A CGI nem ellenség?

Itt egy videó arról, hogy a CGI vs igazi trükkök között nem olyan egyértelmű a döntés. Egyrészről igaza van, miszerint amikor kiszúrjuk egy közepes filmben a szar CGI-t, akkor az alapján általánosítanak sokan, míg a jó filmekben is van belőle bőven. Csak ott normálisan használják a rendezők, olyasmire amire szabad, míg a fontos dolgokat kaszkadőrökkel csinálják.

Egyszerűen a fizikára nem képes igazán a CGI, a videó is erre jut, szóval nem véletlen, hogy Nolan repülőket dobál le, Miller pedig 2-3 emberekkel, igazi robbanásokkal felvett képet gyúr össze a számítógépek segítségével. Vagy épp az, hogy Spielberg közelikre dinoszaurusz bábukat használt, és csak a távolibb képeknél dolgoztak a gépek az eredeti Jurassic Parkban. Persze Spielberg is használta rosszul a technikát, elég csak Shia majmos jelenetére gondolni az kristálykoponyás Indyből.

human
írta
2015. 08. 05. 03:33
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “A CGI nem ellenség?” bejegyzéshez

  1. én azt utálom, mikor egy akciófilmben használnak cgi vért, na az a legszarabb, mikor ez a béna színtelen számítógép vér fröcsög… a deadpoolban remélem ezt nem így oldották meg

  2. A cgi a király,le a díszletekkel :P Viccet félretéve tényleg úgy tűnt korábban hogy a (szinte) full cg filmek a jövő. De valami történt útközben. Valahogy nem annyira foglalkoznak azzal hogy valóságos legyen a jelenetben a cgi ,elég ha csak hihető… Itt is nagyon előjött uncanny Valley.
    Még azt vettem észre,hogy akkor szokott jobban sikerülni egy-egy effekt a filmben, ha csak néhány nagyobb van belőle a filmben és így van idő reszelgetni őket, Mad Max az egyik legjobb pl.

  3. A CGI hírtelen sokat fejlődött majd egy pár évvel ezelőtti szinten szépen meg is állt. De úgy látom valahogy nem is érdekük ráfekdüni és tökéletesíteni.

  4. Kedvenc CGI filmem a Forrest Gump (a fenti videóban tán egy pillanatra tűnik csak fel). Ott tényleg úgy használták a CGI-t, hogy észre sem veszed – na az a nehéz.

  5. kimondtad a lényeget: fizikára nem képes, istenem mikor a matrix reloaded meg a penge 2-ben láttam azokat a “gumiembereket” ugrálni; a weta-s mocap trükkök a district 9-ban és elysium-ban kurva jók

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.