Kidumáló: Az éhezők viadala – A kiválasztott befejező rész (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2)

Azzal, hogy az utolsó, a trilógia előző köteteihez hasonló hosszúságú darabot ketté szedték, engem elvesztettek. Pedig olvastam a könyveket, és ebben volt a legtöbb akció és a legkevesebb szerelmi háromszöges dilemmázás, na de 4,5 órára nyújtva… Viszont más nem így volt vele.

9923b8fe_FIN06_Seashore2_SnowBnr.xxxlarge_2x

Míg a Mockingjay Part 1-ról mindenhol azt olvastam, hogy szinte felesleges, tele van fillerekkel, addig az utolsó rész jól lezárja a sorozatot, viszont mint film, nem annyira jó. És hogy még itt is rengeteg időkitöltés van.

A sok felesleges jelenet nem meglepő, hiszen a 3. kötet olyan volt, mint az előző, a felétől mentek a kicsit másmilyen arénába, ami az előző filmekben 60-70 percet tett ki, és ebből kellett 137-et varázsolniuk. Ennek megfelelően a befejezés kicsit Return of the Kings-es lehet.

Viszont mivel pozitívumokat is hallani, így gondolom mindent meg mertek lépni, ami merészebb volt (fogjuk rá) a könyvben. Még a csatornás horrorjelenetet is, ezt szinte mindenhol kiemelik, na meg ami a vége felé van. Plusz az akció elég háborúsnak hangzik tényleg, már persze PG-13 szinten.

Szóval milyen lett, halljuk a kommentekben. Érdekes lenne csak a filmeket nézők, papírkerülők véleményét is olvasni.

25 hozzászólás a “Kidumáló: Az éhezők viadala – A kiválasztott befejező rész (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2)” bejegyzéshez

  1. Én annyira haragudtam a 3/1 miatt hogy elvből nem akartam megnézni a 3/2-t moziban, erre egy premier előtti vetítésen kötöttem ki :)

    Nekem megérte a mozijegyet. Sőt azt mondom, hogy lehett volna ebből két jó filmet is csinálni. Míg a 3/1 teljesen cselekményetelen és unalmas.

    Addig a 3/2-ben, nagyon sokminden történik, nagyon sok kifejtetlen dolog van amire nincs is idejük csak utalgatnak rá vagy továbbsuhannak felette.
    Mintha csak hajingálnák egymásra a jeleneteket hogy most itt kell lenni, most ott kell lenni most ezt kell most azt kell… A történések nem voltak gördülékenyen összefűzve.

    Ebben is van pár perc uncsi rész, de összeségében engem lekötött.
    Rendkívül látványos, és nekem aki a könyvet nem olvasta nagyon sok váratlan fordulatot tartalmazott.

    A 3/2 mozi jegy árát nem bántam meg :D

  2. A közepén az akció elég jó volt, az alagutas-zombis rész nagyon meglepett, de teljesen pozitívan.
    Viszont volt jónéhány unalmasabb rész ami alatt észre vettem, amikor egy jelenetet nem akarnak kidolgozni Katniss megsebesül és kórházban ébred.
    A végén nekem is egyértelműen a Return of the King jutott az eszembe, minden hátrányával, viszont a legvégén amikor minden happy és együtt fekszenek az ágyban annyira jó lett volna ha Peeta újra bekattan és a legvégén amikor már mindennek vége megöli Katniss-t.

  3. Számomra nagyon rossz volt a film. Ugyan én nem olvastam a könyveket, de nem bánom mert nagyon idegesítettek a szereplők és a történet is. Furcsa, de talán az előző rész még jobban is tetszett, pedig itt az arénák amik jók voltak a sorozatban

  4. Ritka eset, hogy valamit moziban kezdek el, de későbbiekben otthon nézem.
    1-2 rész mozi volt, nem rossz, aztán szétszedték utolsó 2-t, mondom akkor hello nem támogatom ezt.
    Hobbittal ugyanez, 2 részt megnéztem, kínszenvedés, harmadikat fél odafigyeléssel otthon.

  5. Könyveket nem olvastam, de filózom rajta, hogy fogom. A film tetszett, de még mindig a második rész a kedvencem. A kettészedést én úgy nem támogattam, hogy a 3/1-et nem néztem meg moziban, csak itthon pár hete.

    A sztori pár helyen meg tudott lepni, szóval az óriási pozitívum, a csatornás jelenet meg durva volt tényleg, de rögtön a Tűzpróba hasonló jelenete jutott eszembe róla. Mondjuk nem értettem, hogyha van csomó katona, akkor miért kellenek még ezek a mutánsok is, teljesen fölöslegesek voltak. Katniss meg csomószor kórházban ébredt fel a film közben, az már picit fájdalmas volt. Másik bajom, hogy a Kapitólium kamerái úgy látszik csak akkor működnek, amikor akarnak, vagy valahogy pozíciót változtatnak, mert pl. látták bemenni a házba Katnisséket, azt nem látták, hogy kijönnek, azt meg megint látták, hogy felrobbantják a házat…

    Amúgy az akciójelenetek nem túl emlékezetesek szerintem, második részben sokkal jobbak voltak.

    SPOILER
    A végén meg nem értettem, hogy miért nem szedi szét Katnisst a tömeg, ha egyszer Coinra gondolom megváltóként tekintettek…

    A legvégén meg én is azt vártam, amit memo, folyamat Peeta kezét bámultam, hogy mikor mozdítja úgy, hogy megölje Katnisst. Amikor picit megmozdította az ujját, már azt hittem tényleg bejátssza, de nem.
    SPOILER VÉGE

  6. SPOILER

    A tömegnek Katniss a megváltó, Coin csak egy újabb vezető volt a sok közül. Meg persze azért érzitek az iróniát, hogy folytatni akarta a viadalokat …
    SPOILER VÉGE

  7. sztem gyenge lett. az akciókkal nem volt baj, de sok volt az üresjárat. ha nem szedték volna ketté akkor kaphattunk volna egy jó 3. részt. így kaptunk 2 nem túl jót. kár érte.

  8. Abu:
    SPOILER

    Logikus tényleg, mondjuk én úgy gondoltam, hogy Coinra jó vezetőként tekintettek és őt el is fogadták volna vezetőnek, Katniss meg “csak” a lázadás “arca” volt. Mondjuk miután bejelentette volna az új Hunger Gamest, biztos lettek volna ellenzők.

    SPOILER VÉGE

  9. SPOILER:

    Én kb. addig a percig reménykedtem, abban hogy Coin jó vezető lesz béke időben amíg be ne nyögte a viadalt. Eleinte azt gondoltam hogy csak a háború miatt a cél szentesíti az eszközt elvét követve teszi amit tett. De nem, ő is romlott volt.

    SPOILER vége!

  10. SPOILER (természetesen)
    Ahogy olvastam, kisebbségben vagyok ezzel, de nekem tetszett. A könyveket egyébként nem olvastam.
    Kicsit nehezen indult el a film, Katnissnek tényleg sok volt a sérülés (fojtogatás, oké meggyógyult, rálőnek, de ő már megy, stb.), Peetat meg ha nem a történet múlik rajta, egy épeszű embernek az olajos jelenet után főbe kellett volna lőnie. Apróságok. Na meg a drámai jelenetek a végén, konkrétan végigröhögte őket a mozi.
    Viszont a pozitívumok. Sikerült a főbb szereplők halálával rendesen sokkolniuk (Prim nem is érdekel, de Finnick..), illetve a végén Coin, hát huh. Talán a kedvenc fordulatom a filmben, még ha kicsit kiszámítható is lett, főleg az, hogy Katniss őt fogja lenyilazni. A végén én is vártam, hogy Peeta megtámadja-e az ágyban Katnisst, kihagyott ziccer.
    Szóval szerintem korrektül sikerült lezárni (a szerelmi háromszöget sem az egyik szereplő halálával oldották meg, hallelujah), valószínűleg a könyveknek is nekilátok ezek után.

  11. Csatlakozom a könyvesekhez. Ez bejött, jó lett. Viszont aki még csak most megy megnézni: könyörgöm ne 3D-ben… Semmi értelme nincs és a film 90%-a sötétben játszódik, hasonlóan nem éri meg, mint anno a Karib tenger 4…
    Emígy nekem a 3/1-gyel is csak az volt a bajom, hogy nem merték a logikus pontnál abbahagyni… Még jó, hogy régen tökösebbek voltak, képzeljétek milyen lenne a Birodalom Visszavág vége, ha nem merik dark hangulatban bezárni… :D

  12. Szintén könyves, nekem tetszett, de feltűnt azért, hogy elég gyors ütemben mennek végig kb. mindenen, szerintem ha valaki nem olvasta a könyvet akkor annak nem lesz minden tiszta. Illetve 1 évvel korábbra sem emlékszik vissza mindenki egy eseménytelen filmre, az arra utalásoknál lehetett volna egy kis flashback az átlagos nézők számára. Ettől függetlenül nekem nagyon tetszett.

    SPOILER

    Amennyire emlékszem kb. ugyan az a befejezés mint a könyvben, még a monológ is eléggé rémlik, viszont nekem valamiért a könyvben sokkal sötétebbnek tűnt az egész kicsengése, mintha Katnissék csak vegetálnának, nem élnének igazán. A filmben viszont minden fényárban úszott és reményt sugárzott, pedig tényleg kb. az volt ami a könyvben. Minden esetre nekem a saját verzióm szimpatikusabb :).

  13. “Indiana Jones – TBBT”

    Jól szórakoztam, tudtam mi lesz a vége előre – nem olvastam a könyvet, de elolvastam az összefoglalót, én szeretem tudni.

    SPOILER

    Azért kezdtem Indiana Jones-al, mert az volt az érzésem végig. Izgalmas, érdekes volt végig, de a főszereplő összes cselekedete semmit se jelentett egészen a legvégéig. Nem hiába mondták, hogy mérföldekkel a harci zóna mögött vannak. Nélkülük is bevették a Capital-t, elfogták Snow-t, kivégezték volna. Még a videókat se közvetítették, hiszen akkor felfedték volna a helyzetüket. Egyedül Coin lelövésében volt szerepe Katniss-nak.

    Összeségében egy élvezetes film volt, kicsit direktebb akcióval. A csapdák kifejezetten tetszettek.

  14. Nagyon rosszakat olvastam a filmről de mentünk megnézni mert nem akartam barátnőm kedvét elvenni. Kellenesen csalódtam. Nem volt tíz pontos de a 3/1 nél jobb volt. Én mondjuk fotel hadvezérként nem így vettem volna be egy várost de sebaj. A főszereplő szerintem nem jó színész és a történet is itt ott következetlen volt. Ennek ellenére nem bántam meg a mozis megnézést.

  15. Szintén könyves vélemény, nekem nem tetszett :S

    Sajnos nálam a negyedik filmre érett be az, hogy megértem, miért is utálják a vele csak a vásznon találkozók Peeta karakterét. Pedig, ha olvastátok ezt a kifakadásomat, tudjátok, hogy imádom a karaktert, a kedvencem a könyvekben. Mégis, ebben a filmben szörnyen idegesített. Elértük azt a szintet, ahol túlnőtte és elgáncsolta Josh Hutcherson színészi tehetségét a forgatókönyv, a nevetségesen megírt párbeszédek nem segítettek a karakteren, funkcióját tekintve pedig olyan volt, mint egy darab fa, amit magukkal cipelnek a szereplők, mert csak. SPOILER: Mikor a nővéreket hátrahagyta a csapat, ugyanott hagyhatták volna Peetát is, hiszen azon a ponton még Katniss is ellenezte, tehát miért is vitték magukkal? Rejtély!
    A mélypont azonban mégis az volt, mikor Peeta és Gale megbeszélte egymás között, hogy akkor kié is Katniss, kit szeret jobban, ami nem csak nekem, de még a velem ülő fiúknak IS az jutott eszébe, hogy ez pont olyan volt, mint a Napfogyatkozásban, mikor Edward és Jacob civilek módjára megbeszélik a szerelmi háromszöget, hogy ki kapja a csajt.

    Bővebben egyébként én itt írtam róla, ha negatívabb kritikára kiváncsi valaki.

  16. Attila: Köszi de ezt igy kell írni. Csikmum houm vává gen..
    Az első résztől lenyegesen jobbak az újabbak vagy itt is hobbit effekt van? Ott is vegig szenvedtem az elsot aztán csak megkinoztam magam a masodikkal… Sajnos.

  17. S0m30n3:

    Mikor bemennek a házba veszik őket a kamerák. Mikor jön a szutyok a kamerák tönkremennek (ezt valamelyik szereplő még mondja is). Mikor megérkeznek a katonák a felvételen jól látszik hogy valamelyik katona filmez (ember magasságból felvett rezgő-mozgó képsor).

    A film hozta azt amit vártam, bár a könyvre már annyira részletesen nem emlékeztem, de számomra pozitiv csalódás volt!
    Ha a részeket kellene pontozni valahogy így tenném:
    8, 9, 6, 8

  18. Többen írták, hogy milyen jó volt.
    Én ugyan azt éreztem, mint a Tűzpróbán, klisé másodpercre pontosan hangolva. Mintha lenne egy kézikönyv, hogy “és 1 perc 4 másodperc néma csend után kell a jumpscaret bejátszani”. Az összes eszköz kiszámítható volt, még a csavar is.

    A vége?? Na az legkiábrándítóbb.Legyenek boldogok meg minden, de 3 filmen keresztül k***akemény, nagybetűs NŐ, harcol, kiáll mindenkiért, áldozatot hoz.
    Na de még is csak egy nő. Tessék felvenni az otthonkát és nyomás szülni…

    És a legnagyobb kérdés:
    4 fimen keresztül küzdöttek egy elnyomó hatalom ellen. Legyőzték.
    hurrá!!!
    De mi a frász változott mi lett helyette???
    Szóval öszegezve: Rég éreztem ilyen kellemtlenül magam moziban.

  19. Olyan volt mint egy Hobbit film…..ráadásul pont egy néger halt meg először a 15 fős osztagból :D

  20. Tökéletes volt. Sötétebb volt, mint a korábbi filmek és tele volt egy csomó bátor húzással, amit hasonló YA feldolgozásokban meglépni sem mertek volna. Amúgy úgy néztem meg, hogy zsinórban előtte mégegyszer letoltam az előzőeket, és teljesen összeállt az egész egy kerek egésszé így. :)

  21. Gyenge film, gyenge szereplök, a megvalositasa, a vagas es a csatornás reszek egyszeruen semmi ujat nem hoz, kiszamíthato dolgok folyamatosan.
    Rohadt unalmas párbeszédek es cselekmenyvonal, az elsö két resz erös kezdete utan ez a befejezes kritikan aluli, a tiniknek be fog jönni, ha volt egy ficko mellettek, aki végig fogta a fejét és kinjában röhögött majd valüszinuleg a film befejezese elott felállt és kisetélt akkor az én voltam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.