit csinált Líbiában amiért megtámadták őket az nem lesz benne a filmben.

  5. Jó lesz ez! Nekem nagyon tetszik. De én a sok divatutálóval szemben szeretem Bay mozijait. Ő legalább nem hazudik a szemembe.

  6. Hát, ez biztos rendkívül hősies film lesz, csak valahogy azt gyanítom, annyira nem fogja kidomborítani azt a nem csekély nemzetközi jogi és morális problémát, hogy a főhősök éppenséggel “privat military contractor”-ként lőnek halomra embereket egy olyan országban, amihez nekik közük sincs. Nem akarok itt globálpolitikai kérdéseket feszegetni, de én személy szerint vérlázítónak tartom ezt a dolgot (ajánlott olvasmány érdeklődőknek Jeremy Scahill: Blackwater c. könyve).

    Ja, és bocs az OFF-ért.

    Biztos jó kis piff-puff film lesz, sok csillagos-sávossal, szóval nem feltétlenül az én ízlésvilágom, de hajrá.

  7. Már Bay sem a régi, csak 5 snitten van amcsi zászló, és abból csak 1, ami lobog is… ehhh.

    Ja amúgy nem a breakingbad 3ik évad végén kinyiffantott vegyésze szerepel ebben is?

  8. Nálam az “én kész vagyok meghalni a hazámért” tipusú mexikói-patthelyzet feltétlen megjelenítése húzta le kicsit a filmet.

    Három oldalról veszik körül őket karabélyokkal és a két kocsiban ülő tökös amerikai egyből pisztolyt ránt és szemeznek az ellenséggel, míg feltartóztatóik közül az egyik rosszarcú helyi vágja annyira az angolt, hogy keménykedhessen az elit egyik legelitebb harcosa a lobogó alól :P

    A kemény az lett volna, ha kidumálja magát, ha a gázra lép és megpróbál áthajtani a helyzeten, de ezek közül egyik sem. Amint előkerültek volna a pisztolyok amikkel egy hivatásos sem fenyegetőzik, hanem öl, már szitává is lövik őket a helyszínen a meztelen habtestüket meg végighúzzák a főutcán.

    Ettől még ez mondjuk így is lehet egy jó film, de ez egy annyira elbaszott jelenet belőle, hogy rossz volt végignézni :/

  9. symor: Kár ilyenbe belekötni. Amit irsz az csak feltételezés. Mi lenne ha…Hogyan történne ha…. A film szerint ez most igy történt meg és kész. Igy van a jelenetnek drámai hatása és feszültsége.

  10. Hagyjuk már ezt az elegem van a hősies amerikai akciófilmekből… szivesebben néznétek amint a burnuszosok lefejezik az embereket vagy a saját civiljeiket trancsíroznák csak mert nem követik elvakultan a koránt? Biztos jobb film lenne… na nee.

  11. Most megmondtad a tutit, kellett már egy ilyen komment is. Amiről te beszélsz, arra nyilván senki nem kíváncsi baszdmeg. De attólmég hadd döntsem már el én, vagy más, h miből van elege te megmondóember. Amerika túlzásba esik a saját önimádatával ami már kezd kurva unalmas lenni a filmeken, bár ez sosem fog változni, és le is szarom.

  12. amikor a megmondóember megmondóemberezik, lolek. akkor én is megmondom: ne egy filmes oldalon vívjátok meg az ideológiai csatáitokat, hanem… máshol. menő a fényképezés? gagyik a színészek? kommentálj arról. nem jön be az amcsi patriotizmus? elég talán fél mondattal elintézni. itt. szerintem.

  13. zsozso:

    De ez egy valóban megtörtént eseményeket tárgyaló filmhez meglehetősen blőd és olkcsó fogás, csak, hogy fitogtassák a karakterek “bátorságát”. A különlegesek egyszerűen nem ész nélküli macsók, mint ebben a pár másodpercben ábrázolva vannak.

    Egy B-filmben ez még elmegy, de ez elvileg “egy igaz történet”, ez esetben kicsit maradjunk jobban a valóság talaján, ha lehet!

  14. michaelbay.com :DDDDDDDD
    másrészt meg patriotizmus ide, patriotizmus oda, (tudom hogy Human említette itt a black hawk down-t, de nekem is mindig az jut eszembe minden háborús filmról) Black Hawk Down óta nem láttam igazán jó háborús filmet, mármint modern korit. A Lone surviver egy unalmas kaki volt, 0 történet, 0 karakterek, utolsó fél órát végig se néztem.
    szóval jöhet, hátha hozza BHD szintjét, és párszor újranézhető lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.