Fontosak a kellékek

Egy 10 perces videó arról, hogy a filmkészítésben, a hihető történetek megalkotásában milyen fontos szerepet töltenek be a kellékek.

human
írta
2015. 10. 28. 11:00
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Fontosak a kellékek” bejegyzéshez

  1. Baromi jó válogatás, bár a zenei aláfestés néhol kissé idegesítő. Keresztapánál nem is tűnt fel, hogy a narancsnak ekkora szerepe lenne. Mondjuk, ha jól emlékszem, a könyvben is naranccsal a szájában halt meg Vito Corleone, szóval adta magát az ötlet, hogy más jelenetekbe is betegye Coppola.

  2. Nagyon jó, pont tegnap néztem a Ryan közlegény megmentését és volt egy jelenet az elején, hogy mikor bevették a partot gyűjtött egy kis homokot egy tárolóedénybe az egyik szereplő és berakta a táskájába, ahol volt még több edény különböző helyszínek neveivel például Olaszország, Afrika stb. és ezzel adtak egy háttértörténetet a katonához, hogy nem ez az első csatája. Jó nézni, hogy ezek a rendezők tényleg törődnek a filmjeikkel és értenek hozzá ennyire, hogy nem egy unalmas párbeszédben meséli el a karakter a múltját, hanem egy fél perces jelenet képes ezt helyettesíteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.