A hazai mozizás…

A film nyelve ideális esetben a magyar, a nézők kedvenc műfaja a vígjáték, legyen az akár hazai, akár külföldi […] a magyarok 40%-a rendszeresen, legalább félévente jár moziba, mely a régió országai közül kimagasló eredmény. A magyar nézők kedvence színészei Jason Statham, Brad Pitt, Sandra Bullock, Csányi Sándor, Rudolf Péter, Oroszlán Szonja és Schell Judit.

A vígjáték mellett még az akció és az igaz történet alapján készült filmekért vagyunk oda. Ezt a Cinema City sajtóközleményt küldték a hazai mozis szokásokról, lehet titeket is érdekelnek a fenti apróságok. A kutatásban 1000 fős mintával dolgoztak.

human
írta
2015. 12. 08. 13:39
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “A hazai mozizás…” bejegyzéshez

 1. Szerintem csak azért mondták ezeknek a színészeknek a neveit, mert többet nem is nagyon tudnak :D
  A film nyelvét meg szerintem meg kellene hagyni, hogy a néző döntse el magának. Én amiből csak tehetem, a feliratos vetítéseket célzom meg, de ha valaki a szinkronra vágyik akkor lelke rajta, csak ne akarjanak engem rákényszeríteni.

 2. Kár ,hogy újabban a magyar filmek kb. 90%-a megegyezik ezzel:

  vígjáték: Csányi Sándor, Rudolf Péter, Oroszlán Szonja és Schell Judit.

  kb. ennyi ezek futószalagon jönnek de hát ha erre van igény…

 3. “A film nyelvét meg szerintem meg kellene hagyni, hogy a néző döntse el magának.”

  Igen, ez jó lenne, de ahhoz feliratos vetítések is kellenének a mozikba Pesten kívül is.

 4. Abszolút én is rühellem, hogy alig vannak manapság már feliratos kópiák a vidéki mozikban.
  Amikor tehetem arra ülök be. 3D ide vagy oda.

 5. Laci: A szegedi CC-ben vannak a nagyobb filmekből feliratos vetítések, és a Belvárosi moziban is akad pár (The Martian, Mad Max)

 6. hát mivel magyar horrorfilm nincs a moziban, csak igénytelen szingli vígjátékok, nagyon mást nem tudnak nézni az emberek..én járnék minden héten moziba, így is megyek szinte havonta egyszer, ha lenne mit nézni

 7. Amit nagyon hiányolok még, hogy nincs IMAX, csak Pesten.
  De jó lenne ide Debrecenbe is egy… óriási élmény azon mozizni.

 8. Ez olyan eredménynek tűűnik, mintha megkérdeztek volna 1000 30-50 éves nőt, akik mind ezt válaszolják: brad pitt, schell judit, csányi stb.

  Nem tartom túlságosan reprezentatívnak ezt a felmérést, legalábbis nagyon remélem, hogy nem az.

 9. “Kimondhatjuk, hogy a magyar mozibajárók határozottan igénytelenek” :D
  Amúgy sztem felháborító, hogy nem lehet IMAX OV-ben nézni a blockbustereket sem. Nem akarok a MOM-ba menni eredetiért, olyan, mintha a telefonomat tartanám magam elé és azon nézném a filmet.

 10. @Ace: Gondolom mostanában nem láttál magyar filmet, mert a felsorolt színészek az utóbbi 4-5 évben alig szerepeltek nagy vásznon….

 11. Idén kb 3x voltam, annyira korrekt a felhozatal.
  Amivel a kibaszott tököm tele, hogy kurva sok helyen csak és kizárólag 3dben nyomatnak dolgokat. Semmi gond lekapom otthon akkor basszátok meg, nem fogok egy elbaszott túlárazott baromságért fizetni, mert “rá vagyok kényszerítve”.

 12. @zsedan: Látezik 3d-t 2d-vé konvertáló szemüveg, a minap láttam a neten. Úgyis közeleg a kari. :)

 13. Nekem is tele van a t**öm, hogy fel kell mennem Pestre, ha meg meg akarok nézni egy filmet feliratosan. Pedig Kecskeméten lakok ami elméletileg megyeszékhely.

 14. Én már alig járok moziba, mivel vidéki vagyok és nálunk minden szinkronos és 3D…
  Nagyon szeretném moziban nézni a Hateful Eight-et és a Creed-et, de ezeket nem fogom szinkronnal nézni, hogy elrontsam az élményt.
  Nekem az év legjobban várt filmjeit a Mad Max-et és Martian-t se tudtam megnézni mert megfogadtam, hogy nem nézek több 3D filmet.
  Pedig nagyon szeretek moziba járni, de már csak elvből nem megyek 3D-re! Ha a 2D filmekért lenne felár még azt is kifizetném, de hogy plusszba fizessek egy olyan dologért ami inkább elvesz a filmből mint hozzáad, az baromi idegesítő.
  Mondjuk a Hateful Eight-ért valószinű elmegyek Pestre.

 15. Nekem így hihetőbbnek tűnik az eredmény: A kutatásban az utóbbi 10 évből vett véletlenyszerű 1000 fős mintával dolgoztak.

 16. Honnan a szarból szülték ezt az 1000 embert? És ilyenkor engem mé nem kérdeznek meg? Akkor elmondanám mindezek pont ellenkezőjét…

 17. aciddurr: A CC weboldalán ott van a pontos eredmény. Az emberek 19%-a preferálja a feliratot, tehát minden ötödik moziba járó.

 18. És ezért nem tudnak a magyarok angolul, mert szinkronosan nézetnek velünk mindent. (tisztelet a kivételnek)

  Bezzeg a szomszédos országokban nincsenek ilyen problémák, mert eredeti nyelven megy még a tévében leadott film is.

 19. Németből tudok nyilatkozni, szerencsére tényleg sokkal több az eredeti nyelvű, de a 3D probléma itt is brutál.

 20. “Nem akarok a MOM-ba menni eredetiért”
  Évek óta nem voltam ott, az Aréna és a Westend is ad feliratos filmeket, a blockbustereket feltétlen.

 21. Az a rész amúgy nem kamu a felmérésnek, hogy a vígjátékok évek óta a legjobban termelő filmek idehaza.

 22. Azért vicces amúgy ez a statisztika, mert a legtöbb általam megnézet filmet szívesebben láttam volna szinkronosan, de olyan idétlen időpontokban voltak hogy szégyelljék magukat. Vígjátékot szerintem nem is néztem moziban idén…

 23. Itthon a legtöbb ember nem tud olvasni, az általános iskolában nem tanultak meg. Tisztelet a kivételnek.

 24. Én teljesen másra vágyom: eredeti hang (angolhoz, némethez felirat sem kell), lehetőleg nem vígjáték, hanem bármi más. Szóval, éljen a torrent. Sorry vagyok!

 25. Azért ad kevés mozi feliratos filmeket, mert egyszerüen nem éri meg nekik. Lehet, hogy páran a feliratos filmeket szeretik, de a közönség 90 százalékának a szikronos kell.

  chocojoy: Én évekig éltem külföldön, több országban is. De külföldön sem tud mindenki jól angolul. Sokan kimondottan utálták, hogy nem nézhetnek meg egy filmet anélkül, hogy olvasniuk kellene. Lengyelországban például mai napig alámondással mennek a filmek a tévében. Ha Magyarországon is olyan lenne a szinvonal, akkor visszasirnátok a régi szinkront. A szinronizáló országok közül magasan Magyarország a legjobb.

 26. zsocso: Ezzel ellentétben pl. Hollandiában 90%-ban eredeti nyelven adják a filmeket, csak a legnagyobb blockbustereket szokták szinkronizálni. Ennek köszönhetően tudok moziba járni itt is :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.