Tom Hardly in the movie

A Honest Trailer srácok a nyár legjobb blockbusterét kapták el egy körre, a Mad Max Fury Roadot. Találtak rajta fogást, baromi vicces az egész, de a legjobban a Terminator Genisys poénon vigyorogtam. Videó a tovább mögött.

20 hozzászólás a “Tom Hardly in the movie” bejegyzéshez

 1. Kicsit unalmas hallgatni ezt a “végre egy akciófilm, ami nem full CGI!”, azért oldjon már meg valaki egy Age of Ultront praktikus effektekkel. Persze, sok film túlhasználja (Jurassic World), de azért a Fury Roadban semmi egetrengető effekt nem volt: autók borultak fel a sivatagban, meg felrobbantottak egy kamiont a sivatagban. Majd ha New York közepén robbantanak fel konkrétan egy akkora kamiont, majd megemelem a kalapom, egy kihalt sivatag közepén annyira nem nagy szám.

  Maga a trailer amúgy jó volt, főleg a nevek, amik mind betaláltak :D

 2. Venom: a TDKR-ben ledobtak egy repülőt az égből, a TDK-ban felborítottak egy városi utca közepén egy kamiont. Practical effects.

 3. human: Igen, Nolan híresen szereti a practical effects-eket. De valaki csináljon már egy élethű rohanó dominatrix rexet, meg égben lebegő földdarabot óriás robottal a nyakában, practical effects-szel. Nem lehet mindent azzal megoldani, de ha valami CGI feltűnik a képernyőn, már fröcsög mindenki nyála, hogy “bezzeg csak ezt a fos számítógépes fost fosatja Hollywood magából”.

  A Fury Road nagyon élvezets akciófilm volt, de egyszerűen nem értem, miért kerül mindenki magömlés közeli állapotba, mert egy sivatag közepén felborítottak pár kocsit, meg felrobbantottak egy kamiont. Mert lássuk be, ennyi volt a practical effects a filmben. Ja, igen, meg a himbálózó rudakon a srácok, bár azért az sem épp Jézus második feltámadása.

 4. Venom:
  Szerintem az is közre játszik, hogy több súlya volt még a sivatagban is, mint az age of ultron városmegmentésének. És ehhez köze van a történetnek és az effekteknek is. A madmax összedobott olyan akció jeleneteket, amik sokkal nagyobbat ütnek, mint az epicnek szánt városemelés… amit lehet hogy csak számítógéppel csinálsz meg, de azzal is csak unalmasra. Szerintem inkább arra kéne törekedni, hogy működjön.
  Az elhatalmasodó CGI jelenet-rengetegben meg miért baj, ha többeknek magömlése van a practicaltól. Én is megtudok őrülni ha egy szép 2 dimenziós rajzfilm jön (jönne) mozikba, mert sokkal szebbnek látom.

 5. Valamit nem értek a filmben. A “középszerű” jelző sértés inkább a másiknak, viszont amikor a film elején a csávó kamikaze támadással beleugrik a kocsiba, hogy azt felrobbantsa, mindenki ujjong, miközben azt üvöltik, hogy “középszerű volt Morsov”.

 6. MIDIÓKÖRR Ez milyen jó volt :D Nagyon betalált ez a darab most! Ahogy a film is. Igen, tényleg egy kis furyka (;)) a sivatagban a történet,de megvolt a súlya és a miértje- de itt a rendezés a sztár. Az az elegáns, lényegretörő rendezés ami itt volt azt mar évek óta nem láttuk blockbusterben. És ehhez jött még a -kétségkívül- remek alakítások sora plusz az akció.Az akció ami 100%ban beváltotta azt amit a trailerek sugalltak. Ami önmagában nem gyakori. És ott van a world building aminek nem kellett 5 filmet szentelni, hanem szerves része a cselekménynek ezek felfedezgetese. Jót tenne más nyári filmeknek is ha követnék ezeket az aranyszabályokat.

 7. Nem a cgi a baj, hanem az ötlettelen, jellegtelen, unalmas, egykaptafa műfaj, ami most a képregényfilmőrület miatt mindent elural. Senkinek nem lenne a cgi-vel baja, ha alázattal használnák, de amikor egyszerű bazári csicsának van szánva, akkor hadd ne tetszen már. És épp ezért tévút amit mondasz, nem a cgi van szembeállítva a praktikus effektekkel, hanem a cgi csimbumcirkusszal operáló gagyi van szembeállítva az igényes akciokoreográfiával (ami akár cgi is lehetne, ha ésszel lenne művelve).

 8. qpak: Ezen én is elgondolkoztam. Szerintem akkor igazán nagy para, ha Immortan oltja le őket így. Ha egymásnak ordibálják, az ilyen cukkolásnak minősülhet. Az más kérdés, hogy Morsov ezt már nem hallotta :D

 9. De jó, hogy figyelmetlenül olvastam el a bejegyzés címét, így sokkal nagyobbat ütött a trailerben. :D

 10. (My Neighbour) totoro: Kétségtelenül van igazság abban, amit mondasz, de ennek ellenére akárhova nézek, csak azt látom, hogy a CGI miatt szarnak a filmekre, nem a nem megfelelő koreográfia miatt – pedig szerintem mind CGI, mind praktikus téren nagyon jó koreográfiák születtek az utóbbi időben.

 11. Ömmm nem csak a CGI miatt, vagy nélkülözése miatt jó a Mad Max. A karakterek, az akciók dinamikája, az egész világ amit felépített, maga a sztori mögötti apró történetek és persze a zene is rohadt állattá teszi az egészet. Az hogy kevesebb volt benne a CGI az csak elősegítette a látványt, mármint annak a realitását :)
  Amúgy én szeretem ezeket a honest trailer videókat mindig szakadok rajtuk :D

 12. -Néhány kocsi felborul és felrobban a sivatagban
  -Egy égben lebegő földdarab óriás robottal a nyakában
  Szerény személyem szerint az első 1000-szer szórakoztatóbb volt mint a második.
  A kevesebb több.

 13. Véleményem szerint manapság azért nagyobb durranás ha valaki practical effecttle csinál filmet mert az sokkal jobban elhihető. Főleg mivel az utóbbi években rengeteg film jött ki amiben annyi volt az akció hogy a hős(ök) csak úgy ütögetik a levegőt aztán majd CGI-vel odarakják az ellenfeleket. Ez a stílus egy idő után elveszti azt a látványilag lenyűgöző értékét amit anno az avatar hozzott be teljesen a CGI jeleneteivel. Ma már túl sok ilyen film van amiben csak arra építenek hogy jó lesz látványilag a harc jelenet mert rengeteg ellenfelet fognak megölni a hősök és az közben az égben repülnek. Pont ezért amikor egy teljes akciójelenetet igazából megcsinálnak (még ha sivatagban is van) azt sokkal jobban beszippantja az embert a mai világban, mivel tudja hogy ezt tényleg felvették, a kocsi tényleg felborult és akkora pont kavar fel maga körül, a robbanás is igazából robbant és nem csak számítógéppel odatrükközték utólag. A CGI túladagolás miatt van az hogy a mad maxet mindenki isteníti practical effectsért. De ez cask az én véleményem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.