A Prometheus 2 miatt csúszik az Alien 5

Bár Blomkamp dolgozik ezerrel a forgatókönyvön, meg hasonló előkészületi munkákat végeznek, de úgy tűnik a Promtheus 2-nek kell előbb elkészülni, mint az Alien “5”-nek. Azért idézőjel, mert elvileg a 2. után játszódik majd. Viszont ez azt jelenti, hogy jó sokára látjuk, mert a Prometheus 2-t csak jövő januárban forgatják majd.

9190726744896132

35 hozzászólás a “A Prometheus 2 miatt csúszik az Alien 5” bejegyzéshez

 1. Nem arról volt szó, hogy a két film független egymástól? Inkább az Alien5-nek kellene elsőbbséget élveznie.

 2. A Prometheus nem fog hiányozni, de valahogy nekem az élien öt se. Tessenek szépen új ötletekkel előjönni, ne csak a pénzügyileg biztonságos remake-folyatatás-reboot mocsárban tapicskolni.

 3. Kövezzetek meg, de le kell írnom: Nekem abszolút tetszett a Prometheus.
  Kivívtam a sorsot magan ellen?

 4. Mindkettőre iszonyat kíváncsi vagyok. Szerintem a Prometheus borzasztó sok indokolatlan savazást kap, mint amennyit érdemel. Dacára annak, hogy tényleg nem hibátlan. Blomkamp filmje meg nehogy olyan színvonalat üssön, mint a Terminator Genisys, hogy visszahozzuk a korábbi főhősöket, “tisztelgünk” a régiek előtt, Aztán egy nagy értelmetlen katyvasz lesz az egész.

  Az Uratok:
  Miért? Mert tetszett egy megosztó film? Ugyan már! :)

 5. hiába cseng Blomkamp neve filmről filmre egyre kevésbé jól, mégis ha az Aliens vonalát kapják el a történetben, és éveket kell rá várni pont a tetves Prometheus folytatása miatt, akkor bekaphatják. nem akarok flame-et, de az a film nem érdemel még egy esélyt az élettől, ha meg valahogy belefonják az Alien 5 univerzumába is, akkor világvége.

 6. Hát nekem a Prométheus nagyon bejött, anno IMAX-ben néztem meg és jól szórakoztam, viszont ugyanez már nem mondható el sem az Alien 4-ről sem drága Blomkamp előző munkáitól…

 7. abelh: Ennyi erővel, akkor az Alien 5-nek sem szabadna elkészülnie, mert az AVP-k és az Alien 4 szintén gyenge filmek lettek és teljesen lejáratták az Alien kultuszt. Szerintem adja magát a Prometheus folytatása azok után, ahogy az első rész véget ért. Simán lehet jó a második rész, ha tanultak a hibákból. Bár nekem az első is tetszett. Nem volt azzal nagy gond. Engem kimondottan érdekel, hogy hogyan folytatódik a történet.

 8. Már azon kiakadtam, hogy az eredeti forgatókönyvet újra kellett gondolni a Prometheus miatt. Jó ötlet volt visszanyúlni a második részig és elfelejteni a többi részt, de erre most meg teljesen ráépítik a Prometheusra, ami egy hatalmas katyvasz volt.

 9. Scott most már inkább menjen nyugdíjba és ne lassítsa az Alien 5-öt egy olyan trágya miatt mint a Prometheus.

 10. Nem tudom miért szidja mindenki a Prometheus-t… Abszolút hiánypótló alkotás. Én speciel kétszer láttam a moziban és ez ritka nálam. Az atmoszférája eléggé magával ragadó. Hol vannak már az ilyen kaland/sci-fi filmek amikor egy kis csapat elindul az ismeretlenbe…? Sehol.

 11. Nem volt rossz Prometheus, csak akkora logikátlan f.szságokat csináltak benne, hogy már első megnézésnél csak néztem h miaf. De jöhet mindkettő nyugodtan, csak ne egymástól függjenek.

 12. A Prometheussal nem volt baj mint önálló alkotás, bár úgyis voltak benne marhaságok, de az Alien-el köszönő viszonyban sem volt, nem kellett volna erőltetni ezt az előzmény dolgot, akkor talán megállt volna a lábán.

 13. A vicc az, hogy Charlize Theron ugyanazt a kemény vezetőt alakította, mint a Mad Max-ban viszont, amíg abban imádtam, a Prometheusban az sem érdekelt, hogy egy űrhajó szétlapította.

 14. Alien 5 kell a fasznak. Prometheus 2 az első rész hibái ellenére is jöhet ezerrel. Várom szeretettel.

 15. Prometheus logikátlan f**iról írnátok bővebben? Mindenki csak ezzel jön, de példát még nem láttam. Nekem tetszett a film, simán néznék még részeket belőle. Bubka meg ne kapkodjon, az utóbbi filmjei ritka szarok voltak, na azok tényleg tele logikai bukfencekkel (lásd csepppi)

 16. DnP: Vannak cikkek a neten, amik részletesen leirták a Prometheus hülyeségeit. Amik nekem szemet szúrtak a film nézése közben:
  – Pár barlang rajz alapján kiutaznak az ürbe egy komplett expedicióval, mindenféle bizonyiték nélkül. Találnak rá szponzort is és több évet feláldoznak az életükből. Na persze.
  – A komplett legénység belemegy egy ür expedicióba, anélkül hogy tudnák mit kell csinálniuk. Ez is fura.
  – Az öreg Weyland is vállalja az utazást, amikor azt sem tudják, hogy találnak-e egyáltalán valamit. És ha igen, az a valami hogyan tudna meghosszabbitani az életét?
  – A világ legjobb tudósai totál idiótaként viselkednek egy ismeretlen épületben. Minden elővigyázatosság nélkül összefogdosnak mindent, bepánikolnak, idegen kigyóval barátkoznak stb.

 17. Az Uratok: mert? nagyon sok ember egyetért veled. ne hidd, hogy ez szembehugyozás a széllel.

 18. zsocso: szerintem az absz csúcs mindenképp a fekete folyadék, mindig azt tudja, ami a plothoz kell (mint az I-Rex a Jurassic Worldben)

 19. Srácok, örüljetek, hogy ez így lesz, mert akkor majd lehet hibáztatni a Prometheus 2-t, hogy szar lett az Alien 5. Hiszen Blomkamp akkora zseni, hogy csak emiatt ronthatja el.

 20. human: Ez eddig fel sem tünt, de most hogy mondod a folyadék tényleg elég eltérő és fura dolgokat csinált a film során. Mindig épp azt csinálta, amire szüksége volt a történetben. Életet adott de tömegpusztitó fegyverként is müködött volna.

 21. zsocso-A kedvencem az volt, amikor a főszereplő csaj megjelenik az 1 perces spontán műtét után csurom véresen összevarva és ez senkit nem izgat, otthagyják az újszülött Tunyacsápot is, kit izgat

 22. Nekem az alapsztorijával volt bajom a Prometheus-nál. Így elbarmolni a Space jockey eredetét, hát borzalmas. Tök érdekes történetet lehetett volna köré írni erre ilyen hülyeséggel állnak elő (egyáltalán nem hozta így azt a misztikus érdekes scifi hangulatot).
  Elvileg az Alien 1 előtt játszódik, mégis ezerszer jobb technikával rendelkeznek a filmben. Szóval nekem az alapkoncepcióval volt bajom, nem igazán mélyültek bele, Scott is csak szart az egészbe, mint mindenbe az utóbbi években. Akármilyen jó film is lesz a 2-dik rész, már nem tud engem meggyőzni emiatt.

 23. Alife, zsocso: Faith in hungarian moviegoers restored. Mit is lehetne még mondani életem legnagyobb filmes csalódásáról, ja igen, azt, amit zsocso már leírt plusz még legalább két napon keresztül lehetne sorakoztatni a logikátlanságokat egy esszében. Blomkamp meg egy vicc, rendezőnek nagy jóindulattal is csak közepes, a filmekhez való irodalmi érzéke pedig nem létezik. Nyugodjon inkább békében az Alien univerzum.

 24. Mi ez a Blomkamp utálat? Nem értem. Legalább próbálkozik. Az eddigi három filmje mind a jó kategóriába sorolható. A District 9 se volt világmegváltás. Egy korrekt, ötletes mozi. Az Elysium se olyan rossz, mint sokan gondolják. Nálam egy szint a District-el. A Chappie meg szintén egy üde színfolt volt. Ja és mindhárom mozi megeszi reggelire a Prometheust.

 25. Emígy mi baja mindenkinek az AvP-vel? :D Az AvP 1 szerintem faxa kis akció film volt. (Most fogom kivívni a nép haragját.) Én még jobban bírtam, mint az Alien 2-t :D

 26. Csiki-Egyrészt nem “Alien2” hanem AlienS. Másrészt AVP feszültségben, látványban, történetben meg sem közelíti az elődjét.
  DnP-A legdurvább logikai bukfenc, a fekete szmötyi midnenféle rendszert nélkülöző random torzulásai.
  Ha férfire kerül akkor zombivá válik, ha egysejtűre akkor szuperkukaccá, ha nőbe kerül akkor már egy komplett idegen élet formát eredményez, ami Alienként viselkedik.
  Ha a porcelánemberkékre fröcsen, akkor meg emberekké vállnak..párját ritkítja butaságba az a film,rendszertelen, kapkodás és koncepció nélküliség jellemzi! Esetleg az Asylium mühelyében lehetne méltó ellenfelet találni neki! A látvány és a színészek jók voltak, csak kár hogy feszültség, és történet nem volt…
  Nem is csodálom, hogy Scott is lerohanta Bloomkampot, mikor kikerültek a koncepció rajzok, ötlete nem volt már neki ehhez, és lerí hogy süket hozzá mint a vakond. De szerencsénkre “egyeztettek” a sztorit illetően. Majd kiderül ha letöltöm, javára vált-e, mert én biztos még egyszer nem ülök be a moziba!

 27. Az alienek lofaszt sem ernek a Prometheus nelkul. Igy kerek az egesz,aki ezt nem latja at ne varja egyiket sem! :D

 28. Felőlem is jöhet mindkettő, de az Alien 5-öt nosztalgiából jobban várom. Viszont aggódom Sigourney Weaver kora miatt: ha 2017-18 körül forgatják a filmet, a hölgy közel 70 éves lesz.
  Persze lehet kondizni, Ant-Man-es (jól sikerült) Michael Douglas-effect-ekkel fiatalítani, kimagyarázni a dolgot valami tér-idő kontínuummal, meg Harrison és Arnold is játszottak öreg Indy-t (Han Solo-t) és Terminator-t…de azért mégis…
  Michael Biehn sem teenager már. Szóval jobb előbb, mint később.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.