50 hozzászólás a “Pénteken Warcraft trailer” bejegyzéshez

  1. Nincsen túlbonyolítva, letisztult, nagyon tetszik, Warcraft 1-2 jutott eszembe elsőre (talán a Warcraft kiírás miatt) csak legyen sikeres a film és persze minőségben is legyen ott, mondjuk a Blizzard nem rontja el! :)

  2. Akkora bukás lesz ez a film, hogy öröm lesz nézni.
    Ahányan ezt a videojátékot játszák egy filmnél még soványka nézőszám, márpedig az emberek jórésze le sem szarja a várkráftot.
    Lehet, hogy pár ember majd beszívja, hogy megint gyűrűk ura, de ez sem menti meg.

  3. És a rendező sem ad okot a bizakodásra, tök jó színészekkel rendezett két közepesnek sem nagyon mondható sci-fit.

  4. Nem vagyok Warcraft fan, de játszottam vele pár évet! Ennek a játéknak olyan rajongó tábora van, hogy te (tótumfaktum) azt elképzelni sem tudod.
    Ez a film sikerre van ítélve.
    Még azok az ismerőseim is várják akik, nem vagy csak nagyon kicsit játszottak.

  5. Nekem várós. A Moon is és a Source Code is jó volt, a Warcrafot is szeressük. Duncan Jones nyilatkozatai meg ambiciói kifejezetten emlékeztetnek a Gyűrű Urákat összehozós Peter Jacksonra, tudjátok, mielőtt még megtalálta volna a Káosz Brigád, hogy összezavarják az agyát egy elektromágnessel. A történet, a lore-ismeret miatt, szögegyszerű, nem igazán lehet elcseszni. Csak ne essenek a Majmok bolygója hibájába, egy dögunalmas és klisés emberi oldallal, és akkor minden rendben lesz. Mert az orkok lesznek a film legjobb része, egyértelműen. Emiatt, összességében, parázva ugyan, de bizakodok.

  6. Semmi baj nincs ezzel a plakáttal. Bár én magam csak az RTS változatokkal (Warcraft 2 és 3) játszottam, de a WoW világa olyan kiterjedt és sokrétű, hogy simán tudnak hozni belőle egy LOTR szintű történetet és sok csatát mindenféle fajjal és egységgel.

    Én magam leginkább egy egész estés animációs WOW filmnek örültem volna, de a készítők tuti nem fognak csalódást okozni. A pár nappal ezelőtti plakátokon is csak tátottam a szám, hogy mennyire jól kidolgozott volt az ork fickó. Nem lesz itt semmi gond.

    Aztán jöhetne egy StarCraft film. :D :D :D

  7. samuelljaxon, véleménye és segluka mindenkinek van, neked is.

    kakapitány, interstellar is szar volt, a marsi is harmatos lett, ettől még a moon is szar, pedig Sam Rockwellt szeretem.

    evil9, de van fogalmam, például tudom, hogy ez a rendező még nem csinált jó filmet.

    MRagnar, A moon-t én annakidején nagyon vártam, jó nagy csalódás is volt. Reméltem egy értelmes lassúfolyású elgondolkodtató sci-fi-t kaptam helyette egy unalmas vontatott szart. Az egyik álmában meglátja, hogy a másik kintragadt, ó baszdmeg.

  8. A sok kis pattanásos hülyegyerek még kevés lesz a film sikeréhez, mennyien játszák 5 millió? 10 millió? ez még kevéske.

  9. @tótumfaktum:
    Azért a házad még ne tedd fel a film buktájára, nehogy a híd alatt kelljen aludnod!

    Szerinted az 5-10 millió ember kevés. Tény, kb. ennyen játsszák a WoW-ot, ha csak a regisztrált, nem tört szerveres accountokat nézzük.
    De e mellé még simán hozzájönnek a kalózverziókkal játszó emberek, plusz azok, akik bár nem WoW-oznak, de bírják a Warcraft-világát.
    Legyünk nagyvonalúak: Ez durván 20-25 millió ember világszerte. Magyarország lakosságának kétszeres.

    Tény, ők még nem elegek ahhoz, hogy nyereséges legyen a film, de a várható pozitív kritikákkal, és a marketingkampánnyal együtt ez már kreálni fog akkora buzz-t, hogy azok is felkapják a fejüket a filmre, akiket alapvetően nem érdekelt volna, de ezek után már csak azért is meg fogják nézni maguknak, hogy vajon milyen lehet ez a film!

    Aztán még nézzük a technikai hátteret: Az egyik legnagyobb játékfejlesztő cég, legsikeresebb IP-jéről van szó, amin direkt azért ültek olyan sokáig, mert fixre akartak menni, hogy ne legyen rossz az eredmény!
    Sőt, még a kreatív folyamatba is beleszólásuk volt.
    Ezen kívül két nagy filmes stúdió is ölt bele nem kevés pénzt.
    Az meg, hogy Jones szerinted rossz rendező. Nos, te mondtad, hogy a vélemény olyan mint a segglyuk. a Tiéd pláne…

    Lényeg a lényeg, ezen a filmen túl sok ember, dolgozott még a túlzottnál is többet, kellő alapossággal ahhoz, hogy bebukjon!
    Ez nem egy Uwe Boll-féle cashgrab film, hanem egy gondosan előre letervezett projekt! Fix, hogy nem lesz bukás, max nem fog akkora hasznot hozni, mint a készítők remélték…

  10. Miért hiszik azt páran, hogy az ő véleményük tényként kezelendő?

    A Source Code és a Moon is nagyon érdekes filmek voltak, látszik hogy van Jonesban ambíció, amit ha megtámogatnak egyéb kreatív elmékkel és megfelelő mennyiségű pénzzel, akkor egy mérföldkőhöz érkezhet a játékadaptációk műfaja. Ha ez kell hozzá, hogy elkezdjék komolyan venni a játékokat és megkapjuk például a Mass Effectet is a filmvászonra, akkor uccu neki, én támogatni fogom őket egy megvásárolt jeggyel.

  11. Az, hogy a wow-ot mennyien játsszák, nem jelent semmit. Ahogy gondolom nem csak azok nézték meg a képregényfilmeket, akik olvasták azokat. Bár a videojáték adaptációk általában nem aratnak nagy sikereket, mindenki aki kicsit otthon van benne ismeri és elismeri a Blizzard munkásságát, akik nem csak a kiváló játékélménnyel de a remek történetekkel érdemelték azt ki. A warcraft világa olyan a videojáték univerzumban mint pl a batman a képregények között.

  12. Akkor most én, mind Warcraftot egykor kicsit játszó ember is szól. Én pont leszarom ezt a filmet. A játékot gyerekként vagy 20 éve játszottam, felidézni sem tudom. Magamból kiindulva én is nagy bukást jósolok..

  13. A Forráskód és a Hold(a rendezői eddigi munkái) nagyon jó filmek.Aki szerint közepes se, az nyilván nem érti vagy csak nem szereti a sci-fit.
    Azt jobban sajnálom hogy valaki, aki szerint ezek jó filmek, az Interstellar-t lehúzza.
    A Moon nagyon jó, de mégiscsak egy alacsony költségvetésű, elég rövid film. Hogyan is verhetne köröket az Interstellar-ra ami több mint 2 és fél óra és óriási mennyiségű pénz és szakértelem van benne a lehető legjobb értelemben véve? Sehogy.

    A lényeg: 2 király film után én a rendező miatt várom ezt a filmet, a játékról amúgy fogalmam sincs.

  14. Soha nem játszottam a WOW-al, viszont a Blizzard animációival én is találkoztam (aki nem hordóban töltötte az elmúlt 20 évet az szintén) és nagyon jók voltak, filmért kiáltottak. Így én is várom, szerintem óriási kasszasiker lesz.

  15. Bander: No offense, és nem feltétlenül a Moon és az Interstellar példájánál maradva, de egy film hossza és a belé fektetett lóvé miért szempont a ki ver kire köröket kérdésben? Alacsony költségvetésű 90 perces film nem adhat sokkal maradandóbb élményt mint 3 óra eposzi, anyagilag is megtámogatott üresség?

    És hogy ne legyek teljesen off: Fimmelt bírom, az orkok tetszenek, viszont nem érdekelt soha a Warcraft világa, úgyhogy a mozihoz nagyon komolyan hozsannázó kritikákra lesz szükségem.

  16. én sosem játszottam egy warcraft játékkal sem, de a cgi trailerek amiket láttam, mindig tetszettek, simán el tudom képzelni, hogy ez a film sikeres lesz, ha a gyűrűk ura/hobbit és a harry potter cuccoknak sikerült, akkor nem értem ennek miért ne.
    mielőtt azok a filmek kijöttek, sokkal kevesebb ember hallott róluk, mint a warcraftról, erre mérget vennék, ezért úgy érzem azoknál a film csinált reklámot a könyveknek, itt viszont nem a film fogja rávenni az embereket, hogy játszanak, hanem a játék híre veszi rá az embereket, hogy kiváncsiak legyenek a filmre.

    a Moon és a Source Code nekem is bizalomra adnak okot, de ha már a rendező fikázása is szóba jött, Peter Jackson-ról ki hallott a gyűrűk ura előtt…

  17. Ehem…

    Egy akkora játékfejlesztő cég, mint a Blizzard, aki megalkotta a Starcraft-ot, Warcraft-ot, Diablo-t, World of Warcraft-ot, Hearthstone-t, olyan történeteket és élményeket adva ezekkel a játékosoknak, amitől a könnyük kicsordult örömükben, korszakalkotó dolgokkal rukkoltak elő időről időre, 10 évre előre meghatározva a stílust, majdnem minden cég őket próbálta utánozni és utolérni, akik ezen termékek miatt dollármilliárdokat zsebeltek be, felépítették az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb céget a világon a számítógépes játékpiacon és minden lépésüket 17x megtervezik, tudatosan, csak a tökéletesre törekedve, emiatt évekkel elcsúsztatva, 2-szer, 3-szor törölve és újraindítva egy projectet, csakhogy tökéletes legyen…szóval ez a cég, “csinált” egy filmet, ami az egyik játékukon alapul és kikötötték előre, hogy mindenbe beleszólásuk lehet a film kapcsán és egy olyan rendezőt bíztak meg vele, aki játszott a Warcraft-al és imádja.

    Valószínű, hogy egy átlagos, híg fos lesz?

    Pff….gratulálok :)

  18. Venefius, azért túlzásokba nem kell esni. Hibáztak már ők is lásd a Diablo 3. De mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy tanultak belőle és pl a Titant is lelőtték a retekbe mert valami nem stimmelt.

  19. Őszinte leszek nem láttam a Moont vagy ha igen is lényegében aludtam rajta. Viszont a Source Code szerintem teljesen jó film aminek azért nem volt egy LOTR költségvetése. Tekintve hogy a Warcraft majdnem akkora cím mint a LOTR ha nem nagyobb, kétlem hogy bukás lenne. Más a célközönsége a két filmnek, de azt sem hiszem hogy nagyságrendi különbségek lennének a mennyiségben. Szvsz kiváncsi vagyom mit hoznak ki belőle. Attól tartok kevésbé lesz sötét és komoly, inkább populárisabb könnyebben befogadható fantasy. Az előbbit inkább nézném de majd ráhúznak egy olyan részt is :D.

    Egyébként a wowon kívül eléggé rácsúsztam a játékokra, az új diaboló is csak röviden érintett.. sajnos már nem tudok annyi időt rászánni ezekre mint amennyite legalább érdemes lenne :D

    Jöjjön mihamarabb :D písz

  20. Sajnos pedig tótumfaktumnak igaza van, és sajnos ettől még lehet sikeres majd ez a film akkor is, ha a legnagyobb szar is lesz (nyilván nem tudom, milyen lesz).

  21. Édes Istenem, hogy itt mindig A gyűrűk urával jönnek, hogy az milyen jó.
    Akkor felidézem: “(orkok futnak, és futnak, majd – Frodó úrfi, ne menjen Mordorba! / Dee Samu, mennem kell (közben nagyonsadface – a szerk.) /// De Frodó úrfi az veszélyes, nem engedhetem! Samu, én is tudom, de mennem kell! /// Márpedig akkor én is megyek, Frodó úrfi!!!! vad ork banda, balre el, függöny le…)
    Tényleg nagyon élmény volt… kár hogy nem 4órásak voltak…

  22. azért a gyűrűk ura előtt is bőven voltak fantasy filmek, max talán segít visszahozni a műfajt.. és bebizonyította, hogy hatalmas érdeklődés van a fantasykre… de azért ahhoz képest már a hobbit is rendesen elkurvult.. de nem értem pl a blizzardnak mi félnivalója van, és mi tartaná őket vissza attól, hogy egy igazán hangulatos, véres filmet készítsenek, hiszen a játékaik is fogynak rendesen, hacsak nem akarnak a mai kamu trendekhez igazodni, akkor elvileg jó filmet kapunk

  23. Rendezőről szólva. Nekem mind a Moon, mind a Source code bejött, utóbbit 3x néztem meg (1x moziban). Úgyhogy én bizakodó vagyok.

    Blizzard: én eddig csak minőséggel találkoztam, akármi is ekrült ki a kezük közül. Először a Blackthrone és a Warcraft 1 került a kezembe, hetekbe mérhető a játékidő, amit ezekbe öltem, annyira jók voltak. WC2 anyira nem jött be, de a 3. részt még tavaly is végigvittem még 1x, annyira kafa. Diablo mindhárom megvolt, egyiket sem untam. Az animációik pedig magukért beszélnek. Wow kimaradt, de én nem szeretem az online mókákat, úgyhogy ez van.

    A lehetséges nézőkről és nyereségről. Azért az figyelembe kell venni, hogy a WC-Wow játékosok nagy valószaínűséggel elmennek rá, valamint a fantasy rajongók is. És ezekhez jön még +1 barátnő/barát, esetleg 18 év alatti rajongó esetében anyu+apu. Úgyhogy szerintem a nullszaldó világszinten meglesz.Viszont remélem, hogy nyereséges lesz, mert akkor jöhetnek a folytatások és a stúdiók rájöhetnek, hogy játékadaptációt is lehet jól csinálni, csak megfelelő odafigyelés, kreativítás és megfelelő író/rendező/színész kell hozzá, nem pedig mindenből a legolcsóbb.

  24. danNN: Persze, vannak hibák a játékaikban, de nem is írtam, hogy hibátlanok :) Kivétel nélkül mindegyikben van olyan, ami nem volt a legjobb döntés. Viszont ezek ellenére még mindig a legkiemelkedőbb alkotások maradtak a műfajukon belül.

    Ugyanúgy, ahogy a Witcher sorozatban és a Mass Effect mindhárom részében is van hiba, mégis zseniálisak, korszakalkotóak és legendákká váltak…

  25. Szerintem nem elvárás a nyereség. Ez egy két órás reklámfilm, a szinergiák kölcsönösek, a film nézői közül új játékvásárlók jönnek, és fordítva, tehát a jegybevételen túl is óriási hasznot hozhat – de ehhez tényleg jónak is kellene lennie.

  26. Érdekes, hogy milyen vita alakult ki ennek a filmenk a várható sikeréről. Nekem meg sem fordult a fejemben ilyen kérdés: szerintem ez egy atombomba lesz. Mondom ezt úgy, hogy alig játszottam a WOW-val… viszont szeretem a fantasyt, ismerem a Blizzard animációs átvezetőit (agyeldobós mind), a prómó anyagok jók lettek, Fimmel arra született, hogy egy blockbuster fantasyben szerepeljen, ráadásul a rendező is több mint bizalomgerjesztő. Vevő lennék a Hobbitnál valamivel komolyabb fantasy filmre és most minden lehetőség adott. Ne nyígjatok annyit, ez kvajó lesz!

  27. nyereség: ha csak a játékkal játszók közül mennének el a moziba, az lófasz lenne a filmnek. Természetesen mindenkire szabják, új nézőket akarnak, és főként high fantasynak lesz eladva, nem játékadaptációnak, ez 99%.

  28. Szerintem is high fantasyként lesz eladva és nem játékadaptációként. Megtehetik nyugodtan, egy rakat könyv született a témában, ez már rég nem egy “játék”, ez egy rendkívül részeltesen kidolgozott univerzum. Hülyeségnek tartom, hogy csak a játékot ismerők ülnek be rá: lesz itt hype vonat, meg spoileres előzetesek garmada. A Blizzard tényleg nagy név és a minőség fokmérője. Kizártnak tartom, hogy gagyi legyen. Persze meglátjuk… én bizakodom.

  29. Van már rövidke trailer a Warcrafthoz.
    Így elsőre kicsit olyan Narnia – Gyűrűk ura jutott eszembe

  30. Ez alapján – bár lehet kicsit korán – azt mondom a látvánnyal nem lesz gond. Sőt. Ilyen minőségű fantasy moziban nem volt a LotR óta. Nekem ez a 15 másodperc is adja a játék hangulatát.

  31. Platschu:
    A griffre ráugró meg később a katonák előtt álló az gondolom a király.
    Később a falut néző orkok közül meg a farkas mellett álló az vagy Durotan, esetleg a fia Thrall, mellette Doomhammer aki a utolsó képkockákon éppen lecsap a pöröllyel.

  32. Ez a film akkor is k#rva jó lesz, ha szar lesz. De sanszos, hogy még csak szar sem lesz.

    Nem tudom elképzelni, hogy bukás legyen. Egy rakás ember van, aki úgy is szereti a warcraft világát, hogy sosem játszott a wow-al. A játékosok pedig átlag 3x meg fogják nézni a moziban. A reklámkampány pedig garantálja a további milliós nézősereget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.