Tényleg nem értem a Disney-t a Star Wars kapcsán

A Star Warsnak nem rendeznek sajtóvetítést, az indok: nem akarják, hogy a kritikusok elspoilerezzék a filmet. Ez teljesen rendben van, eddig is arra utalt sok minden, hogy lesz valami nagyobb fordulat a Force Awakens-ben, valaki tuti kikotyogná. Ez persze érdekes trendet indíthat el a blockbusterek között, ami a stúdió hosszabb távú terve a döntés mögött.

asgfag

Viszont HÉÉ, Disney, nem csak a nagy fordulatok spoilerek. Itt volt ugye a “friss”, valójában tegnapi tv-spot, amiben elég sok új jelenetet lőttek el. Finn utálók bánatára persze, mivel rá volt kihegyezve. És akkor a japán trailerről, vagy az 1 perces tv-spotról még nem is beszéltünk.

És ami a legszomorúbb, hogy csomó siteon tolják is ezeket a képkockákat, belefuthatunk akkor is, ha nem néztük meg a videókat. Senki sem akar már a moziban meglepődni.

37 hozzászólás a “Tényleg nem értem a Disney-t a Star Wars kapcsán” bejegyzéshez

  1. Attól hogy vannak valóban új képkockák a tv-spot-okban, “igazi” fordulatokat még nem lőttek el.

  2. persze persze, senki sem moziban akarta látni az a rohamosztagos jelenetet, jobb volt ilyen kis ablakban. moziban meg majd “ezt már láttam” érzéssel (vagy a még rosszabb “hm, ez még nem volt, hogy jutnak oda”) marhajó lesz.

  3. én is sajnálom, hogy ennyi promót adnak ki. egyszerűen nem lehet kikerülni. ez amúgy nekem mindig nagyon szimpatikus volt abramsben, hogy szereti így titokban tartani, amin éppen dolgozik. nekem sokat hozzáad a filmélményhez, hogy nem látok belőle előtte 2000 előzetest meg tv spot-ot. remélem a disney tudja mit csinál és nem az lesz, mint a nyáron a terminátornál, hogy giga spoilert nyomnak el egy előzetesben.

  4. Ha innetől minden héten kijönne 3-4 új képkocka, akkor az max 15 képkocka lenne, ami mondhatjuk, hogy nem sok, ha nem árul el a tényleges eseményekről semmit. Persze ettől még, nem kéne ezt már erőltetni a dízninek. Mert szerintem kábé 15 új képkocka miatt innentől már nem lesz kevesebb, vagy több néző.

  5. Human, abszolút egyetértek a posztoddal. Én se akarom direkt megnézni az ilyen spotokat, erre tele van a facebook velük, plusz pár oldal rendesen buzdít a megnézésükre, de az még hagyján, viszont amikor képkockákat szednek ki belőlük és azzal promózzák fészposztban a spotot, na az már idegesítő tud lenni…

  6. Abrams álltalában mindíg úgy csinálja ,hogy keveset lássunk a tényleges fílmből és ez jó is így. Itt viszont ezt a Disney sajnos nem tartja…

  7. @KennyVice: ne is mond…tegnap vagy 6 SW-vel foglalkozó FB site csoportról iratkoztam le. Agyrém ami itt megy. Nem értem hogy a Disney mit kapálozik…50 millió dollárt kaszáltak csak az elővásárlásokkal…

  8. Azt reméltem, a 3., final trailer tényleg a final lesz. Az a trailer maga a tökély, nem árul el semmit a sztoriból, végig csak a retro fíling, és az elképesztő zene. Tűkön ülsz, hogy lásd a filmet, mert az a trailer azt sugallja, nem kell ennél többet tudnod, mert ez egy kibaszott jó film lesz és kész. Gyere, nézd meg. “Engedd be!” Utána jött a japán trailer, ami szerintem egy spoiler-kavalkád, és mindent elbasztak vele. Onnantól kezdve vette át a marketingcsapat az egészet, amibe láthatóan Abremsnek nincs beleszólása. A japán trailer óta direkt nem is néztem meg semmilyen huszonixedik TV-spotot, mert azt akarom, hogy a 3. trailer fílingjével éljek a bemutatóig, ami azt sejteti, hogy ez egy jó film lesz. És tényleg kurva idegesítő, hogy minden buziarcú website spoileres screenshotokat nyom az emberek képébe, nem beszélve arról, mikor ezekeet a facebookon görgetve ki se tudod kerülni.

  9. kicsit tultolod ezt a spoilerfobiàt mostanàban. Én megnéztem az eddigi összes anyagot, és még mindig fogalmam sincs mi a f*sz folyik ott :D Jol csinàljàk, az igazi meglepetést nem az jelenti sztem h csak moziban làtod 1 mp-nél tovàbb mozogni xyz karaktert, 165 teaser utàn se tudjuk hogy melyik szereplö kicsoda (valojàban), honnan jött, esetleg kinek a kije, csak kaptunk sztem netto 5 percnél nem több jelenetet lazàn összefüzve…
    A vilàgon valszeg legtöbb ember àltal vàrt filmröl van szo, nyilvàn pörgetik a marketinget ezerrel, szeretik a pénzt. Ettöl függetlenül még mindig kevesebbet sikerült spoilerezniük 1 év alatt, mint a Termynator Genysysnek 2 trailer alatt…
    Long story short, én meg azt nem értem mit kell ennyit panaszkodni minden trailer mellé, 2015 van, àramlik az informàcio, welcome to the internet.

  10. KennyVice: Bizony, bizony. Én direkt kerülöm a Star Wars trailereket de mégis belefutok új kepkockákba. Mindenhol Star Wars cikkek, gifek, képek. Kurvára idegesit már. A Terminator Genisys-el voltam úgy, hogy direkt nem néztem meg egyik előzetest sem. SPOILER: Erre a moziban ott volt előttem a poszter, amiből kiderült, hogy John Connor lesz a Terminátor.

  11. Jack: mondom, h nem a fordulatokról van szó, de amikor nézed a filmet a már látott jelenetek rontják az élményt. Ezt láttuk az Iron mannél, amiből szinte minden érdekes és vicces jelenetet előttek előre, hiába nem árulták el, hogy Bridges lesz a főgonosz.

  12. Szerintem a mai trendekhez képest kifejezetten kevés jelenetet és spoilert kaptunk a fimből. Én nem érzem azt a bizonyos hát basszus már a második teasernél látszik, hogy mindent megmutatnak feelinget. Az összes teasert, trailert és tv spotot láttam de úgy érzem, hogy nagyon sok jelenet/fordulat stb. maradt még amit hírből sem hallottunk.

  13. Ha nagy spoilereket nem is lőnek el, de jóformán minden második jelenetből lehet látni villanásokat. Így az egész film “ismerős” mire moziban nézi az ember.

  14. Mindig megfogadom hogy nem nézek meg több kedvcsinálót de sajnos nem bírom ki :) Mindazonáltal remélem nem adnak ki többet.Személy szerint jobban félek attól hogy a bagettzabálóknál már szerdán 16-án bemutatják és tele lesz vele a média.Jegyem van 18-ra,addig meg lehet hogy jobban járok ha elutazok egy lakatlan szigetre.

  15. legszemetebb dolog meg, amikor trailerben benne lévő jeleneteket kihagynak a végső vágásnál. ülök bent a filmen, emlékszek hogy volt egy érdekes jelenet, minden résznél várom, hogy na most jön, most csinálják, aztán még mindig semmi és már vége is a filmnek. Én meg az idő felét azzal töltöttem, hogy kerestem azt az egy jelenetet. Na ezért szemétség a túl sok trailer.
    Bár SW-nél én eddig megálltam a másodiknál, azóta semmit nem néztem.

  16. Amúgy kötelező megnézni ezeket a spotokat és trailereket? Vagy ez hogy van, szembe jön és akkor nem enged tovább pl a FB hírfolyam,ha nem indítod el a tv spotot?
    Csak kérdem,nem tudom..
    Akit nem érdekel,az ki tudja kerülni, akit érdekel meg rákattint megnézi.
    Kb amúgy 6 darab mondat hangzik el az összes kiadott anyagban, és ugyanazok a jelenetek ismétlődnek, minimális új jelenet jött ki,csak max ugyanaz más kameraállásból.
    Szóval szerintem kb semmit nem lőttek még el, nekem az hogy a fő trailerben mutattak X rohamosztagost, az egyik új tv spotban meg X+3at nem spoiler.
    Ez csak a felesleges nyavajgás szerintem, már semmi sem jó.

    Csak a film lesz az, kiadott spotok és trailerek ellenére is.

  17. katyvaszlipp: nem kötelező, pont ezért baj például, hogy teletömik screenshotokkal és animgifekkel a netet a spoilerezősebbek. És ha nekem azt mondod, hogy a legfrissebb spotban levő rohamosztagos jelenet nem más, mint amit eddig mutogattak róluk, akkor cska nevetni tudok.

  18. Jó, az hogy ki sceenshotolják gáz. Mondjuk én ezért kikövettem már hónapokkal ezelőtt az ilyen oldakat, egyedül a Star Wars hivatalos oldalát hagytam bent.

    Igen,elnézést az új tv spotban van új kocka,meg egy két érdekes dolog pont a rohamosztagosok kapcsán.

    De az alapfelvetésem az volt,hogy nem kötelező megnézni ezeknek, szerintem minden ember el tudja dönteni,hogy ezt vagy azt még megnézi e vagy sem.
    Persze a Disney kezdetben nem ezt kommunikálta,hogy ennyit kiad, meg Abrams se ilyen,ezért furán hathat.
    Ezt adom, meg az új tv spot is már necces kategória valóban.

  19. Én kifejezetten örülök.
    Nem szeretek meglepődni, jobban szeretem, ha tudom mire számíthatok.
    Mostanában a könyveket is végén kezdem.
    A való életben ér elég meglepetés és stressz, a szabadidőmben inkább a kiszámítható dolgokra szavazok.

  20. Ne akarok senkit sem megsérteni, de nem értem ezt a spoileres mizériát. Semmi olyat nem mutattak meg a két nagy traileren kivül ami miat ellőnék a filmet, olyan képkockák jöttek ki amiben akció van, és teljesen természetes.

    Kb. olyan szint az egész, mintha azt mondanám, hogy a kólában cukor van. Nem az ízét mondom el, hanem hogy cukor van benne.

  21. @human: nem vicc.
    Soha nem megyek premierre.
    Megvárom míg a netre (pl wikipédia) felkerül a részletes tartalom, s csak annak ismeretében megyek el moziba vagy veszem ki tékából a filmet.

  22. sok spottal nincs baj, aki nem akrja nem nézi meg, mint pl: én..de az említett sreenshotokkal a fa*z ki van és nem filmes oldalakról van szó, felmegyek híreket olvasni és tele van az index, origo stb. ezekkel a gifekkel

  23. 110%-ig Humannal értek egyet. Én kilőttem minden faceoldalt és filmbuzin kívül semmi olyan oldalt nem látogatok ahol spoiler lenne. Én a 3 hivatalos előzetest láttam. Se japán se egyéb tv spotot nem. Elhiszitek ,hogy jobban fogom élvezni a filmet, mintha mindent láttam volna ami a 3 trailer óta eddig kijött…..?

  24. Részemről a tököm tele van a premier előtti okostojások “kritikáinak”, ezt nem szabadna engedni szerintem, mert túlságosan sok a spoiler, meg az elbaszott kritika, amiben elmegy az ember kedve az egésztől.

  25. @Mark Bolt: Nem is lesz sajtóvetítés a film előtt nehogy kiszivárogjon a story. :D A másik meg hogy Mark Hamill mondott a filmmel kapcsolatban egy teljesen spoiler mentes dolgot. Egyre jobban várom. :)

  26. Ez nem igaz!! Én igenis AKAROK a moziban meglepődni! A cucc címén kívül semmit nem tudok a filmről, és nem is akarok. Amióta a forgatás éa hype elkezdődött, tudatosan vágom el magam mindentől, amiben érdemi anyag lehet. 1-2 snitt, arc persze, átjött, meg a hülye kard is, de semmi más. Ennyit tizenéves koromban tudtam már, mire beültem a klubmoziba megnézni az SW5-öt :)

  27. Star Wars fanként: mindkét véglet abnormális.

    Emlékeztek mikor az Episode 1-nél a Cinema kirakott ’99-ben pár fotót az újságba (mint utóbb kiderült) a Pod race versenyről? Akkor az volt, miért nincs elég info, miért van hírzárlat stb.

    Az embereknek sosem jó semmi szerintem, ezt a filmet is utálni meg imádni fogják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.