Több Batman lesz, mint Superman, a Dawn of Justice-ban

Snyder kb. megerősítette a pletykát, miszerint a stúdió még inkább Batmanre helyezné a hangsúlyt, annyira jó Affleck. Bár a szavaiból azt lehet inkább kivenni, hogy alapból ez volt a cél a Batman v. Supermannel, főleg, hogy az űrlény nemrég kapott saját filmet ugye.

Szerinte fontos, hogy pontosan vázolják fel Batman karakterét, kellően megalapozva az eddig történtekkel való viszonyát, és ezek hatására a cselekedeteit. Itt gondolom arra utal, hogy a Wayne épület meg ilyesmi (a Robin jelmez?), amit a trailerben is láttunk, na meg arra ahogy az emberek viszonyulnak Supermanhez.

batmanvsupermanshot2

Ami viccesebb, hogy Zack a nyilatkozat közben kicsit leszólta a Marvelt.

I feel like Batman and Superman are transcendent of superhero movies in a way, because they’re Batman and Superman. They’re not just, like, the flavor of the week Ant-Man — not to be mean, but whatever it is. What is the next ____-Man?

Avagy ezek jobb mitológiával rendelkező figurák, nem csak “az épp aktuális slágerek”. Itt arra utalt, hogy a képregényrajongókon kívül ezek az igazi nagy nevek, míg Ant-Mant többen nem is ismerték eddig. Mondjuk a Marvel filmes univerzumának építése közben nekik is lettek már igazán nagy neveik, és még Spiderman is visszakerült…

45 hozzászólás a “Több Batman lesz, mint Superman, a Dawn of Justice-ban” bejegyzéshez

 1. Ez érdekes. Elvileg Superman világa lesz a BvS,Lois sal,Perryvel ès Lex el! Az nem baj,hogy volt már 20 batman filmünk de még mindig őt kell nyomni!! Rohadtùl örülök!!!!

 2. Ennek a hírnek rettentő örülök.

  Arcoskodni viszont kár volt, nem vagyok híve az ilyen “bezzeg mi” hasonlítgatásnak, mert semmi értelme.

 3. Azért Snyder azt nyilatkozta, hogy az elején lesz több Batman, de a film közben kiegyenlítődik: “you need to understand where Batman is with everything. And that’s more toward the beginning, but it evens back out as it goes on”

 4. Zakariás eddig is roppant szimpatikus rendező volt, de ezután az interjú után bekaphatja az összes mindenem…
  Így van senki nem ismerte Antmant. Sőt, ha nem lett volna Galaxis Őrzői mindenki magasról pottyant rá. De hé Zack! Ezek a filmek olyat tudnak, amit te sosem fogsz tudni.
  Szórakoztatnak.
  Szóval húzd meg magad, csináld meg az újabb CGI orientált agymenésed, aztán a sok “pozitív” visszajelzés után gyújtsd fel magad és takarodj el a filmipar közeléből!

 5. aciddurr már nem azért de az ultron kora mi volt?? :-D kb 11 èveseknek való ökörsèg… Ultron meg egyenesen a nevetség tárgya!

 6. hát, csak nehogy legyen másfél óra szenvedés szegény Batman lelkivilágáról, meg őrlődéséről, aztán a végén 5 perc harc…. mondjuk, ha eleve arcoskodással áll a témához az nem jelent jót, csak azért mert Batman benne lesz a filmben, még nem lesz automatikusan jó, még meg is kéne rendezni, a man of steel is eléggé unalmas koppincsra sikeredett

 7. Eleve Spielberg kijelentésére kérték, hogy reagáljon valamit. Szerintem igaza van, legalábbis számomra nem volt több az Antman, mint flavor of the week, de nagyon sok más Marvel mozival is így vagyok. A moziban megnézve elsőre rettentő szórakoztatóak,de tényleg (bár az Antmanen pont azon kaptam magam, hogy egy párszor már pörgetném fel, mert unom.) többet egyiket se volt már kedvem megnézni.
  Nyilván az Avengers már egy maradandóbb dolog lesz, a most felnövő gyerekek miatt. De itt, mint a western esetében való példálózás volt Spielberg részéről, ami ugye naná, hogy megtörténhet a képregényfilmekkel is, de pont ezért lenne nagyon jó, ha a BvS ütős/jó lenne. Mert én már baromira kezdem unni a Marvel filmeket. De ha egy jó, másfajta stílusú DC után az ember könnyedebbre, humorosabbra vágyna, akkor pont jó lenne.Plusz az egészséges versenyzés jót tenne mindkét stúdió filmjeinek minőségét tekintve. Ezért nem értem miért kívánják páran, hogy a WB/DC megsz*pja. Még a legelvetemültebb Marvel fanboy is csak jobban járna. Fordítva is. Esetleg pl a Marvel rákoncentrálna kicsit a gonoszokra is, máris többszörnézősebb lenne a cucc.

  Ez a Batman még nem lett bemutatva, nem zavar, ha egy kicsit többet foglalkoznak vele az elején stb. A papa/mama sikátor jelenet meg szerintem csak egy nagyon rövid kis Bruce féle visszaemlékezés lesz, a TDKR-ben se tolták ezt túl.

 8. Ja és én a DC-t nem értem. Egyfolytában ők szólják le a Marvel filmeket. Senki sem fikázta még a Marvelnál a DC filmeket nyilvánosan erre ők előszeretettel: Aquaman csávó, Snyder, Affleck, Eisenberg
  Na, de semmi baj, mert a Marvel bekapatja a ****át a DC-vel a Polgárháború miatt, hiszen tegnap kidrült, hogy darkos lesz a film és amit eddig tudunk összesítve: Russo-ék csinálják, ami garancia a jóra, darkos lesz kevés humorral (mintha az Acélemberbe nem lett volna ez nem S ez a remény jele és a teletűzdelt Pókember 1-es klisékkel) egy kis pszchiothrillerrel vegyítve és újra 16+ a korhatár. Erre a DC kidob megint két előzetest, ami egyáltalán nem győzi meg a nézőt arról, hogy ennek van e értelme azon kívül, hogy Superman és Batman találkozik. A Marvel megengedheti magának és sikerre is visznek egy Hangyát, de most képzeljük el milyen lenne, ha tényleg Aquaman-t filmesítenék meg? Kizárt, hogy lenne akkora sikere ez a DC FIlmes Univerzumos Aquaman pedig nem Aquaman csak a neve az és a sztorija, direkt kellett darkosítani, hogy legyen összkép. Mondjuk nem tudom miért gonodlják azt komolyan, hogy a DC komoly filmeket csinál elég mengézni a ZÖld Lámpást, Superman Visszatért, Sötét Lovag Felemelkedést, Acélembert. A komolyság nem egyenlő azzal, hogy sötét van az egész filmbe. A DC gyenge a nappali verekedős CGI-ban, elég megnézni a videójátékos Superman-t. xd Pedig amúgy szeretem a DC filmeket (egyszer megnézem, ha nincs más), de amit ott csinálnak már szánalom. :D és most jön majd a fúú de hülye vagy, miről beszélsz maszlag gondolom :D

 9. “Szerinte fontos, hogy pontosan vázolják fel Batman karakterét…”

  Na, én most ettől tartok… Nolannélk jól kihangsúlyozták, hogy Bats nem öl… erre itt meg kapásból látszik, hogy kitör vmi katona nyakát… meg hogy puskával mászkál… ezek alapján nekem inkább úgy tűnik, hogy jól szembe mennek a karakterrel, nem pontosan vázolják…

  Bár még semmit se tudunk azokról a jelenetekről, de akkor is ezt rótták fel mindenhol a fanok, erre fel benyög egy ilyen nyilatkoztatott…

 10. “Avagy ezek jobb mitológiával rendelkező figurák”

  Akkor miért van szájbak*rva a teljes Superman mitológia a Man of steelben? Miért van megfosztva a karakter a rá legjellemzőbb vonásoktol? Fikázhatja az Ant-mant, de ez felesleges arcoskodás. Ők mire épitenek? Az egész képregényes mozi beindulását az X-mennek és Pókembernek köszönhetik, akik JOBB mitológiával rendelkező képregényfigurák, mint a krízisek miatt minimum 5ször rebootolt vagy retconált Superman vagy Batman. Ez a Snyder faszi a kötelező lassításokon és a panelról-panelre alapanyag újraforgatásán kívül egyvalamihez ért: totálisan semmibe venni az adaptált mű lényegét. Cool filmet csinált a comiczsánert kifigurázó Watchmenből, felesleges jeleneteket adott hozzá a 300hoz, és Superman teljes karakterét kiherélte. Costnert viszi a tornádó, Clark üvölt. Az eredeti karakter ezt nem hagyta volna. Honnan szedte az insirációját, hogy piros köpennyel gyerekként szupermenként pozolt? Ebben a világban ugye nincs Szupermen képregény. Fél metropolist lemészárolták, aztán Snyder lenyilatkozza, hogy EZ a szupermen lényege? Hogy következménye van a harcnak? És akkor be kell szolni az Ant-man miatt, miközben a marvel évekkel vagy évtizedekkel előttük jár, ők meg csak zsufolnak és zsufolnak, és a zsufolásnak láttuk már kárát, Amazing SM 2, köhh köhh.
  Őszintén kezdem azt hinni, hogy Snyder autista, és kb. nu metal videoklipeket kéne forgatnia a nagy coolsággal és lassitással. Tényleg mint valami hülyegyerek akinek minden jelenet egy uj játék, amit leforgatás után a sarokbadob.

 11. Mocskos:
  De volt fordítva is, nem egyszer már. De az ilyen csacsogásokat nem értem miért nem sz*rjátok le.
  Ráadásul itt szerintem egyáltalán nem lehet beszólásról beszélni. Nem is azt mondta, hogy micsoda szar film az Antman, flavor of the week. Jóindulatúan még max month. Most van olyan, aki komolyan maradandóbb, vagy különlegesebb alkotásnak érzi? Majd pár év múlva fel lesz emlegetve, mint 2015 legjobb filmje? Az egy dolog, hogy lehet a BvS sem lesz több nála, de ez nem fogja kiemelni Hangyát ebből a kategóriából. Nem az Antman lesz az, ami miatt a képregényfilm korszak esetleg tovább fog tartani, és itt van a lényeg, mert erről kérdezték az interjúban. Akkor már inkább a Bosszúállók 1, vagy a Winter Soldier. Ez nem leszólás, csak helyén kezelés.

 12. yosha: abban teljesen igazad van, hogy Superman nem hagyta volna, hogy az apja feláldozza magát a tornádóban, de amit sokat emlegetnek, hogy hagyta Superman lemészárolni és lerombolni fél Metropolist, ez hülyeség, mivel ő egyedül harcolt vagy 3-4 ugyanolyan erejű harcossal és még ott volt a terraformáló (ha jól írtam le), ami rombolja a várost és egyben a Földet is….csodálkoztam volna is, ha ilyen körülmények között senkinek nem esik baja. Meg nekem tetszik, hogy lesz következmény, mert a marvel már hanyadik filmjében rombolják szét a városokat és most lesz a Civil War-nál, hogy felelőségre vonják őket (ha jól tudom)

 13. Yosha az nem lehet,hogy Costner nem akarta felfedni Clarkot fiatalon!Egyébként Snyder lehet,hogy egy kis csalinak szànta a szavait sok millió Batman rajongónak..

 14. Zakariás csak arcoskodik, de most mellélőtt, mert igaz hogy a Batman meg a Superman ismertebb, mint a hangya, de pont ez teszi őket baromi unalmassá. A Marvel mert előhúzni kisebb karaktereket, és nem csak a mindenki által ismerteket nyomatja.

 15. LoL Azért az MCU se a Hangyával kezdte az univerzum építést, még jó :D Ugye z X-men, Pókember, F4 nem volt náluk, és a Bosszúállók volt a következő nagy dobási lehetőség, olyan karakterekkel, mint Hulk, Thor vagy Ironman és Hulkon kívül nem igazán volt ismert a többi képregényes berkeken kívül. Nagyon nagy szám, hogy ekkora siker lett, jól csinálnak valamit ez alap, kockázatos volt, de bejött. De egyszerre ott volt az az áldás is, hogy nem nagyon volt mihez viszonyítani…egy gyerekkorunkba beszőtt figurának, mint Batsy vagy Sups filmet csinálni azért nehezebb, mert ott a nosztalgia, ott a rengeteg viszonyítási alap, ami azért már nagyon sok basic moziba járónak megvan. Az hogy az Avengers viszonylag B karakterekből állt azért (persze kockázatos volt) de áldás is, nem volt mivel hasonlítani az embereknek közben a móka meg jött vele. De ha a jövőben feldolgozzák újra, már hasonlóan nehéz lenne…vagy már pl az Ultron sem volt olyan, mint az első rész…azért ott dobott a meglepetés, az első összejövetel féle “event” hatás. Az, hogy Batsy és Sups ennyire ismertek az egyszerre áldás és hátrány. Persze, hogy velük kezdik el építeni az univerzumot és nem A.T.O.M.-mal. Hogyha a Marvelnél lettek volna Paukembör jogai ők is vele kezdték volna.

 16. ú remélem batman ölni fog és homoszexuális lesz, az jó darkos, talán le is szophatná supermant, hisz úgy is ezt várja az összes beteg néző

 17. dark: én úgy tudom a képregényben is az öreg Batman, aki már egyszer visszavonult, de visszatér az már csonkítja és adott helyzetekben öli is az ellent. És ez a Batman az a Batman akar lenni.

  Az Ant-Man egy olyan film, amit meg akartak csinálni, sikerült és felül is múlta a várakozásokat. Ennyi. Nem a világ legjobb filmje, nem is a legrosszabb.

 18. Engem az érdekelne, miért félnek ennyire Robin-tól? Nolan is csak belengette,itt úgy tűnik halott. Ennyire elcseszték a Mindörökké Batman-ben a karaktert vagy csak Batman a sztár és felelslegesnek tartják?

 19. soldier : az ant man nem a világ legjobb filmje, nem is a legrosszabb, de az biztos, hogy a legunalmasabb

  batman meg ne öljön, mert egy hős, nem egy gengszter vagy egy gyilkológép, és ez amúgy is csak egy mese.. elismerem, hogy az életben vannak olyan helyzetek, ahol mondjuk a jó oldalon álló embereknek ölni kell, hogy ártatlanokat mentsenek meg, de ezt egy mesében nem biztos, hogy erőltetni kéne

 20. DonMaros : azért mert szerintük Robin egy buzi és így nem tudnak mit kezdeni a karakterrel… nekik egy kiégett szuperhős világ kell, ahol a szereplők mentális problémáira koncentrálhatnak, minél depressziósabb képet festve… Robin és Batman közötti haverság túl ideális lenne

 21. “hisz úgy is ezt várja az összes beteg néző” – Eddig nem tudtam, hogy ezt várom de most már igen! :D

  Viccet félretéve, ez a fajta arcoskodás sose jó előjel! Tudom, hogy néhány rendező már letett annyit az asztalra, hogy megengedjen magának bizonyos hangnemet, de pont a konkurenciát szidni, ráadásul úgy, hogy nekik lépéselőnyük van már építkezés terén nem hangzik valami meggyőzően!

  Én hiszek abban, hogy Affleck jó Batman lesz, de én is tartok tőle, hogyha nagyon előtérbe kerül, akkor az fél óra emózást jelent majd…arra meg nem vagyok kíváncsi!

  Nincsenek nagy elvárásaim, majd meglátjuk márciusban!

 22. kisamee : én is viccelek persze, de rohadtul elegem van már ezekből a depressziós baromságokból

 23. Miért kell állandóan marniuk egymás a Marvel és a DC fanoknak? Nem értem, hogy mire jó hasonlítgani karaktereket, filemket…
  Igen, szinte mindenki tisztában van vele, hogy a Marvel előrébb jár az univerzumépítésben, mint a DC, de kit érdekel????
  Majd a DC is szépen felhozza magát.

  Én speciel tegnap láttam előszőr az Acélembert. Azért húztam ilyen sokáig, mert Superman nem éppen a kedvenc karakterem. De tegnap végre rászántam magamat és megnéztem, mivel ugye nemsokára jön BvS és illendő lenne egy kicsit tisztában lenni a helyzettel. Döbbenetes volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Végre új szemszögből mutatták be Supermant és ez nekem nagyon bejött. És az hogy egy kicsit változtattak a karakter felépítésén szerintem nagyon is jót tett.

  És ha már a Hangyánál járunk azt is pont tegnap néztem meg az Acélember után. Mit mondjak? A szokásos popcorn Marvel mozi, amibe egy-két újítás, ha van, és kb ennyi.

  Félre ne értsen senki! Én imádom, élek-halok a Marvel filmekért, de az Acélember leköröz pár filmet, amit még annó megcsináltak a Marvel univerzuméépítéséhez. Gondolok itt például a Vasemberre, a Hulkra, az Amerika Kapitányra és a Thorra.

  Szerintem szép kezdés volt ez a film a DCtől az univerzum építéséhez.

  És hogy magához a cikkhez is szóljak. Mivel ez egy új Batman illik jobban bemutatni, így annyira nem bánnom, hogy többet fog szerepelni, elvégre Supermannnak van egy teljes filmje, míg ennek a Batmannek nincs. Elvégre a dilm a Dark Knight Returnt veszi alapul, ahol a címéből sejtetően Batman szerepel többet.

  Az meg hülyeség, hogy Batman sose öl. Többször is ölt már mint a képregényekben, mint a a mesefilmekben. És örülök, hogy végre a nagyvásznon is látjuk ölni. Attól, hogy öl még ugyanúgy Batman marad, nem tudom miért kell leszólni.

  Szóval lényegében pár év múlva végre egy egészséges versengés fog kialakulni a Marvel és DC között, és ennek kimondottan örülök. És az hogy egy kicsit piszkálgatják egymást a stúdiók az simán belefér. Nem kell ujjal mutaogatni a DC-re, hogy ők beszóltak a Marvelre, pedig a Marvel nem is szólt semmit. Azért a Marvel sem szent lelkű és ők is finoman csipkelődik néha a DC-t. Pl Deadpool is beszólt a Zöld Lámpásra
  Tudom, hogy a Fox tulajdona, de akkor is Marvel karakter.

  Amúgy is a Marvel és DC sose mutattak elenségeskedést egymás felé. Rengeteg crossover képregény született tőlük és ehhez hasonlók. Merem remélni, hogy majd a távoli jövőben lesz egy crossover film is.

  Nos, ennyi lett volna véleményem!
  Flutter Dash out

 24. Snyder olyan útra tért, mint Josh Trank, aki 1 héttel a bemutató előtt a színészekkel együtt azt hangoztatta, hogy mekkora királyság lesz a film és RT-n minimum 90-et fog kapni, utána pedig jaaaj a Fox miatt nem sikerült, mert nem nekem jutott az az eszembe, hogy a bőrszínt változtassam, a történelem első szuperhőscsaládját széttépjem és teljesen átírjak egy 70 éves történetet. Pedig, de sajnos Trank ezt csinálta az ő hibája minden nem tudom mit kell ezen ragozni, ugyanez lesz Snyder-rel már bebizonyította, hogy az egyik legtisztább szuperhősből, hogyan kell ANTIHŐST csinálni – lásd: Acélember Miért nem? Gondoljátok át, mert fullra az lett. A nagy sötét komorság maszlag teszi rémunalmassá a DC filmjeit. Jaaj de azért nehogy azt higyjük már, hogy a DC a nagy komoly és darkos…. Foxx és Wayne mennyit kínos poént mondott és szituációba került, ahogy Acélember is és ZÖld Lámpás, szóval hagyjuk már ezt a gyerekes Marvelt, amikor a DC pont ugyanazt csinálja csak a sötétbe éjjeli módos kamerával. :D

 25. Mocskos : ráadásul Trank erőlteti ezt a sértődött tini vonalat is, ezt a hú de nagyon haragszom a világra valamiért…… tegnap néztem a fantasztikus négyest, vagyis áttekertem, szörnyű volt, ahogy kísérleti patkányokat csináltak belőlük , és hihetetlenül unalmas, mintha szégyellni kellene, hogy ők szuperhősök vagy mi

 26. fingfej kapitány
  Igen leírtad a lényeget, tehát teljesen ugyanolyan lett az új Fantasztikus Négyes, mint amilyenek a DC filmek. :D

  Háhá! Ez övön aluli volt, de mennyire igaz pedig! xD

 27. Megint végig kell néznem ahogy lelövik a kis Bruce szüleit…….ez aztán hiányzott, mint éhes kutyának a f0sás

 28. A legviccesebb az volt amikor írták a Pókjogok visszamenetele után, hogy Jaaj megint láthatjuk Ben bácsit meghalni. Véleményems szerint kihagyhatatlan lesz egy flashback-ben bemutatni, ha már 16 éves gyerekről van szó, de nem ezért hoztam fel a témát, hanem mert Batmannek hányszor is láttuk az eredetsztoriját? Bruce süzleinek halálát?
  Régi Batman filmek (asszem mind a négyben leadták, de 2-3 filmbe tuti benne volt), Nolan filmek, Gotham sorozat és akkor most ez, mert láthatjuk a trailerbe az apját, szóval akkor miről is beszélünk?

 29. Szerintem nem kéne ellentétet szítania, mert az ő érdeke is, hogy a képregényrajongók beüljenek a DC filmekre is.

  Én nem vagyok annyira jártas a képregényekben, de megszerettem őket, mert folytonosság van a filmekben, ami egy jó üzleti húzás, de emiatt hullámzó a minősége a történeteknek, mert túlságosan építenek a későbbi dolgokra, amit már számtalanszor átbeszéltünk. Ennek ellenére azért egy gyenge Ant-Man után tudják az üzletemberek, hogy most egy jobb filmre lesz szükségük és emiatt nem tartom jogosnak a szurkálódást, főleg úgy nem, hogy ezeket a képregény sikereket lovagolja most meg Zack.

  Azért egy Doctor Strange -ha nem lép le Benedict Cucumberbatch- az ütős lehet. Viccnek viszont jó volt ez a nyilatkozat és nem kell megsértődni rajta, mert lehet ő is viccnek szánta. A rivalizálásból a nézők jöhetnek ki jól, mert egyre jobb filmekkel próbálnak meggyőzni minket, de nincs megtiltva, hogy a DC-t és a Marvel-t is nézzed.

 30. Batman,Batman forever,Batman & Robin,Batman Begins és majd most a BvS.. 5ödjére láthatjuk a szülei halálát.

 31. Batman és Robinban ha jól emlékszem, maga lelövés nincs, csak 1-2 rész gyerekkorából, amikor pl. elesik folyosón

 32. Mondhat bárki akármit, a BvS az év popcorn filmje lesz jövőre. Jah, bevallom, Batman fan vagyok, mellé még Afflecket is bírom. És szeretem a DC-t és nem szeretem a Marvelt, nem azért mert gyerekesnek gondolom, hanem mert mintha ugyanazt nézném minden részben, semmi egyéni kreativitás, csak a jól bevált pénzmozdony. Jöhetnek a kövek…

 33. Ezek a posztok alatt én is mindig végig olvasom a kommenteket :)
  Ha össze tudnak hozni egy kurv@ jó bunyót a BvS-ben azzal engem megvettek! Ami a sztorit illeti az mindannyian tudjuk nagy vonalakban, abban nagy meglepetés.

 34. mrp : miért a man of steelben milyen kreativitás volt ? ugyanazt a régi sztorit csinálták meg csak emósan, semmi új ötlet nem volt benne…. ez a mondhat bárki bármit, meg kb olyan, hogy minden mindegy, nem számít, hogy szóljon bármiről is, menjünk moziba popcornt zabálni oszt kész

 35. mrp
  Ha stílusváltást akarsz nézni az MFU-ba akkor ajánlom a Carter ügynök sorozatot és mégjobban a Daredevilt.

 36. “Nolannélk jól kihangsúlyozták, hogy Bats nem öl”

  Akkor biztos én vagyok hülye, de a Nolan-féle Batmanekben azért elhullot egy-két ember a keze által. Például Kétarcot sem az influenza vitte el, és Talia halálához is volt némi köze, hogy csak főbb szereplőket említsek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.