Legend – kettő Tom Hardy sem menti meg

Tom Hardy egy ikerpárt alakít, akik uralták London alvilágát a 60-as években. Hogy lehet ezt elrontani? Hát így, ahogy a Legenda tette.

legend5

Tipikusan annak az esete, amikor sok szék között leülnek a földre. Vagy legalábbis a forgatókönyvíró képtelen megbirkózni a fontosabb eseményekkel a főszereplők életében. Sok módon lehet gengszterfilmet csinálni, rá lehet menni realistán, vagy Scorsese-t másolva, vagy viccesen, vagy a karakter őrlődését a szerelem és az éjszakai élet között kiemelve, de ezt előre el kell dönteni. A Legendnél nem tették.

Mivel igazi emberekről van szó, így talán jobban ki kellett volna emelni, hogy miket követtek el, de nem mer ebben teljesen elmerülni a film.

Tom Hardy persze nagyot alakít, hozza a két ember közötti eltéréseket simán. Ellenben hiába eltérő a két testvér, ha az őket körülvevő film gyenge. A fontosabb karaktermotívumok elsikkadnak, a tényeket lazán kezeli a film, a szerelmi szálban semmi erő nincs és így nem érezni az ikrek belső harcát az érzelmek és a csillogó gengszter élet között.

Nagy csalódás volt a Legend. Persze nem szar film igazán, valamennyire érdekes, a naturalizmussal nem spóroltak, de nem igazán gördül előre.

human
írta
2015. 10. 16. 17:16
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Legend – kettő Tom Hardy sem menti meg” bejegyzéshez

 1. Pont most jöttem róla. Sajnos, nem lesz legendás, de valóban nem is volt rossz. A szerelmi szálat nem kellett volna annyira eröltetni, és több megtörtént balhé bemutatásával nem ült volna le a film. A poénokat Ron hozza. Azt a néhány keménykedős akciót pedig jól megcsinálták. Tom Hardy pedig ismét bebizonyította, hogy miért is olyan keresett színész manapság. Egyszer érdemes megnézni, én azt mondom.

 2. blade78: Mivel minden ember más így mindenről más a véleményük. Azok akik más véleménye miatt néznek vagy épp nem néznek meg valamit azok magukra vessenek. Én mindenképp meg fogom nézni aztán ha Humannek igaza van akkor se gond hisz nem a világ legrosszabb filmjét láttam ez tuti.

 3. Kicsit összecsapott kritika, de végtére igaz. Hardy jó nagyon, de valahogy énis kicsit többet vártam

 4. Nekem tetszett, egyedül az zavart, hogy igazán nem jutottunk A-ból B-be, nem jött át, hogy hogyan is váltak tényleg legendává.
  Viszont a hangulat és a színészek játéka nagyon bejött. Hardy pedig előlépett a top férfi színészemmé ezzel a filmmel.

 5. Ugyanilyen érzésem volt a Lawless kapcsán. Abban is Hardy volt, ugye, de valahogy nem állt össze az egész.

 6. Kevesebb érzelmi szál, még több maffiáskodás és akció kellett volna, meg jobb történet mesélés! De a film így is bejött, szerintem megéri egyszer moziban megnézni! Tom Hardy pedig nagyszerű, nem is akarom jobban fényezni :D

 7. Hát.. szerintem meg brutálisan jó volt! Az utolsó fillérig megérte a mozijegy az árát, a nézők szakadtak a röhögéstől az egyik pillanatban, a másikban meg csak néztünk magunk elé mert egy nem várt fordulat ütött be a cselekményben. Részemről 9/10

 8. Szerintem is jó volt, engem végig lefoglalt. Tény, hogy semmire nem helyeznek igazi hangsúlyt, de ez engem nem tud érdekelni, amíg a film piszok szórakoztató. Arról nem is beszélve, hogy az év beszólása (a nem vagyok buzis szöveggel) ebben a filmben hangzott el :D
  Más: aki magára ismer és a Duna Plázában nézte meg a filmet kedden 17:10-kor az dögöljön meg amiért telefonál meg vernyog a film közben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.