Peter Jackson beismert mindent

A Battle of Five Armies extrái között van egy olyan kisfilm, ami mindent felfed a Hobbit trilógia kapcsán. Konkrétan kiderül belőle, hogy milyen gondok voltak már a film készítése közben.

Ugye sokáig az volt, hogy Guillermo Del Toro rendezi majd a Hobbit-filmeket, viszont ő otthagyta a projektet, és kénytelen volt Jackson beugrani a helyére. Az egésszel az volt a probléma, hogy neki más elképzelése volt, mint amit Del Toroval készítettek elő, így mindent újra kellett csinálni, viszon csak pár hónapjuk volt az előkészületekre, szemben az eredeti Gyűrűk ura éveivel.

Ennek megfelelően jeleneteket vettek fel komolyabb tervezés nélkül, a helyszínen imporvizálva. Nyilván tudták merre megy a sztori, és mit kell leforgatni, de nem volt storyboard, amin előre ki van találva minden fontos dolog. A jelmezek hasonlóan az időhiány vesztesei lettek.

human
írta
2015. 11. 19. 21:15
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Peter Jackson beismert mindent” bejegyzéshez

  1. F*ck logic. Akkor nem lehetett volna egy kicsivel eltolni a vetítések időpontját? Netán kicsit többet gyúrni az előkészületekre? Nekem ez egy kicsit bullsh*t kategóriának tűnik. Jupitert is vagy bő félévvel tolták le…igaz az se segített rajta de rengeteg idő egy filmhez. Ez szerintem egy olcsó kifogás és semmi több. Meg alapból ezek a baromságok hogy Legolast meg egy nem létező karaktert mint Taurielt berántanak a Hobbitba..meh. És még sorolhatnám. Peter Jackson ezt sajnos eltoltad.

  2. Del Toro elvileg azért lett menesztve, mert a stúdió nem akart rábízni egy ilyen drága trilógiát. Jacksont akarták. Viszont nem értem Jacksont, hogy ha ennyire másképp gondolta, mint Del Toro, akkor miért vele dolgozott?

  3. De kurvára várom, amikor Fallasztikus négyesről őszintén fognak nyilatkozni…

    Amúgy minden respect Peter Jacksoné, nagy mértékben ráment az egészsége a Gyűrűk Ura és Hobbit rendezésre….

  4. Azért végignézve a videót az egész vége az lett, hogy mivel nem volt ideje felkészülni rendesen, ezért félbehagyták a forgatást, és később folytatták tovább.

    Ettől függetlenül a készítők szépen elmondták, hogy mennyivel durvább volt a hajtás ezen, mint a LotR trilógián, és ez sajnos nyomot hagyott a végeredményen is.

  5. Végignézve a videót, tiszta sor, hogy Jackson nagyon kapkodott, emiatt már tele volt a töke az egésszel, kifáradt, idegileg végig rottyon volt és ez sajnos meglátszott a filmeken.

  6. mintha a karrib-tenger kalózai 2-3 dvd-in lett volna olyan kisfilm, ahol arról panaszkodtak, hogy milyen szörnyű volt a forgatás, az hogy nem volt kész a forgatókönyv és össze-vissza vették fel a jeleneteket, meg a bahamai viharok is még betettek, meg verbinskiék már full kivoltak. olyan meglepő volt hogy ilyet rámernek egy dvd-re rakni

  7. @zsedan, a Fallisztikusról pár napja nyilatkozott a készítője, és azt mondta, továbbra is jó mozinak tartja.

  8. ó és , hogy istenítette mindenki ezeket a hobbit filmeket, hogy így hű meg úgy hű…. és közben az egész nem volt semmi, csak unalmas gyaloglás, gagyi számítógép meg idióta párbeszédek sorozata… nem baj, így is sok pénzt kerestek vele, ez kell a népnek, igénytelenség

  9. danzig : Sonys grazing at your grave ! tv casualty tv casualty a Willow 1 része jobb volt, mint a 3 Hobbit

  10. azért érdekes, hogy a kommentelőkből alig vált ki kurva anyázást ez a hír, inkább még sokan sajnálják is Peter Jacksont.. szegény, biztos nem keresett elég pénzt a világ legunalmasabb fantasy filmjeinek leforgatásával WTF !?

  11. Elképesztő, mi munka van egy ilyenen. Azt nézegeti, hogy egy faág hogy lógjon ki a fából…Nagyon szarok lettek a filmek (az első nekem még éppen elment), de el kell ismerni, hogy ilyen szintű munkát nem lehet idő nélkül megcsinálni.

  12. Élien: az nem pár napja volt (hanem augusztusban), csak most botlott bele Human, ha jól emlékszem.

  13. Na pont ezért félek én az új Star Wars-tól. Mindenki isteníti, úgy hogy még nem is látták, de a tény, az tény marad, miszerint hasonlóan kevés idő volt az előkészületekre. Hiába harcolt Abrams azért, hogy több időt kaphasson a forgatásra, annak csak egy töredékét adták meg neki. Egy rendezőnek nem csak annyi dolga van, hogy felveszi a jeleneteket, azt szevasz! A rendező a saját elképzeléseit is hozzáadja a filmhez. Gondolom Jackson-nak ez csak félig-meddig jött össze.

  14. @vilmos
    Szerintem el is mondták.
    Hogy mindenük volt (karakterek, díszlet, helyszínek, vicces jelenetek) csak épp forgatókönyvük nem.

  15. Nem az effektek, meg a jelenetek voltak a ludasak, hanem az, hogy egy 200 oldalas mese könyvből csináltak egy 3×2 órás eposzt. Dagályos, bárgyú és ostoba film lett a Hobbit, a trükkök csak masnik voltak a rakás szaron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.