Idris Elba lehet a Gunslinger

A Sötét torony feldolgozásáról van szó, amiben Matthew McConaughey a gonosz szerepére esélyes. Na az ő ellenfele lenne Idris Elba karaktere. Elvileg 2017 januárjában nézhetjük majd Nikolaj Arcel (A Royal Affair) rendezésében. King nagyon lelkes az adaptáció kapcsán, és lassan tényleg alá kell írni a színészeknek, hiszen filmkészítési időben az a 2017 eleje nincs már túlzottan messze.

Idrisbar1

24 hozzászólás a “Idris Elba lehet a Gunslinger” bejegyzéshez

  1. Nooooooooooooo!!!!
    Bírom Idris Elbát, de Rolandnak valaki olyan kellene, aki hasonlít Clint Eastwoodra és olyan kék szemei vannak,mint egy bombázó pilótának. :D Jah és fehér bőrű, ha máradaptáció szeretne lenni… Vagy majd Jake is kislány lesz benne? Nagyon nem lettem lelkes…

  2. Pfff. Bírom Elbát, de hogy ő legyen Roland, az felér egy szentségtöréssel… McConaughey inkább jobb lenne Rolandnak, semmint Martennek. Ha ez így lesz, akkor nézem inkább a sorozatot majd, ha már azt is csinálnak belőle.

  3. Ez a fickó tényleg nem jó Rolandnak. Rolandot kinézetre egy tipikus westernhősnek képzeltem mindig. Tényleg Clint Eastwood a legjobb példa, ahogyan korábban említették már.
    Biztos, hogy Elba erre a szerepre ugrik be?

  4. Hát igen, az, hogy a sorozatban legalább százszor elhangzik a kék szem, napbarnított bőr és hasonló kifejezés most kicsit máshogy lehet. Meg valahol a feketékről is elég csúnyán beszéltek.
    Az én fejemben is valami Clint Eastwood, esetleg Hugh Jackman vagy hasonló kaliberű ember lenne. Elba jó lenne ha más lenne a bőrszíne.
    Nem tudom miért kell ennyire nyomni az egyenlőség dolgot. Aki feketének születik az ne csináljon már fehér szerepet. Mint ahogy egy pasi se egy női szerepet vagy egy törpe egy óriást. Ennyi erővel Tyrion is lehetne Roland.

  5. Elba csak a tolókocsis csaj lehet, hisz ő fekete :)
    Faszom Csi a szőrmókus meg majd egy lefogyasztott Benji lesz ??

  6. Idris Elbával nagyon menő lesz… azoknak, akik nem olvasták a könyvet. :) Na de ki korunk Clint Eastwoodja? Hugh Jackmant én már nem tudom komolyan venni, de mondjuk Russel Crowe-t el tudom képzelni Roland bőrében, de a legjobb választás Daniel Day Lewis lenne. Ő még Obamát is el tudja játszani! (vicceltem)

  7. Hmmm… Nekem pedig mindig is Viggo Mortensen volt Roland. Tenyleg erdekes dontes lenne Elba, mert bar, mar kevesbe relevans mostansag (olvasva a kommenteket, sajnos nincs igazam, mondjuk), de Susannah szinesborusege, nagyon is fontos tenyezo volt mind a tortenetben, mind pedig a konyvben szerepeltetesnek is. Attol tartok, igy teljesen mas lenne a sulya az O (susannah) szerepenek…

  8. Úristen, inkább ne legyen belőle semmi. Elba jó színész, na de ez az évszázad mellényúlása lenne…..

  9. Kész, ennyi…ha ez így marad, a trailer-t sem fogom megnézni. Elmennek már a jó bús pi**ba az antirasszista majomkodással…ha egyszer Roland Deschain egy kék szemű, szikár westernhősnek megírt karakter, nehogymár egy négernek adják a szerepet, mert bokám fosom magam!
    Ha lesz újabb feldolgozás a Tamás bátya kunyhójából, akkor ott se egy Clint Eastwood játtsza már a főszerepet, a k***a életbe…

  10. Tom Hardy nekem johetne Rolandnak, birom Idrist, de sem ide sem a Bond sorozatba nem illik, mar, ha az aktualis egyaltalan… Susannah meg remelem nem feher lesz, vagy latin… mert akkor Csi is lehet a jegkorszakos Motkany…

  11. Sose értettem ezt a sírást, ha egy fekete színész játszik el egy eredetileg fehérnek megírt karaktert. Hacsak nincs annak jelentősége a történet szempontjából pl. egy skinhead, konfederációs tábornok, vagy mondjuk rabszolgatartó ültetvényes a karakter, vagy történelmileg nem állja meg a helyét, nem látom értelmét miért ne játsza éppen egy fekete az illetőt. Én nagy Bond rajongó vagyok, de simán el tudom képzelni Idris Elbát Bondnak, szerintem ebben a filmben sem lesz rossz, bár a könyvet nem olvastam.
    Sokan ilyenkor valami PC dolgot, vagy pozitív diszkriminációt, antirasszizmust látnak bele, de ennél egyszerűbben működik a filmipar. Keresnek egy eladható jó színészt és kész, a bőrszín nem igazán játszik, hacsak a castingnál ki nem kötik.

  12. Nyílméregbéka megválaszoltad a saját magadnak feltett kérdést. Roland egy western hős, Clint Eastwoodról mintázták, a regény során számtalanszor említik a lehetetlenül kék szemét arról nem is beszélve, hogy a második könyvben bemutatott fekete nő szemszögéből igenis fontos, hogy Roland fehér.

  13. Stephen King is nyilatkozott az ügyben… azt írja a Facebook oldalán, őt nem érdekli Roland “színe”….
    Az idősödő mesteren is eluralkodik sajnos az amerikai bűntudat-téboly…

  14. Mellesleg ha már az eleve négernek megírt, és mint ilyen, fajsúlyos, kidolgozott karakter Detta nem volt elég, hogy “színt vigyen” a ka-tet -be, és át kellett színezni egy másikat is…az inkább lett volna Eddie vagy Jake. Bár Eddie meg Detta fehér szerelme, ami szintén fontos momentum a szereplők közti összhangban.
    Szóval hagyni kellett volna ezt úgy, ahigy King megírta, és nwm ebben kellene kreatívnak lenni, hanem abban, hogy ne egy hulladék forgatókönyvet írjanak. Amire nagy esély van, és a King feldolgozásoknál sajnos “hagyomány” is. Egy-két kivételtől eltekintve. Pl. Ott, ahol nem nagyon tértek el a könyvtől…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.