Jöhet a The Girl in the Spider’s Web-film

Bár elvileg a Millenium trilógia főszereplője lesz ebben a könyvfeldolgozásban is, de dobják a Rooney Mara-Davin Fincher duót. Na meg átugorják a The Girl Who Played With Fire és a The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest könyveket. Ez bizonyos szinten érthető, hiszen azokból is van svéd tévéfilm, és Fincher adaptációja hiába volt jó a Dragon Tattoonál, sokan csak hasonlítgatták, inkább a friss művel foglalkozik majd a stúdió.

spiders-web

A könyvet Stieg Larsson tragikus halála miatt David Lagercrantz írta, de elvileg majdnem azonos minőséget volt képes szállítani. A forgatókönyvet valószínűleg Steven Knight (Eastern Promises, World War Z 2) fogja készíteni. Aztán majd átírják párszor, nyugi.

Lisbeth szerepére Alicia Vikander (The Man from U.N.C.L.E., Ex Machina) a kiszemelt, de ez is még csak képlékeny terv. A stúdió célja, hogy olcsóbban kihozzák, mintha Fincherrel meg a többiekkel csinálnának valamit.

9 hozzászólás a “Jöhet a The Girl in the Spider’s Web-film” bejegyzéshez

  1. A könyv valóban nem sikerült rosszul, számomra kb. az első rész színvonalát hozza, viszont én a másik 2 kötetet sokkal jobbnak tartom. Szóval jobban örültem volna, ha azokból próbálnak valami jót összehozni.
    Lagercrantz könyvéből kicsit hiányzik számomra az, hogy igazán tudjak a szereplők sorsáért izgulni, sajnos a korábbi kötetekben meglévő feszültséget szerintem itt nem sikerült igazán hozni. Ez egyébként simán javítható ha egy jó rendező kezébe kerül a dolog.
    A másik, hogy hiányzik a nagy összecsapás a végéről, de gondolom mivel sikeres lett, jönnek majd a folytatások.

  2. “dobják a Rooney Mara-Davin Fincher duót”

    Hála az égnek. Az a film egy copy paste változata az előző trilogia első részének. Még hogy nem látta az előző filmet bullshit…

  3. szerintem meg itt a hiba

    “A könyvet Stieg Larsson tragikus halála miatt David Lagercrantz írta”

    ki adott rá engedélyt, hogy hozzányúljon más munkájához? Larsson? nem. akkor? kizárt dolog hogy megnézzem/elolvassam.

  4. “A stúdió célja, hogy olcsóbban kihozzák, mintha Fincher meg a többiekkel csinálnának valamit.”

    Az ilyesmiből általában jó dolgok szoktak kisülni… :(
    Mondjuk nálam teljesen rendben voltak a svéd filmek is, pénznyomtatáson kívül más értelme nem volt újra leforgatni ugyanazt.

  5. sepörd:
    Larsson hagyatékának kezelője az apja és az anyja lett, ők adtak rá engedélyt. Meg a kiadó is persze. Egyébként voltak belőle viták (illetve még mindig vannak), Larsson volt élettársa másképp vélekedik a dolgokról.
    Valószínűleg a pénzszerzés motivált mindenkit, de rajongóként mégis örülök, hogy valamilyen formában tovább viszik a történetet.

  6. Ha hinni lehet a wikipédiának, akkor az van, hogy Larsson vázlat szinten, körvonalakban már megcsinálta a negyedik regényt, de ezt nem használták fel semmilyen szinten, mert a vázlat az élettársnál van, akit viszont kisemmizett (vagy legalábbis próbál, ezen megy a pereskedés) apu és anyu, mert Larsson nem hagyott végrendeletet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.