Beszarás: Piknik az árokparton a Terminator Genisys rendezőjétől

A hét WTF híre. A híres regényből anno Andrej Tarkovszkij csinált egy fantasztikus filmet, szóval adja magát, hogy az új feldolgozást Alan Taylor, a Thor: Dark World és a Terminator Genesis rendezője akarja elkészíteni. Méghozzá nem is moziba, hanem tévébe.

Várjatok, jön a kegyelemdöfés: a forgatókönyvet Jack Paglen (Transcendence) szállítja.

ADNGUBASDNFSFOÚUPNSFPBÚINswbgopőnsFBOPUJSFB

Ezek megőrültek?

Azt értem, hogy Tarkovszkij nem volt annyira hű a regényhez, és igazából lehetne egy másfajta filmet forgatni a történetből ami nem hugyozza szembe a klasszikusát, ellenben a fenti két fazonra akkor sem bíznék sci-fit, ha nélkülük soha többé nem készülne sci-fi film.

sztalker.original

16 hozzászólás a “Beszarás: Piknik az árokparton a Terminator Genisys rendezőjétől” bejegyzéshez

 1. Valahol örülök neki hogy hozzányúlnak a történethez, mostanság sok rendező egyedi látásmódja érdekesen alakítaná a film látványvilágát, csak pont nem ő rájuk gondolnék ez esetben.
  Lars von trier hirtelen kicsit “nyomorúbbá” tehetné ami csak többet adna az alaphoz.
  Nem különösebben ezt összekapcsolni Chernobyllal és egy beteg Stalker filmet kihozni belőle, én sikoltoznék örömömben :)

 2. hahaha terminator genesys az egyáltalán filmnek számít ? meg a transcendence ? jó ég, meddig lehet még folytatni ezt az igénytelenséget?

 3. “Azt értem, hogy Tarkovszkij nem volt annyira hű a regényhez”
  :D Szinte semennyire.
  (Nem oszt, attól még jó lett.)

 4. Taylor azért eléggé rutinos a tévében, egy Marvel film és egy eleve tetszhalott ökörség után érdemelne még esélyt – Paglentől jobban tartok, beletúrt a Prometheus 2-be is, azt is átírták, pedig aztán ott nincsen magasan a léc (no offense).

  ezt majd gondolom inkább a junkie-n, de legalább a formátum bizakodásra ad okot, és inkább ez is kvázi antológiaként, ha nem zárják le teljesen, akkor évadonként 1-1 körzetet kibontva, vagy másik stalker, etc (vagy heti ügyes, az éppen frissen talált tárgyakkal…na akkor tényleg vérfürdőt érdemel :) )

  nem néztem melyik csatornára készül, de ebben van high concept, kőkemény dráma, meg díjeső potenciál is…csak lesz eszük nem elszúrni.

 5. Elolvastam az első bekezdést, áh mondom ez a csóka csinálta a Terminátort meg a Thor 2-t. Végül is egyik se nézhetetlen.
  Aztán jön a faszi aki megírta a Transzcendenst. Oké…
  Végül is van remény arra vonatkozólag, hogy a negatív a negatívval a végén pozitívat adjon ki :D :D

 6. könyvet azt mostanában vettem meg, kíváncsi vagyok rá… az írópárostól olvastam a Fogadó a halott alpinistához-t, az ilyen lőrinc l lászló szerű nyomozós, fordulatos, érdekes arisztokrata társaság a világtól elzárva összejön hangulatú kis krimi, nem túl komoly könyv, de egyszer el lehet olvasni

 7. Rendben, a Thor meg a Terminator nem volt borzalmas, oké. Meg mondjuk a Transcendence se, oké. A könyv totál más, mint a film volt, oké. De könyörgöm mi szükség van már erre? Az édes életnek is lesz új verziója, hányás. Itt nem a könyvhöz fogják mérni a sztorijukat meg a hangulatot, hanem a filmhez. Nem azért csinálnak ebből valamit, mert csípik a könyvet, hanem mert jaj volt ebből egy film, na csinálunk mi is egyet. Ezek az európai filmművészet igen fontos művei, nem tudok kedves véleményt megfogalmazni az ilyen ötletektől… Lehet jó lesz…, biztos bele nézek majd, de ez… Jöhetnek a Bergman, Antonioni, Kubrick, Forman, újragondolások is.

 8. A Terminator Genesys után azt hiszem inkább a STALKER játékok hangulatát próbálják majd képernyőre vinni és nem mennek neki a Tarkovszkij filmnek (ha van egy kis eszük és önismeretük) Világmegváltó biztos nem lesz, de talán szórakoztató lesz

 9. Fingfej, én azt hittem egy troll vagy, de kiderült, hogy nem! :D bocsi. Jelen poszt alatti õsszes hozzászòlásod kap tőlem egy upvote-ot. :) vagy+1, ahogy tetszik.

 10. Nem teljesen értem én sem a hate-et néhol, hiszen aki látta a Taylor rendezte GoT epizódokat, azok számára nyilvánvaló hogy jó rendező. Jó, nyílván van nála jobb rendező is a piacon, de számomra az a pár GoT rész emlékezetes volt. A Dark World a béna főgonosz ellenére is élvezetes, a Genisys annyira viszont nem tetszett, ott viszont a forgatókönyv volt botrányosan béna….a Cameron féle drámaiság sehol, Taylor itt láthatóan bérmunkát csinált pár jobb jelenettel, de a film számomra szinte egyáltalán nem működik, de messze nem nézhetetlen. A Transzcendens egész jól indul, viszont a közepétől durván átmegy blődlibe, tehát nem igzán tudom eldönteni, de Taylor mellett kiállnék, mert képes jó dolgokra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.