Blockbuster Watch: a legerősebb friss premier a hétvége 3. helyére fért csak be, bukott az American Ultra és a Hitman

A nyárnak pont akkor van vége a mozis naptárban, amikor az országos premierek között csak régről dobozolt, újrahasznosított, eltologatott olcsó kacatokat találni, ami – becsületkre váljon – most három darab R kategóriás bemutatóra esett éppen, ám a nyers korhatár besorolásnál többre nem futotta nekik. Így hát koraőszi ekézés következik…

gallery-hitman6-gallery-image

…Amihez kapásból a legkíválóbb táptalajt a Hitman: Agent 47 adja. Végy egy kvázi kipróbálatlan stábot, élükön egy olyan címszereplővel, akinek már a koponyája is ellenszenves, és a józanészt meghazudtolva rúgd tökön az alapanyagot is, ahogy csak éred, nehogy véletlen valami jó kisülhessen a masszábból. Ha már úgyis egy kaotikus idiótaság az egész, legalább a játékra se hasonlítson, nem? Biztos, ami biztos legalább a korábbi Hitman íróját, Skip Woodst visszahozták, akit azóta a Die Hard 5 miatt egy felvilágosultabb civilizációban már rég pénzdíjjal a homlokán kergetnének. A végeredmény így ismét dícséretes, egy random felütött google keresés a „fuck logic” szóösszetételre valószínűleg jó pár találatot hozna a filmmel kapcsolatban. Segítek árnyalni a képet: ez is a Foxtól jött, akárcsak a két héttel ezelőtti Fantastic Four, és ezt is ugyanúgy megérdemlik. Nem túlzás, hogy végül még a három nap alatt összeguberált 8 millió is sok neki, 20 alatt megáll a végére, és next please.

A hétvége egyetlen reménykeltő premierje, a füves, alvó kémes, akció dramedy American Ultra nem meglepő módon nehezen határolta be előzetesen a közönségét, és így csupán nevetséges 5.5 milliót szurkoltak le a Project X rendezőjének új filmjére. Pont a műfaji kavalkád miatt három nap alatt 15 milliónál többet nem is vártak tőle még a nagyon optimisták sem, de ekkorát azért nem illett volna zakózni. Jesse Eisenberg még makoghat egy darabig, mert a Now you see me 2, és a Batman vs Superman úgyis kihúzza a gödörből, de főszereplőként sok jóra mostanság már nem számíthat, akár csak Kristen Stewart, aki akkora karrier rebootot tolt, hogy beleremegett Hollywood. Szó se róla, kritikailag jó filmeket hozott mostanság (eddig), de szerencsére (?) senki nem kíváncsi rá. A CV-jükben így az American Ultra is csupán egy érdekes kísérlet / vaskos bukta marad, a rendező Nima Nourizadeh nevét meg ezután sem tudjuk majd emlékezetből leírni.

3 évvel ezelőtt a Sinister a közelmúlt egyik leghatásosabb előzetesével úgy felhívta magára a figyelmet, hogy végül 3 milliós költségvetés mellett csak a hazai piacon 48-ig jutott, Scott Derikson rendező meg szinte azzal a lendülettel bedolgozta magát Marvelékhez. A szép számok ellenére mondhatni standard horror sikersztori volt ez anno, hiszen akkoriban élték reneszánszukat a kisköltségvetésű, pármilliós ijesztgetős mozik és termeltek eszelős pénzeket, nem egyszer 100 millió fölé, vagy közelébe kúszva, amit a producerek lelkesen fejtek is évről évre újabb folytatásokkal. Manapság ez az összeg 20-30 millió körülre normalizálódott, a nézők sem kajálnak be minden olcsó horrort, épp ezért a Sinister 2 kvázi bukását – a borzasztó kritikák mellett – nyilvánvalóan a hosszú várakozás okozta. Teljesen érthetetlen okból adtak 3 év kifutási időt a második résznek, a minőség alapján ezt kapásból az első után is piacolhatták volna. A 10 milliós nyitás, és feltehetőleg 20 milliós végösszeg még mindig nem rossz eredmény, de a franchise innét kezdve legfeljebb a straight to dvd vonatra ülhet fel.

A gyér bemutatókból ismét csak a korábbi közönségkedvencek profitáltak, a Straight Outta Compton 26 millióval simán tartotta az első helyét, és bíztató napokat produkálva 150 millió fölé lőtte be magát, a második helyre pedig még odaért a Mission Impossible 5, aminek a 200 millió valószínűleg már nagy falat lesz, de így is kétségtelen a folytatás. Surranópályán Judd Apatow a Trainwreckkel pedig visszatért a 100 milliós klubba 8 évvel a Knocked up sikere után.

(amennyiben külön nincs kiemelve, minden esetben az amerikai hazai piacra hivatkozunk, ami az eredeti „domestic” címszóval az USA és Kanada bevételeit foglalja magába. )

25 hozzászólás a “Blockbuster Watch: a legerősebb friss premier a hétvége 3. helyére fért csak be, bukott az American Ultra és a Hitman” bejegyzéshez

 1. Ajj ne már, pedig az American Ultra trailere azért sejtetett egy könnyed másfél órás marhulást. Feltöröm a malacperselyem, hogy megkapják az 1200 forintomat azért.

 2. fu de várom már azt a cikket decemberben, hogy a Star Wars csuklóból behozott másfél milliárdot, aztán csak az afölötti összeg már a kérdés! :D

 3. Imádom az ilyen ügyesen összerakott cinikus cikkeket, még ha jó egy évtizede agyon abuzálták a stílust! Ez így a napvégére nagyon kellett, köszönet érte.

 4. @Producer: Bár nem értek ehhez…de szerintem mindenki elmegy megnézni ezt a filmet…sokan azt sejtik hogy talán az Avatar-t is legyúrja. Az előzetesek alapján van erre esély.

  Jók a visszajelzések már így előre is. Mármint sokan rinyáltak anno a Fénykard miatt is ( igen fénykard..aki lézerkardot ír le megint azzal találkozok szombaton délután 5-kor a kútnál. ) meg hogy nincs meg az eredeti trilógia hangulata. Boom áprilisban jött a második teaser..azóta kb dogmatikus lett az új SW..holott még kb semmit nem láttunk belőle. Nem is baj..nem hiányzik hogy szét legyen spoilerezve mint az Age of Ultron.

  Aztán meg a comic-conos “ViDoc” meg felért egy nosztalgikus atombombával..sok díszlet meg látni hogy a stáb tényleg élvezte a melót..nem pedig CGI ződ háttér előtt maszturbált mentálisan valamelyik épp aktuális hollywoodi cicára mint ahogy azt tették az Előzmény Trilógiánál. <– Nem flamelek. Szimplán nem tetszett. Ennyi.

  Plusz ha a film még nem is jött ki..a merchandise jogok..jézus..új SW Legokon is annyit kaszálnak… mondjuk múltkor mikor megláttam hogy a Tie Fighter 35 ezer jópénzbe kerül ott néztem egy nagyot. Hiába…Disney az nem sz*rozik. Aztán ott van az SW Rebels ami szerintem egész jó lett. Jönnek majd a netflixes SW sorik… brutális ami megy. :D

 5. ahogy mondod, erre szó szerint az emberek 90% elmegy, most őszintén, ki nem ismerné a Star Wars-t? Erre még az is beül aki ha egyszer egy évben mozizik, akkora “hype-történelmi” vonata van ennek a dolognak. Ha meg legyúrná az Avatar-t, annak én örülnék a legjobban, továbbra is rejtély bennem hogyan lett az ekkora siker.

  Szeptemberben tuti jön már egy rendes 2,5 perces trailer, megint robban egyet az internet, aztán az utolsó albán szeméttelepes Joni is tudni fog erről a filmről.

 6. hát persze ki más megint ha nem a Fox? :D Most remélem megtanulják hogy az eredeti alapanyog nem éri meg megerőszakolni

 7. Sajnálom hogy a hitmen bukott, így lehet hogy én is ki fogom hagyni, pedig gondolkoztam h moziba nézzem.

  Ami viszont kellemes csalódás volt az az UNCLE embere. Menjetek el rá. Én nem is tudom mikor szórakoztam ilyen jót egy filmen.
  Kb. 5-10 lightos el laposodás van a játékidőben amikor az embernek eszébe jut az órájára nézni, de maga az összkép teljes mértékben kárpótolt.
  A poénok ütnek, nem is kicsit, a színészek nagyon jók. Én azt hittem h szuper erő nélküli supermant látok majd játszani de nem.
  Eddig nem nagyon voltam oda Henry Cavil-ért de ezt a szerepet kurva jól hozta szerintem :)

 8. A FOX az utóbbi időben annyi buktát termelt hogy azon csodálkozok h még megvannak :D
  nem nagyon örülhetnek az alkalmi sikereknek sem, mert gondolom azokkal tömködik a veszteséges lyukakat :D

 9. Örülök a Hitman buktájának. Lenne potenciál a játékban, még ha saját sztorit is írnak. Marad a Stallone féle Assassins a legjobb bérgyilkosos mozi (mondjuk nem sok van).

 10. úgy értem ha ennyire belebuzulunk a dologba akkor már miért nem fényszablya? nem mintha a szablyákhoz bármi köze lenne, de mégis annak hívják. vagy van erre is valami starwarsuniverzumos magyarázat, hogy miért szablya de mégsem görbe?

 11. Ha igazán autentikusak akarnánk lenni akkor ugye fényszablya. Tudniillik: lightsabre. ez a neve eme fegyvernek eredetileg. Olyan hogy lasersword, nincs és nem is volt.

 12. Jó hír hogy szépen bebuktáztak a szar filmek, viszont sajna ellensúlyként úgy néz ki kínának bejött a terminator új része (vagy fordítva?) és gurul tovább le a lejtőn a frencsájz.

 13. American Ultra egynek azért nem volt rossz, bár ahhoz képest, hogy stoner filmként hirdették, kb 1-2 cigit tol el a főszereplő srác az egész filmben, semmi stoner jelleg nincs amúgy a moziban. Kissé elpozícionálták.
  Ellenben lehetett volna egy laza Bourne-mozi, nem lett. De 5 millió basszus az nevetséges…

 14. M:I5 előtt láttam a Trainwreck bemutatóját. Hát az valami kibaszott szar izé lehet egy annyira tenyérbemászó női főszereplővel akinek max. Melissa Mcarthy lehet az ellenfele a tenyérbemászósági versenyben.
  A Hitman trailere is lement akkor, szintén fájdalmasan szarnak nézett ki és nekem is egyből a főszereplő unszimpatikus feje szúrt szemet.

 15. Sok a kínai hál az égnek. ha meglesz a 400 millió jöhet a terminátor 6 – 7 én drukkolok.

 16. Budossajt: Anny kínaiból kinézek 500 milliót is sőt talán karcolja majd a 6oo-at is.:|

 17. budossajt: ja, kinaiak durva penzt tesznek bele a kozosbe. F7 bevetelenek a negyedet ok hoztak ossze pl. Mindezt 1 honap alatt.

 18. @Sully: Persze a filmben végig fénykardként van emlegetve, de maga Lucas szokta lézerkardnak hívni random interjúkban. Szerintem ha ő megteheti, akkor mi is, illetve jobban is hangzik, és talán a valósághoz is közelebb áll.

 19. Hát én meg akartam mondani a tutit, hogy miért mászok a fára a lézerkardról, de aztán megfogalmazva a kommentet a saját kardomba dőltem. :)
  Mivel nem vagyok elvakult fanatikus, így nem hallgathatom el, mire jutottam lézerkard vagy fénykard vs. lightsaber ügyben:

  A szablya egyfajta kard, így a fénykard elnevezés teljesen helyes.
  A lézer meg nem egyfajta fény, tehát ez az elnevezés helytelen.

  Oh, wait…

 20. qpak: szépet nyitott Kínában, 45M 3 nap alatt, szóval a globális 500M meglesz neki elvileg. érdekes lesz, hogy erre fel merik-e fűzni a következő filmet = Skynet menni Kínába?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.