Akkor három Alien előzményfilm lesz a Prometheuson kívül

Ridley Scott tovább hergel minket, most azt mondja, hogy sajnálja amiért kiengedte a kezéből az Alien franchiset, mivel egy utódja sem tette fel a kérdést az Alienek eredetére vonatkozólag. Elvileg a 4. rész vége akkor nagyjából az Alien 1 előtt fog véget érni, megtudjuk majd, hogy mit keres ott a Spaces Jockey.

aliencovenantlogo

Its a very complex story. Its an evolution of what I first did with Prometheus 1, which was borne out of my frustration that on Alien 1 in 1979 – I only did one as I don’t normally do sequels. I was amazed that in the 3 that followed that no-one asked the question ‘why the Alien, who made it and why?’ Very basic questions. So I came up with the notion of Prometheus 1, which starts to indicate who might have made it and where it came from.

So I’m now going to the next one, which is the next evolution directly connected with the first one, which was this Shaw, when [s]he replaced Michael Fassbender in two pieces and we’ll kind of pick it up there and it will evolve. When that’s finished there’ll be another one and then another one which will gradually drive into the back entrance of the film in 1979… So in other words, why was this space jockey there and why did he have an Alien inside him? And those questions will be answered.

Lehet nem véletlenül hagyták ki ezt a kérdést a többiek? Az Alien könyörtelensége, ismeretlensége (aliensége) sokat tett a szörnyhöz.

49 hozzászólás a “Akkor három Alien előzményfilm lesz a Prometheuson kívül” bejegyzéshez

 1. Csak nekem van olyan érzésem, hogy érezte az öreg, hogy ebből a Prometheus-vonalból nem lesz semmi, ezért inkább visszanyargalt a régi filmekhez és csinál még 3 Alient?
  És jutott ez eszébe mindakkor, amikor más megcsinálta volna helyette, amire ő szart 30 évig?
  Blomkamp-ot meg szépen megsz*patta.

 2. Blomkamp-os történettel akkor most mik a hírek? Bukovári? Vagy az majd a 3 előzmény után készülne csak el?….valamikor 3000-ben. :) Scott már nem fiatal kb. mind a 3 filmet egyszerre forgatva kéne csinálnia.

 3. Be kéne buktatni ezt a Covenant-filmet, h ne legyen folytatás és ne kapjunk választ a kérdésekre. :D

 4. Engem sosem érdekelt, hogy honnan jöttek az Alienek. A filmek története szempontjából ez nem is volt fontos.

 5. Blomkamp lerakott az asztalra három gyengécske filmet. Most komolyan azon sírtok, hogy mégse hagyják belerúgni szeretett xenomorfunkba?

 6. Blomkamp mind három “gyengécske” filmje köröket ver a hulladék Prometheusra. Scott meg lassan átmegy Lucasba és tönkreteszi mind az Alient, mind a Blade Runnert. Köszi inkább nem kérek belőle. Szerintem az a csávó baja, hogy mindenki jobban kedveli a Cameron féle Alienst mint az eredetit. Most már kár rinyálnia, vállalta volna el akkor a folytatásokat amikor még volt értelme megcsinálni őket.

 7. teljesen elgurult a Ridley gyógyszere, ilyen hülyeségeket legutóbb Lucas beszélt, mint aki nem érti, hogy mitől működik az amit korábban csinált. Blomkamp filmje az eddigi teljesítménye alapján esélyesen inkább lenne bénácska mint jó, de százszor kíváncsibb vagyok arra és kapja be a Ridley hogy megfúrta.

 8. Mate815: Az kicsit erős, hogy mindenki jobban kedveli az Alienst, mint a 8. utast… Én például sose bírtam annyira, valahogy hiányzik belőle a parafaktor, ami az elsőben még megvan… A Prometheus meg szerintem jobb filmélményem volt, mint a 3 Blomkamp film együttesen. :D

 9. Csiki: Persze lehet jobban kedvelni, meg is értem ha valakinek jobban tetszik. Az viszont szerintem tény, hogy Cameron filmje nélkül nem lenne ilyen népszerű még ma is a franchise. Az Aliens az a film ami kitágította a sztorit, teret engedve a kismilló játéknak, képregénynek, könyvnek.

 10. Össze-vissza hazudozik, már lila fingja sincs az egészről, hagyjuk akkor az egészet a faszba, a könyveket olvasom szépen tovább, azok mindig nagyon jók.

 11. “sajnálja amiért kiengedte a kezéből az Alien franchiset”… mert így nagyon sok pénztől esett el, és most elkezdi majd fosni a filmeket teljesen feleslegesen. És reméli dollár milliókat kereshet majd vele. De nincs könnyű dolga mert valamilyen kitalált hülye történettel muszáj megerőszakolni a franchise-t.

 12. Én élveztem a Prométeuszt, jöhet a folytatása is. Igaz, nem tekintettem rá Alien filmként, inkább ilyen felfedezős, független sci-fiként, ami csak halványan kapcsolódik az Alien univerzumhoz. Gondolom, ez a halvány kapcsolódás lesz részről-részre egyre erősebb és nyilvánvalóbb.

  Tudom-tudom, szidni illik/kell mindenkinek, úgyhogy bocs az offért XD

  ui.: erős túlzás, hogy mindenki szerint jobb az Aliens mint az Alien.

  ui2.: sosem gondoltam bele, de a költött magyar cím nekem nagyon tetszett mindig is: “Nyolcadik utas a halál”. Van benne valami misztikum. Főleg gyerekként izgatott ez, amikor azt sem tudtam, hogy miről szól, csak láttam a videotékában a kazetta tokot XD “Nyolcadik utas…” – ez egyszerűen jó és kész. :) Kár, hogy szokás szerint a későbbiekben túltolták a halállal való variálgatást.

 13. ki a francot érdekel? születtek egy bolygón és kész.. amúgy meg ez jó nagy kamu… rengeteg könyvben és képregényben szerepelt már az alienek anyabolygója, szóval erről ennyit. ridley scott valami elvont filozófiai baromságot akar csinálni az egészből á la prometheus, agyatlan hüyleség, az alien mindig is az akcióról szólt egy könyörtelen idegen ellen, az egész lényege az, hogy mi lenne ha az emberiség a jövőben találkozna egy ilyen lénnyel…

 14. ridley scott egy agyatlan nyálgép lett, aki már képtelen egy vagány akciófilmet megrendezni

 15. human: arányaiban jóval többen szidják. Van 1-2 ellenvélemény, de ennyi. Nem csak itt, hanem mindenfelé (bár a Portos kommentekről egy ideje leszoktam, mert ami ott megy az nevetséges, de pl. egy sima Index hírnél is rögtön megjelenik minimum 20 utáló)

  Annyira nem rossz, mint amennyire a közvélemény annak tartja. Szerintem. David kifejezetten üdítő karakter pl. és számomra az Engineerek is baromi érdekesek. Idris Elba is egy szerethető fazont alakított. A látvány is nagyobn rendben volt. Egyébként biztos azért is tetszik, mert az ilyen megyünk-felfedezünk-rádöbbenünk történetek mindig is tetszettek. Meg bejött ez a szmötyis evolúció is, hogy A-t B-vel kombinálva C-ét kapunk. ;)

  (Nekem csak két dolog szúrta a szemem a filmben: Weylandet egy idős színésszel kellett volna eljátszatni: szörnyű volt a maszkja + Shaw túl hamar felépült a hasi műtétje után.)

  Szóval én túlzásnak tartom ezt az óriási utálatot. Több helyen ilyen 1-2/10-es értékeléseket olvastam (persze kommentelőktől), ami nevetséges.

  Egyébként nem vagyok ez a “mindig más a véleményem mint a többségnek és ettől különleges vagyok” szabadságharcos, szóval mindegy is. :D Csak ennél a témánál megint kevés volt a várvédő, be kellett szállnom.

 16. remélem belekever valami vallásos zagyvaságot, hogy többnek tünjön mint ami, pl. prometheus (f*s)

 17. beiz :: az a gáz, hogy a prometheus semmi más csak az alien jelenetek újraforgatása, ugyanúgy megtalálják a tojásokat, baj történik, kettészakad egy droid, plusz jön a vihar ami miatt a hajó veszélyben van, na bumm, semmi újdonság, csak belekevert valami totál hülye filozófia sztorit eredetként, ami senkit nem érdekelt, az alienek akció és horrorfilmek voltak mindig is, plusz a békés, univerzumfelfedezgető elefánt embereket is totálisan megalázta ezzel a humanoid, kopasz tahósággal, szóval nem tudom megérteni, mi volt benne annyira különleges, a többi hülyeségről nem is beszélve, pl életjelet találunk, menjünk el aludni, az űrhajó pont a nő után gurul stb

 18. Azt szeretném kérdezni, hogy a Prometheus az eredetileg nem is Alien filmnek indult nem?
  Én teljesen úgy emlékszem, hogy Scott csak valami nagyszabású sci-fi-ről beszélt. Aztán ahogy közeledett a forgatás majd a megjelenés jöttek a hírmorzsák, hogy “az Alien univerzumban fog játszódni, de semmi köze nem lesz a korábbi filmekhez” majd “Alien előzményfilm lesz”

  Jól emlékszem?

 19. LnB: fordítva, eredetileg Alien előzményfilmnek indult, aztán lett belőle “igazi különálló scifi”

 20. kakapitány: van abban valami, amit mondasz az Alien másolásról, de nevezhetjük tisztelgésnek is talán?

  A filmben látott “totál hülye” filozófia annak idején kissé felcsigázatt egyébként. A film első 5 perce rögtön magával ragadott, éppen emiatt. Eleve bírom, ha vallást kevernek sci-fivel (ebben a kategórában a Hyperion az abszolut csúcs), szóval valószínűleg most nem csinálunk mást, mint ízlésről vitázunk. Az ilyen jellegű viták meg annyit is érnek ;)

  Az meg hogy merre dől az űrhajó és merre szalad a kapitány a port.hu kommentszekciójába való kritikai észrevétel, ezt hagyjuk meg nekik “szakmai” boncolgatásra. (Ha éppen rám dőlne egy űrhajó, valszeg ott állnék földbe gyökerezett lábakkal, míg ki nem lapít XD)

  Lényeg a lényeg: örülök a folytatásoknak, annak meg pláne, hogy David is benne lesz. Azt meglátjuk, hogy lesz-e elég muníció 3 filmhez is.

 21. Bírom azt, amikor több részt terveznek előre, aztán ha a következő rész elbukik a kasszáknál, akkor az Alien is úgy jár, mint a Terminator, vagy még talán durvábban, mert hiányozni fog a Prometheus -t (vagy a franc tudja, mi lesz a címe) és az Alien 1-et összekötő kapocs. Mi, nézők akkor szívnánk a legjobban, ha a 3. rész bukna és a 4. emiatt nem készülne el. Félreértés ne essék, nem előre akarom megjósolni a dolgokat, de én biztos, hogy nem terveznék előre ennyi folytatást.

 22. Tehát akkor még 3 prometheus film lesz ha jól értem és az alienek elvileg szóba sem kerülnek ?????

 23. Jogos a fentebbi felvetés, sose szabad fullba tolni a Lucast. Öregségükre teljesen rá tudnak csavarodni a leghülyébb koncepciókra, én személy szerint nem Aliengenezist akarok, hanem szűk szellőzőben nyáladzva félést.

 24. beiz: ez nem tisztelgés, hanem a legolcsóbb másolás és az emberek behülyítése,, pénzcsinálda, ahogy az új részek is azok lesznek…. vallás keverése, hát igen az alien 4 könyvekben volt ilyen, hogy egy vallási őrült az alieneket istenként tiszteli, kialakít egy kultuszt stb és kb az ő hibájuk, hogy elszabadulnak a Földön és szépen lassan, kiirtják az egész bolygót, na azt pl megnézném filmben, de ez az elvont katyvasz, miről is szólt tulajdonképp a prometheus ? valami hatalmas nagy kamu volt, írd le mert én nem emlékszem… a guruló űrhajó meg konkrétan asylum szint, nagyon nevetséges… és tényleg nem értem miért tisztelgésnek hívod egy film másolatát, z új terminatoron is ezért buktam ki, hogy még történetet se írtak hozzá, csak kitalálták ezt a baromságot, hogy felhasználják a régi jeleneteket, totálisan megalázva ezzel a 2 klasszikust, az emberek meg fel se fogták agyilag, csak hú terminator de jó, oszt mentek a moziba, szánalmas

 25. kakapitány: végül is sosem derült ki 100%-osan, hogy mi is volt az általad említett totál hülye filozófia vagy vallási katyvasz. Mindenféle utalásokat (pl. keresztre feszített Alien falidísz :)) kaptunk, meg felvillantottak 1-1 sugalmat (a terem alapján az E.-k valszeg vallásos áhítattal tekintettek a szmötyire) stb., de konkrét, szájbarágós filozófiát nem kaptunk. Az Engineereknek valószínűleg közük lehet az élet terjesztéséhez, talán az emberiség teremtéséhez is. A filmen látott E. csapatnak volt valami célja (az egyik szereplő szerint az emberiség kiírtása, de ezt nem tudjuk biztosan), de történt valami gebasz a szmötyi körül és emiatt ezt nem tudták teljesíteni, hiszen egy kivételével mind meghaltak.

  Vannak fenn a neten különböző elméletek, ha tényleg érdekel, akkor járj utána magad. Persze az is lehet, hogy az egész csak egy blöff és a rendezőnek, írónak lövése sincs az egészről, csak összehánytak mindenféle gondolatcsalogató apróságot.

  Történet szempontjából aztán a többi már a Weyland finanszírozta expedícióról szólt, amibe valóban bele lehet kötni. Halhatatlanságot keresett, de mi alapján? Egy barlangrajz miatt? :)

  De majd mindent megmagyaráz Scott az eljövendő 3 részben. XD Lesz rá játékideje elég. Csak nehogy megint inkompetens tudósokat kelljen nézni hosszasan. David fejtse meg az univerzumot aztán a végén harapja le a fejét egy Alien. :)

 26. beiz : én azt már nem fogom látni, hatalmasakat csalódtam ridley scottban, konkrétan a Marsiról felálltam és kijöttem, ez már nem az én világom

 27. A movieplotholes-on olvastam kritikat anno a Prometheusrol, egy mondatban osszefoglalta az egeszet:
  “It must be great to be a screenwriter who can pull so many different things from his asshole: it’s like your own personal backpack in-between your legs.”
  A film megnezese utan feludules volt ez az osszegzes, nem kellett gondolkoznom rajta, mi is bant annyira az elvesztegetett idom kapcsan.
  Erre az alapra akarmit epithet tolem Scott, nem nekem epitgeti.

 28. Human bácsi? Ez Alien 5 akar lenni akkor? mert alien 4 már olyan van, ripleyt feltámasztják, keverik az emberi géneket az alienekével, frankó mészárost csinálnak ripleyből, néha még a tv is adja. Könyvek alapján én az alienekről annyit tudok hogy a predatorok előszeretettel dobálják az alien tojásokat, mindenféle primitív élőlények lakta bolygóra, hogy az adott bolygó élőlényeiből kikelt alienekre vadászhassanak, amolyan hétvégi kiruccanásként. Meg ezek valami ősi faj, piszok dúrva körülmények között fejlődtek ki.

 29. neeuqder:

  Nem, ez nem Alien 5 sajnos. Azt Bloomkamp csinálta volna, de félretették a projectet. Ez egy előzmény tetralógia második része lesz, Prometheus 2 ha úgy tetszik. Csak megváltoztatták a címet, hogy több embert csaljanak moziba.

 30. kakapitány: még mindig nem értem, hogy lehet kijönni moziról, úgy, hogy pénzt adsz érte, akkor már csak végigülném.

 31. @zsedan: egy bizonyos életkor fölött rájön az ember, hogy az idő a legnagyobb kincs.
  Olyan könyvekre, filmekre, színdarabokra kár pazarolni, ami nem tetszik/szórakoztat, időt kár pazarolni.
  Gyermekkoromban én is végigolvastam mindent, végignéztem mindent.
  Ma már nem.
  Ha az első 1/4-ed – 1/3-ad nem győz meg, abbahagyom.
  Időt kár pocsékolni, a pénz nem kompenzálja.

 32. Milyen vicces lett volna, ha anno, amikor Da Vinci felfedte a Mona Lisát, mindenki elkezdett volna köpködni, hogy neki ez nem tetszik, meg az nem tetszik, blablabla… Páran elővették volna az ecsetet, és létrehoztak volna egy új változatot, amiben jobban mosolyog. Vagy esetleg egy olyat, amiben egyértelműbb, hogy férfi vagy nő a képen szereplő figura…

  Elég csak pár kommentbe beleolvasni, és totálisan leesik az állam, hogy egyesek mennyire bátran szólogatnak be egy olyan embernek, akinek munkássága legalább két műfajt formált át teljesen, és hatása még ma is érezhető (ráadásul folyamatosan képes jó filmeket hozni manapság is). Abból a tévhitből kellene felébredni sokaknak, hogy a filmek nem nekik készülnek. Nem az ő víziójuk, nem az ő tervük: ők “meghívottak” egy eseményre, amely tetszhet nekik, vagy nem…

  Komolyan szólva: ezek filmek. Nem értem, miért kell ennyire felhördülni, és rögtön alpári, végletekig unprofesszionális módon szitkozódni, meg ordítozni. A Prometheus-t én szerettem: nem volt tökéletes, korántsem, de egy izgalmas, klasszikus jellegű sci-fi volt, csavarokkal, lélegzetelállító látvánnyal és kiváló hangulattal. 7/10, talán jobb napokon 8/10-et is megér, mert nem tökéletes. De nem értem, egyesek miért hiszik azt, hogy valami az év legjobb filmje, legenda lehet, vagy ha nem az, akkor irdatlan nagy szrkupac.

  Aki egy kicsit is vágja, mi folyik az ilyen filmek között, tudja, mennyi munka megy bele, és hogy mennyire nem érdekli egyiküket sem, hogy Jóska Alsóbögyörősön mit kívánt. Mert Sanyi Valagpusztán úgyis teljesen mást fog kérni. Sok filmet manapság ez temet a föld alá: hogy a közösségi oldalakon ordibáló végtelen rajongófolyam igényeit igyekeznek kielégíteni.

  Minden az énről szól: ez a film az enyém, nekem nem tetszik, az én pénzemet akarják elvenni, énénénénén… Egy kicsit tényleg el kellene gondolkodni ezen, és rájönni, mennyiben rontja ez a filmezési élményt… Aztán meg gondolkodik mindenki, hogy lám Hollywoodban már senki nem mer belevágni semmibe, mert bármit hoznak ki, az pocsék, az fúj, szinte már rettegnek olyan dolgot kihozni, ami nem volt sikeres korábban. Lassan lesz Chocapic: A film, meg Túró-Rudi: A film, mert akkora rajtuk a nyomás, hogy aminek egyszerűen képtelenség megfelelni. Könnyű ujjal mutogatni, de néha azért magukba kellene nézni, hogy miért vagyunk hibásak…

  A producereknek NYILVÁNVALÓAN a pénz számít: de az alkotóknak ehhez semmi köze. Általában nekik már valagnyi pénzük van. Ilyenkor könnyű az elcsépelt “deapénzbőlsosemelég” érvvel jönni, tudom, de azért gondolkodjatok már el… Ők csak igyekeznek a helyzetből a legjobbat kihozni.

  Akinek nem inge, az ne vegye magára… Lehet törlődik majd a komment, mert eléggé OFF, de ezt muszáj volt leírnom, mert az egymásra mutogatás, meg vergődés között sokszor elvesznek a filmek… Nekem tetszett a Prometheus, az Alien-sorozatnak pedig nagy rajongója vagyok. Még a 4-ben is találok néha örömet. Az új részt pedig szeretettel várom, meglátjuk, milyen lesz…

 33. Nincs nagy gond a prometeus-al. Meg mutatták h van egy másik intelligensebb faj. Életeket teremt, ‘genetikázgat’, pusztít, hibázik aztán van h ő is megszívja. Más dolog h ez annyira nem érdekes az alien szempontjából jah és igen öli a misztikumot. Én azt nem értem – miután annyi klassz alien könyvet olvastam – miért nem mennek rá arra amitől mindenkinek a nyála csorog? Méghozzá full totál akcióra, nem eredet keresős témákkal. Az kellene a népnek. Lőpor szag meg sav….. Olvastam izgibb alien könyvet mint amilyen izgi az aliens volt meg olyat is ami elég horror szintet hozott ha nem is volt egy alien film szinten.

 34. anthony711:
  “A producereknek NYILVÁNVALÓAN a pénz számít: de az alkotóknak ehhez semmi köze. Általában nekik már valagnyi pénzük van.”

  Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy: Akkor egy olyan nagy nevű rendező, mint Michael Bay miért is vállalta el a legutóbbi pár Transformers rendezését? Nem minden rendező egyforma. Azt én sem és Te sem tudod megmondani, hogy Ridley Scott-nak mennyire számít a pénz.

 35. Az Aliens soha nem fog az első rész nyomába érni. Az első rész fantasztikus volt, a másodikban Cameron nem csinált mást, mint buta termeszekké alacsonyította a xenokat. Ennyi. A Prometheus meg szerintem is jobb élmény volt, mint a 3 Blomkamp film együttvéve. Nem értem, mir imádnak azokban a filmekben. A District 9 az én részemről egy nézhetetlen f0stalicska, nem tudom felfogni, hogyan ajnározhatja mindenki. Az elysium sem volt nagy szám, pár jelenetet leszámítva egy hugyos film volt. Aztán ott van a harmadik, arra szavakat se találni. Azért erős, hogy a majdnem 40 éves Alien szartig vágja ennek a fazonnak a mostanában készült mindhárom filmjét, méghozzá együttvéve. Szóval én örülök, hogy az öreg nem engedte belekontárkodni az Alien franchiseba. Attól, hogy Ridley Scott mostanában nincs karrierje csúcsán ( itt megjegyezném hogy “egyesek szerint”, ugyanis nekem a Prometheus nagyon bejöt, az Exodus is tetszett, szóval….), még olyan dolgokat tett le az asztalra, hogy sírás. Szóval nem tudom, mit kell itt szidni, meg levénszarozni. Egyszerűen nem értem!

 36. bobjay: Bay soha nem volt nagynevű rendező… Volt egy-két telitalálata, de ennyi, Roland Emmerich-hel helyezem egy szintre. Én elhiszem neki, hogy ő amit csinál a Transformersekben, azt élvezi, és teljes meggyőződéssel pakolja ki azt a nézők elé… Attól, hogy pocsék rendező, még nem jelenti azt, hogy a pénzért csinálja.

  Persze ha azt az oldalt nézzük, amit Te mondasz, hogy Bay valóban a zsozsóra hajt (amit szintén kinézek belőle), akkor is ő erős kivételnek számít, ezért nem jó példa. Közel sem hasonlítható Scott-hoz, aki, mint már írtam, több műfajt is gyökeresen megváltoztatott karrierje során… Scott egy élő legenda, Bay pedig egy rossz rendező, sok pénzzel. A régebbi filmjeiben még volt arányérzéke, amit lassacskán elveszít. A Bad Boys első része, valamint a Transformers elsője KORÁNTSEM nevezhetőek mesterműveknek, de élvezhető filmek. Ezzel szemben a mai munkái totálisan összeroppannak.

  Lehet, hogy Scott csinált pár borzasztó filmet, mint pl. az Exodus (bár voltak benne érdekes megvalósítások), vagy a nézhetetlen Counselor. De ott az Alien, a Blade Runner, a Gladiátor, a Thelma, és nem soroltam fel még a többit… Manapság a Prometheus is kiváló volt, a Martian pedig évek óta a legjobbja volt (ez nem teszi azt sem tökéletessé).

 37. anthony711: Akkor javaslom, hogy olvass utána, hogy miért vállalta el a legutóbbi Transformerseket. Már a harmadikat sem akarta elvállalni (be is jelentette), de a stúdió annyi pénzt ajánlott (+ megcsinálhatta a Pain and Gain-t), hogy nem tudott rá nemet mondani. Egyébként meg rühellem Bay-t, csak azért hoztam fel példának, mert Ő konkrétan azt nyilatkozta, hogy nem akar több Transformers filmet csinálni, mert nem jut ideje a “saját” filmjeire, de aztán mégis volt az a pénz (nem keveset kapott), amiért maradt a fedélzeten.
  Roland Emmerich -et bírom a régi művei miatt (Tökéletes katona, Csillagkapu, A függetlenség napja, A hazafi), de a többit elég volt egyszer megnézni.

  A Martian nekem nagyon nem jött be. Anno ezt kommenteltem a filmmel kapcsolatban: “Sajnos nekem nem tetszett, de lehet, hogy csak azért, mert előtte 2 nappal ismét megnéztem az Apollo 13-at. Sajnos ennél a filmnél nem volt olyan pillanat, hogy kicsit is izgultam volna. Óriási ugrások vannak a sztoriban, a végét pedig egyáltalán nem bírtam komolyan venni. Hiányzott a tudományos rész, a szereplők karakterének rendes bemutatása, hogy némelyikükre ne csupán bábként tekintsek. Érdekes, hogy a 6 perccel rövidebb Apollo 13-ba ez mind belefért úgy, hogy még Hanks családját is mutatták az otthonukban, meg az irányítóközpontban zajló életet/csapatmunkát és Gary Sinise-t a szimulátorban. Ja, és jó elhelyezett poénok is voltak. A tudományos szöveget is ügyesen intézték a nézők felé: Hanks elmeséli a holdra szállást a fiának, meg a tv műsorok is ontják magukból az információkat. A Mentőexpedíciót nézve minden alkalommal fogtam a fejem, mikor a hozzáértő ember úgy meséli el az ötletét a másik hozzáértőnek, mint egy gyereknek. Egy feszes, izgulós filmet kellett volna csinálni, melyben a jól elhelyezett poénok oldották volna a plafont verdeső feszültséget.”

 38. @Mate815: hogy tud egy már létező, kész, kiadott filmet “tönkretenni” egy random másik film?

 39. bobjay: Elhiszem Bay-ről, amit mondasz, de tényleg nem rá gondoltam, amikor írtam a mondandómat… Persze, vannak kivételek, ahogy ő is az, de ha Scottról, vagy egyéb nagy alkotókról beszélünk, akkor messze nem ez a helyzet… A Martiant meg teljesen megértem, hogy Neked nem tetszett, főleg ha normálisan, emberhez méltóan véleményt is tudsz róla alkotni… Sokan nem képesek megérteni a különbséget a véleménnyilvánítás és a az ezen a címen folytatott köpködés között…

  Élien: most erre nem tudok mit mondani már… Az ilyen hozzászólással vitába szállni olyan, mint egy galambbal sakkozni próbálni…

 40. s: Hogy? Úgy, hogy már most olyanokat nyilatkozgat, hogy Deckard mindig is replikáns volt. Egy nagy lófaszt volt az.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.