Amikor a Marveltől visszaszól valaki

Az megvan még, hogy Zack Snyder (Man of Steel, 300) leszólta a Marvel filmeket? Itt a sztori. Na most “Bucky”, avagy a Winter Soldiert alakító színész visszaszólt a legendás rendezőnek:

captain-america-2-photo-gallery-4

I read some of those comments where he said something about Batman and Superman, I can’t remember where I read that, somewhere… Something about, ‘It’s not going to be your flavor-of-the-week Ant-Man.’ And I was like, ‘Oh thanks, Zack. That’s great. Way to do something original. But I would say we’re still making something very original in our own way. I mean, the Russos are coming in and taking something people are used to and they’re shaping it up and changing it in a very different way. They’re not trying to mimic a better Christopher Nolan movie or something like that.

Kb leoltja, hogy darkos Nolan hasonmást gyárt, míg a Russo tesók újat próbálnak mondani az univerzumon belül. Ennek amúgy van alapja, hiszen a Winter Soldier, amit a Russoék rendeztek, bőven eltért a Marvel-filmek többségétől. Reméljük a Civil Warra is megmarad a frissesség.

40 hozzászólás a “Amikor a Marveltől visszaszól valaki” bejegyzéshez

 1. nem olvastam végig az előző posztnál az összes kommentet, de már akkor is azon röhögtem, hogy nagy pofája van Snydernek a felvezetésnél, amikor még a két legnagyobb névvel lőheti fel a franchise-t, de náluk is eljön majd az a pont, amikor kell a flavor of the week.

  szerintem akkor pofázzon majd, amikor a DC is sikerre tud vinni egy kvázi harmadik vonalas karaktert sztárok, és az egész csapat nélkül. 10 év után, évi két filmmel kb, amikor valahogy a közönséget még meg kell etetni. egyelőre ez még a Man of Steellel is csak felemásan sikerült, szóval jó dolog a szájkarate, csak most nem így kellett volna elővenni az arcát – nem is értem még ma sem, hogy a DC PR-osai ezt hogyan engedték neki, simán leégette magát.

 2. szerintem snyder egy fos…tul van ertekelve a man of steel is kaki lett :/ :/ a masik oldalon viszont a ironman 1. es a winter solider nagyon jo filmek lettek
  (mondom ezt ugy hogy batman a kedvenc szuperhosom)

 3. Már írtam Zack “oltásánál” is, hogy én egy túlontúl is túlrajongott rendezőnek tartom, szerintem a látványon kívül semmihez nem ért. Ettől függetlenül nem kellene itt szájkaratézni, hagyni kellene, hogy főjön a saját levében…

 4. Annyira menő egyetérteni rögtön és haterkedni ugye?….

  Teljesen semleges érzéseim vannak a rendezővel kapcsolatban, de azért egyet kérdeznék:

  Az első három kommentelő közül látta valaki a Watchment? …
  Ha igen akkor fejtsd ki @accidur légyszíves, hogy a Watchmenben miért CSAK a látvány volt jó. :)

 5. Milyen érdekes, hogy pont a Winter Soldierrel pedálózik a srác, amiben szerepelt. Nem ám az Avengers 2-vel, a Vasember 3-mal vagy a Thor 2-vel. Volt 1 jó filmjük, amiben ő is benne volt aztán már lehet keménykedni.

 6. Marha unalmas már ez az oda-vissza dolog. Egyik oldalt sem teszi szimpatikussá.

  @halooo: Én nem mondanám, hogy a Watchmen az Snyder miatt lett jó egyedül. Elég jó volt az alapanyag hozzá.

 7. halooo
  Láttam, tipikus DC film (ez pőersze, hogy negatív), bár azt legalább meg lehet kétszer nézni, szerencséje volt. Trank is csinált egy viszonylag jónak mondható Erő krónikáját és utána nézd meg a Fantasztikus Négyest. Snyder semmitmondó filmeket csinál és csak az emberek látják meg benne azt amiről szó sincs. Ha egy szuperhősből antihőst kell csinálni akkor csak szólni kell Snyder–nek, ahogy el***ta Supermant.
  Látványhoz ért Snyder? Kinek az arcába kell röhögni? Eltúloz mindent és ez a minőség rovására megy lásd: videójáték Acélember.
  Snyder-nek üzenem, ha olvasná a kommenteket a FIlmbuzin (tudjátok mit csinál? megnézi a marvel filmek kommentjeit és amin a fanok változtatnának, azokat beleteszi a DC filmekbe….), hogy nézzen megy egy X-Men filmet vagy a Daredevil sorozatot stb… és utána menjen vissza az OKJ-s filmrendező szakra és vigye tovább diplomásra vagy legalább felsőfokúra.

  repeater aka Zsírfeka
  Russoe-kat hozta szóba, hogy ők újítást hoztak az MFU-ba és mit rendeztek eddig Russoék? Igen a Tél Katonáját. Nem értem mi ezzel a baj.

 8. Nem tudom mit vannak úgy oda a Marvel-fanok, Az Acélember tökéletlensége ellenére és úgy, hogy sehol nincs a Nolan féle Batmanekhez képest, még így is kenterbe veri a Marvel filmek 80%-át.
  Nézzétek már meg az Age of Ultront vagy a Thor 2-t. Főleg az Ultron, akkora parasztvakító baromság, hogy egy Asylum film szintjén van, leszámítva a látványt, meg a celebeket. De ugye ma már a látvány és a celebek nem elég… Nem vagyok DC-fan, de kár fikázni Snydert meg a DC-t, mivel még csak most kezdik építgetni a saját filmes univerzumukat.

  Snyder nem egy Coppola azt aláírom, de hogy pl. Joss Whedont meg mindenki isteníti -tisztelet a kivételnek- egyáltalán nem tudom megérteni.
  Serenity, Ház az erdő mélyén elég jó volt, Avengers 1 erős közepes.
  Ezek mellé oda lehet tenni Snydertől a Holtak hajnalát és a Watchment, és akkor kb. semmi alapja nincs Whedon felmagasztalásának. Ja, hogy TV-zett is? Az más lapra tartozik.

 9. Teljesen alaptalan, hogy csak látványfilmet tud rendezni.
  Az első egészestés filmje?
  Dawn of the Dead
  Látványfilm? Nem! Jó lett? Nagyon is!

 10. A nevetséges fögonosszal operáló Ultron korát bizony kenterbe veri. Röhejes volt az egész pedig vártam. Semmi félelmetes,izgulni való nem volt benne. Ultron robot hadseregének semmi jellege volt.Komolytalan volt az egész. Na de az acélember kedvenc mozis élményem. Elképesztő volt imax ban. :-)

 11. nem tudom mit kell itt feszülni, hogy Marvel vagy DC.
  Mindenki örüljön, hogy a kedvencei a vásznon vannak, aztán lehet menni tovább.
  Snyder meg rúgott 1-2 kapufát, de piszkosul ért a látványhoz, és a képregényes hangulathoz.

 12. Mindegyik azzal próbál most rálicitálni a másikra, hogy még darkosabb képregényfilmet csinál, miközben Brandon Lee Hollóját mai napig nem tudják megismételni színvonalra, akár gyerekeknek szól, akár nem.

 13. A fanyalgók nézzék meg kipeckelt szemhájakkal a 2006-os Superman Returns-t egymás után hússzor és utána sírva fognak könyörögni, lássák még egyszer újra az Acélembert. xD

 14. A nevetséges az, mikor az egyik oldal (pl DC) fosát hasonlítják a másik oldal (pl Marvel) ugyanilyen termékéhez, az alapján, hogy melyik illatosabb, pedig mindkettő egyformán szagos!:)

 15. gyerekes ez az egész, nem vitatkozni kell, hanem filmeket csinálni… mondjuk kb érthető a filmek színvonala, ha ezek az emberek tényleg ilyen szinten vannak agyilag, nem kell csodálkozni, hogy nem kapunk különösebben érdekes mozikat

 16. az mekkora komolytalan már hogy egyesek összevesznek ezen és vannak dc meg marvel fanok :D
  8 évesen olvastam kb utoljára egy pókember képregényt és asszem ennyi, szóval egyik oldal mellett sem állok, csak drukkolok hogy qva jó filmeket csináljon mind a 2 fél. A marvel esetében kezd előjönni az, hogy folyamatosan gyártani KELL a filmeket és ez sajnos a minőség rovására megy (avengers 2, iron man 3 pl.)
  a dc-nél a batman filmek jók voltak, volt amelyik nem is 1x nézős, a superman már első nézéskor is néhol fejfogósan buta volt, de mégis csak superman, szóval azt múltkor újranéztem

  potenciál nyilván mindegyikben van, bár talán a marvelnek van nagyobb és ismertebb univerzuma (dc-ből aki talán ismertebb az wonder woman, flash, zöld lámpás meg aquamen – de őt senki se veszi komolyan :D)

  szóval nem kell az oda-vissza duma, csináljanak jó filmeket a superman vs batmant meg ne b.sszák el úgy mint az előzőt

 17. Annyira gyerekes ez a Marvel/DC fanboyság. Marvel pure fan…nem kell gondolkozni kategória. DC meg árnyaltabb és “tökösebb” bizonyos tereken. Ennyi. Attól mert Snyder be volt b*szva és fikázott..erre meg Bucky visszaflamel ez kb felér egy 6 éves óvodai veszekedéssel. Hülyeség mindkét oldalról. Ennyi. DC filmes univerzum épük. BvS jön..jó lesz. Ámulunk bámulunk és örülönk. Szép estét mindenkinek.

 18. Odin
  “DC meg árnyaltabb és “tökösebb” bizonyos tereken. ”
  Nézd meg a Daredevil sorozat, olyan tökös, áryalt drámás izgalmas meg minden, amilyet a DC soha a büdös életbe nem fog tudni csinálni. Mivel a Daredevil sorozat simán elmehetne mozifilmnek is és mivel az is az MFU része, így nincs különbség a sorozat és film között ebben az esetben, szóval DC nagyon buktán van, de így a jó.

 19. Haloooo: láttam a Watchment. Kétszer. Először moziban és nagyon gáz volt, a film felénél gondolkoztam azon, hogy ez egy szar, kész feladom. Másodszor itthon, gondoltam adok neki még egy esélyt. Kár volt. A félénél kikapcsoltam.
  Én nem vagyok se DC, se Marvel fan. Viszont! Látom a különbséget a két cég filmjei között. A Marvel szórakoztatni akar, ami egészen jól megy nekik. Lehet szidni a Thor kettőt (és tényleg szar volt), vagy a Hangyát vagy az Ultront, de mindegyik filmjük olyan kis aranyos, és van benne visszaidézhető pillanat, vagy karakter. A Man of Steelben semmi nem volt. Egy marhaság volt az egész, amire azt hitték, hogy hú ez most mekkora jó. Nem, nem az. Attól még h X millió bevételt hozott, attól még nem jártok jó úton, csak sok embert érdekel Superman…

 20. Sokan elfelejtik, hogy a Man of Steel gyökérségei nagyon nagy részt David S. Goyer “remek” forgatókönyvíró munkájának köszönhető.

 21. @aciddurr: Thor 2, Iron Man 3, Avengers 2 . mind kikapcsoltam őket valahol 3/4-ánál ls pár nappal később legyűrtem a maradék pár percet nagy nehezen. Valóban van visszaidézhető pillanat bennük, főleg olyanok, hogy mennyire szar volt ez meg az.
  A szórakoztatásukkal meg az a bajom, hogy 4 évesnek néznek, és olyan alacsonyés gyenge szintűek a poénjaik, hogy még otthon is vörös arccal ülök, hogy ezt viccesnek szánták. Adam Sandler van a szintjükön kb poénokban.

  Anyway, DC képregénykaraktereket meg nem szeretem, de érdekelnek a filmek.

 22. Szerintem a Watchmen jó film és még korrekt a képregényhez képest is( ami zseniális a maga módján!). Ennek ellenére Snydernek nem nagyon volt mire beszólnia a még be se mutatott BvsS kapcsán, vagyis nyílván persze promótálnia kell a filmet de nem a legelegánsabb módon tette, valakitől kijárt érte a visszaszólás.

 23. Te jó… Mennyi szakértőt látni itt. Komolyan, nem veszitek észre, hogy a nagy csatározásotokkal pontosan ugyanolyanok vagytok, mint a két főnök, Stan meg Snyder. Nem értek egyet azzal, amit csinálnak, Snyder-rel meg végképp nem: nem másokhoz hasonlítva kell valamit elérni, hanem önmagunktól. De amiket olvasni a kommentek között…

  Olyan hevesen álltok neki mindenhez, Snyder csakis a messiás, vagy egy óvodás agybeteg lehet, nincs középút. Vagy Marvel, vagy DC, vagy mestermunka, vagy fércmű… Ez a fajta heves ordítozás, boszorkányüldözés, meg végletekben való gondolkodás csak totális hozzá nem értést tükröz, valamint kitűnik, mennyire nem hajlandóak egyesek beleásni magukat a dolgok hátterébe. Tudjátok egyáltalán, hogyan készül el egy film? Mik munkálkodnak a háttérben? Hány ember felelős érte, hány évnyi munka végeredménye egy film? Mennyi minden romolhat el, és mennyi király dolog születhet véletlenül? Érdekel egyáltalán benneteket?

  Persze otthonról, letöltve egyszerű ítélkezni, majd kedvünkre kikapcsolni a film háromnegyedénél a laptopot, aztán meg hányni a szitkot mindenkire… A védelem pedig: ez az én szubjektív véleményem. Pontosan, a véleményed szubjektív, de a film nem. Szerethesz egy pocsék filmet, és utálhatsz egy jót, de attól a filmnek a minősége ugyanaz marad, akármennyire is ordibálod a szubjektív szót.

  Miért nem lehet élvezni ezeket a filmeket? Igen, vannak hibáik, némelyiknek több, mint a másiknak. A Man of Steel második fele valóban elkanyarodott, de annyi mindent csinál jól az a film, és a trailer alapján a legnagyobb vádakat igyekeznek kijavítani a BvS-ben. Az Ultron-nak rengeteg hibája van, de az is úgyszintén rengeteg dolgot jól csinál, pl. azt, hogy a végtelenségig istenített Avengers-szel szemben van is valami története. Iron Man 3 legalább mert valami újat, valami meglepőt húzni, a szokásos “Hulk Smash” helyett. Nem kell félreérteni, sok problémám van a Marvelékkel, de azért értelmezzünk már normálisan filmeket, és örüljünk, hogy vannak. Ez a fajta végletes gondolkodás totális amatőrségről tanúskodik…

  Mondták már előttem páran: mindenki örüljön, hogy a kedvenceit nézheti, ráadásul minőségi filmekben. Igen, ezek nem Kubrickok, de nem is abban a ligában indulnak. Nem csak két véglet van. Lehet egy hibás film is zseniális, valamint emlékezetes. Kicsit próbáljatok már meg valami erőfeszítést is vinni a filmnézésbe, ne csak agyatlanul bámuljatok, aztán mint a gyerekek, csapkodjatok, ha nem azt kaptátok, amit Ti a fejetekben elképzeltetek. A film nem az interneté, a film nem a nézőké, hanem a film a filmkészítőé. A film minőségéért piszkálhatod, de azért nem, ha nem azt kapod, amit Te kitaláltál, főleg úgy nem, hogy még a moziba sem vagy képes elfáradni…

  Akinek nem inge, ne vegye magára. Bocs, de ezt muszáj volt elmondanom.

 24. Azért azt is számításba kéne venni, hogy ezeket a vitákat a riporterek gerjesztik sok esetben. A rivalizálásból meg mi nézők kerülhetünk ki győztesen. Igazából mind a két interjúban volt jogos kritika, úgyhogy nem sárdobálás ment, úgyhogy nekünk se kéne.

 25. csak annyit mondanék a DC vs Marvel veszekedőknek, hogy menjenek fel Stan Lee facebook oldalára, és meg fogják látni, hogy mindkét cégről folyamatosan tesz ki postokat.

  Szóval ha ő képes erre, akkor nem értem mit kell veszekedni. Egyébként is a két cég történelme elég durván összefonódott. Rengeteg nagy nevű író, rajzoló és egyéb arc dolgozott mindkét cégnél. Pl Frank Miller stb…

  Igen, sajnos a Marvel filmek java nem a legjobb, de van közte néhány egészen kiváló, mint a Bosszúállók vagy az Am Kap 2, és én pont örülök, hogy ennyi filmet hoznak az elkövetkezendő években, mert biztos, hogy ismét lesz köztük pár nagyon jó darab.
  A DC-ben is bízom, remélem jól sül el az univerzum építés, mert ott is van egy csomó nagyon jó karakter ..

  Nem értem miért nem lehet szeretni mindkettőt? Ha már valaki képregényfilmeket néz…

 26. Engem amúgy nem érdekel, hogy egy filmet a Marveltől vagy a DC-től, vagy a Foxtól, vagy akármelyik stúdiótól kapok meg, ez nem számít. Igazából leszarom. Ha valami tetszik elmegyek megnézem moziban (és nem otthon a 3/4-énél kikapcsolom), és úgy formálok róla véleményt. Az hogy pl. a Thor 2-t ami nem volt jó Marvel film megnéztem pont idén újra, és az, hogy a Man of Steelt eszembe se jut megnézni újra, az elmond valamit.
  Amúgy meg éljenek a Nolan féle Sötét Lovag filmek, azt nem übereli semmi! Részemről itt a vége :D

 27. Ezek mesehősök blockbuster filmekben, jézusom, de komolyan veszitek…be kell ülni, megnézni, szórakozni, rá 10 percre elfelejteni.

 28. Azért részemről pl. Heath Ledger Jokerét már tuti nem fog összejönni 10 perc alatt elfelejteni…

 29. https://www.youtube.com/watch?v=2rut_-YgJYw
  Ebben a bolondozásban jobban átjön Joker karaktere, de Ledger alakítása sem volt rossz.
  A vitának meg semmi értelme, ráadásul a két univerzumot nehéz összehasonlítani, hangulatban teljesen eltérnek. A Marvelt inkább a fiatalabb korosztálynak szánnám, a DC t az idősebbnek. Winter Soldier és az Avengers 1 szórakoztató volt és nem buta. Kifejezetten jó filmek. Mégis, a Watchmentől jobb képregény filmet nem láttam eddig. Nálam az szerepel az első helyen. Remélem születik még pár hasonló, mint ezek, és én nagyon elégedett leszek a DC vel, ugyan úgy a Marvelel is. Hidegen hagy ki mutat be kinek. Nevetséges, azok is akik ehhez asszisztálnak.

 30. Azzal én is egyetértek, hogy felesleges a vita, de azért hozzátenném Bucky mondnaivalójához, hogy a Man of Steelnél elvileg még művészeti direktor volt ugye Nolan (javítsatok ki, ha nem) Snyder meg egy eléggé másokkal jól összedolgozó rendező, szóval nem véletlen, hogy az Nolanes. Azért is várom a BvS-t mert elvileg Nolan bácsi már nem volt jelen, inkább Affleck..szóval ez most egy jó nagy Snyder/Affleck fuzió :D

 31. Mekare: nem volt művészeti direktor Nolan, pusztán producer, de a nyelvek szerint nem nagyon foglalkozott a projekttel…

 32. anthony711:
  Igaz köszi, tényleg nem volt art director, a producereknél és a sztorinál volt ott a neve Goyer mellett. Azért ott az elég sok minden alapja. Szerintem Snyder jó rendező, ha rendes forgatókönyvet kap, írásban nincs olyan nagy tehetsége…de ha írnak neki egy jó sztorit akkor azt nagyon jól összepasszoltatja a vizuális képességeivel stb, meg tényleg jól kooperál ezért is örülök, hogy Goyert lecserélték Terriora, Affleck meg jött kb társdirigálni. Szerintem a BvS-en jobban érződik majd a Snyderesség stb
  Szóval azért mondom, hogy persze hogy Nolanesebb volt a MoS kicsit, frissen a Batsy filmek után, de nekem az jött le az előzetesből, hogy nem tisztán Nolen másolat filmet kapunk…ilyen jelenetek az ő keze alól nem kerültek volna ki, hogy Batsy elkampózik a szemszúrás elől stb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.