29 hozzászólás a “Star Wars Ep III: Revenge of the Sith őszintén” bejegyzéshez

 1. A gungenek és az ewokok legalább nem voltak központi karakterek! Csak mellékszereplők akik nem olyan jelentősek. De amikor a világ legikonikusabb és legerősebb negatív karakterét mutatják be úgy mint egy vinnyogó szart akinek a személyiségét egy nap alatt totálisan az ellenkezőjére lehet fordítani hát azt már hagy ne nyeljem le.

 2. Ez a videó erőltetett és pocsék volt. A hat SW közül ez a legjobb. Tetszik ahogy a napfénnyel jelképezik Anakin belső vívódását és a Sötét Oldal egyre növekvő erejét. A film végére napnyugta, majd sötét éjszaka lesz mindenhol. Aztán jön Luke és a napfelkelte. Egyszerű, de nagyszerű ötlet. Szvsz.

 3. szojlerem mókus: ízlésen lehet vitatkozni, csak nem érdemes… az én sorrendemben is majdnem az első :D

  V-III-VI-IV-II-I

  Aztán most meglátjuk hova kerül a VII a sorban :)

  Viszont azt hiszem ez volt az utolsó HT videó megnéztem, legalábbis egy jó darabig biztosan… :D Valahogy már nagyon nem olyan jó, mint régen volt, és zsinórban ez a második, amin még csak nem is mosolyodtam el…

 4. Kicsit olyan érzés, mintha már divat lenne utálni a prequeleket. Múltkor kitett valamelyik nagyobb újság egy cikket, “We really need to stop acting, like the prequels matter…” címmel, és több dühös rajongó is írta, hogy wtf, ne már, meg hogy mit képzelnek… A nagy utálkozásban már igyekeznek mindent ahhoz a teóriához igazítani, hogy a prequelek pocsékak… Pl. a gyerekgyilkosság. Amikor a Windu-Palpatine harc van, Anakin még Jedi, bennük hisz. Viszont amikor gyerekeket gyilkol, már a Jedi rend ellen van. Vagy hogy Obi-Wan nem emlékszik Leiára… Azt is ugyanolyan bizonyossággal lehet mondani, hogy emlékszik, hiszen nem egyértelmű, Obi egyszer sem mondja, hogy nem emlékszik.

  Nem tudom… Én szerettem a prequeleket gyerekként, el voltam tőlük ájulva, Jar-Jar sem zavart. Felnőtt fejjel már más élmény, az ember talál benne egy-két hibát, akárcsak a klasszikus trilógiában (hozzáteszem, óriás SW-fan vagyok, tehát nem azért beszélek így, mert nem jelent nekem sokat…). De közelsem az óriási szentségtörés, mint aminek egyesek beállítják.

  Hayden játéka kicsit wooden, akárcsak anno Mark Hamill-é az Ep. IV-ben. Itt Gungan, ott Ewok. Sokan elfelejtik, hogy a klasszikus trilógiát anno ők gyerekként látták, ezért volt nekik fura az új. De érdemes felkutatni egy-egy régebbi kritikát, amelyek ízzé-porrá zúzták a Star Wars-t anno. Van egy olyan is, amelyben C3PO-ról írják, hogy Lucas megteremtette minden idők legidegesítőbb karakterét. Ugyanezeket látom manapság Jar-Jar-ról.

 5. a teljes új trilógia egy nagy rakás foshalmaz. a revenge of the sith-hez meg csak annyit hogy mikor egy galaktikus háború a tét, meg Palpatine totális hatalma és Amidala maga helyett Jar Jar-t kéri meg, hogy képviselje a szenátusban na az úgy mindent elmond:DDD JAR JAR-T BASSZUS:DDDDDDDD turboyodáról meg a pár óra alatt gyerekgyilkossá fejlődésről már nem is beszélve.
  Miért lenne az divat ha az ember az ilyen baromságoktól a falra mászik és szidja? Ezek szimplán nem méltó filmek az előzőekhez. Azokban is voltak poénok, szerethetőbb blődségek de rohadtul nem ilyen szinten.

 6. Mer az eredeti trilógiában nincsenek logikai hibák igaz? “Ilyen pontosan csak a birodalmi rohamosztagosok céloznka” Aztán szinte senkit nem találnak el… plüssmacik pedig legyőznek egy képzett hadsereget kövekkel és botokkal, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Jar Jar messze nem volt annyira szörnyű, mint az utólag mindenki állítja…

 7. anthony711: nemtom, most újranézésnél, filmesebb, komorabb fejjel az ep 4-5 akármikor nézhető, mint film, a 6 már döcög, de rengeteg minden megmenti, viszont a prequeleket nem tudtam végignézni újra.

 8. elsőre is sikerült, nyugi. nem értem még most sem. attól mert egy nagyobb újság is hozott le ilyen cikket még nem lesz divat. alapból hülyét kapok mikor azzal a szöveggel jön valaki, hogy “divat” azért mert sokan adnak hangot bizonyos véleménynek egy film kapcsán, legyen az pozitív vagy negatív. A star warsnak rengeteg rajongója van és abban is biztos vagyok, hogy többen vannak akiknek a prequelek is tetszettek. Akkor az nem divat? (amúgy nem, nem az. és a negatív vélemények sem, szimplán csak vélemények)

 9. human: Teljesen egyetértek. Felnőtt fejjel az előzménytrilógia számomra nézhetetlen. Unalmas filmek, politikai bla-bla, szar karakterek és még sorolhatnám. De az eredeti trilógiát bármikor megnézem szivesen.

 10. Kellene egy szavazás ahol megadjuk előre a 6 film tetszési index szerinti sorrendjének összes lehetséges változatát (sok lesz, de akkor is). Kíváncsi lennék.

 11. Tény, hogy el lett sietve anakin átállása, pedig jól fel lett vezetve, és igen ez lett volna a legfontosabb dolog, kvázi ezért ment az egész 3 rész. Ezért én is neheztelek az öregre, mert ez nagy hiba volt. Ewokokkal, Gungenekkel meg nem kéne ennyit foglalkozni, ami egy mesében megengedett azt engedjük már meg ha lehet. Már ha nem rugaszkodunk el túlzottan önmagunktól, és véres valóságnak képzeljük ezt az egészet. De legaljának nevezni ezt a részt komolytalan, sehova sem vezető, hisztis kijenetés. Honest-esekről meg csak annyit, hogy a kibiceknek semmi se drága. Nem csak erről a filmről, de úgy általában véve a Honest a legalja már a jutubon.

 12. A Sithek bosszúja szerintem teljesen jó film volt. Sokan megjegyezték itt is azt, hogy Anakint gyorsan átállítják (az Honest Trailerben is a színházra utalnak) miközben az igazi átállást a film elején lévő párbaj adja, hiszen ott UGYANAZ történik, mint a Jedi Visszatérben. Skywalker harcol Palpatine tanítványával, aki mosolyogva nézi az eseményeket a székből, majd parancsot ad Anakinnak, hogy ölje meg. Itt Anakin elbukik a teszten, nem úgy mint a fia évekkel később. És éppen ez az, ami fordulópont, mert Anakin nem kegyelmez, nem dobja el a kardját így akkor már a sötét oldalt szolgálja. A gond annyi a filmben, hogy belemagyarázzák a nézőnek az elméleti dolgokat “mert csak” jelleggel. Amidala nem hiszi el, hogy Anakin gyerekeket ölt és még a végén is görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy “van még benne jóság”. A próféciát meg az a baj, hogy túltolják, mert ezzel gyakorlatilag azt a hatást keltik, hogy még a 4-5-6 eseményei is eleve elrendeltettek, és senki nem is tud változtatni a sorsán, ha egyszer megvan írva.

 13. “. Skywalker harcol Palpatine tanítványával, aki mosolyogva nézi az eseményeket a székből, majd parancsot ad Anakinnak, hogy ölje meg”

  Parancs?

  Az egész sztori itt bukik meg. Ezen. A egyszerű embernek látszik, hogy a Jedik úgy ahogyan vannak megbuktak. Midnig bszogatták Anakint és nem látták hogy valami van problémája, nem kell csodálkozni azon hogy Anakin szíve oda húzott aki kiskorától támogatta. Mert a Jedik egyszerűen retardok. Yoda egy hatalmas idióta. Amikor elmentek meditálni, egyszerűen ésszel fel nem fogható hogy nem látta Anakinnak valami baja van. Még pszichológusnak sem kell lenni ahhoz hogy ezt lássa az ember. Azután meg megmondják, hogy “veszélyes anakint meg palpatinet” egybe engedni, erre meg megparancsolják hogy legyen vele együtt.

  És nincs a filmnek egyetlen egy részlete se amit nem lehetne lebontani ennyire mekkora egy nagy retardság az egész.

 14. A régi trilógiánál szerintem bejátszik egy óriási nagy adag nosztalgiafaktor is, és már csak ezért sem teljesen fair a kettőt összehasonlítgatni. (Baromi kíváncsi lennék amúgy, ha egy párhuzamos univerzumban kicserélnénk időben a kettőt, persze úgy, hogy az adott korra jellemző látványvilág jellemezné őket, akkor az új “régi” és a régi “új” trilógiáról hogyan vélekednének a mostani prequel-haterek.) Pláne, hogy egy kerek történetről van szó, ami Anakin Skywalker Jedivé válásával kezdődik, a Sötét Oldalra való átállásával folytatódik, majd a Világos Oldalra való visszatérésével és halálával végződik, tehát pont úgy egységben kéne kezelni a hat részt, mint a Gyűrűk ura esetében is a három filmet.

  Én amúgy gyerekként láttam először a régi trilógiát még a videókazetta hőskorában a ’80-as években, de akkoriban annyira nagyon nem fogott meg, tetszettek, de semmi több, igazi nagy fanná az Episode 1 tett még gimis koromban, az hozta ugyanis felszínre az egész SW-világ (benne a régi trilógiával) iránti rajongásomat, úgyhogy én erre a részre már csak ezért sem tudok haragudni. Nálam egyébként ha mindenképpen sorba kéne tennem a hat részt, akkor így nézne ki a tetszési sorrend most így felnőtt fejjel, hogy már rongyosra néztem mindegyiket: VI-I-III-V-IV-II.

 15. kukulkan: nekem meg a nosztalgiafaktor elmélettel van bajom. bár ha a te kommentedre használnánk az érvet akkor tessék, neked az EP1 a nosztalgiafaktor.

  meg ez a kerek történet dolog, igen, többet tudunk Anakinról, de ez tényleg fontos a karakterhez? Itt 3 filmben levezetik azt, ami az eredeti trilógiában utalásokkal megvolt tökéletesen érthetően. Persze, most több részletet tudunk, de ettől nem lett több Darth Vader.

  A birodalom megszületése eskü érdekesebb lehetne, de azt meg nem tudta szórakoztatóan érdekfeszítően, politikai thrillerként ábrázolni Lucas.

 16. szpojleres mókus- Yodát kérlek ne nagyon emlegesd, mivel azzal is tisztában volt később, hogyha Luke elmegy megmenteni a barátait, akkor Vader legyőzi őt (az meg már pláne hab a tortán, hogy tisztában volt vele, hogy az apja és még így sem akarta elárulni neki, holott volt rá esély, hogy többet nem látja viszont). A kis zöld Gizmo jobbára csak ült a székben és kiszámlázta az órákat a meghallgatásért.

 17. human: Pontosan, ezért is mondom, hogy a nosztalgiafaktor mindenkinél (nálam is) bejátszik, és a fejemet merném rátenni, hogy ha egy kellően nagy mintaelemszámú statisztikát csinálnák arra nézve, hogy mondjuk az új trilógiák utálata (pl. egy tízes skálán pontozva) hogyan függ össze az életkorral, akkor egy erős, szignifikáns pozitív korrelációt kapnánk. :)

  Abban viszont egyetértek, hogy olyan nagy szükség nem lett volna a prequelekre. Kicsit ezért is tartok az új filmtől, mert a trailerek alapján ez nem hogy nem fog semmi újat hozni, hanem szinte teljesen az Ep4-et ismétli meg (két fiatal lázongó potenciális Jedi a sivatagos bolygóról elindulva találkoznak Hannal és Chewbaccával hogy a lázadók/új köztársaságiak(?) oldalára állva harcoljanak a megmaradt birodalmiak, a szuperfegyverük és egy maszkos sötét Jedi ellen). Persze ne legyen igazam. Pénteken kiderül.

 18. Yoda gondolkodását nem egyetlen személy szemszögéből kell vizsgálni. Hatalmas tudásából és bölcsességéből kiindulva nem pár személy kapcsolata, még csak nem is ezrek, tízezrek élete számít, hanem a világmindenséget körülölelő Erő egyensúlyba hozatala (értsd: mérleg egyensúlyba hozatala, hogy ne nyeljen el mindent a gonosz) az, ami kulcsfontosságú vonal ahhoz, hogy megértsük Yoda tetteit.
  A karakterhez hűen, szellemibb síkon kell áttekinteni a tetteit, hiszen pont erről szólt az egész.

  Ő már a legelején tudta hogy az egyensúly eljön, csak a konkrét mikéntjéről nem volt tudomása (hiszen hogy ki-milyen szerepet játszik el és hogyan, az adott egyén cselekedeteitől függ). Mondta is amikor a Rendbe akarták hozni a fiút, hogy “nem lenne jó ötlet”. De azt is tudta, hogy bárhogyan is történne, a lényegen nem változtatna semmit.

  Ő nem az emberek és a civilizációk szemszögéből követte az eseményeket vagy cselekedett úgy ahogy, hanem a nagyobb képet figyelve és átérezve azt (hiszen igen nagy Erő-használó és érző volt).

  Spiritualitás a kulcs, nem a materializmus.

 19. A II.-III. epizód történetét kellett volna széthúzni 3 részbe, az első rész gyötrelmesen gyerekes. (22 évesen sikerült belefutni, hát élmény volt…)Lucas mondta erre, hogy azért, mert hisz Anakin története gyerekként kezdődik. Csak így utólag megnézve a trilógiát, bőven elég lett volna a klónháborúkkal kezdeni, vagy felnőttesebbre venni a figurát, ha már a történetünk a sötét oldalra való átállásról szól. A gyerekkort a videojáté…bocs, fogatversennyel, meg a bolond jarjarral, meg ezekkel a papagájkosztümökkel el lehetett volna intézni utalásokkal, ahogy előttem írták. Ja, és nem divatból, kinőttem én már abból a korból, hogy a neten divatkodjak.

 20. Szerintem zárjuk le azzal, hogy a régiek, az ewokok és minden negatívum ellenére is kifogástalanul jók, míg az újak a kevés pozitívumuk ellenére is gyötrelmesek.
  Amúgy amíg mi itt gyilkoljuk egymást, szépen csöndben berobban az új rész. :D Inkább azzal kéne foglalkoznunk szerintem.

 21. Szerintem amúgy a régi részek sem olyan sokkal jobbak, mint az újak, legfeljebb korszakalkotóak voltak, majd kultusszá váltak, így nem tűnik fel, hogy néhol bizony azért nem annyira hasraesős (pl ahogy az ewokok döntenek el egy fontos csatát, vagy hogy egy mindent elpusztító halálcsillag pajzsa egy simán elpusztítható parabola antenna). Legalább ennyi baromság van az újakban is.

  Nekem sokkal jobban fáj az új részekben a CGI minősége. Egyszerűen nézhetetlen, az I-II. részben. De még videojátéknak is szar lenne szerintem néhol…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.