Blockbuster watch: Straight To The Top

Ha két pofaszaggatóan meglepő sikert kéne elővenni az idei nyári szezonból, akkor tuti a Straight Outta Compton lenne a másik (igen a Jurassic World volt az egyik). Ice Cube-ék és a nyugati parti gengszter rap felnövés története csont nélkül ráduplázott a legtöbb tippre és 60,2 millióval zárta az első hétvégéjét, amivel az alltime R besorolású nyitások top tízes listáján a 7. helyre érkezett.

LwoaE

Az NWA banda önéletrajzával F Gary Gray egy igazán fajsúlyos és kiváló kritikákkal felvértezett drámát tett le az asztalra, amire a közönség a nyáron a Southpaw igen csak visszafogott sikere mellett már jócskán ki volt éhezve.

Nemzetközileg az együttes népszerűségét valószínűleg nem sikerül majd ilyen szinten meglovagolni és a hazai piacon is komoly esésekkel számolhat a zenei filmeknél megszokott első hétvégés rajongói tolongás miatt, de még így is simán eljuthat otthon 130 millió környékére, ami elég ahhoz, hogy a valaha volt legsikeresebb zenei önéletrajzi film legyen (Johnny Casht és a Walk the line-t letaszítva a trónról).

Guy Ritchie nálunk immár másfél évtizede kapásból komoly kult státuszba repítette magát, ám Hollywoodban igazán bevágódnia csupán jóval később, a Sherlock Holmes filmekkel sikerült, a nagyérdemű szeretetét azonban Robert Downey Jr. nélkül a Man From Uncle karcsú 13 milliójával nem igazán sikerült ismét aláhúzni.

A ránézésre masszívan stílusos kémfilm marketingjét az egészen ügyes promók ellenére sem sikerült időben a kellő fokozatra felpörgetni, így gyakorlatilag általános érdektelenség kíséretében az előre megjósolt 30 milliónak még a feléig sem jutott. A jobb sorsra hivatott szereplők egy jó darabig így még vakarózhatnak, Henri Cavill Supermanként is magyarázza a bizonyítványát minimum jövő nyárig, Armie Hammert pedig hiába várják évek óta egyes elemzők az A listás sztárok szűk csapatába, ezzel az elgondolással valahogy egyelőre pont a nézők nem akarnak egyetérteni.

A Man From Uncle nemzetközileg jóval nagyobb bevételre számíthat, így a 75 milliós vállalkozás még úgysem fog túl nagyot hasalni, hogy a hazai piacon már 35 millió körül kiszáll a versenyből. Guy Ritchie nyakán viszont a bukta után az Artúr király kapcsán lehet szorosabb lesz a Warner Bros gyeplője, ami sok jóval soha nem kecsegtet.

Az újoncok közé a második helyre beékelődött még Tom Cruise, és továbbra is nagyon szépen tartja magát a Mission Impossible-lel, világszerte immár 373 milliónál tart, amit nem sokára a kínai piac is megtámogat, és így komoly esélye lehet végül az előző rész 700 milliójának megdöntésére is.

(amennyiben külön nincs kiemelve, minden esetben az amerikai hazai piacra hivatkozunk, ami az eredeti „domestic” címszóval az USA és Kanada bevételeit foglalja magába. )

13 hozzászólás a “Blockbuster watch: Straight To The Top” bejegyzéshez

 1. Nem feltétlen a marketing hibája, gondolom az amcsik leszarják a nem angol nyelvterületen, főleg a régi szoc. eu országokban játszódó filmeket. Ezt max akkor nézték volna meg, ha teletolják nagynevekkel.
  Én ettől függetlenül várom a filmet itthon és meg is fogom nézni.

 2. Guy “fiam”….Sherlockot kérek…nem Arthurt…és nem UNCKLE-t…de majd bevizsgalom hátha nézhető…

 3. Southpawra nagyon kíváncsi leszek, 7,9-es imdb kecsegtető, 59-es rotten nem annyira. Sherlockot már eltemettem, azt hittem sosem lesz folytatása.

 4. Ezzel eddig is tisztában voltam, hogy a Kínai piac irgalmatlan erős, de itt komolyan arról van szó a M:I esetében, hogy 700-ról beszélünk “végösszegként” ?

 5. összesítve a világpiacon, plusz a film csak 3 hetes, még pár hetet hoz nem csak Kínában. De ha jól emlékszem a Transformers életbemaradása a kínaiaknak köszönhető kb. (kis túlzással).

 6. Producer:

  számos piacon nem indult még, ha elkezdik komolyabban a terjesztést ÉS jön Kína is, akkor lehet 700+ a vége.

  Ugyanúgy, ahogy az Antman is most tart 300 környékén, de a végösszeg simán félmilliárd felett lesz.

 7. A Furious 7 meg 390 milliót hozott, ami egészen brutális. Avengers és JW is 200 pluszos volt náluk idén. A Ghost Protocol is már 101 millió volt náluk 4 éve, szóval elég kiszámíthatatlanul lehet oda tippelni, de szerintem 200M esélyes.

 8. NWA film nálam az év egyik legjobban várt filmje, nem értem miért nem vetítik itthon….

 9. az NWA-t meg a muveszmozik se fogjak vetiteni itthon?… sehol semmi hir rola (bar IMDb-n felvan tuntetve a magyar neve)

 10. Az NWA-t tengerentúlon nehéz eladni. Én is baromi kíváncsi vagyok rá, de sajnos ez a helyzet. Ugyanilyen film volt a Selma is, hogy tele volt feketékkel, sajnos nem vetítették azt sem itthon és nagyon sok helyen. Ebbe bele kell törődni. De azért bizakodjunk, hogy hátha bemutatják mégis, legalább limitáltan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.