Blockbuster watch: Pán Péter a földben, Matt Damon maradt a csúcson

A várakozásoknak megfelelően a Martian, és a Hotel Transylvania kitűnően tartva magukat behúzták a dobogó felső két fokát, míg a Pan kicsit sem meglepő buktával a hétvége harmadik helyén landolt csupán.

pan2

A Pán Péter sztori Hollyoodban a klasszikus sikertörténet…inverze. Spielberg Hookja ugyan szép kis summát termelt közel 25 éve (manapság 240 milliót érne csak az amerikai piacon), ám a forgatás nehézségei nem egyszer kezdték ki az ősz mestér agyát, a 2003-as feldolgozás pedig szintén a karácsonyi időszakkal együtt megfejelve már hatalmasat is zúgott a kasszáknál (130 millióba kerülne ma, és jóindulattal a költségvetés felét hozta be otthon). Végül most, 12 évvel azután a Warner Brothers lelkiismeretesen úgy érezte, hogy a DC világból potenciálisan befolyó bődületes összeg ártani fog majd a pozitív energiaáramlásuknak, ezért jó előre kiűrítették a széfeket, nehogy a Pan sikere miatt ne tudjanak nyugodtan aludni.

Ha ez volt a terv, akkor bejött, mert szerencsétlen film annyi támogatást kapott marketing oldalról, mint egy kétlábú macska a hatsávos autópályán, télen. A WB valószínűleg időben látta, hogy poénnal ebből a projektből nem fognak kijönni, ezért újraforgatni már nem nagyon akartak, a további reklámköltség sem térült volna meg, így hagyták békében elpusztulni szegény teremtményt, úgy ahogy van. A Pan végül 15 millióval, pontosan a költségvetése tizedével kezdett Amerikában, Garret Hedlund így felpróbálhatta Taylor Kitsch és Armie Hammer siker-cipőjét, és nyugodtan konstatálhatta, hogy neki is szorít még. Hugh Jackman pedig Wolverine szerepén kívül összesen két animációs és két élőszereplős filmet tudhat még a 100 milliósok táborában, így hiába a színész általános népszerűsége, moziba továbbra sem tud becsalogatni tömegeket.

A Walk is jól kiátlagolta magát országos szinten a múltheti IMAX-es lebőgés után, 2500 moziban 3.6 milliót és teljes érdektelenséget hozott magával Zemeckisnek. (Ami a jó kritikák ellenére annyira nem sokkoló: egy kamu heist mozi egy kötéltáncos életéről, egy kábé 20 perces hánytatós végjátékra felfűzve teljesen természetes tekintetű kontaktlencsés Gordon-Levittal…hát a libamájat kiköpném rágás nélkül a Hiltonban és futnék a premierre.)

Ha már moziszám emelés, a 99 Homes 691 vászonra küzdötte fel magát, és egyesek szerint Oscar gyanús alakításokkal a háta mögött is csak 630.000 dollárra és 900-as (!!!) mozinkénti átlagra volt képes a hétvégén, amit az inkább díjesélyes Jobs elképesztő sikere csak még inkább beárnyékol. Danny Boyle új filmje, négy, azaz 4 moziban termelt 521.000 dollárt és ért fel a hétvégi toplista 16. helyére. A vége innét csak attól függ, mennyire ügyesen játszanak majd hétről hétre a vásznakkal.

A nyári premierek közül pedig még jár a pacsi az Inside Outnak, mivel végre lekörözte a Furious7-t, és feljött az éves amerikai összesített charton a 3. helyre jelenlegi 354 milliójával. (p.s.: a Fantastic Four pedig befejezte fényes pályafutását 56 millóval, ráadásul 10.000 dollárral a 2005-ös film első hétvégi nyitása alatt zárt összesen.)

22 hozzászólás a “Blockbuster watch: Pán Péter a földben, Matt Damon maradt a csúcson” bejegyzéshez

  1. Hát akkor ennyit a Pánról, arról még a kritikák is rosszak, hát kár. Valahol szurkoltam neki, hogy ne csak olyan legyen mint az Oz volt pár éve.

    Viszont a Walk egy jó kis film, nem csak az utolsó félóráért éri meg.. Remélem a sok pozitív kritika azért megtolja a filmet picit bevételileg, megérdemelné.

  2. tényleg erős kritikákat kapott és a díjszezonra is pár jó szót előzetesen, de már limitáltan hasalt, országosan meg totál nulla, innér már semmi nem tudja megtolni sajnos

  3. Csak annyit szeretnék írni, hogy baromi jó a stílusod, abelh, többször felnevettem olvasva a bejegyzést :D Keep up the good work!

  4. Én már azt sem értem, hogy miért dolgozzák fel újra és újra a Peter Pan storyt? Érdekel valakit még ez a történet? Ezekszerint nem nagyon.

  5. “annyi támogatást kapott marketing oldalról mint egy két lábù macska a hatsávos autópàlyán,tèlen” :-D :-D :-D nagyon jó :-D :-D

  6. OFF:

    Tudom, nem ide tartozik, de szerintem furcsán veszi ki magát, ha a negatív kommenteket törlitek. Szerintem azt is el “kell” viselni, ha valaki blog- vagy újságírásra adja a fejét.
    (Hozzáteszem, nekem tetszik az oldal úgy ahogy van, de feltűnt, hogy volt pár hozzászólás itt pl., amik hirtelen eltűntek, pedig fél órája még itt voltak.)

  7. Zoli: az off van törölve mindig, 1-1 bennmarad, de ha látom h jönnek a “haverok” mellé és elvinné a társalgást (meg tudom ítélni mikor alakul úgy, hiszen csinálom egy ideje) akkor törlöm. Rengeteg negatív komment van rólam a siteon, simán elviselem.

  8. Hugh Jackman itt is láthatja , hogy neki csak a wolverine van … Jobb ha nem vonul vissza :D

  9. ON: hát ja, végignézve filmjeit értékelésekkel, X-menen kívül jóformán semmi minőségi

  10. Meg nem jó gonosznak egyszerűen. A chapibe is borzalmas volt nem tudtam azonosulni vele. Itt meg már a promoképek is elriasztanak.

  11. zsedan: Azért a The Prestige-ben és a Fountain-ben nagyon odatette magát. De nekem tetszett tőle a Swordfish, az Australia is. Állitólag jó volt a Nyomorultakban is, de nincs az az Isten, hogy megnézzek egy musicalt.

  12. “hát a libamájat kiköpném rágás nélkül a Hiltonban és futnék a premierre”

    What??

  13. szerintem nincs vele gond, egyedül bevételi szempontból még nem sikerült felépíteni önálló sztárként az eddigi próbálkozásokkal, szóval marad ő fejben Wolverine még egy jó ideig.

    gondolom az ügynöke akarta benyomni egy új franchise-ba, csak a Pan pont félrement. ilyenkor szoktak képregényezni menni a többiek, csak hát ő meg pont onnét jött, és sajna az elkövetkező projektjei is eléggé érdektelenek.

  14. ableh! :D Te ki vagy öregem, qrva jó az írás!!!! :D Akkorákat röhögtem!!!! :D :D :D

  15. Azert kemeny milyen gagyi a kep kinagyitva… Mennyire feltunoen gagyi az a paroka, te jo isten :D
    A film meg egyaltalan nem volt meglepo, hogy bukta lett, meg a Tomorrowlandet es a Fantorpikus 4est is alul fogja mulni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.