2017 lesz a blockbusterek éve? Avatar 2 + Star Wars VIII

Cameron bejelentette, hogy 2017 karácsonya a jelenleg megirányzott időpont az Avatar 2 bemutatójára. Ugye a Star Wars 2015-16-ban még decemberben tolja, de 2017-ben visszatér májusra, így két hatalmas bemutató (most nem minőségről van szó) lesz abban az évben.

James-Cameron-011

Mellesleg Cameron azt is mondta, hogy utána minden évben jön Avatar, amíg el nem fogy a 3-4 is. Úgy tervezi, hogy ez a trilógia egy nagyobb narratívával lesz összefogva. Bár állítása szerint magukban is működnek majd filmként, de egy főbb történet darabjai lesznek. Szóval tévésorozatot nézünk évi 160 percben baromi sok pénzért.

human
írta
2015. 12. 23. 03:39
megjelenés
47
hozzászolás


47 hozzászólás a “2017 lesz a blockbusterek éve? Avatar 2 + Star Wars VIII” bejegyzéshez

  1. Johetne mar, csak nehogy addig uljenek a forgatokonyveken, hogy a vegere mar nem fog senkit sem erdekelni a filmek.

  2. Kb. annyira fontos, mint a Star Wars. Nem tudom mit sírtok. SW semmiben sem különb az Avatarnál.

  3. Raamwerk: Hát éppen ez a baj. Cameron is rámegy a folytatásokra. Semmi eredeti ötlet. Még az Avatar elmegy, mert új volt, de minek abból 4 rész? De ez igaz a többi filmre is.

  4. @Raamwerk: Ez legfeljebb akkor igaz, ha addig csupaszítjuk a kérdést, amíg csak az marad, hogy “Film? Igen-Nem.” szóval fail.

  5. Múltkor újra néztem az Avatart. Annyira alkalmas újranézésre, hogy egész idő alatt a végét vártam. :P

  6. Érdekes felvetés a Star Wars-t az Avatar-ral összehasonlítani, mert sztori terén szerintem nagyon hasonló motívumokkal operál.

    SW: egy de tehetséges, naiv fiatal megismeri az erőt, megtanulja kezelni, belekerül egy nagy galaktikus háborúba egy elnyomó birodalom ellen, ahol végül győzedelmeskedik.

    VS

    Avatar: egy tehetséges, lelkiismeretes de lebénult katona megismer egy másik világot/fajt/kultúrát, megtanulja az ottani képességeket, majd belekerül egy háborúba egy megszálló/elnyomó hatalommal szemben ahol végül győzelmet arat.

    Aláírom, a részletekben meg karakter motivációkban vannak eltérések (Avatar ráadásul nyúlja rendesen a Pocahontas sztoriját) de az alapvető történeti mozgatórugók terén nagyon is hasonlít a két film, főleg, hogy az Avatar olyan látvány-újítással jött (majdnem), mint amivel anno a SW jött a maga idejében.

    Én amondó vagyok, hogy kb. egy szinten van a kettő, csak mire az Avatar jött, az inger- és intenzitás szintet eléggé feltornászta Hollywood az embereknek fejében, így nem tudott akkorát robbanni és ekkora popkultúrális jelenség lenni. SW meg jó időben jött ki.

  7. Sokkal szarabb filmek is kaptak folytatásokat, akkor nehogy már pont az Avatar ne! :D Ami engem illet én szó nélkül meg fogom nézni az új részeket mert tetszik a világ amiben játszódik!

  8. Szerintem se baj ha ilyen kaliberű filmek kapnak folytatást. Amíg az nem megy a minőség rovására.

    És biztos vagyok benne, hogy Cameron megint valami filmtörténelmi újítással fog jönni.

    Star Wars vs Avatrt kb. annyira lehet egymáshoz hasonlítgatni mint a star warst meg a star trekket … teljesen fölösleges, azon kívül hogy sci-fik teljesen más kategória.

  9. Ha már blockbuster, 2017-ben jön az új Nolan-film is (ami még nem tudjuk, hogy pontosan mi lesz), viszont ha minőségi, eredeti blockbuster, akkor egyértelműen ő a király.

  10. Inkább Avatart nézek 3 éven keresztül mint Marvel filmeket…
    Nekem amúgy bejött az első rész. kicsit Pocahontas az tény de szerintem megérdemli a folytatást. Meglátjuk mi sül ki belőle.

  11. Hülyeség! 2016 is ugyan ùgy blockbuster év lesz. Söt szerintem az idei év felülmùlhatatlan!

  12. ” Mindenki rohanni” fog az avatarokra is.

    Nem gondolom, hogy Cameron csalódást okzna, persze én is várnék tőle még Terminator/ mélység titka jellegű filmeket.

    human van infód az avatar és az új star wars gyártási költségéről csak az” ismertlent” adja ki.

    Chackyval és még sokakkal együtt én is várom a következő Nolan filmet.

  13. Előbb nézem újra az Avatar-t mint akár melyik Star Wars-t. Éppen ezért az Avatar folytatásait is jobban várom, mint az új SW filmeket.

  14. 10 évig dolgoztam színházban háttér melósként. Ott repkedett egy történet a régi időkből,mikor egy elég ismert idős színésznek szeretett volna imponálni egy fiatal rendező, miután az idősebb megnézte annak rendezését.
    Rendező: Művész úr mit szól,milyen lett a darab?
    Idős színész: Barátom! ez egy fos…De ha összeáll lehet még szar is.
    Ezzel a beszélgetés le volt zárva. :-D
    vagyis a filmek nagyrészére ugyan ez igaz,nagy fos,de ha összeáll lehet belőle szar is. :-D

  15. A 2015-ös év is elég jó volt, de a 2016-os még nagyobb választékot fog kínálni, a 2017-es szintén.

  16. Gyula, az Avatar anno durván elszállt költségben a teknikai újítás miatt. Akkor 500 millát kóstált. Hogy ebben benne volt-e a marketing, azt nem tudom, de minden idők egyik legdrágább filmje.

  17. Human: teljesen egyértelmű, annyit közel sem fog kaszálni, mindössze eszembe jutott, ha már az volt a cím, hogy 2017 a blocbusterek éve lesz. Mert azért Nolan filmjeit is elég nagy hype övezi, meg a Google meg mit tudom én kik beszállnak a kampányba stb. Szóval nagy érdeklődés övezi (de közel se mennek el annyian moziba, mint erre a 2 “óriásra”).

    Gyula: én a költségvetésekkel kapcsolatban ezt az infót találtam:
    – Avatar: 237.000.000
    – SW VII: 200.000.000

  18. Ezt imdb-n találtam, de most hirtelen rágooglizva már belebotlottam valóban olyan cikkbe is, miszerint az 500 milliót is elérte végül az Avatar teljes költsége.

  19. Nincs kizárva hogy annyiba került. Mivel James Cameron-ra jellemző, hogy képes a saját pénzét is beletolni egy produkcióba ha elfogy a rá kapott keret. Lásd Titanic, csak egy vízbeömlős ebédlő hajó belső elmosós jelenetre volt költségvetés… amit ő leszart mert nem tetszett neki az első felvétel,
    ezért egyéb forrásokból újraépítették és újraforgatták, még szerencse hogy a másodikkal már elégedett lett :D

  20. Mondjuk helyszíneket lefoglalni statisztákat és színészeket kifizetni stábot kifizetni szállást és kaját kifizetni úgy most csak ennyi jut eszembe :D

  21. Csak egy példa. Belvárosban utcákat lezárni, több napra forgatás céljából, szerinted az mi pénz? De menjünk tovább. Egy autó üldözéses jelenetnél, mint a mi a sötét lovagban is volt, egész városrészt, autópályát le kell zárni, és nem csak 1-2 napra. Hosszú előkészület kell egy ilyen jelenethez, és hogy minden egyszerre klappoljon, nagyon nagy kihívás. Van hogy csak egyszer vehetik fel. Akkor mindennek stimmelni kell, különben csúszik minden, és az megint csak költségekkel jár. És még lehetne sorolni.

  22. avatar = hatalmas 0 egy kalap fos is többet ér
    sw alapmü minden része
    nolan filmjei szuper jok
    magánvélemény

  23. Atya úristen.

    500 millió az avatar?

    Human meg tudod erősíteni?

    Ennyit be vállalt egy studio?

    Gondolom a Titanic sikere meg maga a rendező sokat nyomott a latba, de 500?

  24. Gyula: mivel a stúdió maga nem nyilatkozott, de amikor nem adják ki az szerintem sosem véletlen, szóval simán lehet. Főleg, hogy szinte mindent rendereltek, meg Cameron kb kitalálta hogy legyen a kamera dolog…

  25. Cameron akármit csinál arany lesz belőle….de ettől még nem értem, mit fog tudni még kihozni az Avatarból. Olyan lezártnak éreztem az első részt. Inkább csinálna egy Abyss 2-őt :P

  26. Ő az a rendező, akiben vakon meg lehet bízni és mindig képes saját magát túlszárnyalni.

    SPOILER

    Állítólag az új részekben nagyobb szerepet kap a tenger, tehát Pandóra (vagy akár egy másik bolygó) tengeri élőlényei is beszállnak a küzdelembe. Ha tippelnem kellene, akkor lehet Eywának lesz férfi változata is. Akármit is talál ki, én örülök, hogy visszatér a tengerhez és egy még elborultabb látványvilágú fantazmagóriába csöppenhetünk bele.

  27. Platschu: Igen ez igaz, de csak betekintés lesz belőle maga a film nem erről fog szólni ez is le lett nyilatkozva:D

  28. Megölték Michelle Rodriguezt az első részben, onnantól nem érdekel :) Ráadásul végig a katonáknak drukkoltam, erre győztek a kék hippik. Ha realista második részt akarnak forgatni, akkor 5 percig veszik, ahogy beúszik a képbe az űrhajó, majd snitt az élet fájára vagy mire, egy hatalmas nukleáris robbanás, aztán vége felirat :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.