Get Hard (Keményítőkúra): láttuk már párszor

Most nincs annyira kedvem nehezebb filmeket nézni, így inkább a vígjátékok felé tekintgettem, de utólag annyit tudok csak mondani, hogy bárcsak ne tettem volna. A legszomorúbb, hogy a Get Hard még a jobbak közé tartozik az idei felhozatalból.

gethardk1

A történet annyi, hogy a jól kereső brókert, akinek bombázó felesége van (muszáj kiemelnem, mert Alison Brie – középső kép), 10 év börtönre ítélik, méghozzá a legkeményebb fegyházban. A kocsiját mosó afro-amerikait megkéri, hogy készítse fel a túlélésre, mivel szerinte ő már volt benn, hiszen fekete. Nyilván a poénok forrása az, hogy felkértnek köze nincs a bűnözéshez, így csak improvizál a kiképzésen.

A film kapcsán az egyik alapvető negatívum az, hogy a pár soros történet alapján szinte minden fordulat kitalálható. Ezt mondjuk enyhítik azzal, hogy a két főszereplő között is felmerülnek a kérdések, és “ezt nem vetted észre, te idióta” szinten vannak felfedve a dolgok. Szóval kicsit összekacsintanak a nézővel, hogy “tudjuk-tudjátok”.

gethardk2

Nem akarom annyira lehúzni a történet miatt a filmet, hiszen sok kedvenc vígjátékom sem bonyolult, de mégis, olyan volt a Get Hard, mintha már láttam volna. Főleg, mert Kevin Hartnak nagyjából egy figurája van, amit közepesebbnél közepesebb komédiákba tesznek. Ha az itten Kevint megcserélném a The Wedding Ringerben levővel, akkor is működnének a filmek simán.

Azt el kell ismernem, hogy a főszereplők közötti komédia működött, méghozzá Will Ferrell miatt. Lehet nem bírni a pasit, és ő sem valami nagyon újat villantott a repertoárjából, de ez a kicsit rasszista, de inkább naiv figura bevált a filmben.

GET HARD - 2015 FILM STILL - Photo Credit: Patti Perret © 2015 Warner Bros. Entertainment Inc.

Szóval tipikus hő-fejlődés történetet kapunk, bevált klisékkel körbevéve, amit feldob a két főszereplő közötti hülyülés, és a gazdagok, emiatt enyhén rasszisták leoltása. Ez utóbbi miatt nézhető el a filmnek a rengeteg sokkolónak szánt jelenet, amik esetleges mondanivaló nélkül csak kegyetlennek tűntek volna.

Nem azt mondom, hogy kiváló, de nem akartam kirohanni a világból utána, magamat szidva, hogy miért basztam el rá időt.

human
írta
2015. 08. 04. 18:45
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Get Hard (Keményítőkúra): láttuk már párszor” bejegyzéshez

 1. Alison Brie film eleji ágyas jelenete miatt már megérte megnézni a filmet, minden más része feledhető de nem rossz.

 2. Nekem kifejezettes kellemes csalódás volt :) lehet hogy sokat segített hogy nem vártam sokat :)
  Azt mondjuk nem nagyon értem hogy mióta poén egy gumif@..t,mindenképp megmutatni…de ugy látszik ez Kevin Hart filmek védjegye :) ebben is,a bérhaverokban is..

 3. ez eleve egy jó vígjáték remakeje, szóval minek? will ferrel ennél többet érdemel

 4. Egynek elment, de csak épphogy. Ferrell kreténségeit általában bírom, de az Other Guys óta nem nagyon alkotott semmi említésre méltót, annak meg már azért öt éve és ahhoz Wahlberg is hozzátette a magáét.

 5. will ferrel bár szar filmekben játszik van benne valami olyan debilen beteg humor amit csípek…
  …ezt a movie-t meg a “börtön lázadás szimuláicós” jelenet mentette meg az egyestől…. :P

 6. Valószínűleg azért érezted azt, hogy már láttad, mert már láttad. A film amit keresel a Kegyenc fegyenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.