Fogynak a Star Wars jegyek, nem is gondolnánk mennyire

Nyilván a hazai hisztibe lassan már mindenki belefutott, miszerint előre kell venni jegyet ha az első héten akarjuk látni a Star Warst. Gondolom amíg nem nyitnak több termet a filmnek majd, hogy még több pénzt keressenek. Kicsit furcsa, hogy a szokásos pár hét helyett már majdnem 2 hónappal a premier előtt árulják a jegyeket.

swfinaltrailer-screenshot

A lényeg, hogy odakinn a Fandago mozijaiban már most nyolcszor több Star Wars jegy fogyott elővételben, mint az előző csúcstartóból. Ez amúgy a Hunger Gamest jelenti, és természetesen csak az elővételi adatait, nem a teljes bevételét Katnisséknak.

Csak IMAX-ben már 6,5 milliót keresett a Force Awakens. Amerikában 390 IMAX teremben nyit.

A MovieTickets.com eddigi csúcslátogatószáma háromszorosát hozta, annyian vetődtek a felületre. Mellesleg nem csak a hazai mozik, de a kintiek szerverei sem bírták a tömegeket, akik hirtelen jegyet akartak venni.

human
írta
2015. 10. 21. 03:45
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Fogynak a Star Wars jegyek, nem is gondolnánk mennyire” bejegyzéshez

  1. Gondoltam, hogy nagy őrület lesz, de hogy 2 hónappal előtte már elindul, azt nem. Van egy olyan érzésem, hogy ugrik az Avatar első helye.

  2. Nem halok bele és nem dől össze a kis világom, ha csak a 2., ne adj’sten a 3. héten látom csak.

  3. Én kicsit attól tartok ,hogy a 2. 3. héten már mindenhonnan a spoiler-ek fognak ömleni és nem akarok úgy a moziba menni ,hogy már az egész filmet hallottam képkockárol-képkockára a mai világban nehéz elzárkózni ettől főleg egy ilyen film-nél…

  4. Én is pont ezért nem akartam késöbb nézni. Bosszantana, hogyha az ismerőseim beszámolóját kellene hallgatnom. Meg is vettem a jegyet, bár a premierre esélytene volt, de a második előadáson ott leszek :)

  5. @roberto: Áhh..annyi nem hiszem. Bár sosem tudni. Szerintem 2 milliárd alsó hangon tuti. Később még bármi történhet. Az viszont biztos hogy rekordokat fog dönteni.

  6. Én kimondottan nem szeretek premier héten filmet nézni, mindig várok legalább egy hetet. Az biztos, hogy több trailert nem nézek és veszett kíváncsi vagyok, hogy a film fel tud-e nőni az elvárásokhoz. Ha nem, vajon előjön a Nolan-effektus ala Interstellar?

  7. A 2milliárd az tuti szerintem ha a dínók összeszedtek 1,6-ot akkor ez a név simán elég 2-ig szóval ha a film sem rosz akkor jóval több is lesz mint a rekord tartó.

  8. Ordas nagy buktát vizionálok , ugyanitt Il Ferro matricák és Part fesztivál belépők eladók :D

  9. Premierre 615+os nyitóhétvégét jósolnak neki világszerte,ami simán összejöhet neki, de azért max 3 milliárd lehet a plafon. Az tuti hogy hatalmasat szakít ezzel a Disney(már megint).

  10. A Star Wars Amerikan kivul sosem termelt oriasi bevetelt. A 2 milliardhoz pedig erre most szukseg lenne.

  11. max-pain: Mostanra Kína sokkal nagyobb tényező. Hatalmasat fog dobni a bevételeken.

    Kis mellék infó, hogy lehozták a magyar eladásokat is. Eddig 42235 jegyet vásároltak meg a magyarok elővételben.

  12. hát az egy fél hétvégényi eladás (vagy volt már 200 000res hétvége is itthon, nem emlékszem, de a 100 000 az sima), szóval tuti nyitnak még termeket és időpontokat majd a premierhéten.

  13. Ez remélem nem off, de ahogy látni szoktam Kínában mindig később vannak a bemutatók. Biztos hülye kérdés, de ez miért van? Meg ezt hol lehet látni, hogy x filmet x országban mikor mutatnak be?

  14. Play: Ez teny. De legalabb 1,3-1,4 milliardos amcsin kivuli bevetelhez (mert a 2 milliardhoz ennyi legalabb kelleni fog) meg egy 2-300 millios kinai siker is keves lehet.

  15. MRagnar: Korlatozva vannak a kulfoldi filmek mozibemutatoinak a szama Kinaban. Vannak idoszakok amikor nem is lehet oket bemutatni. Szoval mar csak ilyen aprosagok miatt is borulni tud ott az egesz.

  16. human: az origo mai cikkebol lopva:

    Minden idők legmagasabb nyitóhétvégi nézőszámai Magyarországon:

    Csillagok háborúja II: A klónok támadása (2002) – 248 934 néző
    Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja (2005) – 244 440 néző
    Terminátor 2 – Az ítélet napja (1991) – 220 058 néző
    Csillagok háborúja I: Baljós árnyak (1999) – 212 136 néző
    Minyonok (2015) – 209 205 néző

    Az uj SW-t viszont itthon csak penteken mutatjak be!

  17. Blade: Pontosan. Az nem az elso hetvegevel robbantott, hanem heteken (sot honapokon) keresztul) kurvajo beveteleket produkalt. Szinte a semmibol jott, ahogy elotte a Titanic is (az elozo csucstarto). Eddig a Titanic eredeti bemutatojakor termelt amcsin kivuli 1,2 milliardos bevetelet se erte el semmi, es az 18 eve volt mozikban.

  18. Nem bírták a szerverek. Diablo 3 effektus.
    Mégis mire számítottak ? :D
    Lassan már annyit hallom ezt a bulvár-szenzáció-fókusz-aktív-hírt, hogy azt kell gondoljam, fos lesz a film és így csinálnak neki reklámot.

    u.i.
    Mégis mi a lankadt lófaszt lehet elspoilerezni egy SW filmen, amiért 5 órát álltok sorba? Közben meg írjátok, hogy 6-szor fogjátok megnézni :D Vicc!
    Csuvin bunda van, őt nem nyírják ki. (Bárki játszhatja a jövőben)
    Han, Leia és/vagy Luke megy a levesbe. Vagy nem. Kit éredekel. Ezért nyomorogni egy pénztárnál?
    Ismerem a 3 rész minden mozzanatát, mégis örömmel nézem végig bármikor. Szóval, ha jó lesz a film, jó lesz a beöltözős csürhe után is.

  19. Igen azt tudom,hogy az Avatar egyáltalán nem nyitott erősen aztán folyamatosan első volt hónapokon keresztül brutálisan tartotta magát arról nem beszélve, hogy nem egy ember nézte meg többször…na meg idehaza visszahozták a filmet nem egyszer olcsóbb jegyárral.

    Lehet Cameront utálni meg fikázni meg anyázni, de ez a pali valami eszméletlen nagy zseni hihetetlen mód csinálja. Szórakoztatás mestere ez vitathatatlan.

    Viszont,ha valami megtudja őt is verni az a Star Wars…tényleg nem tudom elképzelni mi lehet még ekkora siker talán egy új technika, de az még odébb van. Érdekes menet lesz.

  20. A Star Wars franchise azért majdnem 40 éves sikertörténet. Szinte ember nincs a modern világban aki ne tudná mi az a Star Wars. És így kell jól életben tartani, 15-20 évente kihozni egy új trilógiát.

    Nem tudom mennyit fog termelni ez a rész, de mindenképp hatalmasat fog szakítani. És ne felejtsük el, ilyenkor megugranak az eladások az eredeti franchise darabokra is, DVD, BD, ajándék tárgyak, minden. Ha maga a film nem is fog valamilyen oknál fogva rekordot dönteni, a plusz bevétel simán kárpótolja a Disney-t.

  21. Mikor kijött az ùj trailer kb 250 ezres nyitóhétvégét jósoltam neki itthob. Most már a tippem inkább 300 fölött van! Mi lesz itt hajaj!

  22. Egy napja van fent a trailer! Eddig 29 millióan nézték meg de szerintem még ma meglesz a 30! Az első másfél perces trailer-t ami 10 hónapja volt azt 72 millióan! A Jurassic World traile-t pedig 27 millióan 6 hónap alatt! Az Avatart nem is számítom 14 millával de az nem mai fim! Sanszos hogy nagyobbat fog szólni mint bármi eddig!

  23. max-pain 1991-ben a T2 220 ezer nézővel nyitott??? Atyaùristen!! Inflációt nézve agyonveri a mezőnyt!!

  24. Az előzménytrilógia is akkora felhajtás volt, és az egész egy kalap szar lett, minőségileg is, és bevételig sem hoztak sokat. JJ filmjei részben elismertek (bár a lens flare effektust ami napig hallom), mégsem hozott egyik sem kiemelkedő bevételt! Az első visszajelzések után okosabbak leszünk, de én személy szerint nem várok sokat, hozza az alapot, de semmi kiemelkedőt!

  25. Az élőszereplős mozifilmek eddig összesen 4.313 mrd usd-t termeltek világszinten, nem rossz frencsájz.

  26. Én kizárólag azért vettem meg már most, mert ki van zárva, hogy ne fussak bele egy csomó spoiler-be a 3. hétig. Biztos ami biztos :)

  27. Én nem idegesitem magam a jegy miatt. December 19én szépen nyugodtan elmegyek kisvárosom mozijába ahol szebb kép és komolyabb vetitőgép(megérdeklödtem)van mint a cinema city-kben és megnézem ott. :-)

  28. @polocev,
    egyetértek! nem csak az nagy spoiler kb mint sokaknak, h fontosabb szereplő meghal, de engem már az is idegesítene, ha kisebb részletekbe belefutnék. Nem akarok hetekig “bujkálni” a neten….

    Ha meg valaki arra játszik, hogy 3-4 héttel premier után nyugodtan, tömeg nélkül megy el rá, az szerintem tegyen le róla :D Fenti számok alapján hering parti lesz egy darabig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.