Rövidfilm: Dragon Ball Z: The Fall of Men

Aki egy igazi Dragon Ball-filmre vágyik, az nézze meg ezt a fanfilmet. Nem tudok mit hozzátenni, sosem voltam sajnos Dragon Ball rajongó, és ez elvileg nagyon nekik szól. De nekik jól.

human
írta
2015. 11. 14. 04:15
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Rövidfilm: Dragon Ball Z: The Fall of Men” bejegyzéshez

 1. Nem volt annyira rossz, bár Trunks rikító haja meg szeme tiszta röhej, viszont Cell elég korrekt volt. DRAGON BALL Z: LIGHT OF HOPE azért mérföldekkel jobb

 2. Nekem ez valahogy nem adja. Látszik, hogy van benne meló, de a Light of Hope valóban sokkal jobb. Remélem sikerül összehozni a folytatásait.

 3. wtf… DBZ-n nőttem fel, de ez egy rémesen gyenge fanfiction volt. Teljesen elrugaszkodni nem mertek a már meglévő sztoritól, de azért sikerült egybe olvasztani Cell különböző külső megjelenései formáit és persze Goku is mindig valahol a kietlen mező közepén zabált, rövidre nyírt hajjal. A harcról nekem a régi kölyök klubbos Action Man animációs sorozat jutott eszembe, ott láttam utoljára hasonló megoldásokat, és persze Raiden..izé Trunks is jól használta a kardot, amivel annyit gyakorolt. ja, mégse.

  Light of Hope minden hibája ellenére sokkal színvonalasabb volt, pörgősebb és autentikusabb. Viszont kösz a posztért human, tény, hogy egy rajongónak ezt is látnia kell..mégha átpörgetve is. :)

 4. Háááát… a light of hope 100x jobb, 1. hova lett a lila haj, 2. Csak nekem tűnt fel, hogy teljesen kihagyták az “átalakulást”? . Cell nem lett rossz, de ez a kevert forma? WTF :D ráadásul a monológok teszik teljessé a sorozatot. Cellnek 1 recsegős “alien” hang nagyon jól ment volna.

 5. Srácok miért nem rugaszkodtok el DB-től? Kit érdekelnek a hajszínek, Cell fejre nem ilyen. A story a dramaturgia a lényeg és az elképesztő! A Light of Hope ehhez képest esti mese. Ez egy realisztikusabb megvalósítás. A harc is tökéletesen visszaadja mennyire nincs esélye Trunksnak. Azért lett ennyire tördelt. Ne csak rombolást várjatok egy filmtől hanem történetet és színészi teljesítményt és ezekben minden más fan filmet ver még látványban is. Ha nem Dragon Ball lenne a címe akkor is beleborzongtam volna!

  Én kimondottan örülök hogy nem az animét akarták visszaadni hajszín story etc mert pont ebbe bukik bele a többi, az erőlködésbe hogy copy paste legyen. Itt mertek újat alkotni! Ez becsülendő! ;)

 6. @BigM4c: Nem hagytak ki semmit nem figyeltél? Ez egy alter univerzum saját elgondolással. Cell itt már teljes formában nyomja az előzményeket nem mutatták mert minek?! Nem is a harcok a lényege a rövid filmnek. Ez nem egy több 100 millióból készült film hanem rajongói film. És csak 20 perc kb. Ne várj tőle több 100 résznyi feldolgozást!

 7. Én dragon ball fan vagyok és nekem tetszett! Sőt nekem Trunks jó volt nekem kicsit Krilin volt inkább fura de nem sokáig szerepelt. Amikor Tien még egy utolsó támadást indít Cell ellen neki meg a körvonala látszik csak a nap miatt az kifejezetten jól nézett ki. Nem pont így történt minden ugye Trunks nem is tudott Cellről csak miután visszament az időben a 2 android volt akkor az aktuális boss.

 8. @copass: Ez nagyon király volt. :) Nem vagyok szakértő, de biztosra veszem, hogy egy CGI animációt sokkal nehezebb megcsinálni és összhangba hozni a valósággal, mint egy ilyen animációt, ami végig ugyanabban a világban/stílusban marad.

  Ez a fél óra jobb volt mint a hivatalos Dragon Ball filmnek nevezett förmedvény. :D

 9. Mindkét fan film gyenge, de az a vicc, hogy a mozifilm is, pedig annak azért nagyobb volt a költségvetése.

 10. a dragon ball mindig is egy alacsonyabb költségvetésű alacsony/közép szinten mozgó anime volt, a 12-24 részes nagy költségvetésű animéktől nagyon távol volt mindig is, rajz minőségben és minden másban is, az egyetlen erőssége hogy az alap története sok embernek tetszet

 11. A Light of Hope egy CGI förmedvény nulla színészi alakítással és egy 100x látott narratívával.

  Számomra ez sokkal érdekesebb volt, tetszett az alternatív univerzum, Cell valószínűleg azért nézett ki így, mert a robotok nélkül (akik ebben a világban nem is léteztek gondolom) érte el a perfect form-ot, azaz kizárólag az emberiség legyilkolásával. Sokkal komolyabb és sötétebb hangulata van, mint az animének valaha is volt, ami szerintem egyáltalán nem baj. Az átváltozásnál rendesen kirázott a hideg. Aki meg a hajszínekbe köt bele, annak nincs mit mondanom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.