Ez történt a Fantastic Fourral

A bevételt már tudjuk, hatalmas bukta. Elvileg Kate Mara haján kiszúrható, hogy melyik jelenetek készültek az utóforgatáson, hiszen azokban parókát visel, mert valami másik filmhez már levágta addigra a haját. Csütörtökön bevizsgálhatjuk, ha még nem rettentünk el.

Viszont közben elkezdtek kiderülni a dolgok. A playlist össze is írta amit eddig tudni lehet. Ha nem is egy twittel indult a sztori, de azért múlt héten Josh Trank, a rendező, kicsit sírt a közösségi médiában.

CLypfTPWIAA_DBS

Az a helyzet, hogy a kritikák és a Chronicle alapján ezt elhiszem neki. Több helyen feltűnt az a motívum, hogy valami tényleg sötétebb, kísérletibb film látszik az egész alapjainál, amitől végül betojt a stúdió, és funabbat akartak belőle csinálni. Ez olyan szempontból vicces, hogy a forgatókönyvet elfogadták anno.

A rövid összefoglaló: három nagyobb akciójelenetét kivágták, a megegyezett pénzt mégsem szánták a projektre, ami a forgatás kezdete előtt pár nappal derült ki, Trankot nem is engedték a vágószoba közelébe a végére, plusz nem az általa kitalált bejezést kaptuk. Tekintve, hogy a film utolsó harmadát mindenki legalább annyira leszólja, mint a True Detective 2. évadjának a végét, ez is igaznak tűnik.

Persze nem egyoldalú ez a dolog, Trank sem bírta a nyomást. Ugye a tényleges munka megkezdése előtt elkezdett pattogni a stúdió, aminek hatására a rendező eléggé kibírhatatlan lett a forgatáson. Anyagi károkat okozott, beszólogatott.

Mivel a FOX meg akarja tartani a jogokat, így mindenképp lesz folytatás-reboot megint. Ami jól is elsülhet, talán a mostani tehetséges szereplőgárdával, viszont Dr. Doom sajnos örökre el lesz b*szva hála ennek a filmnek.

26 hozzászólás a “Ez történt a Fantastic Fourral” bejegyzéshez

  1. Ezek után még meg akarják tartani a jogokat? Minek? Szerintem ezt ők sem gondolják komolyan. Ezek szerint még nem fogták fel, hogy ez BUKTA.

  2. Ugyan… FOX melyik marvel-bukta filmjük után fogta fel valaha is, hogy szart dobtak a ventilátorba? :D A pókembert is újra cipőbe helyezik harmadjára is, hátha… Garantálom az ötperces vendégszereplése a Civil Warban sikeresebb lesz mint az eddigi 3 Toby-film, meg a második Garfield együttvéve
    FOX maradjon az X-Men -nél, az legalább működött nekik.

  3. Viszont ahogy olvastam ezt az egészet, a rendező hibája, hogy ilyen szereplőgárda jött össze! A stúdió nagyobb neveket akart……

  4. MStipee: Pókember az a Sonynál volt/van. FOX-nak nem sok köze volt hozzá.

    Redditen leírta Trank, hogy ő miket akart még a filmbe, illetve, hogy mi volt még benne. Hát azok a részek nem csodálom, hogy kimaradtak. Leírva is rém unalmasak és gagyinak tűntek nekem. Ami lejött nekem ebből az egészből, hogy Trank csinált egy szar filmet, a stúdió pedig próbálta menteni a menthetőt. Persze tényleg nem egyoldalú a dolog, de nem hiszem, hogy ennyire a stúdió hibája, mint ahogy Trank mondja.

    Egyébként lassan annyira már kezd érdekelni a film. Ugye a negatív reklám is reklám.

  5. @Atla a fox fizetett embere ? … a stúdió nem egyszer bebizonyította már, hogy faszari alakokból áll, idióták gyülekezete, akik minden egyéni ötlettől és lehetőségtől becsinálnak. @Imtal a szereplőgárda nem nagy nevű, de tehetséges színészekből áll, a 4 főszereplőből bármelyiknél tudok legalább kettő filmet-sorozatot említeni, amelyikben jól játszottak…szarból nem lehet várat építeni.
    A FOX hülye.
    Kár, hogy elbaszták, néztem volna.

  6. Na hát én arra a folytatásra kiváncsi leszek ekkora bukta után. Emlékezzünk csak a Sinister Six-re. Már majdnem elkezdték forgatni, fel is volt vezetve, aztán mégsem lesz belőle semmi sem. Ez a koncepció és casting megbukott. Akkor meg mit akarnak folytatni?

    movieblondie: Azért a FOX nagyon sok jó filmet letett már az asztalra az elmúlt években. És a vezetőség ugyanaz volt. Lehet más rendezővel/stábbal könyebben megtudtak egyezni. Ott van például a Kingsman vagy az új Majmok Bolygója franchise. Azokat megtudták jól csinálni?

  7. a fiatal rutintalan rendező nem bírja a nyomást, a stúdió meg nem bírja kezelni…akarhatott Trank itt akármilyen filmet valójában, ez b*lf*szság mindkettő oldalról. nem tudják kordában tartani, a saját stúdiófilmjük ötletét meg nem bírják átverni rajta, vagy megvalósítani mással, más formában. totál amatőr volt ez a Foxtól, főleg, hogy az univerzumépítésük egyik alapköve lett volna, komolytalanná vált a stúdió (habár a Wolverinek óta ez nem kérdés.)

  8. abelh: Csak az első Wolverine-t sorold a rossz filmek közé. Utána viszont kapcsolt a stúdió és megcsinálták a First Class-t. A második Wolverine több, mint 400 milliót hozott. A kritikusoknak is nagyjából bejött. Szerintem a stúdió abszolút nem tekinti bukásnak. Nekem kimondottan tetszett a The Wolverine. Főleg a vágatlan verzió.

  9. zsocso:

    nem bukásként hoztam fel a Wolverineket, hanem sz*r filmekként, amikben sokkal több lehetett volna. fogjuk az univerzumunk ékkövét, adunk neki spin offot, és mindkétszer lebőgünk vele – ez nálam a komolytalan kategória :)

  10. én azt nem értem, hogy ha már a kiadás előtt ők maguk is szarnak gondolják (a rendező és a stúdió is), akkor miért nem ülnek még rajta. ilyenkor már késő sírni, hogy annak a hibája volt, stb. szerintem simán arról van szó, hogy most csak megy az egymásra mutogatás, de ha siker lett volna, akkor ott tolonganának learatni a babérokat, hogy húdefasza munkát dobtunk össze. az egyetlen akire mutogatni lehet az az aki azt mondta nekik, hogy ez kész van és zöld fényt adott a projekt kiadására a végén.

  11. A Fox-nak most elvileg van megint 7 éve. Ha ez alatt az idő alatt nem jön ki újabb F4 film, akkor kell csak visszaadnia a jogokat. Azért ez elég sok idő. Simán el tudom képzelni, hogy szarnak a rajongókra és majd 5 év múlva elkezdenek forgatni egy újabb rebootot, addig meg nincs semmilyen film. Közben a Marvel, meg Feige fog tolongani, hogy adják vissza a jogokat, de nem hinném, hogy belemennek. Amikor a Pókember visszakerült a Sony-tól (persze csak félig), abban azért az is közrejátszott, hogy a stúdiót állandó hacktámadások érték => lehet, hogy Dr. Doom volt? :O
    Mindenesetre talán arra van esély, hogy félig visszakapják a jogokat, mint Pókinál és akkor feltűnhet egy vadonatúj szereplőgárda majd a marvel-filmekben, de teljesen tuti nem fogják visszaadni. A pénz sajnos nagy úr. Feige-nák meg szerintem ezért majd évekig kell egyezkednie. Nem most lesz ebből hír, hogy visszamennek (?) a jogok a Marvelhez, hanem mikor kicsit lecseng ez az egész hiszti a film körül.

  12. tükör: Szerintem nem véletlenül vannak pontosan betáblázva ezek a 100 milliós produkciók. Levannak foglalva pontos időre a forgatási helyszinek, a diszletek, a szineszek, stábtagok stb. Gondolom nem fér nekik bele, hogy még plussz fél évig együttartsák a komplett stábot. Ráadásul lehet, hogy több pénzzel járna egy ilyen utómunka és a film ugyanúgy megbukna.

  13. Náluk jó kezekben vannak a jogok, látjátok, hogy a Dragonball Evolúcióból is milyen hű adaptációt csináltak!

  14. És ez a rendező még csinált volna nekünk egy SW spin-offot. Hál istennek hogy a Disney/Lucasarts kirakta mint a macsakát sz…. közben itt meg nyomatja a süket dumáit. Nem fog ez már többé filmet rendezni az biztos. Legalábbis Hollywoodi szinten nem.

    Am elég gáz hogy 2015 van és ilyen előfordul a filmiparban. Ennyi erővel szerintem simán kidobhatták volna a filmet mintsem itt menjen a szenvedés.

  15. nem értem a még dolgozniuk kellett volna dumát: rengeteg utómunka volt, kalapálták a filmet rendesen, ültek is rajta sokat, csak mivel nem reklámozták elég korán, így nem annyira feltűnő, mint mondjuk a jupiter ascendingnél.

  16. @zsocso szerintem a majmok bolygója kritikán aluli …lehet nem volt bukás, de nem volt jó film sem
    nem vagyok meggyőzve fox témában
    persze, itt végeredményben mindkét fél hülye volt, a rendező miért vállalta el (mondjuk átb*szták, ha rábólintottak a forgatókönyvre, de mégsem forgathatta le azt), a fox miért őt kérte fel, ha nekik teljesen más volt az alapkoncepciójuk?
    Mindegy…valszeg többet nem fognak együtt dolgozni…hála az Égnek!

  17. ha elolvassátok az EW bővebb írását, az derül ki, hogy ebben a sztoriban mindkét fél egyformán bunkó balfék volt. értem ezt úgy, hogy a stúdió által kijelölt színészekkel Trank végig tahó üzemmódban dolgozott. hiba, hogy a stúdió kijelölte a színészeket? hát, az biztos, hogy nem jó. de ha már így alakult, akkor az ember nem azt várná egy hollywoodi rendezőtől, aki egy százmilliós blockbusteren dolgozik – az első nagyfilmjén! – hogy átmegy primadonnába. hol a tisztelet? na mindegy. így már nem is sajnálom annyira a faszit – a FOX meg amúgy sem volt soha a szívem csücske.

  18. Fox? úgy 12 éve nem a szívem csücske a cég :D Szerintem 1-2 ember érti miért :D
    Szegény F4, valahogy nem tudta felkelteni az érdeklődésemet a kezdetek óta, ezek után még kevésbé akarom megnézni, vagyis fogalmazok úgy hogy egyáltalán nem érdekel most már.

  19. ja de a pénzt felvetted és mégis a nevedet adtad ehhez a trágyához mert megrendezted, ritka gerinctelen alak aki így utólag mentegetőzik.

    felállhatott volna és elsétálhatott volna, azt ha úgy írná ezt azt mondom jár a tisztelet neki, de így remélem a büdös életbe nem kap több rendezést ez a pénzéhes semmirekellő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.