Akit érdekel a CGI Walker

A Varietyben van egy cikk a karakter elkészítéséről, na meg arról, hogy mennyire nehéz volt megcsinálni az ‘alakítást’. Test dublőrre tették rá az arcát, mondjuk ezt tudtuk, de bonyolultabb a dolog.

30HpF5n

Közben imguren van pár shot a közben kijött blu-rayről, ezek a CGI segítségével készített Paul Walker jelenetek. És még nem is az összeset láthatjuk.

s5EQWLZ

gqv5Ric

Mondjuk a fenti eléggé nyilvánvaló volt a film nézése közben.

y9n2Xvr

human
írta
2015. 10. 20. 04:04
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Akit érdekel a CGI Walker” bejegyzéshez

 1. Én ott vettem észre moziban hogy CGI mikor “csillogtak” a szemei… de ettől függetlenül nagyon szép munka.

 2. Szerintem az utolsó, búcsú jelenetnél látszik leginkább, mikor mosolyog Domra. De azt leszámítva meg nem mondtam volna, hogy hol CGI. Terminator fanként, úgy, hogy a Genisyst imádtam, azt kell mondanom, hogy itt ezerszer jobb munkát végeztek, mint a ’84-es Schwarzin.

 3. Tenyleg nagyon minőségi. Nekem csak a dubai-i heist jeleneteknel tunt fel (első es utolso kep pl) de a két kozepsorol mar nem olyan konnyu megmondani, elismerés.

 4. cobydick: Én épp tegnap néztem meg a Terminator első részét és állitom, hogy kurva jól megcsinálták azt a jelenetet a Genisysben. Szinte egy az egyben úgy nézett ki, mint a 84-es filmben. Amúgy Walkerről én sem mondtam volna meg a film közben, hogy mikor volt CGI. Kivéve az utolsó jelenete.

 5. Durva, en eszre se vettem a legtobb jelenetben :D
  Tron Legacy ota is mennyit fejlodott a technica. Ott nagyon latszott a CGI, mikor a fiatal Jeff Bridges-t mutattak egy pillanatra.

 6. Nálam négy jelenetnél volt egyedül egyértelmű, hogy mikor CGI: természetesen a vége, az egész tengerpartos jelenet meg ami utána van (rejtegették is az arcát a gyerekkel, meg rendre messzíről fényképezték) aztán amikor felrobban a ház (ugyanaz a helyzet mint az előzőnél), a közepén, amikor megy a tépelődés a számítógép előtt, hogy menjen vagy ne menjen (ott pl. a CGI abszolút nem lógott ki, csak abból lehetett sejteni, hogy mi van, hogy túl sokat mutatták hátulról), végül a dubai akció, főleg az ugratásnál, a belső, lassított jeleneteknél volt látható.

  De hogy ezen kívül megannyi más jelenetnél is bevetették, teljesen új szcénákat, SZÍNÉSZI ALAKÍTÁSOKAT kreálva, az azért így sokkoló volt. Jó, Paul Walker nem egy Oscar-djías színész, de ezzel együtt is megdöbbentő, hogy CGI-jal ilyen részletes, hihető, sőt, észrevehetetlen színészi alakítást lehet csinálni.

 7. Az a durva, hogy már 1994-ben a The Crow-ban is nagyon jól megoldották az arc cserét. Ott sem lehet kiszúrni, hogy mikor használtak CGI-t és testdublőrt.

 8. zsozso: Egy szóval nem mondtam, hogy rossz a Genisysben a megoldás. Attól függetlenül abban a rövid jelenetben többször lóg ki a CGI, mint a Furious 7-ben a teljes film alatt. És ez azért is szomorú, mert Schwarzi arcáról volt scanjük, míg Walkeréről nem. És ami még nem mindegy, hogy a Genesyst előre éltették, hogy mennyire forradalmian új lesz a látvány, a CGI, mennyire remek munkát végeztek a grafikusok. Míg a Furious 7-nél semmi ilyen hype-ot nem hallottam előre. Annyit lehetett tudni, hogy a tesók lesznek a test dublőrök. Szóval csendesen ezerszer jobb munkát végeztek, és valóban forradalmit újítottak, nem úgy, mint a Genesys csapat mellveregetve.

 9. Én meg csodálkoztam naívan hogy biztos a forgatás végén halt meg, mert végig szerepel a filmben. :) CSak a végén fogtam gyanut, hogy ez már CGI.

 10. Mondjuk Paul nekem nemcsak a F&F sorozatból hiányzik majd nagyon, hanem a Takers prequel sem fog elkészülni, ami nagyon, de nagyon szomi. :-(

 11. Egyik videójáték kapcsán csináltak erről egy videót, ahol mutatnak pár részletet a technikákról, amiket használnak. Az új majmok bolygójához is ők csinálták az animációkat.

  https://www.youtube.com/watch?v=G1eLecTsTSw

  Persze egy filmnél szebb lesz a végeredmény, mert ott nem kell real-time renderelni.

 12. Klassz, már eltemették, szépen vezeti is a slágerlistát ez a “búcsú dal”, fossá keresték magukat.
  Nem lenne ízléses/kegyeletteljes ezt a fostengert itt becsukni ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.